Pienetkin asiat työnhaussa voivat olla todella ratkaisevia

Jaa somessa:

Viime viikolla kirjoitin siitä, kuinka voit itse vaikuttaa siihen, että headhunter löytää sinut LinkedInissä. Tällä viikolla kerron, kuinka autoin ystävääni, joka pyysi apuani ja josta uskon, että voi olla monelle apua omassa tilanteessaan.

Hyvä ystäväni oli toiminut viimeiset kaksi vuotta yrittäjänä täällä Madridissa, mutta hänen yrityksensä ei lähtenyt lentoon. Näin ollen hän päätti lähteä etsimään uutta suuntaa uralleen jonkun toisen yrityksen palkkalistoilta. Hän ei enää ollut varma onko yrittäjyys sittenkään se hänen juttu ja rehellisesti oli palanut loppuun.

Jonkun ajan kuluttua hän kääntyi minun puoleeni ja pyysi neuvoa. Hän on auttanut minua monessa kohtaa, joten ei tarvinnut kahta kertaa miettiä vastaustani. Ensiksi keskustelin hänen kanssaan kahvikupin äärellä hänen tilanteesta ja mitä tulevaisuudeltaan haluaa. Sen jälkeen kävin läpi hänen LinkedIn -profiilia ja CV:tä, jotka molemmat olivat hyvällä tasolla, mutta silti näin niissä paljon parennettavaa. Silmiini osui niissä todella monta sellaista pientä asiaa, jotka aivan turhaan vaikeuttivat hänen etenemistään rekrytointiprosessien alkuvaiheissa.

Yksi merkittävä asia oli se, että hänen nykyisen työn / tittelin kohdalla luki Founder ja hänen profiilin tiivistelmässä painotettiin sanaa Entrepreneur. Totesin hänelle, että nuo asiat varsinkin yhdessä ovat hyvin luotaan pois työntäviä, mikäli hänen tavoite on taas päästä palkkatöihin. Nyt nousee liikaa turhia kysymyksiä pelkästään siitä, onko hän hakemassa uutta työtä jatkaakseen oman bisneksensä pyörittämistä siinä sivussa. Kyseessä oli bisnes, jonka liiketoiminta perustui vahvasti online-maailmaan ja näin ollen se olisi hyvinkin voinut olla mahdollista. Miten pitkäksi aikaa henkilö tulee sitoutumaan vai onko hänen tavoite edelleen oman yrityksen pyörittämisessä? Nuo kysymykset tulevat väkisinkin rekrytoijan ajatuksiin ja ovat jo omiaan siirtämään katseet toisiin henkilöihin. Vinkkasin myös hänelle, että profiilin pääotsikolla, työkokemus-osion ensimmäisellä työpaikalla sekä profiilin tiivistelmällä on iso painoarvo LinkedInin -hakukoneen algoritmissä ja harva hakee sanoilla ”owner”, ”founder” tai ”entrepeneur”, kun etsivät uutta osaajaa. Enemmän siellä on käytössä hakusanat, kuten manager, director, specialist jne.

En missään nimessä kehottanut häntä valehtelemaan, mutta on hyvin normaalia, että vaikka olet osakkaana yrityksessä tai jopa sen perustanut, niin sinulla on myös jokin toinen titteli. Näin kehotin häntä käyttämään mieluimmin sellaista titteliä profiilissaan, joka kuvasi paremmin sitä, mitä hän on tehnyt. Sitten kun pääsee haastatteluun, voi siellä avoimesti kertoa omasta tilanteestasi ja mikä on siihen johtanut.

Vinkeilläni oli se vaikutus, että alkoi ystäväni päästä lähes samantien prosesseissa paremmin eteenpäin sekä alkoi myös saamaan mielenkiintoisia yhteydenottoja, jotka johtivat siihen, että hyvin nopeasti hänellä oli monta konkreettisesta työtarjousta pöydällä. Ystäväni on siis aivan loistava tyyppi, puhuu mm. kuutta eri kieltä sujuvasti, osaa myydä, on erittäin yrittäjähenkinen ja on loistava ihmisten kanssa. Näin vain pikkaisen ohjaamalla häntä oikeaan suuntaan alkoi tuloksia syntyä aivan eri tavalla.

Työnhaussa on erittäin tärkeää yrittää miettiä, mitä headhunteri tai rekrytoija näkee, kun hän katsoo ensimmäisen kerran profiiliasi tai CV:täsi. Pienikin asia voi johtaa siihen, että yhteydenotto tulee tai ei tule. LinkedInissä on myös hyvin helppoa seurata oman profiilin kehittymistä löydettävyyden kannalta, kun LinkedIn kertoo koko ajan, kuinka monta kertaa profiilia (who’s viewed your profile) on käyty katsomassa tai kuinka monta kertaa se on noussut hakutuloksissa esiin. Se oli myös asia, jonka ystäväni minulle heti kertoi, koska hyvin pian vinkkieni ja tehtyjen muutoksien jälkeen vierailut hänen profiilissaan olivat kasvaneet huomattavasti.

Kirjoittanut,

Kirjoittaja Teemu Ruuska tuli InHuntiin vuonna 2009 ja on siitä asti toiminut rekrytoinnin parissa. Teemu on asunut Madridissa, Espanjassa vuodesta 2014 ja vastaa tällä hetkellä InHuntin kansainvälisestä suorahakuverkostosta InHunt Worldistä. Viime vuodet Teemu on keskittynyt verkkoliiketoimintaan, digitalisaatioon ja digitaaliseen transformaatioon rekrytointi- ja suorahakualalla.

Jaa somessa:
avoin työpaikka ikoni

Rekrytointi tulossa?

Autamme mielellämme. Ota meihin
yhteyttä ja palaamme sinulle 24h sisällä.

Liity sisäpiiriin ja

Tilaa InHunt Groupin Uutiskirje

Vastaanota sähköpostiisi tieto uusista avoimista työpaikoista, blogi-postauksista ja podcast-jaksoista.

Uusimmat työpaikat
Tehtaanjohtaja
CEO / Toimitusjohtaja, Turku, Pk-seutu
Toiminnanjohtaja
Kaupallinen johtaja | Commercial Director
Projektipäällikkö/projektijohtaja
Uusimmat

Blogista

Suorahakupalveluiden käyttäminen asiantuntijoiden rekrytoinnissa_plain
Suorahakupalveluiden käyttäminen asiantuntijoiden rekrytoinnissa
Asiantuntijan rekrytointi on sekä mahdollisuus että riski. Se vaikuttaa suoraan yrityksen laatuvaikutelmaan ja asiakastyytyväisyyteen. Tässä blogissa kerromme,...
Rekrytointiprosessin vaiheet–opas työnantajille_plain-2
Rekrytointiprosessin vaiheet – opas työnantajille
Rekrytointiprosessi on monivaiheinen kokonaisuus, jonka onnistuminen vaikuttaa suoraan yrityksen menestykseen ja työnantajamielikuvaan. Tässä blogitekstissä...
InHunt_Varmista yrityksesi SaaS-menestys_1200px_plain
Varmista yrityksesi SaaS-menestys – näin rekrytoit huippuosaajat
SaaS-alan huima kasvu luo kovia haasteita huippuosaajien rekrytointiin! Kilpailu parhaista osaajista on kovaa, ja väärät rekrytoinnit voivat tulla kalliiksi.  Yhteistyö...
Kuvassa menossa työhaastattelu kokoustilassa. Kolme henkilöä pöydän ääressä. Blogi: Miksi suorahaku on tehokkain tapa rekrytoida?
Miksi suorahaku on tehokkain tapa rekrytoida?
Yrityksen arvo syntyy työntekijöiden ajatuksista. Rekrytointi on tärkeä päätös, ja suorahaku voi olla tehokkain tapa löytää avainhenkilöt nopeasti. Senior Headhunter...
yhteistyö kättely ikoni

Haluatko kuulla lisää palveluistamme?

    Ota yhteyttä ja
    palaamme sinulle
    24h sisällä.

    InHunt Group on perustettu vuonna 2008  ja on nyt Suomen suurin suorahakutoimija. InHunt toimii jo kahdeksalla paikkakunnalla Suomessa.  Lisäksi InHunt Groupilla on oma kansainvälinen suorahakuverkosto – InHunt World, joka kattaa 29 maata ja kokoaa parhaat paikalliset toimijat yhteen. InHunt apunasi – ympäri maailman.

    Tilaa uutiskirje

    YHTEYSTIEDOT

    myynti@inhunt.fi

    Äyritie 12 C
    (vastaanotto Äyritie 12 B)
    01510 Vantaa

    Artikkelisarja rekrytointiprosessin parantamiseksi

    Teen itse ja säästän - vai säästänkö?

    Jätä sähköpostiosoitteesi, niin lähetämme sinulle kolme faktantäyteistä työnantajille ja yrityksen päättäjille suunnattua asiantuntija-artikkelia sekä viikottaisen uutiskirjeemme. Voit halutessasi poistua postituslistalta uutiskirjeen lopussa olevasta linkistä.