Tavoitteellisuus ja suunnitelmallisuus huippu-urheilun ja työuran vauhdittajina

Tavoittellisuus ja suunnitelmallisuus huippu-urheilun ja työuran vauhdittajina
Jaa somessa:

Tavoitteellisuus ja suunnitelmallisuus huippu-urheilun ja työuran vauhdittajina

Viljami Kaasalainen on 27-vuotias huippu-urheilija. Hänen tavoitteenaan on parantaa jo yli 50 vuotta vanhaa, Markku Kukkoahon nimissä olevaa, 400 metrin Suomen ennätystä 45,49. Projekti tuota tavoitetta kohden alkoi kesällä 2020. Kahdessa vuodessa Viljami on parantanut omaa ennätystään jo yli 1,5 sekunnilla ja heinäkuussa 2022 juostu oma ennätys kirjataan nyt 46,54. Huippu-urheilijan uran ohella Viljami on opiskellut itsensä kauppatieteiden maisteriksi pääaineena tietojärjestelmätiede.

InHuntin Työura-sarjan podcastissa keskustelimme Viljamin kanssa tavoitteista, suunnitelmallisuudesta ja päämäärätietoisuudesta niin urheilussa kuin sen jälkeisessä elämässä. Podcastin pääset kuuntelemaan täältä!,

Huippu-urheilussa tavoitteiden tulee olla yhtä aikaa korkealla ja samalla realistiset

Viljami Kaasalainen on urheillut koko ikänsä. Kotikaupungissaan Mikkelissä hänen ensimmäisiä lajejaan olivat jalkapallo ja jääkiekko. Yleisurheilusta ja pikajuoksusta tuli hänen päälajinsa lukioikäisenä, jolloin hän alkoi panostamaan siihen tosissaan. Jyväskylään opiskelemaan lähtiessä urheilu-ura muuttui entistä ammattimaisemmaksi ja yhdessä valmentajansa Antti Meron kanssa hän saavuttikin vuonna 2020 Suomen mestaruuden 100 metrillä, ajalla 10,34.

Huippu-urheilussa tuloksia syntyy vain todella määrätietoisella ja pitkäjänteisellä harjoittelulla, jossa tavoitteet tulee asettaa korkealle.

Vaikka Viljamin 100 metrin aika sijoittuu Suomen kautta aikojen tilastossa seitsemänneksi, niin hän havahtui valmentajansa kanssa siihen, että tuolla ajalla ja siitä potentiaalisesti vielä nipistettävällä ajalla ei tulla pärjäämään Euroopan mestaruuskilpailutasolla, jossa tavoitteena on päästä loppukilpailuun.

Viljami ja Antti päättivät, että he ryhtyvät projektiin, jossa tuota loppukilpailupaikkaa lähdetään tavoittelemaan 400 metrillä. Vielä tänä vuonna tulokset eivät riittäneet EM-kisamatkaan. Viljamin tuloskehityksen edetessä samaa tahtia kuin pari viime vuotta, niin parantamalla Markku Kukkoahon Suomen ennätystä 45,49 taso riittää jo hyvinkin EM-kilpailuissa, jopa finaalipaikkaan.

Suunnitelmallisuus mahdollistaa sekä urheilu-uran että opinnot ja työn

Huippu-urheiluun panostaminen tarkoittaa ajallisesti viikottaisena ajankäyttönä 30-40 tuntia sisältäen niin varsinaiset harjoittelutunnit kuin lihashuollon sekä matkat harjoituspaikoille. Viljami on onnistunut yhdistämään käytännössä täysiin urheilutyöviikkoihin myös kauppatieteiden maisterin opinnot pääaineena tietojärjestemätiede valmistuen KTM:ksi normaalissa viidessä vuodessa. Kahden käytännössä kokopäivätyön yhdistäminen on edellyttänyt vahvaa suunnitelmallisuutta ja päämäärätietoisuutta.

Viljami kertoo suunnittelevansa jokaisen päivänsä puolen tunnin jaksoina aina iltakahdeksaan asti. Panostaminen niin huippu-urheiluun kuin päätoimisiin opintoihin on varmasti tarkoittanut elämistä kurinalaisesti ja myös monista mielenkiintoisista tapahtumista ja menoista kieltäytymistä, mutta se ei selkeästikään ole Viljamia häirinnyt. Päinvastoin hän toteaa opintojen tuoneen urheilijan arkeen sopivasti muuta mietittävää ja siten pitänyt mielen virkeänä.

Urheilijat ovat aikatauluihmisiä – suunnitelmallisuus mahdollistaa monien asioiden yhtäaikaisen tekemisen.

Viljamin ohella Suomessa on monia muitakin hyviä esimerkkejä urheilijoista, jotka ovat kilpauransa ohella panostaneet myös opintoihin ja urheilu-uran jälkeiseen elämään. Vahvalla itsekurilla varustetut urheilijat, kuten Viljami, voivat halutessaan yhdistää niin huippu-urheilun kuin opinnot Suomessa. Viljamin tapauksessa maisterin papereiden jälkeen hän löysi itselleen osa-aikaisen työpaikan, jossa hän tekee 2-4 tuntia päivässä töitä tiedolla johtamisen ja kustannuslaskelmien parissa. Työn teko rytmittää sopivasti Viljamin päiviä ja toimii myös ratkaisevan tärkeänä osana, mahdollistamassa urheilua – suomalaisena yleisurheilijana, kun tilanne on kuin Kummelin muusikko sketsissä – ”artisti maksaa”.

Viljami on loistava esimerkki urheilijasta, jolla elämänhallinta on hoidossa ja kun urheilu-ura aikanaan päättyy, niin hänen osaltaan elämä jatkuu uusien mielenkiintoisten haasteiden parissa, työelämässä. Headhunterin työssäni olen voinut todeta jo nyt, että työelämässä hänen kaltaisilleen tavoitteellisille, kovaan ja määrätietoiseen työhön tottuneille ihmisille on jo nyt todella kovaa kysyntää ja se ei tule vähenemään. 

Tutustu Viljamin tarinaan ja kuuntele uusin podcast täältä!


Blogiartikkelin kirjoittaja:

Petri Peltoniemi
Senior Headhunter, InHunt Group Oy

Jaa somessa:
avoin työpaikka ikoni

Rekrytointi tulossa?

Autamme mielellämme. Ota meihin
yhteyttä ja palaamme sinulle 24h sisällä.

Liity sisäpiiriin ja

Tilaa InHunt Groupin Uutiskirje

Vastaanota sähköpostiisi tieto uusista avoimista työpaikoista, blogi-postauksista ja podcast-jaksoista.

Uusimmat työpaikat
Resort General Manager
Henkilöstöjohtaja
Client Director
Tuotantojohtaja
Toimitusjohtaja
Uusimmat

Blogista

InHuntBlog_Kesäloma_headhunterin-soitto_1200x630px_plain
Kesäloma, laiturinnokka ja kuikan reviirillä soidinhuuto – ja Headhunterin soitto
Lue blogista, kuinka luottamukselliset keskustelut headhunterin kanssa voivat avata uusia uramahdollisuuksia ja miksi proaktiivinen rekrytointi tuottaa parhaat...
Hallituksen rotaatio, onko sitä_InHuntBlogi_1200x630px_plain
Hallituksen rotaatio, onko sitä?
Hallitustyö on suuressa murroksessa ja hyvä niin. Hallitusten merkitys yritysten uudistumisen voimavarana on parhaimmillaan niin suuri, ettei hallitustyöskentelyn...
InHunt Janne_Ilomäki_kyber_1200x630px_plain_2
Kumpi tulee kalliimmaksi: kyberhyökkäys vai kyberturvallisuus? 
Hallituspaikan haku -valmennusten ensimmäisessä alumnitilaisuudessa kuultiin hyviä asiantuntijapuheenvuoroja, joista yksi koski päivänpolttavaa aihetta sekin:...
InHunt Alumni_HannaKivela-Fujitsu_1200x630px_plain-2
Kestävä digitaalinen murros hallituksen agendalla
Hallituspaikan haku -valmennusten ensimmäinen alumnitapahtuma sai suuren suosion. Sali oli täynnä, tunnelma korkealla ja upeat puheenvuorot herättivät keskustelua...
yhteistyö kättely ikoni

Haluatko kuulla lisää palveluistamme?

  Ota yhteyttä ja
  palaamme sinulle
  24h sisällä.

  InHunt Group on perustettu vuonna 2008  ja on nyt Suomen suurin suorahakutoimija. InHunt toimii jo kahdeksalla paikkakunnalla Suomessa.  Lisäksi InHunt Groupilla on oma kansainvälinen suorahakuverkosto – InHunt World, joka kattaa 29 maata ja kokoaa parhaat paikalliset toimijat yhteen. InHunt apunasi – ympäri maailman.

  Tilaa uutiskirje

  YHTEYSTIEDOT

  myynti@inhunt.fi

  Äyritie 12 C (Forte)
  01510 Vantaa