Tässä taas tapamme mukaan suoraa ja julmaakin tietoa toimialastamme. Juttu on aika pitkä, toivottavasti jaksat lukea loppuun saakka.

– Kari Juutilainen, toimitusjohtaja, InHunt Group

Mistä löytyy kaikkien alojen ja tehtävien erikoisasiantuntija

Ajattele jos headhunter ei ehdottaisikaan asiakkaalle itseään parhaana mahdollisena kumppanina joka ikiseen suorahakuun, vaan sen sijaan suosittelisi asiakkaalle jokaiseen suorahakuun sopivinta mahdollista toimiala- ja tehtäväosaajaa headhunteriksi? Tai jopa tiimiä, jossa nuo yhdistyvät?

En ole koskaan nähnyt enkä edes kuullut headhunterista, joka pystyisi uskottavasti haastamaan asiakasta joka ikisen tehtävän hakuprofiilia lukittaessa. Miten pystyisi, jos ei itse edes tunne tehtävää riittävästi?

En tiedä myöskään ketään headhunteria, jolta löytyisi aina riittävät kompetenssit löytämään ja houkuttelemaan sopivimpia kandeja kiinnostumaan tehtävästä, jollei hän itse tunne toimialaa ja kyseistä tehtävää riittävän hyvin.

Väärä valinta on suuri riski!

Väärä headhuntervalinta kasvattaa oleellisesti riskiä huonoon hakijakokemukseen, väärän henkilön rekrytointiin ja suuriin taloudellisiin vahinkoihin yritykselle. Toimialaa ja tehtävää osaavat huippukandit tunnistavat kyllä headhunterin osaamattomuuden aika nopeasti ja pystyvät vedättämäänkin tätä mennen tullen. Tämä johtaa siihen, että finaalihaastatteluihin voi valikoitua vääriä henkilöitä. Tämä on tosi väärin niille henkilöille, jotka olisivat kuuluneet finaaliin mutta heitä ei tunnistettu sopivina.

Saattaa jopa käydä niinkin ikävästi, että headhunter tuokin asiakkaalle finaalikandit kavereistaan, valmiista ”kanditallistaan” tai muuten liian pienestä osaajajoukosta, koska hänellä ei riitä osaamista tunnistaa ja houkutella sopivimpia mahdollisia henkilöitä kiinnostumaan tehtävästä.

En siis millään usko, että kukaan headhunter pystyy tuottamaan asiakkaalle huippulaatua, jollei hän itse tunne kyseistä toimialaa ja tehtävää riittävästi.

Miten varmistan parhaan kumppanin headhunteriksi?

En myy itseäni joka alan ja tehtävän osaajana, koska en sitä ole. Mutta olen todella ylpeä saadessani kuulua 35 tosi kovan luokan headhunterin joukkoon, joista asiakkaani saa valita kulloiseenkin hakuun sopivimman headhunterin. Tai tiimin, mutta tärkeintä on se, että asiakas löytää tästä headhunterjoukosta tarvitsemansa toimiala- ja tehtäväosaamisen. Jollei löydä, niin olemme väärä kumppani.

Tiimityö, ei yksinäisiä susia! Jollei oikealla toimiala- ja tehtäväosaamisella varustettu headhunter tai -tiimi löydä finaalihaastatteluihin huippukandeja, niin sitten ei löydä kukaan. Kehumista? Kyllä ja syystä.

Haluan esitellä nyt teille uusimmat tammikuussa aloittaneet headhunterimme, joilta löytyy juuri ne kompetenssit, joita tarvitsimme kasvumme ja uskottavuutemme edelleen vahvistamiseksi.

Tervetuloa Seija, Tuuli, Raimo ja Markku lentämään kotkien kanssa! Olen ylpeä teistä jo nyt.