5 tapaa, miten headhunterit voivat auttaa yritystäsi

Jaa somessa:

Jos yritykselläsi on vaikeuksia täyttää henkilöstötarpeensa tai se ei pysty rekrytoimaan huipputalentteja parhaista yrityksistään huolimatta, voi olla aika etsiä toinen ratkaisu. Etkö ole varma, mikä se voisi olla? Yhteistyö suorahakuyrityksen kanssa!

Mutta jos ajattelit, että headhunterit voivat vain auttaa sinua rekrytoimaan oikeat ehdokkaat, mieti uudelleen. Nämä ammattilaiset voivat tehdä yrityksesi hyväksi paljon enemmän kuin vain löytää ihanteelliset ehdokkaat yrityksesi avoimiin (tai pian avautuviin tai uusiin) tehtäviin.

Tässä on viisi tapaa, joilla suorahakuyritys voi lisätä arvoa yrityksellesi:

Tarjoaa ulkopuolisen näkökulman

Kun johdat yritystä, saatat joskus keskittyä niin paljon pieniin yksityiskohtiin, että unohdat suuremman kuvan. Kun et näe metsää puilta, suorahakuyrityksen tuominen mukaan voi auttaa sinua saamaan tuoreen näkökulman liiketoimintaasi ja rekrytointiprosesseihisi. Taitavat headhunterit voivat jopa ehdottaa uusia ja innovatiivisia ideoita sopivien ehdokkaiden löytämiseksi ja palkkaamiseksi.

Pätevät headhunterit voivat tarkastella objektiivisesti koko organisaatiorakennettasi ja antaa neuvoja. He voivat myös suositella mahdollisia organisatorisia ratkaisuja, jotka voivat auttaa sinua hyödyntämään osaamispooliasi paremmin. Suorahakuyritys voi jopa esitellä sinulle ratkaisuja, joita et ehkä ole aiemmin harkinnut tai joita headhunterit tietävät toimivan menestyksekkäästi muilla yrityksillä.

Ehdottaa luovia rekrytointiratkaisuja

Kuvittele, että yrityksesi etsii kehittäjää, joka voi hoitaa joitakin tietokannan hallinnointitehtäviä, ja sen lisäksi myös muutamia muita tehtäviä. Tämä tarkoittaa, että etsit henkilöä, joka voi hoitaa useita rooleja. Ammattilaisen löytäminen, jolla on kaikki nämä taidot, voi olla todella haastavaa.

Headhunterit voivat auttaa sinua arvioimaan todelliset tarpeesi. Kuinka paljon tietokannan hallinnointitehtäviä tarvitset viikossa? Voisitteko palkata jonkun osa-aikaiseksi, esimerkiksi 2-3 päivää viikossa, hoitamaan niitä? Jos kyllä, tämä voi vapauttaa rekrytointibudjettiasi vaitsemaan toisen henkilön, jolta löytyy juuri oikeat muut tarvittavat taidot. Näin suorahakuyritys voi usein suositella luovia ratkaisuja, jotka auttavat sinua käyttämään rekrytointibudjettiasi tehokkaammin.

Auttaa säästämään rahaa

Olipa kyseessä vaikeasti täytettävä johtotehtävä tai muu tärkeä avaintehtävä, rekrytointitarpeidesi täyttäminen omin voimin voi tarkoittaa jopa satojen hakemusten selaamista ja ehdokkaiden seulomista, jotta löydät riittävän hyvän ja sopivan joukon ehdokkaita finaalihaastatteluihinne. Ja jos nämä ehdokkaat eivät olekaan sitä, mitä odotit tai eivät hyväksy työtarjousta, olet jälleen lähtöruudussa ja käyt prosessin läpi uudelleen. Väärän ehdokkaan palkkaaminen tarkoittaisi myös ongelmia, koska epäonnistunut rekrytointi maksaa paljon ja sinun on palattava lähtöruutuun.

Koska rekrytointiprosessiin käytetty aika maksaa paljon, on ratkaisevan tärkeää saada tehtyä se oikein. Haettavien tehtävien täyttämiseen erikoistuneen suorahakuyrityksen ottaminen mukaan voi auttaa sinua löytämään ja palkkaamaan sopivia ehdokkaita nopeasti. Ammattiverkostojensa käyttämisestä ja perinteisten ehdokkaiden etsintämenetelmien laajentamisesta myös passiivisten ehdokkaiden löytämiseen, suorahakuyritys voi tehdä kaiken nopeasti ja tehokkaasti, mikä säästää yrityksesi arvokasta rahaa ja jopa aikaa ja vaivaa.

Toimia HR-osastosi tukena

Jos sinulla on jo HR-osasto täyttämään henkilöstötarpeesi, suorahakukumppanisi voi toimia HR-osastosi tukena. Jos sinulla ei ole HR-osastoa, headhunterit voivat olla tarpeen mukaan käytettävissä oleva HR-palvelusi, tarjoten joustavan vaihtoehdon saada HR-konsultointipalveluja tarpeen mukaan, varsinkin jos heiltä itseltään löytyy HR-taustaa.
Olipa kyseessä pitkän, keskipitkän tai lyhyen aikavälin henkilöstötarpeet, suorahakuyritys voi tarjota räätälöityjä ratkaisuja niiden täyttämiseksi. Voit jopa pyytää heidän apuaan joissakin HR-asioissa ja täyttämään muita rekrytointitarpeitasi joko paikan päällä tai etänä.

Hienosäätää hakuprofiilia

Vaikka hyvän hakuprofiilin kirjoittaminen on olennaista oikeiden ehdokkaiden houkuttelemiseksi, monet yritykset eivät onnistu siinä. Jos kuulut tähän joukkoon, yhteistyö suorahakuyrityksen kanssa voi auttaa. Oikein valittu headhunter-tiimi osaa hienosäätää hakuprofiileja ja auttaa sinua selvittämään, mitä tiettyjen roolien pitäisi sisältää verrattuna siihen, mitä ne saattavat tällä hetkellä sisältää.

Hakuprofiilissasi voi olla lueteltu viisi välttämätöntä kriteeriä ja viisi toivottavaa kriteeriä, jotka haluat potentiaalisilta työntekijöiltä tiettyyn rooliin. Vaikka et saisikaan ehdokkaita, jotka täyttävät nämä kriteerit 100 %, niin headhunterit yleensä löytävät sellaiset ehdokkaat, jotka täyttävät kaikki viisi välttämätöntä kriteeriä ja suuren osan toivottavista kriteereistä.

Lopputulos

Luotettava suorahakuyritys investoi aikaa ja vaivaa tutustuakseen yritykseesi varmistaakseen, että ehdokkaat, jotka he löytävät sinulle, sopivat hyvin yritykseesi. Tarjoamalla sinulle objektiivisen ja ulkopuolisen näkökulman sekä suosittelemalla luovia rekrytointiratkaisuja budjetin ja resurssien optimaaliseen käyttöön, headhunterit pystyvät auttamaan sinua onnistumaan. Säästät myös rahaa, saat avuksesi ammattilaisia, jotka osaavat hienosäätää hakuprofiileja, ja saat HR-konsultointipalveluja tarpeen mukaan tekemällä yhteistyötä suorahakuyrityksen kanssa.

Jos olet valmis ottamaan suorahakuyrityksen mukaan täyttämään rekrytointitarpeesi nopeasti ja tehokkaasti, ota yhteyttä InHunt Groupiin heti!

Kari-J-2_tuned
Kari Juutilainen
CEO ja Managing Partner, InHunt Group
kari.juutilainen@inhunt.fi
+ 358 40 658 4242

3-osainen artikkelisarja rekrytointiprosessin parantamiseksi: 
Teen itse ja säästän – vai säästänkö?

Jaa somessa:
avoin työpaikka ikoni

Rekrytointi tulossa?

Autamme mielellämme. Ota meihin
yhteyttä ja palaamme sinulle 24h sisällä.

Liity sisäpiiriin ja

Tilaa InHunt Groupin Uutiskirje

Vastaanota sähköpostiisi tieto uusista avoimista työpaikoista, blogi-postauksista ja podcast-jaksoista.

Uusimmat työpaikat
Aluepäällikkö / - johtaja
Toiminnanjohtaja
HR Director
Kehitysjohtaja
Toimitusjohtaja | Elintarviketuotantoyhtiöön | Lounais-Suomi (Anonyymi)
Uusimmat

Blogista

Ehdokastyytyväisyys rekrytoinnissa. Kuvassa ehdokas ja työnantaja kättelevät toisiaan.
Ehdokastyytyväisyys rekrytoinnissa
InHunt Groupin ehdokas-NPS on huikeat 81! Tämä tarkoittaa sitä, että lähes kaikki ehdokkaamme suosittelevat meitä – niin valitut kuin valitsematta jääneetkin.
viisi strategiaa ulkoisen rekrytointipalvelun tehokkaaseen käyttöön. Kuvassa kolme InHuntin senior headhuntteria neuvottelemassa.
5 strategiaa tehokkaaseen ulkoisen rekrytointipalvelun käyttöön
Kun yrityksesi alkaa kasvaa tasaisesti, itsenäinen rekrytointi voi muuttua yhä haastavammaksi. Aluksi sinä tai yrityksesi johto voitte hoitaa kaikki rekrytoinnit,...
Seitsemän vinkkiä oikean rekrytointikumppanin valintaan yrityksellesi. Kuvassa viisi henkilöä istuvat pyöreän pöydän ääressä ja neuvottelevat. Kuva on otettu ylhäältä alaspäin.
7 vinkkiä oikean rekrytointikumppanin valintaan yrityksellesi
Oikean lahjakkuuden hankkiminen voi olla haastavaa yrityksille nykyään, johtuen useilla toimialoilla vallitsevasta osaamisvajeesta ja merkittävästä muutoksesta...
rekrytointiprosessin ulkoistamisen viisi hyötyä. Kolme henkilöä keskustelee toimistolla keskenään. Yksi henkilö hymyilee.
Rekrytointiprosessin ulkoistamisen viisi parasta hyötyä
Rekrytointiprosessin ulkoistuskumppanin valinta vaatii huolellisuutta, mutta onnistunut yhteistyö voi tuoda yrityksellesi monia arvokkaita ja jopa yllättäviä...
yhteistyö kättely ikoni

Haluatko kuulla lisää palveluistamme?

    Ota yhteyttä ja
    palaamme sinulle
    24h sisällä.

    InHunt Group on perustettu vuonna 2008  ja on nyt Suomen suurin suorahakutoimija. InHunt toimii jo kahdeksalla paikkakunnalla Suomessa.  Lisäksi InHunt Groupilla on oma kansainvälinen suorahakuverkosto – InHunt World, joka kattaa 29 maata ja kokoaa parhaat paikalliset toimijat yhteen. InHunt apunasi – ympäri maailman.

    Tilaa uutiskirje

    YHTEYSTIEDOT

    myynti@inhunt.fi

    Äyritie 12 C (Forte)
    01510 Vantaa