RaaS vs. perinteinen rekrytointi: Kumpi sopii yrityksellesi?

RaaS vs. Perinteinen rekrytointi: Kumpi sopii yrityksellesi? Kuvassa henkilöt keskustelevat kokoushuoneessa.
Jaa somessa:

Oikeiden lahjakkuuksien löytäminen voi olla haaste yrityksille nykyään, johtuen useilla toimialoilla vallitsevasta osaamisvajeesta ja merkittävästä muutoksesta rekrytointimaisemassa. Sen sijaan, että koko rekrytointiprosessi hoidettaisiin talon sisällä, yhä useammat yritykset luottavat tiettyjen rekrytointiprosessien strategiseen ulkoistamiseen ulkopuolisille palveluntarjoajille, joilla on erikoistunutta osaamista ja kykyä käsitellä edistyneitä teknologioita.

Olipa rekrytointistrategiasi kumppanuus RaaS (Recruitment as a Service) -palveluntarjoajien kanssa tai perinteisiin rekrytointitoimistoihin luottaminen, on hyödyllistä verrata näitä kahta päättääksesi, kumpi sopii paremmin yrityksellesi.

Etkö ole varma asiasta? Tässä on lyhyt vertailu molempien keskeisistä ominaisuuksista, jotka auttavat sinua päätöksenteossa.

RaaS vs. Perinteinen rekrytointi – Tärkeimmät huomioitavat ominaisuudet

Rekrytointivolyymi ja -vaatimukset

Jos rekrytointitarpeesi ovat suuret ja voivat muuttua usein, yrityksesi tarvitsee skaalautuvan ja joustavan rekrytointiratkaisun, joka pystyy vastaamaan muuttuviin tarpeisiisi. Tässä RaaS-palveluntarjoaja voi auttaa riippumatta siitä, haluatko palkata C-tason johtajan vai useita ehdokkaita eri paikoista tai osastoilta.
Perinteinen rekrytointi on ihanteellinen, kun haluat täyttää lyhytaikaiset rekrytointitarpeet.

Perinteinen rekrytointitoimisto keskittyy yleensä ehdokkaiden ja työmahdollisuuksien yhdistämiseen pääasiassa kokemuksen ja pätevyyden perusteella. Rekrytointiprosessi on yleensä reaktiivinen ja rajoittuu saatavilla oleviin ehdokkaisiin, jotka kuuluvat palkkaamasi toimiston verkostoon. Toimisto veloittaa maksun, joka usein riippuu ehdokkaan onnistuneesta sijoittamisesta.

Pitkäaikaisiin henkilöstötarpeisiin vastaamiseksi tyypillisesti palkatut RaaS-palveluntarjoajat toimivat proaktiivisesti ja tuloslähtöisesti. Käyttämällä modernia teknologiaa, monipuolisia lähteitä sekä aktiivisten että passiivisten ehdokkaiden löytämiseen ja hyödyntämällä ammatillisia verkostojaan, he tarjoavat sinulle laajemman ja monipuolisemman lahjakkuuspoolin kuin perinteinen rekrytointi, joka yleensä riippuu vain vakiintuneista verkostoista ja suosituksista. Voit käyttää RaaS myös kausiluonteisten, tilapäisten tai lyhytaikaisten henkilöstötarpeiden täyttämiseen.

Kun perinteinen rekrytointi on enemmänkin transaktioluonteista, RaaS on kattavampi, strategisempi, skaalautuvampi ja joustavampi. Tämän seurauksena kustannukset määräytyvät useiden tekijöiden perusteella. Yleensä RaaS on joustava hinnoittelumalli, jossa yrityksesi maksaa vain tarvitsemistaan palveluista, toisin kuin kiinteähintaisessa, provisiopohjaisessa perinteisessä rekrytointimallissa.

Budjetti

Olipa yrityksesi kasvamassa tai supistumassa, RaaS voi mukautua muuttuviin rekrytointitarpeisiisi nopeasti ja auttaa nopeammassa ja tehokkaammassa lahjakkuuksien hankinnassa kuin perinteiset rekrytointimenetelmät. Joustavan hinnoittelumallin ansiosta sinun ei tarvitse huolehtia maksamisesta palveluista, joita et lopulta käytä, toisin kuin perinteisissä rekrytointipalveluissa, joissa sinun on maksettava tietty prosenttiosuus ehdokkaan palkasta, jonka toimisto on auttanut rekrytoimaan.

Jos budjettisi on tiukka ja etsit erityisesti C-tason johtajia, RaaS-palveluntarjoajaan luottaminen on viisaampi valinta. Joustavan hinnoittelumallin hyödyntämisen lisäksi voit parantaa mahdollisuuksiasi palkata ehdokas, joka sopii paremmin avoimeen tehtävään ja yrityskulttuuriisi.

Koska RaaS-palveluntarjoajat keskittyvät räätälöintiin yrityksesi erityisten rekrytointitarpeiden mukaan, tarvittavista taidoista käytettyihin rekrytointiprosesseihin ja työnkulkuihin, heillä on paremmat mahdollisuudet löytää sinulle oikea henkilö ilman suuria kustannuksia, erityisesti vaikeasti täytettäviin tehtäviin. Heidän käyttämänsä edistyneet lähde-, seulonta- ja haastattelutyökalut, samalla kun he pitävät mielessäsi yrityksesi kulttuurin ja strategiset tavoitteet, ovat muita syitä, miksi yritykset luottavat heihin voittaakseen rekrytointihaasteensa kustannustehokkaasti.

Sisäinen rekrytointiosaaminen

Kokeneen sisäisen HR-tiimin kanssa rekrytointitarpeesi voidaan hoitaa jonkin aikaa, ennen kuin niistä tulee liian suuria, liian monimutkaisia tai molempia, jotta ne voidaan täyttää ajoissa. Vaikka sinulla olisi HR-osasto, rekrytoinnin ulkoistaminen vapauttaa sisäisiä henkilöitäsi keskittymään enemmän ydintoimintoihin.

Osaaminen modernin teknologian, kuten tekoälyn ja data-analyysin kanssa ehdokkaiden lähteistämisessä ja seulonnassa, ansioluetteloiden ja työhakemusten analysoinnissa sekä esityöhaastattelujen tekemisessä, ovat muita osa-alueita, joissa HR-tiimisi tulisi olla taitava. On kuitenkin yhtä tärkeää välttää rekrytointiharhaa, jotta liiallinen luottamus teknologiaan ei vaikuttaisi haitallisesti yrityksesi monimuotoisuus-, tasa-arvo- ja osallisuusaloitteisiin.


HR-tiimille on yhtä tärkeää käyttää erilaisia lähteitä laajentaakseen lahjakkuuspoolia ja luoda houkuttelevia työpaikkailmoituksia. Rekrytoijiesi tulisi myös keskittyä tarjoamaan positiivinen kokemus ehdokkaille (jopa niille, jotka eivät päädy haastattelujen loppuvaiheisiin tai tule palkatuiksi) rakentaakseen positiivista työnantajakuvaa.

Jos HR-tiimiltäsi puuttuu edellä mainitut taidot, on parasta harkita asiantuntijoiden palkkaamista. Pitäisikö sinun valita RaaS vai perinteinen rekrytointi, tulisi päättää rekrytointitarpeidesi, budjettisi ja muiden tärkeiden huomioiden perusteella.

Kun valitset RaaS- ja perinteisen rekrytointimallin välillä yrityksesi rekrytointitarpeiden täyttämiseksi, sinun tulee ottaa huomioon rekrytointivolyymi ja erityistarpeet, budjetti ja sisäinen rekrytointiosaaminen.

Täyttääksesi paikalliset ja kansainväliset rekrytointitarpeesi, voit aina luottaa InHunt Groupiin. Jos olet valmis tuomaan RaaS-toimittajan mukaan täyttämään organisaatiosi rekrytointitarpeet, ota yhteyttä jo tänään.

Kari-J-2_tuned
Kari Juutilainen
CEO ja Managing Partner, InHunt Group
kari.juutilainen@inhunt.fi
+ 358 40 658 4242

3-osainen artikkelisarja rekrytointiprosessin parantamiseksi: 
Teen itse ja säästän – vai säästänkö?

Jaa somessa:
avoin työpaikka ikoni

Rekrytointi tulossa?

Autamme mielellämme. Ota meihin
yhteyttä ja palaamme sinulle 24h sisällä.

Liity sisäpiiriin ja

Tilaa InHunt Groupin Uutiskirje

Vastaanota sähköpostiisi tieto uusista avoimista työpaikoista, blogi-postauksista ja podcast-jaksoista.

Uusimmat työpaikat
Toimitusjohtaja
eCom Sales & Customer Director
Aluejohtaja Turku, Nobina
Head of Ship Design
Business Development Manager
Uusimmat

Blogista

Rekrytointi Startupeihin. Kuvassa henkilöt suunnittelevat 3D-mallia yhdessä tietokoneella toimistolla.
Rekrytointi startupeihin: Yleiskatsaus
Nykyisessä erittäin kilpaillussa liiketoimintaympäristössä oikeiden lahjakkuuksien palkkaaminen on haastavaa. Tämä on vielä haastavampaa startupeille, joilla...
InHuntGroup_TTK_AsiakasQuote_1200px_3
Uusi HR- ja kehitysjohtaja löytyi ketterästi suorahaulla
Työturvallisuuskeskus ry (TTK ry) on suomalaisten työmarkkinajärjestöjen hallinnoima järjestö, joka tarjoaa tietoa, koulutusta ja välineitä turvallisten ja terveellisten...
InHuntGroup_Biila_AsiakasQuote_1200px_3
Kaikki lähtee liikkeelle kunnon pohjatöistä –profiilinmäärittely ohjaa oikeiden tekijöiden luo
Biila Solutions Oy on vuonna 2008 opiskelijavoimin perustettu autojen siirtopalveluja tarjoava teknologiayritys. Lue yhteistyöstä InHunt Groupin kanssa.
Miten yritykset voivat voittaa globalisaation haasteet. Kuvassa maapallo avaruudesta katsoen.
Miten yritykset voivat voittaa globalisaation haasteet?
Globalisaatio on kuin kolikko: sillä on kääntöpuolensa. Ennen kuin voimme arvioida tämän vaikusta liiketoimintaan, on punnittava sekä sen tarjoamat edut että...
yhteistyö kättely ikoni

Haluatko kuulla lisää palveluistamme?

    Ota yhteyttä ja
    palaamme sinulle
    24h sisällä.

    InHunt Group on perustettu vuonna 2008  ja on nyt Suomen suurin suorahakutoimija. InHunt toimii jo kahdeksalla paikkakunnalla Suomessa.  Lisäksi InHunt Groupilla on oma kansainvälinen suorahakuverkosto – InHunt World, joka kattaa 29 maata ja kokoaa parhaat paikalliset toimijat yhteen. InHunt apunasi – ympäri maailman.

    Tilaa uutiskirje

    YHTEYSTIEDOT

    myynti@inhunt.fi

    Äyritie 12 C
    (vastaanotto Äyritie 12 B)
    01510 Vantaa