InHunt Groupilla on Suomessa eniten määrällisesti suorahakuja vuodessa: tänäkin vuonna teemme miltei 500 hakua eri puolilla Suomea, monenlaisiin yrityksiin, organisaatioihin ja kolmannelle sektorille unohtamatta tehtäväkirjoa hallitus- ja ylimmän johdon hauista päällikkö- ja asiantuntijatasolle. Usein ajatellaan, että ehdokastyytyväisyys on nimenomaan rekrytointikonsultin kriittinen mittari, mutta kyllä se on sitä myös työnantajalle.
Ehdokkaat arvostavat yhä enemmän työnantajia, jotka hyödyntävät headhuntereita rekrytoinnissaan. Tällä tavoin ehdokas voi luottamuksellisesti kysyä lisää ja pohdiskella rekrytointiammattilaisen kanssa, olisiko tämä tehtävä minulle sopiva – vastaisiko se varmasti toiveitani.
Myös mahdollisuus kilpailijalle siirtymisestä voisi petrata työelämätoiveita, mutta eihän sellainen muuvi ole ihan helppo. Myös silloin ensimmäiset keskustelut luottamuksellisesti headhunterin kanssa antavat riittävää lisävalaistusta, onko tämä suunta oikea. Jos hakemus pitäisi lähettää suoraan työnantajalle, noh – se voi jäädä lähettämättä.
Myös siirtyminen uuteen työhön silloin kun ei oikeasti etsi uutta työtä, yllättää ihanasti! Eihän kyse ollut siitä, etteikö uudet haasteet kiinnostaisi, arki vain vei työstään innostunutta ammattilaista. Silloin on hyvä, että puhelu saapui: mitä, olet siis headhunter…?
Ehdokastyytyväisyyden merkitys on kovassa kasvussa
Näinä aikoina työpaikkailmoituksiin tulee tyypillisesti paljon hakemuksia, tehtävästä riippumatta. Mutta hakipa tehtävää yrityksellenne relevantimpi tai täysin mahdotonkin valinta, on äärimmäisen tärkeää kohdata hakija kunnioittavasti.
Ehkäpä tällä koulutus- tai kokemustaustalla et valitsisi henkilöä juuri tähän rooliin, mutta muista että hän voi olla myös tuleva yhteistyökumppaninne – tai asiakkaanne.
Kun hakemusten tulva joka tapauksessa tulee, näetkö aidosti järkeväksi siirtää sisäisiä resurssejanne prosessin hoitamiseen? Ja mistä voit olla varma, että siltikään kaikki menisi kuten Strömsössä? Riskinä on silloin, että joku hakija ei saa hänelle kuuluvaa huomiota.
Tätä riskiä ei ole, kun hyödyntää InHuntia: me hoidamme prosessin alusta loppuun tyylikkäästi ja työnantajakuvaanne vaalien.
InHuntin ehdokas-NPS on huikeat 81
Käytännössä tämä tarkoittaa seuraavia asioita:
Rekrytointiprosessin läpi kuljettaessa headhunter on koko ajan matkassa mukana. Siksi myös tyytyväisyys – tai tyytymättömyys – usein kohdistuu häneen. Mutta ihan selvää on myös se, että mitä headhunter ikinä tekeekään, se sataa myös rekrytoivan yrityksen laariin. Me myös sparraamme työnantajaa hyvän ehdokasmielikuvan varmistamiseksi, jotta onnistumme yhdessä.
Loistava prosessi ylläpitää hyvää tai jopa kasvattaa työnantaja- ja yrityskuvaa – sekä palkatun, mutta myös palkkaamatta jääneiden ehdokkaiden silmissä.
Ja kun muistat, että he ovat myös asiakkaitanne, joko yksityishenkilöinä tai asiakasyrityksenne päättäjinä, kannattaa seuraavan rekrytoinnin äärellä pyytää tarjous InHuntista. Anna meidän auttaa!
Artikkelin kirjoittaja
Tarja Ilvonen
Johtaja, Board Competencies
Senior Headhunter