Miten pidät työntekijät motivoituneina ja saat parhaimmat osaajat?

Miten pidät työntekijät motivoituneina ja saat parhaimmat osaajat?

Suomen ikäpyramidin kääntyminen päälaelleen tuo haasteita paitsi eläkejärjestelmälle myös akuutisti osaavan työvoiman saantiin monilla eri aloilla. Organisaatioiden kannalta työnantajamielikuva ja mitatut tulokset työntekijöiden hyvinvoinnista ovat ratkaisevassa asemassa uusien osaajien houkuttelemisessa sekä nykyisten tekijöiden pitämisessä tyytyväisinä ja motivoituneina. 

Rekrytoinnit ovat kaksisuuntaisia valintatilanteita, joissa työnantaja hakee parasta henkilöä haettavaan tehtävään. Samalla parhaat ehdokkaat pohtivat ja selvittävät ovatko he suostuvaisia ja halukkaita tulemaan töihin organisaatioon. Oman päätöksen pohjaksi ehdokkaat arvioivat mahdollisen tulevan työnantajan yhteiskuntavastuuta ja arvoja sekä niiden mukaan toimimista. Lopuksi ehdokkaat peilaavat  omia arvojaan organisaation arvoihin. 

Nykyään ei ole mitenkään tavatonta tai poikkeuksellista, että tehtävään haluttava henkilö saattaa kieltäytyä työsopimuksesta, mikäli arvot eivät kohtaa.

Työnantajamielikuvan rakentaminen ja henkilöstön motivointi

Työnantajaorganisaatioiden on äärimmäisen tärkeää tehdä jatkuvaa ja aktiivista työtä oman brändin rakentamisessa ja työntekijöiden hyvinvoinnin ylläpitämisessä. Mandatum Life on useita vuosia menestynyt erinomaisesti Great place to work -arvioinneissa ja yhtiöllä on hyvä maine työnantajana myös talon ulkopuolella. ”Työnantaja brändin rakentaminen lähtee jo markkinoinnista ja yhtiön tunnettuuden lisäämisestä suuren yleisön keskuudessa. Emme varsinaisesti mainosta ja viesti ulospäin kuinka henkilöstöstä pidetään huolta, mutta sisäisesti henkilöstön hyvinvointi on todella tärkeää. Sisäistä henkilöstön hyvinvointia mitataan KPI-mittarilla, joka on jatkuvasti arjessa mukana. Tuloksia seurataan ja saatuun palautteeseen tartutaan mahdollisimman nopeasti,” kertoo Mandatumin Yritykset ja yksityisvarainhoito -yksikön johtaja Lasse Alvesalo.

Henkilöstön hyvinvointi on meille Mandatumissa todella tärkeä KPI-mittari, joka on jatkuvasti arjessa mukana ja tuloksia seurataan. Saatuun palautteeseen tartutaan mahdollisimman nopeasti.

Henkilöstön motivoinnissa on tärkeää, että jo rekrytointivaiheessa työnantaja löytää oikeanlaisia henkilöitä, jotka kokevat tehtävän ja toimintaympäristön mielekkääksi. Vain silloin voidaan työn tuloksiin vaikuttaa merkitsevästi myös erilaisilla motivoinnin ja palkitsemisen keinoilla. Palkitsemisessa ratkaisevaa on, että henkilöstö kokee palkitsemisen keinot reiluiksi ja oikeudenmukaiseksi sekä käytettävät välineet ovat kulloisenkin organisaation osalta oikeanlaisia.

Tiedätkö tulevan eläkkeesi tason?

Suomalainen eläkejärjestelmän kannalta ongelma on, että sitä luotaessa ikäpyramidi näytti hyvin toisenlaiselta kuin nyt. Työeläkeyhtiöt tekevät työtä ratkaistaakseen noita haasteita. Kovin harva yksityishenkilö ja varsinkaan pienyrittäjä tietää oikeasti mikä on oma tuleva eläke tämän hetken tilanteessa. Yrittäjiksi ryhtyvät tekevät usein toimintaa aloittaessaan päätöksen säästää YEL-eläkemaksuissa, kun kassavirran riittävyydestä pidetään huolta. Tilanteen jatkuessa useita vuosia, voi eläkekertymän todellinen määrä osoittautua ikäväksi yllätykseksi. 

Mikäli oman eläkekertymän suuruus kiinnostaa, niin sen voi helposti tarkistaa netistä osoitteesta:

www.tyoelake.fi/tyoelakeote/

Näistä asioista keskustelimme oheisessa podcastissa Mandatumin Lasse Alvesalon kanssa – sen kuuntelemalla saat lisää hyödyllistä tietoa myös lisäeläke ratkaisuista sekä osittain varhennetusta eläkkeestä ja myös vinkkejä kuinka menestyä myyntityössä!

Blogiartikkelin kirjoittaja:

Petri Peltoniemi
Senior Headhunter, InHunt Group Oy

Jaa somessa:

avoin työpaikka ikoni

Rekrytointi tulossa?

Autamme mielellämme. Ota meihin
yhteyttä ja palaamme sinulle 24h sisällä.

Viimeisimmät

Uutiset

Henkilökuvassa

Headhunterimme

Liity sisäpiiriin ja

Tilaa InHunt Groupin Uutiskirje

Vastaanota sähköpostiisi tieto uusista avoimista työpaikoista, blogi-postauksista ja podcast-jaksoista.

Uusimmat työpaikat
Liiketoimintajohtaja
Toimitusjohtaja
HR-johtaja
Head of Sales, Process Industry
Hotellinjohtaja
Uusimmat

Blogista

Vastuullisuusstrategia vai vastuullinen strategia_InHuntBlogi_1200x630px_plain3
Vastuullisuusstrategia vai vastuullinen strategia
Vastuullisuuden asettamat vaatimukset tulevat aidosti muuttamaan yritysten liiketoiminnan muotoja. Hallituksella on avainrooli tässä muutoksessa.
InHuntBlogi_Tapani-Tuohimaa_plain
Headhunterin vinkit työnhakijalle: näin teet vaikutuksen ja myyt itsesi uuteen työpaikkaan
Senior Headhunter Tapani Tuohimaan vinkit työnhaussa vakuuttamiseen.
InHuntBlog-Mistä koostuu hallitushaun laatu – ja miksi laatu on tärkeää_plain2
Mistä koostuu hallitushaun laatu - ja miksi laatu on tärkeää?
InHunt Groupin hallitushakujen mallia on kehitetty systemaattisesti viimeiset viisi vuotta ja hakujen laadun tarkastelu on jatkuvaa
InHunt Groupin toimitusjohtajan ajatuksia hakijapalautteista_plain
InHunt Groupin toimitusjohtajan ajatuksia hakijapalautteista: “Tätä osasin odottaa, mutta yllätyin sen toistuvuudesta.” 
InHunt Groupin toimitusjohtaja Kari Juutilainen kävi läpi tuoreimmat sata InHuntille tullutta sanallista palautetta työnhakijoilta. Työnhakijat odottavat jo...
yhteistyö kättely ikoni

Haluatko kuulla lisää palveluistamme?

  Ota yhteyttä ja
  palaamme sinulle
  24h sisällä.

  InHunt Group on perustettu vuonna 2008  ja on nyt Suomen suurin suorahakutoimija. InHunt toimii jo kahdeksalla paikkakunnalla Suomessa.  Lisäksi InHunt Groupilla on oma kansainvälinen suorahakuverkosto – InHunt World, joka kattaa 29 maata ja kokoaa parhaat paikalliset toimijat yhteen. InHunt apunasi – ympäri maailman.

  Tilaa uutiskirje

  YHTEYSTIEDOT

  myynti@inhunt.fi

  Äyritie 12 C (Forte)
  01510 Vantaa