Kyber – know-how vai know-who?

InHunt -blogi: Kyber – know-how vai know-who?
Jaa somessa:

Kyber - know-how vai know-who?

Kuuntele kyberin kintereillä podcast -sarjan toinen osa, jossa keskusteltiin Suomen Erillisverkot Oy:n toimitusjohtaja Timo Lehtimäen kanssa kyberin evoluutiosta, merkityksestä koko yhteiskunnalle ja tulevaisuuden näkymistä. Tässä muutamia poimintoja keskustelusta, kuuntele tästä!

Digitaalinen itsenäisyys

Häiriötilanne on Erillisverkkojen asiakas numero 1. ATK:n aikaan tietokoneet olivat “sähkökirjoituskoneita muistilla”. Teknologian, tietoliikenteen ja -verkkojen kehittyessä haasteet lisääntyvät, mutta samalla on todettava, että edut ovat aina voittaneet haitat. – Venäjän hyökkäyssota on herättänyt meidätkin ruususen unesta, toimitusjohtaja Lehtimäki toteaa.

Kyberin uhat ja haasteet ovat hintalappu niistä eduista mitä kehittyneellä tietotekniikalla on saavutettu.

Maailma on millisekuntien päässä. Voidaan puhua käsitteestä digitaalinen itsenäisyys – mielenkiintoinen näkökulma! Meidän tulisi pohtia, mitkä ovat asiat, joista meidän tulee pitää huolta, kysyy toimitusjohtaja Lehtimäki. Kun mietitään Suomen kokoa kansakuntana, joka on pieni, määrällä on vaikea kilpailla. Olemmeko sitten niin paljon parempia kuin muut – ehkä emme. Ratkaisuna voisi olla julkisen ja yksityisen sektorin ja koko kansakunnan pelaaminen joukkueena. Kansallisen koordinaation tarve on ilmeinen.

Kansallinen koordinoitu toimintatapa on keskeinen. – know-how -kysymyksen tilalla tulisi esittää know-who -kysymys, tärkeintä olisi tietää mistä tietoa löytyy, Lehtimäki toteaa. Kovimmat kansalliset osaajat ovat erittäin isänmaallisia ja varmasti käytettävissä kansallisen turvallisuuden tehtävissä jo tarpeen.

Kyberturvallisuuden asialla

Miten saadaan lisää tietoa esimerkiksi PK-sektorin toimitusjohtajalle, joka kamppailee tietovajeen kanssa? InHunt Group järjestää yhdessä Keskuskauppakamarin kanssa johtajille suunnatun kyberturvallisuuden koulutusohjelman, jossa otetaan perusasiat haltuun ja laaditaan ohessa organisaatiolle kyberturvallisuussuunnitelman runko. 

Kybersuunnitelman tärkeyttä ei voi liikaa korostaa Lehtimäki toteaa, ja jatkaa, että parhaiten onnettomuuksista selviävät ne, joilla on suunnitelma. Sitä ei laadita, kun tilanne on päällä eikä uusia keinoja keksitä.

Kansainvälisesti kyberturvallisuuden eteen tehdään töitä joka maassa. Kansallisesti olemme hyviä siinä, että meillä on tietojen monipuoliseen käsittelyyn kykeneviä valtion omistamia organisaatioita kuten Erillisverkot. Natoon liittyminen vahvistaa viranomaisyhteistyötä entisestään.

Podcastin lopussa toimitusjohtaja Lehtimäki esittää kolme toivetta lampun hengelle. Erillisverkkojen slogan “kun tavanomainen ei riitä”, aiheuttaa yllätyksen lampun hengelle, kuuntele Timon toiveet tästä! 

 

Artikkelin kirjoittaja:
Harri Roivainen
Senior Headhunter, InHunt Group Oy

Jaa somessa:
avoin työpaikka ikoni

Rekrytointi tulossa?

Autamme mielellämme. Ota meihin
yhteyttä ja palaamme sinulle 24h sisällä.

Viimeisimmät

Uutiset

Henkilökuvassa

Headhunterimme

Liity sisäpiiriin ja

Tilaa InHunt Groupin Uutiskirje

Vastaanota sähköpostiisi tieto uusista avoimista työpaikoista, blogi-postauksista ja podcast-jaksoista.

Uusimmat työpaikat
Business Development Manager
Toimitusjohtaja
Chief Commercial Officer
Head of Marketing and Communications
Myyntijohtaja
Uusimmat

Blogista

ICT-ja kybertoimialapooli_InHuntGroup_sivu_upd
Tarvitseeko yrityksesi ICT-alan ja kyberturvallisuuden huippuosaajia?
ICT-alan ja kyberturvallisuuden headhunterimme eivät ole vain alansa konkareita, vaan heillä on myös laajat kotimaiset ja kansainväliset verkostot. Esimerkiksi...
Vastuullisuus_valot_päälle_InHuntBlogi_1200x630px_plain
Viimeistään nyt ne pitkät valot päälle, hallitus
Vastuullisuusosaaminen hallitustyössä on uusi perustaito, eikä enää vain asiantuntijoiden erityiskenttää.
InHuntBlogi_Ari_1200x630px_plain
Tätä et tiennyt: miksi valinta ei kohdistunut sinuun
Senior Headhunter Ari Rahkonen kertoo työnhakuprosessin haasteista ja yllättävistä syistä, miksi et etene haastatteluprosessissa
Energiatoimiala_toimialapooli_InHuntGroup_sivu_upd2
Headhunter huolissaan energia-alan murroksesta ja tarpeesta uusille osaajille
Energiatoimialan murros käy vahvana yhteiskunnan siirtyessä kohti kestävämpiä energiaratkaisuja ja tämä murros näkyy selkeästi energia-alan rekrytoinneissa.
yhteistyö kättely ikoni

Haluatko kuulla lisää palveluistamme?

  Ota yhteyttä ja
  palaamme sinulle
  24h sisällä.

  InHunt Group on perustettu vuonna 2008  ja on nyt Suomen suurin suorahakutoimija. InHunt toimii jo kahdeksalla paikkakunnalla Suomessa.  Lisäksi InHunt Groupilla on oma kansainvälinen suorahakuverkosto – InHunt World, joka kattaa 29 maata ja kokoaa parhaat paikalliset toimijat yhteen. InHunt apunasi – ympäri maailman.

  Tilaa uutiskirje

  YHTEYSTIEDOT

  myynti@inhunt.fi

  Äyritie 12 C (Forte)
  01510 Vantaa