Kari Juutilainen – Tasan 10 vuotta InHuntilla, mitä jäänyt käteen?

Olen InHunt Groupin toimari ja enemmistöomistaja. Aloitin InHunt Groupissa tasan 10 vuotta sitten, eli elokuussa 2012 headhunterina. Tapasin Hannu Männyn (toinen InHuntin perustajista) sinä kesänä kahvilassa Lahdessa. Hannu oli ajatellut houkutella minua InHuntille auttamaan myynnillisen organisaation rakentamisessa. Kuultuani Hannun ajatuksia siitä, mitä kaikkea voisi tehdä eri tavalla uudistaakseen hyvinkin konservatiivista suorahakubisnestä Suomessa, niin siinähän kävi sitten niin, että minähän myinkin itseni Hantalle.

Kiitos Hannu, kun piirsit niin hienosti paperiseen kahvilautasliinaan kolmion ja sen sisään koko rekrybisneksen. Sait minut syttymään sekunneissa. Kiitos myös luottamuksesta kaikkina näinä vuosina.

Työtaustastani

Taustani on erittäin myynnillinen. Olen rakentanut useita menestyneitä myyntiorganisaatioita Suomeen ja samalla omatkin myyntisaavutukseni ovat olleet erinomaisia vuodesta toiseen. Johtamistehtävissä olen toiminut reilut 15 vuotta.

Yhtenä nostona urani alkupuolelta, olen edelleen hyvin ylpeä Leo Longlifen ajastani 1991-2004. Se oli kyllä varsinainen myynnin kenttäkorkeakoulu. Kasvoin siellä Mikkelin aluemyyjästä askel askeleelta koko Suomen vetäjäksi ja oli se kyllä aikamoista rock’n’rollia vuodesta toiseen siinä pörssiyhtiössä. Varsinkin sen jälkeen, kun lopetimme ilmoitusrekryt ja aloitimme itse etsimään ja houkuttelemaan hyviä myyjiä tekemään ihmeitä pelkällä provikkapalkalla. Löysimme keinot, joilla saimme vaihtuvuuden kuriin ja tulokset olivat sen jälkeen todella huikeita kaikilla mittareilla mitattuina.

Miksi Headhunteriksi?

Päätös oli minulle helppo. Olin itse rakentanut useita organisaatioita ja saanut siitä suurta tyydytystä. Olin siis jo etsinyt, löytänyt, houkutellut ja valinnut suuren määrän ihmisiä, myös yritysten avainrooleihin. Minulla oli kokemusta ja onnistumisia siitä, miten hyvin laadukas suorahakuprosessi pitää viedä läpi löytääkseen riittävän suuren määrän kiinnostuneita ja hakukriteerit täyttäviä ehdokkaita, jotta finaalissa pääsee valitsemaan laadukkaasta joukosta sopivimman henkilön, tai vaikka useammankin.

 

Olin käyttänyt headhuntereita ja liian usein pettynyt siihen, että he eivät tehneet riittävän laajaa hakua, vaan ehdottivat lähinnä jo ennestään heille tuttuja henkilöitä. Lisäksi aika monet heistä esiintyivät kaikkien alojen ja tehtävien asiantuntijoina. 

 

Hannun ajatukset olivat juuri samat kuin minulla, eli jokaiseen henkilöhakuun täytyy kääntää tosi paljon kiviä ja valita haun tekijöiksi sellaisia headhuntereita, jotka itse ymmärtävät riittävästi juuri kyseisestä toimialasta ja tehtävästä. Kukaan ei tunne nykyäänkään niin montaa osaajaa, että pystyisi omista verkostoistaan saamaan asiakkaalle aikaiseksi lähellekään niin laadukasta finalistiehdokaspoolia, kuin täysimittaisessa suorahakuprosessissa tehtynä. 

Olin jo onnistunut pitämään lähelläni vuodesta toiseen useita sellaisia avainhenkilöitä, jotka halusinkin pitää. Ei rahalla, vaan yhteisellä agendalla tulevaisuuden menestystä silmällä pitäen ja luottamuksella siihen, että rahaakin tulee jokaiselle sitten, kun yhdessä onnistutaan. Olin jo silloin vakuuttunut siitä, että tässä tulee käymään samoin.

 

Mitä olen oppinut InHuntilla

Nöyryys. Minun ei tarvitse pyrkiä olemaan paras, eikä puhua itsestäni. Olen löytänyt ympärilleni suuren joukon itseäni parempia ihmisiä ja tiedostan sen. Matka Minä-keskeisestä Me-keskeiseksi on upea juttu ja yli viisikymppisenäkin voi muuttua ja kasvaa paremmaksi.

 

Johtajan tärkein tehtävä – mahdollistaminen. On ollut huikea kokemus oppia, että johtaminen on palvelutehtävä mitä suurimmassa määrin. Se, että pystyy poistamaan esteet muilta menestymisen tieltä ja auttamaan heitä saavuttamaan sen mitä he haluavat, on todella antoisaa. Näin teen johtajana oikeaa työtä ja oikeita valintoja koko organisaation eteen.

 

Muihin luottaminen. Kun oli myynnissä ykkönen vuosia, niin oli vaikeaa luottaa siihen, että muut pystyisivät parempaan. Täysin väärä luulo. Vaikka myisin enemmän kuin kukaan muu, niin se ei ole oleellista. Organisaatio ei voi olla yhden varassa, eikä kukaan yksilö voi ajatella itsestään enempää kuin muista. Sanoisin että se on myös huippumyyjän ominaisuus, että tajuaa tehokkaan tiimin vaikutuksen lopputulokseen, eikä yritä loistaa joka tilanteessa itse.

 

Sitouttaminen. Ihmiset sitoutuvat, kun heitä oikeasti arvostetaan, myös yksilöinä. Heille täytyy antaa mahdollisuus hyödyntää omia kykyjään ja auttaa heitä kehittymään niissä asioissa, joissa he haluavat kehittyä. Heille täytyy antaa myös mahdollisuudet osallistua yrityksen kehittämiseen.

Sitouttamisen täytyy toimia yksilötasolla. Ihmiset arvostavat erilaisia asioita, johtajan täytyy kuunnella heitä ja olla kiinnostunut heistä sekä olla heidän lähellään. Kun firma kasvaa, tämä onnistuu edelleenkin, jos johtaja vie tämän koko organisaatiokulttuuriin. Ketään ei siis saa jättää yksin.

 

InHuntin huikea tarina

Olen todella kiitollinen, että olen saanut elää mukana ennen näkemättömässä tarinassa toimialallamme. Se mitä olemme saavuttaneet, on ollut sinnikkään työn ja vahvan uskon tulosta. Kuten meille tulleista palautteista ilmenee, olemme todellakin muokanneet suorahakutoimialaa Suomessa kasvaen samalla alamme ykköseksi. Ei ole ollut helppo matka, kyllä on dissaajia riittänyt kuten aina sille yritykselle, joka lähtee muuttamaan asiat läpinäkyviksi. Aivan ymmärrettävää.

Koska keräämme jokaisesta suorahaustamme asiakkailtamme NPS-luvut (ulkoisen kumppanin kautta), sekä teemme suullisesti ja kirjallisesti dokumentoiden palautteet yhteisiin kansioihimme), niin minun ei tarvitse keksiä mitään, miten erotumme asiakkaidemme (ja ehdokkaiden) mielestä markkinoilla eduksemme, vaan kirjoitan tähän suoraan lyhennetyn koosteen näistä palautteista:

Toteutuneita lukuja

En minä vaan ME

Kun neuvottelin Korpi Capitalin kanssa reilut vuosi sitten siitä, tulevatko mukaan vähemmistöomistajaksi ilman minkäänlaista exit-agendaa, he luonnollisesti olivat hyvinkin kiinnostuneita siitä, ketkä ovat InHunt Groupin avainhenkilöitä ja onko InHunt miten paljon minun varassani. Oli muuten vaikea paikka nimetä ketään tiettyjä avainhenkilöitä, myöskään itseäni. 

Kerroin heille, että olemme InHuntin headhunterit kaikki yhdessä rakentaneet jotain ainutlaatuista, jossa jokainen on toistaan parempi ja myös tietää sen.

Olemme siis rakentaneet InHuntin nykyiseksi koko porukalla ja kehitämme sekä kehitymme lisää. Jos joku lukija tuntee sellaisen piston sydämessään, että haluaa tähän jengiin, niin soita minulle ja jutellaan asiasta.

Tässä se mitä elämme ja hengitämme >> InHuntin missio

Kirjoittanut Kari Juutilainen. Yksi meistä.

 

Jaa somessa:

avoin työpaikka ikoni

Rekrytointi tulossa?

Autamme mielellämme. Ota meihin
yhteyttä ja palaamme sinulle 24h sisällä.

Viimeisimmät

Uutiset

Henkilökuvassa

Headhunterimme

Liity sisäpiiriin ja

Tilaa InHunt Groupin Uutiskirje

Vastaanota sähköpostiisi tieto uusista avoimista työpaikoista, blogi-postauksista ja podcast-jaksoista.

Uusimmat työpaikat
Myyntijohtaja
Toimitusjohtaja, läntisen Etelä-Suomen alueelle, anonyymi
Sales and Marketing Director
Head of Sales | Animal Industry/Feed Additives
Ekahau logo
Team Manager
Uusimmat

Blogista

Juhana Gyllenbögel
Juhana Gyllenbögel  - Ota haltuun kysymykset onnistuneeseen haastatteluun!
Työhaastatteluun valmistautuminen ei ole ainoastaan hakijan vastuulla. Työhaastattelu vaati valmistautumista työnantajaltakin.
InHuntBlogi_hallistuksen_rooli_strategisessa_hr_johtamisessa_totta_vai_tarua_1200x630px_plain
Hallituksen rooli strategisessa HR-johtamisessa, totta vai tarua?
LähiTapiolan ihmisistä ja kulttuurista vastaava johtaja Susa Nikula InHuntin haastattelussa. Asiaa HR-johtamisesta ja hallitustyöstä >>
InHuntBlogi_Onnea perehdytyksellä – vai onnella perehdytystä_PLAIN_3
Perehdytyksellä business-kriittistä insightia
Perehdytettävän arvokas näkemys kannattaa hyödyntää, eikä keskittyä vain talon tapojen opettamiseen.
InHuntBlogi_Janne_Ilomäki-Vinkit kuinka toimia headhunterin soittaessa _plain
Janne Ilomäki – Vinkit kuinka toimia headhunterin soittaessa
Headhunterin yhteydenotto tulee usein yllättäen ja siihen kannattaa valmistautua etukäteen. Yhteydenotto voi tapahtua myyntimielessä, mutta silloinkin hyvällä...
yhteistyö kättely ikoni

Haluatko kuulla lisää palveluistamme?

  Ota yhteyttä ja
  palaamme sinulle
  24h sisällä.

  InHunt Group logo

  InHunt Group on perustettu vuonna 2008  ja on nyt Suomen suurin suorahakutoimija. InHunt toimii jo kahdeksalla paikkakunnalla Suomessa.  Lisäksi InHunt Groupilla on oma kansainvälinen suorahakuverkosto – InHunt World, joka kattaa 45 maata ja kokoaa parhaat paikalliset toimijat yhteen. InHunt apunasi – ympäri maailman.

  InHunt Group Oy kuuluu korkeimpaan AAA-luottoluokkaan.

  Tilaa uutiskirje

  YHTEYSTIEDOT

  myynti@inhunt.fi

  Äyritie 12 C (Forte)
  01510 Vantaa