Kyber – know-how vai know-who?

InHunt -blogi: Kyber – know-how vai know-who?

Kyber - know-how vai know-who?

Kuuntele kyberin kintereillä podcast -sarjan toinen osa, jossa keskusteltiin Suomen Erillisverkot Oy:n toimitusjohtaja Timo Lehtimäen kanssa kyberin evoluutiosta, merkityksestä koko yhteiskunnalle ja tulevaisuuden näkymistä. Tässä muutamia poimintoja keskustelusta, kuuntele tästä!

Digitaalinen itsenäisyys

Häiriötilanne on Erillisverkkojen asiakas numero 1. ATK:n aikaan tietokoneet olivat “sähkökirjoituskoneita muistilla”. Teknologian, tietoliikenteen ja -verkkojen kehittyessä haasteet lisääntyvät, mutta samalla on todettava, että edut ovat aina voittaneet haitat. – Venäjän hyökkäyssota on herättänyt meidätkin ruususen unesta, toimitusjohtaja Lehtimäki toteaa.

Kyberin uhat ja haasteet ovat hintalappu niistä eduista mitä kehittyneellä tietotekniikalla on saavutettu.

Maailma on millisekuntien päässä. Voidaan puhua käsitteestä digitaalinen itsenäisyys – mielenkiintoinen näkökulma! Meidän tulisi pohtia, mitkä ovat asiat, joista meidän tulee pitää huolta, kysyy toimitusjohtaja Lehtimäki. Kun mietitään Suomen kokoa kansakuntana, joka on pieni, määrällä on vaikea kilpailla. Olemmeko sitten niin paljon parempia kuin muut – ehkä emme. Ratkaisuna voisi olla julkisen ja yksityisen sektorin ja koko kansakunnan pelaaminen joukkueena. Kansallisen koordinaation tarve on ilmeinen.

Kansallinen koordinoitu toimintatapa on keskeinen. – know-how -kysymyksen tilalla tulisi esittää know-who -kysymys, tärkeintä olisi tietää mistä tietoa löytyy, Lehtimäki toteaa. Kovimmat kansalliset osaajat ovat erittäin isänmaallisia ja varmasti käytettävissä kansallisen turvallisuuden tehtävissä jo tarpeen.

Kyberturvallisuuden asialla

Miten saadaan lisää tietoa esimerkiksi PK-sektorin toimitusjohtajalle, joka kamppailee tietovajeen kanssa? InHunt Group järjestää yhdessä Keskuskauppakamarin kanssa johtajille suunnatun kyberturvallisuuden koulutusohjelman, jossa otetaan perusasiat haltuun ja laaditaan ohessa organisaatiolle kyberturvallisuussuunnitelman runko. 

Kybersuunnitelman tärkeyttä ei voi liikaa korostaa Lehtimäki toteaa, ja jatkaa, että parhaiten onnettomuuksista selviävät ne, joilla on suunnitelma. Sitä ei laadita, kun tilanne on päällä eikä uusia keinoja keksitä.

Kansainvälisesti kyberturvallisuuden eteen tehdään töitä joka maassa. Kansallisesti olemme hyviä siinä, että meillä on tietojen monipuoliseen käsittelyyn kykeneviä valtion omistamia organisaatioita kuten Erillisverkot. Natoon liittyminen vahvistaa viranomaisyhteistyötä entisestään.

Podcastin lopussa toimitusjohtaja Lehtimäki esittää kolme toivetta lampun hengelle. Erillisverkkojen slogan “kun tavanomainen ei riitä”, aiheuttaa yllätyksen lampun hengelle, kuuntele Timon toiveet tästä! 

 

Artikkelin kirjoittaja:
Harri Roivainen
Senior Headhunter, InHunt Group Oy

Jaa somessa:

avoin työpaikka ikoni

Rekrytointi tulossa?

Autamme mielellämme. Ota meihin
yhteyttä ja palaamme sinulle 24h sisällä.

Viimeisimmät

Uutiset

Liity sisäpiiriin ja

Tilaa InHunt Groupin Uutiskirje

Vastaanota sähköpostiisi tieto uusista avoimista työpaikoista, blogi-postauksista ja podcast-jaksoista.

Uusimmat työpaikat
Talousjohtaja
Toimitusjohtaja
Talousjohtaja
Tuotantojohtaja | COO | Chief Operations Officer
Haussa viestintajohtaja Keliber Oy:lle
Viestintäjohtaja
Uusimmat

Blogista

Enkelisijoittaja Noora Fagerström uskaltaa pyytää palautetta, InHunt blogi
Enkelisijoittaja Noora Fagerström uskaltaa pyytää palautetta – Olen välillä ollut ihan kauhuissani
Enkelisijoittaja Noora Fagerström uskaltaa pyytää palautetta – Olen välillä ollut ihan kauhuissani Noora Fagerström sarjayrittäjä ja enkelisijoittaja avautuu...
Enkelisijoittaja kertoo, mitä pomon pitää ymmärtää nuorten johtamisesta
Enkelisijoittaja kertoo, mitä pomon pitää ymmärtää nuorten johtamisesta
Enkelisijoittaja kertoo, mitä pomon pitää ymmärtää nuorten johtamisesta Noora Fagerström perusti miehensä Petteri Fagerströmin kanssa Jungle Juicen Barin, josta...
Huippu-urheiluun panostaminen edellyttää myös mittavia taloudellisia panostuksia_InHuntBlogi_2
Huippu-urheiluun panostaminen edellyttää mittavia taloudellisia panostuksia
Urheilijan on panostettava myös taloudellisesti uraan. Lue pikajuoksija Viljami Kaasalaisen suunnitelmista.
Tavoittellisuus ja suunnitelmallisuus huippu-urheilun ja työuran vauhdittajina
Tavoitteellisuus ja suunnitelmallisuus huippu-urheilun ja työuran vauhdittajina
Tavoitteellisuus ja suunnitelmallisuus huippu-urheilun ja työuran vauhdittajina Viljami Kaasalainen on 27-vuotias huippu-urheilija. Hänen tavoitteenaan on parantaa...
yhteistyö kättely ikoni

Haluatko kuulla lisää palveluistamme?

  Ota yhteyttä ja
  palaamme sinulle
  24h sisällä.

  InHunt Group logo

  InHunt Group perustettu vuonna 2008  ja on nyt Suomen suurin suorahakutoimija. InHunt toimii jo kahdeksalla paikkakunnalla Suomessa.  Lisäksi InHunt Groupilla on oma kansainvälinen suorahakuverkosto – InHunt World, joka kattaa 45 maata ja kokoaa parhaat paikalliset toimijat yhteen. InHunt apunasi – ympäri maailman.

  Tilaa uutiskirje

  YHTEYSTIEDOT

  myynti@inhunt.fi

  Äyritie 12 C (Forte)
  01510 Vantaa