Minulle tulee pe 1.12.2017 päivälleen kolme vuotta InHunt Group Oy:n toimitusjohtajana. Headhunterina olen ollut muutamia vuosia sitä ennenkin samassa yhtiössä ja olen myös osaomistaja. Talouselämän toimittaja kysyi minulta viime keväänä, kuinka pitkäksi aikaa halutaan nykyään toimitusjohtajan sitoutuvan. Vastasin että toimitusjohtajia haetaan yhä lyhyemmälle aikajänteelle, jopa vain kolmeksi vuodeksi. Jutun lopussa on myös perusteita, miksi toimitusjohtajia valitaan jopa ”määräaikaisiksi”. (Lue juttu tästä)

 

Onko minun siis aika siirtää vetovastuu toiselle nyt kun kolme vuotta on kulunut? Vai kahden vuoden päästä? Vai vasta sadan vuoden päästä keskiviikkona? Totuus on että vuodet ovat vain numeroita. Minun pitää itse tietää milloin on oikea aika vaihtoon ja on myös muiden omistajien, hallituksen sekä oikeastaan koko henkilöstön vastuulla arvioida omalta osaltaan, milloin olisi sopivin aika siirtää toinen henkilö tilalleni veturiksi. No millä perusteilla arviointi sitten tapahtuisi, jotta se pohjautuisi onnistumisen ja menestymisen mittareihin?

 

Tässä mielestäni muutama keskeinen mittari sen arviointiin, kannattaako minun jatkaa toimitusjohtajana nykyisessä tehtävässäni, vai olisiko jo jonkun muun vuoro:

 

  1. Pystynkö nyt ja jatkossakin täyttämään muiden omistajien ja hallituksen minulle ja organisaatiollemme asettamat tavoitteet (vai pystyisikö joku toinen paremmin)?
  2. Onko minulla vielä organisaatiollemme niin paljon annettavaa, että saan heidät tekemään oikeita asioita ja oikeasti loistamaan?
  3. Pystynkö edelleen näyttämään organisaatiolle esimerkkiä edestä ja kuitenkin samalla antamaan muille tilaa menestyä erilaisilla tavoilla?
  4. Pystynkö edelleen kehittämään yhtiötä ja kehittymään itse?
  5. Huokuuko minusta riittävästi sellaista johtajuutta ja uskottavuutta, joka vie meitä eteenpäin?

 

Tiedoksi, olen saanut jatkoajan 😊

 

Mietipä mitä mittareita sinä käyttäisit arvioidaksesi teidän yrityksenne toimitusjohtajaa? Tai jos olet toimitusjohtaja, millä muilla mittareilla haluaisit itseäsi mitattavan?

 

Kirjoittanut,

Kari Juutilainen
Toimitusjohtaja
InHunt Group Oy