Enkelisijoittaja kertoo, mitä pomon pitää ymmärtää nuorten johtamisesta

Enkelisijoittaja kertoo, mitä pomon pitää ymmärtää nuorten johtamisesta

Enkelisijoittaja kertoo, mitä pomon pitää ymmärtää nuorten johtamisesta

Noora Fagerström perusti miehensä Petteri Fagerströmin kanssa Jungle Juicen Barin, josta tuli suomalainen menestystarina. Kolmen lapsen äiti Noora Fagerström keskittää nykyisin energiansa uusien yritysten perustamiseen, nuorten yrittäjien mentorointiin ja enkelisijoittamiseen. Hän on lisäksi yli kymmenen yrityksen hallituksessa. Noora Fagerström kertoo InHuntin podcastissa siitä, millä keinoilla Jungle Juice Barissa luotiin avoin yrityskulttuuri ja siitä, mitä kannattaa huomioida, kun houkutellaan töihin ja johdetaan nuoria työntekijöitä.

Johdon tärkein tehtävä on saada ihmiset voimaan hyvin

Noora Fagerströmin mukaan yrityksen johdon tärkein tehtävä on saada ihmiset voimaan hyvin. Se on tänä päivänä johtajuudessa kaikkein kriittisintä. Hyvä työntekijäkokemus koostuu arvostuksesta, Fagerström sanoo.

Hän on omakohtaisesti huomannut, miten tärkeätä työntekijöille on se, että heidän mielipiteitään arvostetaan ja heidän ajatuksillaan on vaikuttavuutta. Fagerström kertoo, että nuoret työntekijät ovatkin olleet joskus ihmeissään ja suorastaan haltioissaan, kun heidän parannusehdotuksensa on otettu vakavasti ja myös toteutettu.

Fagerströmin mielestä johtajat eivät aina ymmärrä, että työntekijöiden toiveiden kuunteleminen saattaa olla ihan ratkaisevassa roolissa, kun halutaan varmistaa työntekijän pysyminen talossa.

Joskus työntekijä, joka haluaisi jatkaa yrityksessä, saattaa lähteä pomon takia tai siksi, ettei hänellä ole etenemisteitä. Tällöin on voinut olla kyse siitä, että työntekijän toiveita ei ole osattu kuunnella. Fagerström sanookin aina halunneensa viedä työntekijöitä eteenpäin – nostaa seuraavalle tasolle.

Aidon läsnäolon pystyy aistimaan

Puhuessaan kuuntelemisesta Fagerström ei tarkoita mitä tahansa kuuntelemista, vaan aitoa läsnäoloa, jonka jokainen paikalla oleva aistii. Hän kertoo esimerkiksi pyrkivänsä opettelemaan työntekijöidensä nimet ja muistamaan myös heidän elämänsä tärkeitä yksityiskohtia. Uusien työntekijöiden nimet hän jopa kirjoittaa muistilapuille.

Fagerström on halunnut kannustaa työntekijöitä yrittäjämäisyyteen antamalla heille vastuullisia projekteja ja päätäntävaltaa niiden toteuttamisessa. Hänen yrityksissään virheitä on saanut tehdä eikä mokaamista ole tarvinnut pelätä.

Jos ei tee virheitä, ei ole tehty tarpeeksi. Mokaaminen on ihan ok. Virheistäkin oppii, Noora Fagerström muistuttaa.

Nuorten työntekijöiden tyytyväisyys kulminoituu Fagerströmin mukaan aina lopulta työntekijän kohtaamiseen yksilönä, arvostamiseen ja myös joustavuuteen. Erityisesti joustavuus korostuu Jungle Juice Barin kohdalla alkaen vaikkapa siitä, miten työnantaja tekee kaikkensa auttaakseen uutta työntekijää sopeutumaan ja pärjäämään sekä jopa löytämään kavereita:

– Työntekijöistä on pulaa joka alalla. Sun on pakko luoda sellainen yrityskulttuuri, missä on hyvä olla, että sä saat niitä työntekijöitä, Fagerström toteaa.

Kuuntele InHuntin podcast ja ymmärrät nuorten johtamisesta enemmän. Kuuntelemaan pääset täältä >>

 

Blogiartikkelin kirjoittaja
Jari Tourunen
Senior Headhunter, InHunt Group Oy

Jaa somessa:

avoin työpaikka ikoni

Rekrytointi tulossa?

Autamme mielellämme. Ota meihin
yhteyttä ja palaamme sinulle 24h sisällä.

Viimeisimmät

Uutiset

Henkilökuvassa

Headhunterimme

Liity sisäpiiriin ja

Tilaa InHunt Groupin Uutiskirje

Vastaanota sähköpostiisi tieto uusista avoimista työpaikoista, blogi-postauksista ja podcast-jaksoista.

Uusimmat työpaikat
Vesiliikelaitoksen johtaja
Rahoitusjohtaja, SSA Rakennus Oy
Talousjohtaja
Palvelujohtaja, Söderberg & Partners
Toimitusjohtaja, Kuopion Palloseura
Uusimmat

Blogista

Hallituksen jäsenhaku – hakujen aatelia_InHuntBlogi_1200x630px_plain_1
Hallituksen jäsenhaku – hakujen aatelia
Hallitustyöskentelyn tulevaisuus vaatii muutosta, ja me InHuntilla olemme valmiina tähän muutokseen.
InHuntBlogi_Jukka Marttila – uudenlainen tapa tehdä headhunttausta_plain
Jukka Marttila – uudenlainen tapa tehdä headhunttausta
Jukka Marttila lähti rohkeasti kokeilemaan työurallaan uutta, jolloin pohdintaan nousivat myös omat arvot ja työskentelytavat.
Työnhaun hankaluudet- 7 yleistä virhettä ja niiden välttäminen_InHuntBlogi_1200x630px_plain
Vältä näitä virheitä, jos haluat tulla valituksi
Tässä lista sellaisia virheitä, joihin ehdokkaat aika ajoin sortuvat rekrytointiprosessin aikana ja joiden takia heikentävät omia mahdollisuuksiaan tulla valituksi...
Placementilla rakennetaan työnantajabrändiä_InHuntBlogi_1200x630px_plain_1
Placementilla rakennetaan työnantajabrändiä
Placement-palveluilla edistetään henkilön uudelleen työllistymistä.
yhteistyö kättely ikoni

Haluatko kuulla lisää palveluistamme?

  Ota yhteyttä ja
  palaamme sinulle
  24h sisällä.

  InHunt Group on perustettu vuonna 2008  ja on nyt Suomen suurin suorahakutoimija. InHunt toimii jo kahdeksalla paikkakunnalla Suomessa.  Lisäksi InHunt Groupilla on oma kansainvälinen suorahakuverkosto – InHunt World, joka kattaa 29 maata ja kokoaa parhaat paikalliset toimijat yhteen. InHunt apunasi – ympäri maailman.

  Tilaa uutiskirje

  YHTEYSTIEDOT

  myynti@inhunt.fi

  Äyritie 12 C (Forte)
  01510 Vantaa