Huippu-urheiluun panostaminen edellyttää mittavia taloudellisia panostuksia

Jaa somessa:

Viljami Kaasalainen on voittanut Suomen mestaruuden niin 100 metrillä kuin 400 metrillä, jolla hänen tänä vuonna saavuttama uusi oma ennätysaikansa 46,54 on paras suomalaisen juoksema yli 30 vuoteen. Näistä saavutuksista huolimatta yhteistyökumppaneiden hankkiminen on osoittautunut haastavaksi. Olympiakomitean tai lajiliiton taholta Viljami ei ole saanut tähän mennessä vielä euroakaan. Onnekseen KTM-tutkinnon myötä osa-aikatyö kattaa elämisen kustannuksia ja urheilun kustannukset hän on pystynyt kattamaan seuransa Jyväskylän kenttäurheilijoiden ja muun muassa InHunt Groupin tuella.

Kustannuksista merkittävimpiä ovat ulkomaan leiritykset sekä ostopalvelut kuten hieronta ja fysioterapeutin palvelut, jotka ovat välttämättömiä urheilijan kehon huollossa. Sen lisäksi, että urheilijan pitää pystyä kustantamaan nuo kulut, niin vähintään yhtä tärkeää on löytää ammattilaiset, jotka osaavat ja tuntevat urheilijan kehon ja kulloisetkin tarpeet. Urheilijan kannalta ei todellakaan ole samantekevää kuka hänen lihaksiaan hieroo ja millä tavalla. Viljami on onnekseen löytänyt Jyväskylästä itselleen luottohenkilöt, joiden avulla hän on pystynyt huoltamaan kehoaan harjoitusten ja kilpailuiden välillä.

Mikä on realismia urheilijoiden palkintorahoissa ja palkkioissa.

Vaikka ulkomaan leiritykset kustantavat paljon, niin ne ovat osoittautuneet kehittymisessä ratkaisevan merkityksellisiksi. Vaikka voisi ajatella, että sisähallissa harjoittelu kotimaassa voisi ajaa samaan lopputulokseen, niin käytäntö on Viljamille osoittanut, että lämpimässä ulko-olosuhteissa tehdyt harjoitukset ovat tuoneet merkittäviä edistysaskeleita tuloksiin. On iso ero harjoitella ulkoradalla lämpimässä verrattuna sisärataan, jossa ratakierros on puolet lyhyempi, kaarteet jyrkemmät ja kallistetut.

Julkisuudessa urheilijoiden saamat palkintorahat tai palkkiot saavat usein valtavan huomion sumentaen suuren yleisön käsitystä siitä mikä on realismia 99,9 % urheilijoista. Erityisesti yksilölajeissa urheilijan tulee olla lajissaan aivan ehdotonta maailman huippua, jotta hän voi aidosti elättää itsensä ja jopa säästää/sijoittaa tuloja urheilu-uran jälkeiseen elämään.

Paineet ja tavoitteet

Viljami kokee myös painetta ulkopuolelta tuleviin odotuksiin, varsinkin tämän 400 metrin projektin saaman julkisuuden myötä. Ulkoiset paineet vaikuttavat jonkin verran, mutta enemmän kuitenkin vaikuttavat omat sisäiset paineet ja halu voittaa jokainen kilpailu mihin osallistuu riippumatta, onko kyse kotimaisesta kilpailusta tai vaikka EM-kilpailuiden finaalista.

Viljami on kokenut työn tekemisen hyvänä tasapainottavana tekijänä urheiluun. On hyvä saada ajatukset välillä pois urheilusta ja keskittyä täysillä työntekoon. Työnantaja mahdollistaa Viljamille liukuvan puolipäivätyön, jonka myötä työpäivän pituutta voi säätää urheilun vaatimuksiin. Viljami tiedostaa, että hän on onnellisessa asemassa, koska hänen toimenkuvansa mahdollistaa joustavuuden.

Tavoitteena on juosta niin kovaa kuin ikinä pystyy ja voittaa jokainen kilpailu.

Viljamilla tuntuu olevan omalta osaltaan realistiset tavoitteet urheilu-uralleen – tavoitteena on juosta niin kovaa kuin ikinä pystyy ja pyrkiä voittamaan jokainen kilpailu, johon starttaa. Kun tavoitteena oleva 400 metrin Suomen ennätys saavutetaan, niin silloin on realistista tavoitella paikkaa tulevien EM-kilpailuiden finaalissa – jossa kaikki on mahdollista.

Tutustu Viljamin tarinaan ja kuuntele podcast täältä!

 

 

Blogiartikkelin kirjoittaja:

Petri Peltoniemi
Senior Headhunter, InHunt Group Oy

Jaa somessa:
avoin työpaikka ikoni

Rekrytointi tulossa?

Autamme mielellämme. Ota meihin
yhteyttä ja palaamme sinulle 24h sisällä.

Liity sisäpiiriin ja

Tilaa InHunt Groupin Uutiskirje

Vastaanota sähköpostiisi tieto uusista avoimista työpaikoista, blogi-postauksista ja podcast-jaksoista.

Uusimmat työpaikat
Sales Manager, Abena Finland Oy
Aluejohtaja
Talousjohtaja / CFO / Financial Controller, Masku
Viestintä- ja vastuullisuusjohtaja
Talouspäällikkö - Anonyymi yritys
Uusimmat

Blogista

Kaupan ja elintarvike- alan osaajat_InHuntGroup_plain2
Varmista parhaat osaajat kaupan alan tehtäviin - näin onnistut!
InHuntin kaupan alan osaajapooli kattaa laajasti toimialaosaajia vähittäis- ja tukkukaupasta sekä elintarviketoimialalta.
Liitot, yhdistykset ja säätiöt_pooli_InHuntGroup_plain3
Miten välttää kymmenien tuhansien eurojen virheinvestointi liiton, järjestön tai säätiön rekrytoinnissa?
Suomessa kolmas sektori on täynnä monipuolisia toimijoita, jotka tarvitsevat parhaita osaajia menestyäkseen. Miten suorahaku voi olla avain onnistuneeseen rekrytointiin...
Julkisen-sektorin-osaajat_pooli_InHuntGroup_plain
Avainpaikka julkisella sektorilla – miten varmistat parhaat hakijat?
Oikea ja aito suorahaku on edelleen julkiselle sektorille Suomessa yllättävän vieras rekrytoinnin toimintamalli.
Talousosaajat_pooli_InHuntGroup_plain2
Yrittäjäomistaja, rekrytoi ensimmäisenä talousosaaja – näin varmistat yrityksesi menestymisen
InHunt Groupilla pystymme yhdistämään taloushallinto- ja rekrytointiosaamisemme vahvaksi kokonaisuudeksi.
yhteistyö kättely ikoni

Haluatko kuulla lisää palveluistamme?

    Ota yhteyttä ja
    palaamme sinulle
    24h sisällä.

    InHunt Group on perustettu vuonna 2008  ja on nyt Suomen suurin suorahakutoimija. InHunt toimii jo kahdeksalla paikkakunnalla Suomessa.  Lisäksi InHunt Groupilla on oma kansainvälinen suorahakuverkosto – InHunt World, joka kattaa 29 maata ja kokoaa parhaat paikalliset toimijat yhteen. InHunt apunasi – ympäri maailman.

    Tilaa uutiskirje

    YHTEYSTIEDOT

    myynti@inhunt.fi

    Äyritie 12 C (Forte)
    01510 Vantaa