Huippu-urheiluun panostaminen edellyttää mittavia taloudellisia panostuksia

Jaa somessa:

Viljami Kaasalainen on voittanut Suomen mestaruuden niin 100 metrillä kuin 400 metrillä, jolla hänen tänä vuonna saavuttama uusi oma ennätysaikansa 46,54 on paras suomalaisen juoksema yli 30 vuoteen. Näistä saavutuksista huolimatta yhteistyökumppaneiden hankkiminen on osoittautunut haastavaksi. Olympiakomitean tai lajiliiton taholta Viljami ei ole saanut tähän mennessä vielä euroakaan. Onnekseen KTM-tutkinnon myötä osa-aikatyö kattaa elämisen kustannuksia ja urheilun kustannukset hän on pystynyt kattamaan seuransa Jyväskylän kenttäurheilijoiden ja muun muassa InHunt Groupin tuella.

Kustannuksista merkittävimpiä ovat ulkomaan leiritykset sekä ostopalvelut kuten hieronta ja fysioterapeutin palvelut, jotka ovat välttämättömiä urheilijan kehon huollossa. Sen lisäksi, että urheilijan pitää pystyä kustantamaan nuo kulut, niin vähintään yhtä tärkeää on löytää ammattilaiset, jotka osaavat ja tuntevat urheilijan kehon ja kulloisetkin tarpeet. Urheilijan kannalta ei todellakaan ole samantekevää kuka hänen lihaksiaan hieroo ja millä tavalla. Viljami on onnekseen löytänyt Jyväskylästä itselleen luottohenkilöt, joiden avulla hän on pystynyt huoltamaan kehoaan harjoitusten ja kilpailuiden välillä.

Mikä on realismia urheilijoiden palkintorahoissa ja palkkioissa.

Vaikka ulkomaan leiritykset kustantavat paljon, niin ne ovat osoittautuneet kehittymisessä ratkaisevan merkityksellisiksi. Vaikka voisi ajatella, että sisähallissa harjoittelu kotimaassa voisi ajaa samaan lopputulokseen, niin käytäntö on Viljamille osoittanut, että lämpimässä ulko-olosuhteissa tehdyt harjoitukset ovat tuoneet merkittäviä edistysaskeleita tuloksiin. On iso ero harjoitella ulkoradalla lämpimässä verrattuna sisärataan, jossa ratakierros on puolet lyhyempi, kaarteet jyrkemmät ja kallistetut.

Julkisuudessa urheilijoiden saamat palkintorahat tai palkkiot saavat usein valtavan huomion sumentaen suuren yleisön käsitystä siitä mikä on realismia 99,9 % urheilijoista. Erityisesti yksilölajeissa urheilijan tulee olla lajissaan aivan ehdotonta maailman huippua, jotta hän voi aidosti elättää itsensä ja jopa säästää/sijoittaa tuloja urheilu-uran jälkeiseen elämään.

Paineet ja tavoitteet

Viljami kokee myös painetta ulkopuolelta tuleviin odotuksiin, varsinkin tämän 400 metrin projektin saaman julkisuuden myötä. Ulkoiset paineet vaikuttavat jonkin verran, mutta enemmän kuitenkin vaikuttavat omat sisäiset paineet ja halu voittaa jokainen kilpailu mihin osallistuu riippumatta, onko kyse kotimaisesta kilpailusta tai vaikka EM-kilpailuiden finaalista.

Viljami on kokenut työn tekemisen hyvänä tasapainottavana tekijänä urheiluun. On hyvä saada ajatukset välillä pois urheilusta ja keskittyä täysillä työntekoon. Työnantaja mahdollistaa Viljamille liukuvan puolipäivätyön, jonka myötä työpäivän pituutta voi säätää urheilun vaatimuksiin. Viljami tiedostaa, että hän on onnellisessa asemassa, koska hänen toimenkuvansa mahdollistaa joustavuuden.

Tavoitteena on juosta niin kovaa kuin ikinä pystyy ja voittaa jokainen kilpailu.

Viljamilla tuntuu olevan omalta osaltaan realistiset tavoitteet urheilu-uralleen – tavoitteena on juosta niin kovaa kuin ikinä pystyy ja pyrkiä voittamaan jokainen kilpailu, johon starttaa. Kun tavoitteena oleva 400 metrin Suomen ennätys saavutetaan, niin silloin on realistista tavoitella paikkaa tulevien EM-kilpailuiden finaalissa – jossa kaikki on mahdollista.

Tutustu Viljamin tarinaan ja kuuntele podcast täältä!

 

 

Blogiartikkelin kirjoittaja:

Petri Peltoniemi
Senior Headhunter, InHunt Group Oy

Jaa somessa:
avoin työpaikka ikoni

Rekrytointi tulossa?

Autamme mielellämme. Ota meihin
yhteyttä ja palaamme sinulle 24h sisällä.

Liity sisäpiiriin ja

Tilaa InHunt Groupin Uutiskirje

Vastaanota sähköpostiisi tieto uusista avoimista työpaikoista, blogi-postauksista ja podcast-jaksoista.

Uusimmat työpaikat
Talousjohtaja
Business Development Manager
Head of ICT for Finland, Turku area
Tuotantojohtaja_Produktionsdirektör_ProductionDirector_Parainen_Pargas_Executive Search_HarriKnaapi_+358458698228
Tuotantojohtaja | Produktionsdirektör | Production Director, Parainen | Pargas
Talousjohtaja, Hengitysliitto ry
Uusimmat

Blogista

InHunt Alumni_HannaKivela-Fujitsu_1200x630px_plain-2
Kestävä digitaalinen murros hallituksen agendalla
Hallituspaikan haku -valmennusten ensimmäinen alumnitapahtuma sai suuren suosion. Sali oli täynnä, tunnelma korkealla ja upeat puheenvuorot herättivät keskustelua...
Vastuullisuus hallituksen agendalla-miksi__InHuntBlogi_1200x630px_plain
Vastuullisuus hallituksen agendalla: miksi?
Vastuullisuus hallituksen agendalla: miksi? Päivi Koivisto, Kalmarin vastuullisuusjohtaja, oli yksi InHunt Groupin Hallituspaikan haku -valmennuksen ensimmäisen...
Rakennus- ja infra-alan_osaajat_InHuntGroup_plain
Miksi valita InHunt Group rakennus- ja infra-alan rekrytointeihin?
Luotettavaa ja tehokas tapa löytää parhaat osaajat rakennus- ja infra-alan tehtäviin. Ota yhteyttä ja anna meidän auttaa sinua rakentamaan menestyvää tiimiä,...
hankinta-alan_osaajat_InHuntGroup_plain2
Panosta hankintaosaamiseen - vaikutat yrityksesi menestykseen
Hankinnat ovat liiketoiminnan keskeinen osa-alue, joka vaikuttaa suoraan yrityksen menestykseen. Ammattimaisesti hoidetut hankinnat tuovat yritykselle kilpailuetua,...
yhteistyö kättely ikoni

Haluatko kuulla lisää palveluistamme?

  Ota yhteyttä ja
  palaamme sinulle
  24h sisällä.

  InHunt Group on perustettu vuonna 2008  ja on nyt Suomen suurin suorahakutoimija. InHunt toimii jo kahdeksalla paikkakunnalla Suomessa.  Lisäksi InHunt Groupilla on oma kansainvälinen suorahakuverkosto – InHunt World, joka kattaa 29 maata ja kokoaa parhaat paikalliset toimijat yhteen. InHunt apunasi – ympäri maailman.

  Tilaa uutiskirje

  YHTEYSTIEDOT

  myynti@inhunt.fi

  Äyritie 12 C (Forte)
  01510 Vantaa