Suorahakukumppania valitsemassa

Paikallinen, valtakunnallinen vai globaali suorahakuyhtiö – vaiko nämä kaikki?

Sana ”paikallinen” tuo mielikuvan läheisestä, ymmärtävästä ja luotettavasta oman alueen toimijasta sekä mutkattomasta yhteistyöstä. Ja näinhän se yleisesti onkin – myös suorahakualan yrityksen osalta. Paikallinen headhunter tuntee alueen yritystoiminnan, julkishallinnon ja kolmannen sektorin toimijat. Hän ymmärtää paikallisen elinkeinoelämän erityistarpeita, alueen eri toimialojen tilannetta ja kehityssuuntaa sekä työvoiman tarvetta ja saatavuutta.

Kokenut headhunter on toteuttanut omalla alueellaan erilaisia asiantuntijoiden, keskijohdon, ylimmän johdon ja hallituksen jäsenten suorahakuja kolminumeroiselle toimeksiantajamäärälle. Näitä hakuja tehdessään hän on haastatellut nelinumeroisen määrän ehdokkaita ja tutustunut vielä sitäkin useamman henkilön taustoihin etsiessään ja valitessaan mukaan houkuteltavia ja kutsuttavia ehdokkaita. Tätä työtä tehdessään, headhunterin tietotaito ja ymmärrys alueeltaan päivittyy ja kasvaa kaiken aikaa.

Matkan varrella opitusta ja koetusta on paljon hyötyä uusia henkilöhakuja tehdessä. Kuitenkaan pelkästään aiempaan ei voi tukeutua, vaan jokaisessa haussa haetaan yksilöllisesti juuri kyseisen toimeksiantajan tarpeita ja määriteltyä henkilöprofiilia vastaavia ehdokkaita.

Valtakunnallisen suorahakukumppanin hyödyt

Toimeksiantajan toimiessa Suomessa useammalla eri paikkakunnalla on luontevaa kääntyä sellaisen suorahakuyhtiön puoleen, joka myöskin toimii valtakunnallisesti. Silloin toimeksiantaja saa kullekin tarvitsemalleen maantieteelliselle alueelle juuri sen alueen asiantuntevan paikallisen headhunterin avukseen. Suorahaku toteutetaan yhteneväisten suorahakuprosessien mukaisesti tasalaatuisena, alueesta ja paikkakunnasta riippumatta. Toimeksiantaja saa avukseen palvelevan headhunter-tiimin, joka toimii niin pääkonttorinsa paikkakunnalla kuin sivutoimipisteidenkin alueilla eli toimeksiantajasta huolehditaan läpi Suomen.

Valtakunnallinen suorahakuyhtiö pystyy palvelemaan myös yhden toimipisteen asiakasta paremmin, kun valtakunnallisella kattavuudella tavoitetaan myös mahdollisia paluumuuttajia, jotka ovat lähteneet työn perässä pois kotipaikkakunnaltaan ja haluaisivat palata takaisin kotikonnuilleen.

Kuinka löytää kovan luokan ammattilaiset eri puolille maailmaa?

Suomi elää viennistä. EK:n yrityskyselyn mukaan vientiä tekevien yritysten määrä toukokuussa 2021 oli 21.000 kpl. Miten yritykset löytävät tarvitsemansa oikeat ammattilaiset ja osaajat eri puolille maailmaa? Yksi hyvin tehokas ja vaivaton tapa on kääntyä suorahakuyhtiön puoleen, jolla on oma laaja kansainvälinen suorahakuverkostonsa. Tällöin kansainväliset suorahaut toteutetaan onnistuneesti samalla tutulla totutulla tavalla kuin koti-Suomessakin.

Headhunterin toimiala- ja tehtäväosaaminen

Varmistaakseen onnistuneen lopputuloksen, on toimeksiantajan hyvä kääntyä sellaisen suorahakuyhtiön puoleen, jossa headhuntereiden määrä on suuri. Silloin suorahakuyhtiöllä on mahdollisuus valita laajasta headhunter-määrästä taustaltaan juuri oikeat ja parhaiten kyseisessä suorahaussa onnistuvat henkilöt. Jokaisella headhunterilla kun luonnollisesti on oma yksilöllinen työhistoriansa sekä omat toimiala- ja tehtäväosaamisensa.

Headhunterin on helpompi sisäistää syvällisesti toimeksiantajan tarve, kun hän on itse työskennellyt kyseisellä toimialalla, on ollut toimialan kanssa läheisesti tekemisissä tai tehnyt kyseiselle toimialalle suorahakuja aiemminkin.

Samoin on eduksi, kun headhunterilla on kyseisestä haettavasta tehtäväkuvasta omakohtaista kokemusta oman työskentelynsä, läheisen yhteistyön tai aiempien suorahakujen kautta. Ja jälleen kerran – mitä useampi headhunter suorahakuyhtiöllä on, sitä suurempi on valinnanvara valita tehtävään juuri oikeat, tehtävässä parhaiten onnistuvat headhunterit.

InHunt Group on kotimainen yhtiö ja sen yhteistyökumppaniksi valitessaan toimeksiantaja saa yhden luukun -periaatteella omalta headhunteriltaan paikallisen, valtakunnallisen ja globaalin suorahakupalvelun – mikä kulloinenkin tarve sitten onkaan.

InHuntin toiminta kattaa koko Suomen, jossa InHunt palvelee 40 headhunterin voimin. InHunt Groupin itse rakentama ja johtama kansainvälisistä hauista vastaava InHunt World -suorahakuverkosto puolestaan toimii 46 eri maassa 547 headhunterin vahvuudella. Tee suorahakupyyntö täältä >>

Blogiartikkelin kirjoittaja on InHunt Group Oy:n Pohjois-Suomen aluejohtaja, Senior Headhunter, Stig Hedberg. Stig tuli InHuntiin vuonna 2014 ja on siitä asti vastannut erilaisista johto-, päällikkö- ja asiantuntijatason avainhenkilöiden sekä hallituksen jäsenten rekrytoinneista ja suorahauista sekä placement-palveluista. Ennen InHuntia hän on toteuttanut rekrytointeja neljän eri työnantajansa palveluksessa.

Jaa somessa:

avoin työpaikka ikoni

Rekrytointi tulossa?

Autamme mielellämme. Ota meihin
yhteyttä ja palaamme sinulle 24h sisällä.

Viimeisimmät

Uutiset

Henkilökuvassa

Headhunterimme

Liity sisäpiiriin ja

Tilaa InHunt Groupin Uutiskirje

Vastaanota sähköpostiisi tieto uusista avoimista työpaikoista, blogi-postauksista ja podcast-jaksoista.

Uusimmat työpaikat
Vesiliikelaitoksen johtaja
Rahoitusjohtaja, SSA Rakennus Oy
Talousjohtaja
Palvelujohtaja, Söderberg & Partners
Toimitusjohtaja, Kuopion Palloseura
Uusimmat

Blogista

Hallituksen jäsenhaku – hakujen aatelia_InHuntBlogi_1200x630px_plain_1
Hallituksen jäsenhaku – hakujen aatelia
Hallitustyöskentelyn tulevaisuus vaatii muutosta, ja me InHuntilla olemme valmiina tähän muutokseen.
InHuntBlogi_Jukka Marttila – uudenlainen tapa tehdä headhunttausta_plain
Jukka Marttila – uudenlainen tapa tehdä headhunttausta
Jukka Marttila lähti rohkeasti kokeilemaan työurallaan uutta, jolloin pohdintaan nousivat myös omat arvot ja työskentelytavat.
Työnhaun hankaluudet- 7 yleistä virhettä ja niiden välttäminen_InHuntBlogi_1200x630px_plain
Vältä näitä virheitä, jos haluat tulla valituksi
Tässä lista sellaisia virheitä, joihin ehdokkaat aika ajoin sortuvat rekrytointiprosessin aikana ja joiden takia heikentävät omia mahdollisuuksiaan tulla valituksi...
Placementilla rakennetaan työnantajabrändiä_InHuntBlogi_1200x630px_plain_1
Placementilla rakennetaan työnantajabrändiä
Placement-palveluilla edistetään henkilön uudelleen työllistymistä.
yhteistyö kättely ikoni

Haluatko kuulla lisää palveluistamme?

  Ota yhteyttä ja
  palaamme sinulle
  24h sisällä.

  InHunt Group on perustettu vuonna 2008  ja on nyt Suomen suurin suorahakutoimija. InHunt toimii jo kahdeksalla paikkakunnalla Suomessa.  Lisäksi InHunt Groupilla on oma kansainvälinen suorahakuverkosto – InHunt World, joka kattaa 29 maata ja kokoaa parhaat paikalliset toimijat yhteen. InHunt apunasi – ympäri maailman.

  Tilaa uutiskirje

  YHTEYSTIEDOT

  myynti@inhunt.fi

  Äyritie 12 C (Forte)
  01510 Vantaa