Kaupunginjohtaja

Espoo / Uusimaa

Senior Headhunter Janne Ilomäki, p. 050 364 0028 ja Senior Headhunter Kari Juutilainen, p. 040 658 4242.

Espoo on lähes 320 000 asukkaan kasvava kotikaupunki, joka työllistää 11 000 henkilöä.

Espoo on asukas- ja asiakaslähtöinen yhteisö, joka on tottunut ratkaisemaan kasvun tuomia haasteita yhdessä asukkaiden, yritysten, oppilaitosten ja yliopistojen kanssa. Kaupungin strategiassa Espoo-tarinassa on asetettu tavoitteeksi kaupungin taloudellisesti, sosiaalisesti, ekologisesti ja kulttuurisesti kestävä kasvu. Espoo haluaa olla kaupunkien kehittämisen edelläkävijä. Espoo saavuttaa hiilineutraaliuden vuoteen 2030 mennessä.

Espoon vahvuuksiin kuuluu keskimäärin hyvinvoiva ja korkeasti koulutettu väestö. Monet kansainväliset ja alkuvaiheen yritykset ovat löytäneet kotipaikkansa Espoosta. Espoota leimaa vireä kansainvälinen yritys- ja innovaatiotoiminta. Espoo on määrätietoisesti kehittänyt itseään verkostokaupunkina, jossa on viisi kaupunkikeskusta ja kaksi paikalliskeskusta. Palveluillaan kaupunki luo espoolaisille hyvinvointia ja mahdollisuuksia jatkuvaan kehittymiseen. Espoo vahvistaa asemaansa Pohjois-Euroopan kansainvälisesti kiinnostavimpana ja vetovoimaisimpana osaamisen sekä tieteen, taiteen ja talouden innovaatiokeskittymänä.

Kaupunginjohtajan vastuualueina ovat Espoon kaupunkikonsernin johtaminen ja talouden hallinta. Hän huolehtii siitä, että valtuuston asettamat Espoo-strategian päämäärät saavutetaan. Kaupunginjohtajan työnkuvaan kuuluu kehittää metropolialueen kilpailukykyä verkostoitumalla hyvinvointialueen, elinkeinoelämän, yliopistojen, korkeakoulujen ja oppilaitosten sekä seudullisten, kansallisten ja kansainvälisten toimijoiden kanssa.

Kaupunginjohtaja johtaa myös koko kaupunkiorganisaatiota sekä konsernihallintoa, joka ohjaa, valvoo ja kehittää Espoon koko kaupunkikonsernia sekä vastaa kaupungin tukipalveluista. Konsernihallinnossa ohjataan Espoo-tarinan kaupunkitasoista valmistelua, toimeenpanoa sekä kehittämistä, edistetään hyvää hallintoa, päätöksentekoa, yhtenäisiä toimintatapoja, kaupungin elinvoimaisuutta ja kestävää kehitystä sekä asukkaidemme ja asiakkaidemme hyvinvointia ja terveyttä.

Henkilöstösäännön 9 § 1 mom:n mukaan Valtuusto ottaa kaupunginjohtajan seitsemän vuoden määräaikaiseen virkaan ja päättää enintään neljän vuoden jatkokausista.

Viran kelpoisuusehtona on ylempi korkeakoulututkinto ja riittävä johtamiskokemus. Kielitaitovaatimuksena on suomen kielen erinomainen ja ruotsin kielen tyydyttävä suullinen ja kirjallinen taito.

Julkishallinnon perehtyneisyys luetaan eduksi. Erityisesti englannin kieltä tarvitaan kansainvälisten yhteyksien hoitamisessa. Eduksi luetaan myös hyvä ruotsin kielen taito.

Strateginen ajattelu, konsernitason johtamiskokemus ja talouden hallinnan osaaminen auttavat menestymään tehtävässä. Verkosto- ja muutosjohtamisen osaamisesta, kumppanuuksien hallinnan kyvykkyydestä, elinkeinoelämän sekä kestävän kasvun ja kehityksen johtamiskokemuksesta kaikilla kestävyyden osa-alueilla on etua haasteellisessa ja laajassa toimintaympäristössä.

Lue työstä, jolla on merkitystä: https://www.esitteemme.fi/espoonrekry/MailView/

Hakemukset toimitetaan osoitteeseen www.espoonrekry.fi tai hakemuksen voi myös toimittaa Espoon kaupungin kirjaamoon hakuajan päättymiseen 23.8.2024 klo 15:45 mennessä.

Lisätietoja tehtävästä ja prosessista saat myös kumppanimme InHunt Group Oy:n asiantuntijoilta, senior headhunter Janne Ilomäki, p. 050 364 0028 ja senior headhunter Kari Juutilainen, p. 040 658 4242.

Jaa somessa:

avoin työpaikka ikoni

Rekrytointi tulossa?

Autamme mielellämme. Ota meihin
yhteyttä ja palaamme sinulle 24h sisällä.

Uusimmat työpaikat
Resort General Manager
Henkilöstöjohtaja
Client Director
Tuotantojohtaja
Toimitusjohtaja
Liity sisäpiiriin ja

Tilaa InHunt Groupin Uutiskirje

Vastaanota sähköpostiisi tieto uusista avoimista työpaikoista, blogi-postauksista ja podcast-jaksoista.

Uusimmat

Blogista

InHuntBlog_Kesäloma_headhunterin-soitto_1200x630px_plain
Kesäloma, laiturinnokka ja kuikan reviirillä soidinhuuto – ja Headhunterin soitto
Lue blogista, kuinka luottamukselliset keskustelut headhunterin kanssa voivat avata uusia uramahdollisuuksia ja miksi proaktiivinen rekrytointi tuottaa parhaat...
Hallituksen rotaatio, onko sitä_InHuntBlogi_1200x630px_plain
Hallituksen rotaatio, onko sitä?
Hallitustyö on suuressa murroksessa ja hyvä niin. Hallitusten merkitys yritysten uudistumisen voimavarana on parhaimmillaan niin suuri, ettei hallitustyöskentelyn...
InHunt Janne_Ilomäki_kyber_1200x630px_plain_2
Kumpi tulee kalliimmaksi: kyberhyökkäys vai kyberturvallisuus? 
Hallituspaikan haku -valmennusten ensimmäisessä alumnitilaisuudessa kuultiin hyviä asiantuntijapuheenvuoroja, joista yksi koski päivänpolttavaa aihetta sekin:...
InHunt Alumni_HannaKivela-Fujitsu_1200x630px_plain-2
Kestävä digitaalinen murros hallituksen agendalla
Hallituspaikan haku -valmennusten ensimmäinen alumnitapahtuma sai suuren suosion. Sali oli täynnä, tunnelma korkealla ja upeat puheenvuorot herättivät keskustelua...
yhteistyö kättely ikoni

Haluatko kuulla lisää palveluistamme?

  Ota yhteyttä ja
  palaamme sinulle
  24h sisällä.

  InHunt Group on perustettu vuonna 2008  ja on nyt Suomen suurin suorahakutoimija. InHunt toimii jo kahdeksalla paikkakunnalla Suomessa.  Lisäksi InHunt Groupilla on oma kansainvälinen suorahakuverkosto – InHunt World, joka kattaa 29 maata ja kokoaa parhaat paikalliset toimijat yhteen. InHunt apunasi – ympäri maailman.

  Tilaa uutiskirje

  YHTEYSTIEDOT

  myynti@inhunt.fi

  Äyritie 12 C (Forte)
  01510 Vantaa