Näin tulet löydetyksi LinkedInissä

Jaa somessa:

LinkedIn suosio kasvaa jatkuvasti. Sen lisäksi, että rekrytoijat ja headhunterit ovat käyttäneet sitä pitkään, myös ihan tavalliset yritykset ovat  heränneet siihen, että sieltä voi kuka tahansa löytää jopa suhteellisen helposti uusia työntekijöitä. Tai sanotaanko näin, että ainakin löytäminen ja lähestyminen on tehty todella helpoksi. Se, että saadaanko henkilön mielenkiinto herätettyä ja haluaako hän jatkaa keskusteluja, onkin sitten jo eri asia ja johon vaikuttaa mm. yhteydenoton ammattimaisuus sekä isoissa määrin se mitä ollaan tarjoamassa, miten kiinnostava yritys on ja toki mikä on henkilön tämän hetkinen tilanne.

 

Mitään tutkittua faktaa tai tilastoa ei minulla ole tarjota siitä, kuinka paljon LinkedIniä käytetään tai kuinka paljon sen kautta ollaan henkilöihin yhteydessä uusien haasteiden tiimoilta. Ainoastaan sen pystyn sanoa, että paljon.

 

Useat LinkedInin käyttäjistä ovat ymmärtäneet, että potentiaalisia kandeja haetaan LinkedInin hakutoimintojen kautta ja näin tekemällä itse asiat oikein, voi nostaa omia mahdollisuuksia huomattavasti ja saada mielenkiintoisia yhteydenottoja. Ja yhtä asiaa minulta usein kysytäänkin, eli miten saada oma profiili näkymään ensimmäisten hakutulosten joukossa? Koska mitä korkeammalla hakutuloksissa ja varsinkin hakutulosten ensimmäisellä sivulla oma profiili on, sitä potentiaalisempaa on se, että viesti omaan inboxiin joku päivä tipahtaa.

 

Vaikka aiheesta olen aikaisemminkin useita kertoja kirjoittanut, ajattelin tarttua jälleen kerran tähän ja samalla myös tehdä pientä taustatyötä sen eteen ja selvittää, mitkä tällä hetkellä ovat ne asiat, jotka LinkedInin algoritmiin eniten vaikuttavat. Tämäkin on asia, joka elää koko ajan ja vaikka viime vuoden puolella olisi laittanut oman profiilin kuntoon ja optimoinut kaiken oikealla tavalla, niin se ei tarkoita sitä, etteikö nyt jotain hienosäätöä olisi taas fiksu tehdä.

 

Seuraavassa listaan tärkeimmät asiat, jotka vaikuttavat oman profiilin löydettävyyteen sen lisäksi, että profiili on muutenkin hyvällä tolalla tarkoittaen lähinnä laadukkaita kuvia (sekä profiili, että cover photo), selkeää pääotsikkoa, perusteellista summarya, työhistoriaa, opintoja jne.

 

 

Avainsanojen määrä & laatu

Edelleen niin sanottujen avainsanojen määrä ja laatu on erittäin ratkaisevaa. Kuinka paljon niitä löytyy ja ennen kaikkea missä. Pääotsikko, työtehtävien otsikot jne. ovat niitä paikkoja joihin LinkedIn iskee ensimmäisenä silmänsä. Jos rekrytoija hakee esim. sanoilla ”Digital” & ”Manager”, niin ne henkilöt, joilla nämä löytyvät edellä mainituista otsikoista, listautuvat isolla todennäköisyydellä hakutuloksissa erittäin korkealle. Tässä kohtaa on myös hyvä muistuttaa, että suurin osa suomalaisten profiileista on englanniksi ja näin myös hakuja tehdään ensisijaisesti englannin kielellä = oma profiili on hyvä olla englanniksi.

 

 

Verkoston koko

Tavallaan LinkedIn suosittelee verkostoitumaan vain itselle tuttujen henkilöiden kanssa, mutta samalla henkilö rankkautuu korkeammalle hakutuloksissa, mitä enemmän hänellä on kontakteja verkostossaan. Hassua eikö? Toisaalta LinkedIn myös kannustaa verkostoitumaan aktiivisesti ja tekee sen vielä todella helpoksi, kun ”my network” alta löytyy ”people you may know” lista henkilöistä, joille voi lähettää verkostoitumiskutsun yhdellä klikkauksella.

Verkoston koko vaikuttaa siis omaan löydettävyyteen isosti, joka johtuu siitä, että kun rekrytoija etsii henkilöitä, niin ne, jotka ovat hänelle ensimmäisen tason tai toisen tason kontakteja tuppaavat näkymään ensimmäisenä hakutuloksissa. Eli mitä enemmän henkilöitä on omassa verkostossa, niin luonnollisesti sitä enemmän on myös näitä ns. toisen tason kontakteja ja omat mahdollisuudet sen kuin paranevat.

Itse olen myös paljon ottanut kantaa sen puolesta, että kannattaa ihan aidosti verkostoitua sellaistenkin henkilöiden kanssa, joita et välttämättä tunne, mutta löytyy jokin yhteys tai kiinnostuksen kohde. Yleensä ne jotka sitä tekevät ovat huomanneet, että se tuo valtavasti lisäarvoa heille, rikastuttaa heidän omaa uutisvirtaa ja avaa uusia ajatuksia ja mahdollisuuksia.

 

Skillsit

Aikaisemmin omat ns. TOP 3 skillsiä oli se mitä LinkedIn katsoi, mutta nykyään koko skills -osiolla on paljon enemmän painoarvoa hakuja tehtäessä. Tämä on sinällään vähän hassua, koska skills -listaan voi laittaa mitä tahansa ja sitten tutut ja tuntemattomat käyvät niitä myös klikkailemassa. Joka tapauksessa, LinkedInin uusi algoritmi antaa tälle enemmän painoarvoa nykyään ja näin ollen kannattaa sitä aika ajoin vähän trimmata.

 

Työkokemus vuosina

Rekrytoijat käyttävät erittäin usein valmiita filttereitä, joista yksi on työkokemus vuosina. Näin ollen on tärkeää varsinkin niillä, jotka ovat ehkä työuransa alkuvaiheessa, että sinne omaan profiiliin olisi myös listattu ne myös vähemmän tärkeämmiltä tuntuvat työsuhteet oman työuran alusta. Näillä voi olla merkittävä vaikutus siihen, että kun rekrytoija esim. valitsee, että täytyy olla yli viisi vuotta työkokemusta, niin oma profiili ei jää hakutuloksista pois.

 

 

Lopuksi vielä vinkki niille, jotka eivät pelkästään halua tulla löydetyksi vaan myös kontaktoiduksi, niin kannattaa omat yhteystiedot laittaa helposti näkyville esim. oman profiiliin summary -osioon. Näin teet rekrytoijalle mahdollisimman helpoksi olla yhteydessä ja hän voi samalla valita tavan, joka on itselleen se mieluisin.

 

 

Kirjoittanut,

Teemu Ruuska

http://fi.linkedin.com/in/teemuruuska/

Kirjoittaja Teemu Ruuska tuli InHuntiin vuonna 2009 ja on siitä asti toiminut rekrytoinnin parissa. Teemu on asunut Madridissa, Espanjassa vuodesta 2014 ja vastaa tällä hetkellä InHuntin kansainvälisestä suorahakuverkostosta InHunt Worldistä. Viime vuodet Teemu on keskittynyt digitalisaatioon ja ennen kaikkea digitaaliseen transformaatioon rekrytointi- ja suorahakualalla.

Jaa somessa:
avoin työpaikka ikoni

Rekrytointi tulossa?

Autamme mielellämme. Ota meihin
yhteyttä ja palaamme sinulle 24h sisällä.

Liity sisäpiiriin ja

Tilaa InHunt Groupin Uutiskirje

Vastaanota sähköpostiisi tieto uusista avoimista työpaikoista, blogi-postauksista ja podcast-jaksoista.

Uusimmat työpaikat
Huippu-urheilujohtaja
Toimitusjohtaja
Toimitusjohtaja
Energiajohtaja
InHunt Group logo
Toimitusjohtaja
Uusimmat

Blogista

Tehokas ratkaisu osaajapulaan Kuntien InHunt palvelee kuntia ja julkista sektoria nopeasti_plain
Tehokas ratkaisu osaajapulaan: Kuntien InHunt palvelee kuntia ja julkista sektoria nopeasti
Vaikeuksia löytää oikeat osaajat ajoissa? Kuntien InHunt tarjoaa kunnille ja julkisille organisaatioille nopean ja helpon kontaktin motivoituneisiin ja osaaviin...
Myynnin johtamisen_InHuntGroup_plain2
”He hoitavat asiakkuuksia, mutta eivät myy” - Näin käännät asiantuntijat kasvun moottoriksi
He hoitavat asiakkuuksia, mutta eivät myy” – Kuulostaako tutulta? Moni yritys kamppailee asiantuntijoiden myyntihenkisyyden kanssa. Tuoreessa artikkelissa Senior...
Kuvassa Senior headhunter ja tiimin vetäjä Petri Peltoniemi.
Mitä ehdokkaat odottavat hyvältä johtajalta
Mitä ehdokkaat oikeasti odottavat hyvältä johtajalta? Rekrytoinnissa johtaja on yhtä lailla valinnan kohteena. Viestintä, kuuntelu ja kehittävä ilmapiiri ovat...
InHunt_Blog__7 vinkkiä suorahakuyrityksen valintaan_1200px_plain
7 vinkkiä suorahakuyrityksen valintaan
Yritysten johtajat kohtaavat usein haasteita oikeiden osaajien löytämisessä. Onneksi suorahakuyritys voi olla ratkaisu tähän ongelmaan. Artikkelissa käymme...
yhteistyö kättely ikoni

Haluatko kuulla lisää palveluistamme?

    Ota yhteyttä ja
    palaamme sinulle
    24h sisällä.

    InHunt Group on perustettu vuonna 2008  ja on nyt Suomen suurin suorahakutoimija. InHunt toimii jo kahdeksalla paikkakunnalla Suomessa.  Lisäksi InHunt Groupilla on oma kansainvälinen suorahakuverkosto – InHunt World, joka kattaa 29 maata ja kokoaa parhaat paikalliset toimijat yhteen. InHunt apunasi – ympäri maailman.

    Tilaa uutiskirje

    YHTEYSTIEDOT

    myynti@inhunt.fi

    Äyritie 12 C
    (vastaanotto Äyritie 12 B)
    01510 Vantaa

    Artikkelisarja rekrytointiprosessin parantamiseksi

    Teen itse ja säästän - vai säästänkö?

    Jätä sähköpostiosoitteesi, niin lähetämme sinulle kolme faktantäyteistä työnantajille ja yrityksen päättäjille suunnattua asiantuntija-artikkelia sekä viikottaisen uutiskirjeemme. Voit halutessasi poistua postituslistalta uutiskirjeen lopussa olevasta linkistä.