Haetko hallituspaikkaa? Ripaus tinderiä ja idolsia oikein käytettynä saattaa olla avuksi

Jaa somessa:

InHunt Group järjesti kaikkien aikojen ensimmäisen Hallituspaikan haku -valmennuksen maaliskuussa 2023. Sali oli täynnä ja palaute innostunutta ja kiittävää! Saimme myös paljon kyselyä seuraavan valmennuksen ajankohdasta. Nyt on uusi valmennus tarjolla!

Haluaisitko sinä tehdä hallitustyötä ja aktiivisesti itse varmistaa, että juuri sinulle sopiva positio löytyy. Ja mieluiten pikaisesti – innostusta ja kapasiteettia nyt riittäisi!

Kokosimme InHuntin hallitushauissa vankkaa kokemusta kerryttäneistä Senior Headhuntereista valmentajajoukon opastamaan ja sparraamaan uusia hallitusammattilaisia. Valmennuksen sisältö rakennettiin hallitushauista kertyneistä käytännön opeista: mikä pohdituttaa valitsijoita – mikä ehdokkaita.

Tätä ehdokasta emme halua ohittaa!

Kyllä vain, InHunt Groupin Senior Headhuntereille on kertynyt valtava määrä kokemusta ja näkemystä siitä, mikä erottelee hyvät ehdokkaat. Eikä kyse ole vain kokemus- tai koulutustaustasta. Ehei, ei todellakaan….

Parhaat ehdokkaat oikeasti oivaltavat ja osaavat esitellä oman lisäarvonsa hallitustyössä

Kun hallitushaku käynnistetään, tärkeimmässä roolissa on uuden jäsenen profiilin määrittely. ”Profiilin määrittely aloitetaan yrityksen omistajastrategiasta, strategisista tavoitteista. Niiden pohjalta kirkastuu, mitä kapasiteettia hallituksessa tulee olla tänään, jotta yritys pääsee tavoitteisiinsa tulevaisuudessa. Seuraavaksi kartoitetaan istuvan hallituksen kompetenssit, jotta näemme mitä sieltä nyt puuttuu tai mitä sinne on hyvä juuri nyt tuoda lisää. Siitä syntyy haettavan jäsenen profiilivaatimukset”, kertoo InHunt Boardsin toimitusjohtaja Tarja Ilvonen.

”Kun hallitukseen valitaan uusi jäsen, hallituksen dynamiikka muuttuu. Haluttiinpa sitä tai ei,” Ilvonen muistuttaa. Siksi on tärkeää määrittää selkeästi, mihin suuntaan muutos tapahtuu. Kun hallitushakuun haetaan parasta kyvykkyyttä ja sopivinta toimintatyyliä edustavia ehdokkaita, jää hallituksen nimitysvaliokunnalle tehtäväksi enää miettiä, kuka näistä erinomaisista ehdokkaista nyt olisi meille sopivin.

Yksi Hallituspaikan haku -valmentajista,  hallitushakuihin erikoistunut Senior Headhunter  Pia Siukosaari muistuttaa: ”Haun finaalivaiheessa emme enää puhu ehdokkaista hyvä – huono -akselilla, vaan haemme sopivinta. Kaikki finaaliehdokkaat ovat oikeasti todella hyviä, mutta joku on lopulta sopivampi kuin toinen. Mikä tässä kohtaa erottaa ehdokkaat toisistaan, on kriittisen tärkeää ymmärtää. Tässä me voimme auttaa valitsijaa – ja myös ehdokasta.

Miten minä voisin erottautua muista?

”Kysymys on tietysti siksi kimurantti, että tässä vaiheessa olevat ehdokkaat ovat oikeasti työurallaan konkareita” Siukosaari toteaa. He ovat olleet useissa valintatilanteissa, sekä päätöksentekijöinä että ehdokkaina. Pitääkö siis vieläkin miettiä omaa erottautumista?

Kyllä ja tähän voidaan tarvita avuksi ulkopuolista tukea, ja siksi yritykset käyttävätkin headhuntereita hallitushauissaan. Jos ehdokkaita hakee omista tutuista verkostoista, niillä on tapana koostua omankaltaisista henkilöistä. Jos käyttää headhunteria, haluaa altistua uudelle ajattelulle. Tämä puhuttelee myös parhaita ehdokkaita.

Mutta mikä tärkeintä, parhaat ehdokkaat kykenevät peilaamaan omaa kompetenssiaan juuri kyseessä olevan yrityksen tilannetta vastaan. ”Juuri näin”, Pia korostaa. ”Ehdokkaan laatima profiili itsestään on myös kokemuksen kertyessä kehittyvä kokonaisuus, mutta jokainen hallituksen jäsentä hakeva yritys on yksilöllinen, paitsi yrityksenä myös omassa tilanteessaan ja tulevaisuuden tavoitteissaan. Tämän täytyy tuntua paitsi sopivalta, myös todella houkuttelevalta ehdokkaasta. Ja sen innostuksen tulee näkyä, ammattimaisena kuvauksena itsestä ja yrityksestä ja näiden muodostamasta loistavasta yhteensopivuudesta,” Pia kertoo. Tämä erottelee ehdokkaat todella selkeästi toisistaan. Ja yrityksen valitsijoiden ja ehdokkaan välillä syntyy kipinä.

InHunt Groupin Hallituspaikan haku -valmennus on saanut huikean suosion – ymmärrettävästi

”Olen ollut mukana useissa strategisissa henkilövalinnoissa, ja ehkäpä syy tähän valmennuksen suosioon on juuri halu ymmärtää – aina uudelleen ja uudelleen tapauskohtaisesti – miten ehdokas voi tuoda esiin parhaalla mahdollisella tavalla oman kapasiteettinsa haastattelussa, ” kertoo Siukosaari. Parhaat osaajat haluavat myös itse jatkuvasti kehittyä ja altistaa oman ajattelunsa arvioinnin alueella. Yhtä tärkeää kuin tulla valituksi, on se että tulee valituksi oikeaan yritykseen. Hallituspaikka ei ole itsessään vain hieno asia ja meriitti, vaan myös vastuullinen tehtävä ja rooli.

Hyvät hallitusehdokkaat ovat löytäneet tiensä Hallituspooliimme. Se on uudenlainen kanava henkilöille, jotka voivat olla joko hallitusammattilaisia keskittyen vain hallitustyöhön, uutta hallituspositiota etsiviä kokeneita hallitustyön tekijöitä päätyönsä ohessa tai ensimmäistä hallituspositiotaan hakevia osaajia.

Tervetuloa mukaan tähän uuteen valmennukseen – teemme yhdessä kanssasi uraauurtavan uuden Board-CV:n.

Ilmoittaudu mukaan Hallituspaikan haku -valmennukseen.

No posts found

Blogiartikkelin kirjoittaja
Tarja Ilvonen
Johtaja Board Competencies, Senior Headhunter

Jaa somessa:
avoin työpaikka ikoni

Rekrytointi tulossa?

Autamme mielellämme. Ota meihin
yhteyttä ja palaamme sinulle 24h sisällä.

Liity sisäpiiriin ja

Tilaa InHunt Groupin Uutiskirje

Vastaanota sähköpostiisi tieto uusista avoimista työpaikoista, blogi-postauksista ja podcast-jaksoista.

Uusimmat työpaikat
Toimitusjohtaja
Asiakkuusjohtaja
Commercial Director - CollectiveCrunch
Maajohtaja, Finfact Oy
Resort General Manager
Uusimmat

Blogista

InHuntBlog_Kesäloma_headhunterin-soitto_1200x630px_plain
Kesäloma, laiturinnokka ja kuikan reviirillä soidinhuuto – ja Headhunterin soitto
Lue blogista, kuinka luottamukselliset keskustelut headhunterin kanssa voivat avata uusia uramahdollisuuksia ja miksi proaktiivinen rekrytointi tuottaa parhaat...
Hallituksen rotaatio, onko sitä_InHuntBlogi_1200x630px_plain
Hallituksen rotaatio, onko sitä?
Hallitustyö on suuressa murroksessa ja hyvä niin. Hallitusten merkitys yritysten uudistumisen voimavarana on parhaimmillaan niin suuri, ettei hallitustyöskentelyn...
InHunt Janne_Ilomäki_kyber_1200x630px_plain_2
Kumpi tulee kalliimmaksi: kyberhyökkäys vai kyberturvallisuus? 
Hallituspaikan haku -valmennusten ensimmäisessä alumnitilaisuudessa kuultiin hyviä asiantuntijapuheenvuoroja, joista yksi koski päivänpolttavaa aihetta sekin:...
InHunt Alumni_HannaKivela-Fujitsu_1200x630px_plain-2
Kestävä digitaalinen murros hallituksen agendalla
Hallituspaikan haku -valmennusten ensimmäinen alumnitapahtuma sai suuren suosion. Sali oli täynnä, tunnelma korkealla ja upeat puheenvuorot herättivät keskustelua...
yhteistyö kättely ikoni

Haluatko kuulla lisää palveluistamme?

    Ota yhteyttä ja
    palaamme sinulle
    24h sisällä.

    InHunt Group on perustettu vuonna 2008  ja on nyt Suomen suurin suorahakutoimija. InHunt toimii jo kahdeksalla paikkakunnalla Suomessa.  Lisäksi InHunt Groupilla on oma kansainvälinen suorahakuverkosto – InHunt World, joka kattaa 29 maata ja kokoaa parhaat paikalliset toimijat yhteen. InHunt apunasi – ympäri maailman.

    Tilaa uutiskirje

    YHTEYSTIEDOT

    myynti@inhunt.fi

    Äyritie 12 C (Forte)
    01510 Vantaa