Rekrytointiprosessin ulkoistamisen viisi parasta hyötyä

rekrytointiprosessin ulkoistamisen viisi hyötyä. Kolme henkilöä keskustelee toimistolla keskenään. Yksi henkilö hymyilee.
Jaa somessa:

RPO eli ”rekrytointiprosessin ulkoistaminen” tarkoittaa kaikkien rekrytointitoimintojen ulkoistamista, tai osaa niistä.  Yhteistyössä RPO-toimittajan kanssa on syytä olla huolellinen, koska sen tulee ymmärtää yrityksesi kulttuuri, arvot ja rekrytointitavoitteet. Kun valitsemasi RPO-toimittaja on yrityksellesi sopiva, se voi tuoda merkittäviä hyötyjä sekä lyhyellä että pitkällä aikavälillä.

Jos vielä mietit, miksi RPO-toimittajan palkkaaminen on hyvä idea, tässä ovat viisi parasta hyötyä, jotka tällainen ratkaisu voi tuoda.

Pääsy erikoisosaamiseen

Sisäisille rekrytoijille on suuri haaste löytää päteviä ehdokkaita täyttämään kriittisiä yrityksen tehtäviä, jotka vaativat erikoistaitoja. Tavanomaiset resurssit, kuten työpaikkailmoitukset, sosiaalisen median verkostot ja hakemusten selaaminen, eivät usein auta löytämään tarvittavia osaajia organisaation tavoitteiden saavuttamiseksi. Tässä rekrytointiprosessin ulkoistaja voi auttaa.

Tavanomaisten resurssien lisäksi, joita lähes kaikki käyttävät ehdokkaiden etsimiseen, RPO-toimittajilla on laaja ja yksityiskohtainen tietokanta vaikeasti löydettävistä asiantuntijoista, joita tarvitaan täyttämään tärkeitä tehtäviä. He voivat jopa auttaa vinkkausohjelman käynnistämisessä, jossa verkostoja rohkaistaan suosittelemaan sopivia ehdokkaita.

Hyödyntämällä verkostoitumiskykyjään, vinkkausohjelmia ja pääsyään näihin erittäin haluttuihin osaajiin laajojen työkalujensa avulla, RPO-palveluntarjoajat voivat auttaa sinua löytämään ja palkkaamaan ammattilaisia, joilla on erikoistaitoja, nopeammin ja helpommin kuin jos yritätte itse. Vaikka osa tavoitelluista ehdokkaista kieltäytyisi työtarjouksista, he pystyvät silti auttamaan teitä rakentamaan ainutlaatuisen osaajapoolin, johon voit turvautua tulevien avoimien tehtävien yhteydessä.

Parannettu rekrytoinnin skaalautuvuus ja joustavuus

Yrityksesi rekrytointitarpeet, kuten monilla muillakin, vaihtelevat todennäköisesti vuoden aikana ennalta määriteltyjen tavoitteiden mukaan. Siksi on vaikea määrittää varmasti, kuinka monta työntekijää yrityksesi tarvitsee optimaalisen tuottavuuden varmistamiseksi. Kun teet yhteistyötä pätevän RPO-yrityksen kanssa, heidän ammattilaisensa ennakoivat tällaiset tarpeet ja hoitavat rekrytointiprosessin vaivattomasti.

Tarvitsetpa sitten rekrytointia tarpeen mukaan tai projektikohtaisesti, RPO-toimittajasi arvioi yrityksesi ainutlaatuiset rekrytointitarpeet helpottaakseen parhaiten sopivien ammattilaisten palkkaamista avoimiin tehtäviin. Koska rekrytointiprosessin ulkoistajat voivat sopeutua mihin tahansa rekrytointitilanteeseen, voit tarpeen mukaan laajentaa tai supistaa tiimiäsi.

Tehokkaampi ja nopeampi rekrytointiprosessi

Onko sinulla tiukat määräajat kriittisen tehtävän täyttämiseksi? Tai tarvitsetko rekrytointiprosessia löytämään sopivat palkattavat nopeasti, jotta liiketoimintaprosessit eivät kärsi tai pysähdy? Olipa tarpeesi mikä tahansa, voit luottaa rekrytointiprosessin ulkoistajaan saavuttaaksesi toivotut tulokset.

Nykyisessä erittäin kilpailullisessa liiketoimintaympäristössä avainasemien jättäminen pitkäksi aikaa täyttämättä ei tee hyvää yrityksesi maineelle markkinoilla. Se aiheuttaa myös ongelmia yrityksen sisällä, kun toiminta voi viivästyä, pysähtyä tai tapahtua virheellisesti, erityisesti silloin kun nykyinen henkilöstö joutuu hoitamaan lisätyötä, kunnes sopiva henkilö rekrytoidaan. Luotettavan ja maineikkaan RPO-toimittajan avulla saat tehokkaat, tehtäväkohtaiset ja parhaan laadun rekrytointitulokset määräajassa.

Kustannusten vähentäminen

Kustannustehokkuus on yksi rekrytointiprosessin ulkoistamisen tärkeimmistä eduista. Koska valitsemasi RPO-toimittaja voi sopeuttaa rekrytointitoimintansa yrityksesi vaihtelevien rekrytointitarpeiden mukaan, se voi auttaa sinua säästämään rahaa pitkällä aikavälillä. On tärkeää muistaa, että jokainen päivä, jolloin tehtävä on täyttämättä, maksaa yrityksellesi paljon.

Auttamalla sinua täyttämään avoimet tehtävät nopeammin, RPO-toimittajasi voi varmistaa, että tuottavuus ei kärsi samalla kun vähennetään HR-resurssien käyttöä ehdokkaiden etsimiseen ja houkuttelemiseen. Toisin sanoen, rekrytointiprosessin ulkoistamisen avulla voit lyhentää palkkausaikaa ja -kustannuksia samalla kun nautit paremmasta laadusta rekrytoinneista, mikä antaa liiketoiminnallesi suuren tuottavuuden ja tehokkuuden parannuksen.

Analytiikka ja raportointi

Olipa kyseessä projektikohtainen RPO, yritys-RPO tai tilapäinen RPO, koko prosessin aikana ja useiden rekrytointien yhteydessä tuotettu ja kerätty data on tiedon aarreaitta. Analysoimalla näitä tietoja RPO-toimittajasi voi tarjota tehokkaita ja toimivia näkemyksiä, havaita rekrytointitrendejä, ennakoida tulevia rekrytointitarpeita ja toimia ennakoivasti tasapainottaakseen kriittisten tehtävien henkilöstötarpeet.

Analytiikan ja raportoinnin avulla RPO-toimittajasi voi helpottaa jatkuvasti paranevaa ja kehittyvää rekrytointiprosessia, joka paranee ajan myötä, parantaen rekrytointien laatua sekä yrityksesi kustannustehokkuutta ja tehokkuutta.

Pätevä rekrytointiprosessin ulkoistuskumppani voi tuoda monia etuja, kuten pääsyn erikoisosaamiseen, parannetun rekrytoinnin skaalautuvuuden ja joustavuuden, tehokkaamman ja nopeamman rekrytointiprosessin, kustannusten vähentämisen sekä toimivia näkemyksiä analytiikan ja raportoinnin avulla.

RPO-toimittaja voi toimia HR-osastosi tai rekrytointitiimisi jatkeena ja olla positiivinen lähettiläs brändillesi korostamalla ja viestimällä markkinoille, miksi huipputalenttien pitäisi valita työskentely yrityksessäsi.

Jos tarvitset apua kausiluonteiseen, tilapäiseen tai pitkäaikaiseen rekrytointiin, voit aina ottaa yhteyttä meihin InHunt Groupilla!

Kari-J-2_tuned
Kari Juutilainen
CEO ja Managing Partner, InHunt Group
kari.juutilainen@inhunt.fi
+ 358 40 658 4242

3-osainen artikkelisarja rekrytointiprosessin parantamiseksi: 
Teen itse ja säästän – vai säästänkö?

Jaa somessa:
avoin työpaikka ikoni

Rekrytointi tulossa?

Autamme mielellämme. Ota meihin
yhteyttä ja palaamme sinulle 24h sisällä.

Liity sisäpiiriin ja

Tilaa InHunt Groupin Uutiskirje

Vastaanota sähköpostiisi tieto uusista avoimista työpaikoista, blogi-postauksista ja podcast-jaksoista.

Uusimmat työpaikat
Aluepäällikkö / - johtaja
Toiminnanjohtaja
HR Director
Kehitysjohtaja
Toimitusjohtaja | Elintarviketuotantoyhtiöön | Lounais-Suomi (Anonyymi)
Uusimmat

Blogista

Ehdokastyytyväisyys rekrytoinnissa. Kuvassa ehdokas ja työnantaja kättelevät toisiaan.
Ehdokastyytyväisyys rekrytoinnissa
InHunt Groupin ehdokas-NPS on huikeat 81! Tämä tarkoittaa sitä, että lähes kaikki ehdokkaamme suosittelevat meitä – niin valitut kuin valitsematta jääneetkin.
viisi strategiaa ulkoisen rekrytointipalvelun tehokkaaseen käyttöön. Kuvassa kolme InHuntin senior headhuntteria neuvottelemassa.
5 strategiaa tehokkaaseen ulkoisen rekrytointipalvelun käyttöön
Kun yrityksesi alkaa kasvaa tasaisesti, itsenäinen rekrytointi voi muuttua yhä haastavammaksi. Aluksi sinä tai yrityksesi johto voitte hoitaa kaikki rekrytoinnit,...
Seitsemän vinkkiä oikean rekrytointikumppanin valintaan yrityksellesi. Kuvassa viisi henkilöä istuvat pyöreän pöydän ääressä ja neuvottelevat. Kuva on otettu ylhäältä alaspäin.
7 vinkkiä oikean rekrytointikumppanin valintaan yrityksellesi
Oikean lahjakkuuden hankkiminen voi olla haastavaa yrityksille nykyään, johtuen useilla toimialoilla vallitsevasta osaamisvajeesta ja merkittävästä muutoksesta...
Kaksi henkilöä nojaa pöytään. Vasemmalla Brand ID:n pääomistaja, toimitusjohtaja Juha Heljakka ja oikealla hallituksen puheenjohtaja Olli Kivelä. Erinomaiset hallituksen jäsenet luovat erinomaisen hallitustyöskentelyn – ja yrityksen tulevaisuuden.
Erinomaiset hallituksen jäsenet luovat erinomaisen hallitustyöskentelyn – ja yrityksen tulevaisuuden
Brand ID Oy voitti Hallituspartnereiden Kultainen Nuija -palkinnon hallituksen puheenjohtajansa Olli Kivelän johdolla vuosi sitten. Palkinto oli merkittävä kiitos...
yhteistyö kättely ikoni

Haluatko kuulla lisää palveluistamme?

    Ota yhteyttä ja
    palaamme sinulle
    24h sisällä.

    InHunt Group on perustettu vuonna 2008  ja on nyt Suomen suurin suorahakutoimija. InHunt toimii jo kahdeksalla paikkakunnalla Suomessa.  Lisäksi InHunt Groupilla on oma kansainvälinen suorahakuverkosto – InHunt World, joka kattaa 29 maata ja kokoaa parhaat paikalliset toimijat yhteen. InHunt apunasi – ympäri maailman.

    Tilaa uutiskirje

    YHTEYSTIEDOT

    myynti@inhunt.fi

    Äyritie 12 C (Forte)
    01510 Vantaa