Miten lähestyä työnhakijana suorahakutaloja

Jaa somessa:

Olen sen monesti sanonut ja sanon jälleen. Tänä päivänä potentiaalisten ehdokkaiden löytäminen ei ole headhunterille mikään juttu. Digitaalinen kehitys on pitänyt siitä huolen, että käytännössä tehtävään kuin tehtävään löytyy kymmenittäin potentiaalisia henkilöitä muutamassa tunnissa. Tärkeämpää on se, että headhunter ymmärtää asiakkaan busineksen ja haettavan tehtävän perusteellisesti, jotta osaa aidosti suunnata katseet oikeisiin henkilöihin ja ennen kaikkea houkuteltua heidät mukaan prosessiin.

Tämä tarkoittaa valitettavasti myös sitä, että headhunterin juttusille on erittäin vaikea päästä, mikäli on vain vailla uusia haasteita. Aika käytetään mielummin käynnissä olevien toimeksiantojen toteuttamiseen sekä uusien toimeksiantojen läpikäymiseen asiakkaiden kanssa. Näin mukavat ”opitaan tuntemaan toisemme” jutustelutuokiot kahvikupin ääressä eivät siis yleensä ole mahdollisia.

Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, etteikö suorahakutaloja kannattaisi lähestyä siinä vaiheessa, kun uudet mahdollisuudet kiinnostaa. Tässä vinkkini miten se kannattaa tehdä:

  1. Suorahakuyritykset, jotka kannattaa käydä läpi

Olen koonnut listaan Suomen TOP 20 suorahakuyritykset sekä heidän suomenkieliset www-sivut. Lataa lista tästä: Merkittävimmät suorahakuyritykset, Suomi

  1. Selvitä miten prosessi toimii

Etsi yleinen sähköpostiosoite tai lähesty suoraan vastuussa olevaa henkilöä esitelläksesi lyhyesti itsesi, mutta ennen kaikkea selvittääksesi miten heidän prosessi toimii. Toisin sanoen, miten sinun tulisi toimia, jotta heillä on sinun tietosi, kun sopiva haku lähtee liikkeelle.

Useimmilla toimijoilla on tänä päivänä hyvät omat hakijatietojärjestelmät käytössä. Kun tietosi löytyvät niistä, on paljon todennäköisempää, että soitto tulee vs. se, että sinut löydettäisiin käsiin esim. LinkedInistä tai muista tietokannoista.

  1. Toimi

Kun olet saanut selville ko. talon toimintatavan, annat itsestäsi ammattimaisen kuvan toimimalla välittömästi. Voit hyvin vielä laittaa kiitos viestin, jossa kiität ohjeista sekä toteat toimineesi niiden mukaan.

  1. Ole aktiivinen ja pysy mielessä

Silloin jos olet saanut muodostettua kontaktin suorahakuyritykseen henkilötasolla, niin ei ole huono ajatus päivittää omaa tilannetta aina muutaman kuukauden välein, jos siis tilanteesi on pysynyt samana. Tässä vaiheessa kontakti pyynnön lähettäminen LinkedInissä on myös suositeltavaa. Myös osa suorahakutoimijoista ilmoittaa osan meneillä olevista hauista heidän sivuillaan ja näin niiden seuraaminen ja oma aktiivisuus saattaa palkita.

InHuntin meneillä olevat haut löytyvät täältä: www.inhunt.fi/avoimet-tyopaikat/ . Kuitenkin tällä hetkellä ainoastaan alle 40% käynnissä olevista hauista on esillä ja  loput menossa verhojen takana.

Loppuun täytyy vielä todeta, että vaikka suosittelen ensisijaisesti edellä mainittua toimintatapaa, niin silloin tällöin joku uusien mahdollisuuksien perässä oleva saa myytyä asiansa niin hyvin, että hänen kanssaan mielellään sopii tapaamisen. Näitä henkilöitä yleensä yhdistää se, että he eivät ainoastaan ole pyytämässä apua vaan samalla miettivät, että miten voisimme auttaa toisiamme. Nämä keskustelut ovat todella mielenkiintoisia ja aika ajoin johtavat yllättäviinkin lopputuloksiin.

Kirjoittanut,

Teemu Ruuska

http://fi.linkedin.com/in/teemuruuska/

http://teemuruuska.branded.me/

Kirjoittaja Teemu Ruuska tuli InHuntiin vuonna 2009 ja on siitä asti toiminut rekrytoinnin parissa. Tällä hetkellä Teemu toimii InHunt Groupin digijohtajana sekä on Hunting Heads Espanjan toimitusjohtaja. Hunting Heads yksi maailman johtavista suorahakuketjuista johon InHunt Group liittyi vuonna 2013.

Seuraa InHuntia LinkedInissä:

http://www.linkedin.com/company/inhunt-group-oy

Tykkää InHuntista Facebookissa:

https://www.facebook.com/InhuntGroup

Seuraa InHuntia Twitterissä:

https://twitter.com/InHuntGroup

Jaa somessa:
avoin työpaikka ikoni

Rekrytointi tulossa?

Autamme mielellämme. Ota meihin
yhteyttä ja palaamme sinulle 24h sisällä.

Liity sisäpiiriin ja

Tilaa InHunt Groupin Uutiskirje

Vastaanota sähköpostiisi tieto uusista avoimista työpaikoista, blogi-postauksista ja podcast-jaksoista.

Uusimmat työpaikat
Myyntijohtaja, Louhe Oy
Vararehtori
Hallintojohtaja
Atria
Group Controller
Projektitoiminnan johtaja  
Uusimmat

Blogista

Kuvassa oleva hallitusammattilainen Tom Nickels piti vaikuttavan puheenvuoron pohjautuen omaan uraansa yrittäjästä hallitusammattilaiseksi.
Tom Nickelsin vinkit: näin suomalaiset yritykset menestyvät tulevaisuudessa
Hallitushakujen valmennuksen alumnitapahtumassa hallitusammattilainen Tom Nickels jakoi vinkkejä menestykseen.
Kuvassa henkilöt miettivät rekrytointisuunnitelmaa kokoustilassa. Kuvan päällä on ikoneita.
Uudet trendit rekrytoinnissa 2025 - nämä yrityksen on hyvä huomioida
Vuonna 2025 rekrytoinnin menestyjät hyödyntävät tekoälyä tehokkaasti, mutta eivät unohda inhimillisyyden merkitystä.
7 parasta vinkkiä palkkaneuvotteluihin. Kuvassa kaksi henkilöä kättelevät toisiaan.
7 parasta vinkkiä palkkaneuvotteluihin – Vältä alipalkkausta
Palkkaneuvottelut voivat olla haastavia. Lue nämä 7 vinkkiä, jotka auttavat sinua menestymään palkkaneuvotteluissa ja välttämään alipalkkauksen.
Kuvassa oranssi paperilennokki poikkeaa valkoisten lennokkien ryhmästä.
13 merkkiä siitä, että tärkeä työntekijäsi on lähdössä
Ironista kyllä, juuri ne työntekijät, jotka ovat eniten sitoutuneet yrityksen menestykseen, voivat aktiivisesti etsiä uusia haasteita. Tämä on yleinen ilmiö,...
yhteistyö kättely ikoni

Haluatko kuulla lisää palveluistamme?

    Ota yhteyttä ja
    palaamme sinulle
    24h sisällä.

    InHunt Group on perustettu vuonna 2008  ja on nyt Suomen suurin suorahakutoimija. InHunt toimii jo kahdeksalla paikkakunnalla Suomessa.  Lisäksi InHunt Groupilla on oma kansainvälinen suorahakuverkosto – InHunt World, joka kattaa 29 maata ja kokoaa parhaat paikalliset toimijat yhteen. InHunt apunasi – ympäri maailman.

    Tilaa uutiskirje

    YHTEYSTIEDOT

    myynti@inhunt.fi

    Äyritie 12 C
    (vastaanotto Äyritie 12 B)
    01510 Vantaa

    Artikkelisarja rekrytointiprosessin parantamiseksi

    Teen itse ja säästän - vai säästänkö?

    Jätä sähköpostiosoitteesi, niin lähetämme sinulle kolme faktantäyteistä työnantajille ja yrityksen päättäjille suunnattua asiantuntija-artikkelia sekä viikottaisen uutiskirjeemme. Voit halutessasi poistua postituslistalta uutiskirjeen lopussa olevasta linkistä.