Enkelisijoittaja Noora Fagerström uskaltaa pyytää palautetta – Olen välillä ollut ihan kauhuissani

Enkelisijoittaja Noora Fagerström uskaltaa pyytää palautetta - Olen välillä ollut ihan kauhuissani

Noora Fagerström sarjayrittäjä ja enkelisijoittaja avautuu InHuntin podcastissa avoimesti oman yrittäjäuransa raskaimmista hetkistä ja siitä, miten niistä selvittiin ja kuinka hän on kehittynyt johtajana. Podcastin pääset kuuntelemaan täältä

Virheet auttavat ennakoimaan tulevaa

Noora kertoo, että yrittäjyytensä haastavin paikka oli noin vuosi sen Jungle Juice Barin perustamisen jälkeen ja lähdimme avaamaan uusia toimipisteitä, kun meille tuli jäätävä kassakriisi. Rahaa piti tehdä ja sä teet koko ajan tappiota. Se oli tosi vaikea tilanne.

Tuosta ajasta Noora kertoo oppineensa, että nyt hän tietää, miten toimisi, jos joutuisi vastaavanlaiseen tilanteeseen uudestaan. Ja haastava tilanne tulikin pian eteen, kun korona-aika alkoi. Olimme tehneen varjobudjetin. Pandemian alettua, otimme sen käyttöön heti ja aloimme nakuttamaan niitä asioista sieltä. Se oli meille helpompaa, kun pääsimme käyntiin heti.

Haasteet vahvistavat henkisesti

Haastavat tilanteet ovat vahvistaneet Noora Fagerströmiä henkisesti. Hän on oppinut, että kaikesta selviää. Hän oivalsi, ettei edes konkurssi ole kaiken loppu. Nykyisin Noora ajattelee, että mikäli tulee konkurssi, niin ei elämä siihen kaadu. Sitten mä hoidan niitä velkoja, ja se voi viedä joitakin vuosia, mutta mä tulen taas uudestaan, Noora toteaa. Ei se aina ole niin vakavaa ja asiat ovat jotenkin järjestettävissä. Tuntuu, että olen sillä tavalla vähän huolettomampi, että tiedän saavani asiat hoidettua, jatkaa Noora. 

Nooran mukaan on tärkeätä huolehtia siitä, että itse jaksaa, mieli pysyy kirkkaana ja pystyy tekemään niitä asioita, joista pitää. Asioita ei vain saa jättää tekemättä. Älytön paine ja stressi tulee yöuniin. Se on todella myrkyllistä.

Tiedätkö mitä alaisesti sinusta oikeasti ajattelevat?

Noora Fagerström on pyrkinyt kehittymään johtajana muun muassa pyytämällä palautetta suoraan työntekijöiltään, mutta myös 360-kyselyiden kautta. 

Olen välillä ollut ihan kauhuissani. Minulla on itsestäni ollut paremmat arviot kuin työntekijöilläni, Noora sanoo.

Hänellä on esimerkiksi ollut käsitys, että hän antaa henkilökunnan päättää asioista, mutta palautteen perusteella näin ei aina ole ollut. Hän kertoo ”kuuntelevansa sujuvasti”, mitä jollakin työntekijällä on ollut sanottavaa, esimerkiksi jonkun asian hoitamisesta paremmin. Joskus hyvälle idealle ei ole tapahtunut mitään pariin kuukauteen, kunnes hän kertoo esitelleensä sen ”omanaan”.

Kuuntelen ideat, mutta en ota niitä välttämättä toteutukseen. Sitten ei tapahdu mitään pariin kuukauteen ja saattaa olla, että esittelen idean omanani. En ole tehnyt sitä tarkoituksella, vaan olen työstänyt sitä alitajuntaisesti ja uskonut oikeasti, että se on ollut mun idea. Sitten työntekijä on sanonut, että ei, mä sanoin siitä, Noora Fagerström naurahtaa ja kertoo, että nykyisin ideat kerätään yhteiseen appiin, jossa ne pysyvät tallessa.

Kuuntele lisää nuorten johtamisesta, yritysmaailmasta ja Nooran omaa vivahteikasta tarinaa InHuntin podcastista täältä >>


Blogiartikkelin kirjoittaja
Jari Tourunen
Senior Headhunter, InHunt Group Oy

Jaa somessa:

avoin työpaikka ikoni

Rekrytointi tulossa?

Autamme mielellämme. Ota meihin
yhteyttä ja palaamme sinulle 24h sisällä.

Viimeisimmät

Uutiset

Henkilökuvassa

Headhunterimme

Liity sisäpiiriin ja

Tilaa InHunt Groupin Uutiskirje

Vastaanota sähköpostiisi tieto uusista avoimista työpaikoista, blogi-postauksista ja podcast-jaksoista.

Uusimmat työpaikat
Myyntijohtaja
Toimitusjohtaja, läntisen Etelä-Suomen alueelle, anonyymi
Sales and Marketing Director
Head of Sales | Animal Industry/Feed Additives
Ekahau logo
Team Manager
Uusimmat

Blogista

Juhana Gyllenbögel
Juhana Gyllenbögel  - Ota haltuun kysymykset onnistuneeseen haastatteluun!
Työhaastatteluun valmistautuminen ei ole ainoastaan hakijan vastuulla. Työhaastattelu vaati valmistautumista työnantajaltakin.
InHuntBlogi_hallistuksen_rooli_strategisessa_hr_johtamisessa_totta_vai_tarua_1200x630px_plain
Hallituksen rooli strategisessa HR-johtamisessa, totta vai tarua?
LähiTapiolan ihmisistä ja kulttuurista vastaava johtaja Susa Nikula InHuntin haastattelussa. Asiaa HR-johtamisesta ja hallitustyöstä >>
InHuntBlogi_Onnea perehdytyksellä – vai onnella perehdytystä_PLAIN_3
Perehdytyksellä business-kriittistä insightia
Perehdytettävän arvokas näkemys kannattaa hyödyntää, eikä keskittyä vain talon tapojen opettamiseen.
InHuntBlogi_Janne_Ilomäki-Vinkit kuinka toimia headhunterin soittaessa _plain
Janne Ilomäki – Vinkit kuinka toimia headhunterin soittaessa
Headhunterin yhteydenotto tulee usein yllättäen ja siihen kannattaa valmistautua etukäteen. Yhteydenotto voi tapahtua myyntimielessä, mutta silloinkin hyvällä...
yhteistyö kättely ikoni

Haluatko kuulla lisää palveluistamme?

  Ota yhteyttä ja
  palaamme sinulle
  24h sisällä.

  InHunt Group logo

  InHunt Group on perustettu vuonna 2008  ja on nyt Suomen suurin suorahakutoimija. InHunt toimii jo kahdeksalla paikkakunnalla Suomessa.  Lisäksi InHunt Groupilla on oma kansainvälinen suorahakuverkosto – InHunt World, joka kattaa 45 maata ja kokoaa parhaat paikalliset toimijat yhteen. InHunt apunasi – ympäri maailman.

  InHunt Group Oy kuuluu korkeimpaan AAA-luottoluokkaan.

  Tilaa uutiskirje

  YHTEYSTIEDOT

  myynti@inhunt.fi

  Äyritie 12 C (Forte)
  01510 Vantaa