BEEN THERE – DONE THAT (vai onko sittenkään)

Jaa somessa:

Tässä taas tapamme mukaan suoraa ja julmaakin tietoa toimialastamme. Juttu on aika pitkä, toivottavasti jaksat lukea loppuun saakka.

– Kari Juutilainen, toimitusjohtaja, InHunt Group

Mistä löytyy kaikkien alojen ja tehtävien erikoisasiantuntija

Ajattele jos headhunter ei ehdottaisikaan asiakkaalle itseään parhaana mahdollisena kumppanina joka ikiseen suorahakuun, vaan sen sijaan suosittelisi asiakkaalle jokaiseen suorahakuun sopivinta mahdollista toimiala- ja tehtäväosaajaa headhunteriksi? Tai jopa tiimiä, jossa nuo yhdistyvät?

En ole koskaan nähnyt enkä edes kuullut headhunterista, joka pystyisi uskottavasti haastamaan asiakasta joka ikisen tehtävän hakuprofiilia lukittaessa. Miten pystyisi, jos ei itse edes tunne tehtävää riittävästi?

En tiedä myöskään ketään headhunteria, jolta löytyisi aina riittävät kompetenssit löytämään ja houkuttelemaan sopivimpia kandeja kiinnostumaan tehtävästä, jollei hän itse tunne toimialaa ja kyseistä tehtävää riittävän hyvin.

Väärä valinta on suuri riski!

Väärä headhuntervalinta kasvattaa oleellisesti riskiä huonoon hakijakokemukseen, väärän henkilön rekrytointiin ja suuriin taloudellisiin vahinkoihin yritykselle. Toimialaa ja tehtävää osaavat huippukandit tunnistavat kyllä headhunterin osaamattomuuden aika nopeasti ja pystyvät vedättämäänkin tätä mennen tullen. Tämä johtaa siihen, että finaalihaastatteluihin voi valikoitua vääriä henkilöitä. Tämä on tosi väärin niille henkilöille, jotka olisivat kuuluneet finaaliin mutta heitä ei tunnistettu sopivina.

Saattaa jopa käydä niinkin ikävästi, että headhunter tuokin asiakkaalle finaalikandit kavereistaan, valmiista ”kanditallistaan” tai muuten liian pienestä osaajajoukosta, koska hänellä ei riitä osaamista tunnistaa ja houkutella sopivimpia mahdollisia henkilöitä kiinnostumaan tehtävästä.

En siis millään usko, että kukaan headhunter pystyy tuottamaan asiakkaalle huippulaatua, jollei hän itse tunne kyseistä toimialaa ja tehtävää riittävästi.

Miten varmistan parhaan kumppanin headhunteriksi?

En myy itseäni joka alan ja tehtävän osaajana, koska en sitä ole. Mutta olen todella ylpeä saadessani kuulua 35 tosi kovan luokan headhunterin joukkoon, joista asiakkaani saa valita kulloiseenkin hakuun sopivimman headhunterin. Tai tiimin, mutta tärkeintä on se, että asiakas löytää tästä headhunterjoukosta tarvitsemansa toimiala- ja tehtäväosaamisen. Jollei löydä, niin olemme väärä kumppani.

Tiimityö, ei yksinäisiä susia! Jollei oikealla toimiala- ja tehtäväosaamisella varustettu headhunter tai -tiimi löydä finaalihaastatteluihin huippukandeja, niin sitten ei löydä kukaan. Kehumista? Kyllä ja syystä.

Haluan esitellä nyt teille uusimmat tammikuussa aloittaneet headhunterimme, joilta löytyy juuri ne kompetenssit, joita tarvitsimme kasvumme ja uskottavuutemme edelleen vahvistamiseksi.

Tervetuloa Seija, Tuuli, Raimo ja Markku lentämään kotkien kanssa! Olen ylpeä teistä jo nyt.

Jaa somessa:
avoin työpaikka ikoni

Rekrytointi tulossa?

Autamme mielellämme. Ota meihin
yhteyttä ja palaamme sinulle 24h sisällä.

Liity sisäpiiriin ja

Tilaa InHunt Groupin Uutiskirje

Vastaanota sähköpostiisi tieto uusista avoimista työpaikoista, blogi-postauksista ja podcast-jaksoista.

Uusimmat työpaikat
Työplus_logo
Toimitusjohtaja
Hallinto- ja talousjohtaja, ETLA
Toimitusjohtaja
Verkställande Direktör
Toimitusjohtaja | FC TPS Turku Oy
Uusimmat

Blogista

Rakennus- ja infra-alan_osaajat_InHuntGroup_plain
Miksi valita InHunt Group rakennus- ja infra-alan rekrytointeihin?
Luotettavaa ja tehokas tapa löytää parhaat osaajat rakennus- ja infra-alan tehtäviin. Ota yhteyttä ja anna meidän auttaa sinua rakentamaan menestyvää tiimiä,...
hankinta-alan_osaajat_InHuntGroup_plain2
Panosta hankintaosaamiseen - vaikutat yrityksesi menestykseen
Hankinnat ovat liiketoiminnan keskeinen osa-alue, joka vaikuttaa suoraan yrityksen menestykseen. Ammattimaisesti hoidetut hankinnat tuovat yritykselle kilpailuetua,...
Perehdytys_haastattelu_tulokset_1200x630px-2
Johdatko sinä yrityksesi perehdytystoimintaa osana menestystarinaanne?
Tutkimme perehdytyksen nykytilaa ja moderneja muotoja kyselytutkimuksella. Tulokset nyt julkaistu
Vastuullisuuteen kuuluu avoimuus_InHuntBlogi_1200x630px_plain
Vastuullisuuteen kuuluu avoimuus, josta päätökset tekee hallitus
Avoin viestintä vastuullisuudesta on olennainen osa toimintaa. Vaikka vastuullisuudesta ei välttämättä tarvitse erikseen kertoa, tämä aika ja yhteiskunnallinen...
yhteistyö kättely ikoni

Haluatko kuulla lisää palveluistamme?

  Ota yhteyttä ja
  palaamme sinulle
  24h sisällä.

  InHunt Group on perustettu vuonna 2008  ja on nyt Suomen suurin suorahakutoimija. InHunt toimii jo kahdeksalla paikkakunnalla Suomessa.  Lisäksi InHunt Groupilla on oma kansainvälinen suorahakuverkosto – InHunt World, joka kattaa 29 maata ja kokoaa parhaat paikalliset toimijat yhteen. InHunt apunasi – ympäri maailman.

  Tilaa uutiskirje

  YHTEYSTIEDOT

  myynti@inhunt.fi

  Äyritie 12 C (Forte)
  01510 Vantaa