Placementilla rakennetaan työnantajabrändiä

Jaa somessa:

Placement-palveluilla edistetään henkilön uudelleen työllistymistä. Placementissa ohjaaja auttaa ohjattavaa löytämään uuden työpaikan mahdollisimman nopeasti.

Miksi nopeus on valttia!

Työpaikan menettäminen on aina henkilökohtainen kriisi, joka pitää ottaa vakavasti. Ja usein se on kriisi, jolle henkilö itse ei lopulta voinut paljoakaan: talouden suhdanne menee taas näin, firmat joutuvat sopeuttamaan – ja sinä olet kohteena, vaikka olisit oikeasti kuinka hyvä tahansa. Ja varsinkin silloin epäreiluuden tunne syö pahasti, ja vie voimat.

Silloin usein kuulemme huokaisun, että nyt pitää ottaa sapattia ja miettiä rauhassa, miten tästä eteenpäin. Tässä tukalassa tilanteessa olevaa kaveria kuunnellen spontaani ajatus voi olla myötäilevä. Taputus olkapäälle, tee niin. Mutta nyt järki käteen: nyt ei ole lomailulle oikea hetki, vaan aika pitää käyttää aktiivisesti uuden työn tai uran löytymiseksi. Eli ensin etsitään uusi työ ja sen jälkeen sovitaan siirtymäaikaa, tai lomaa akkujen lataamiseksi.

Ja usko pois, akkujen lataaminen uuden työn jo löydyttyä on paljon antoisampaa, verrattuna siihen, että koittaa lomailla – ja samalla huokailee epävarmuuden ilmapiirissä. Yöunet ovat huonoja, taloudellinen tilanne mietityttää. Ei siinä upea merinäköala hirveästi virkistä. Päinvastoin.

Työnantajalle irtisanottujen henkilöiden nopea uudelleentyöllistyminen tarkoittaa pienempää mainehaittaa sekä osoittaa, että yhtiö kantaa vastuunsa työntekijöistä myös haastavissa tilanteissa.

Placement-palvelussa ohjattavaa henkilöä autetaan tunnistamaan ja pukemaan sanoiksi osaamisensa tavalla, joka herättää tulevien työnantajien kiinnostuksen. Valmennuksen aikana käydään läpi työnhakuun liittyvät toimenpiteet, sekä kartoitetaan myös mahdolliset muut uramahdollisuudet. Kun suunta on selkiytetty, varmistetaan, että uuden työn hakuun liittyvät dokumentit ja toimenpiteet (CV, hakukirje, julkinen presenssi esim. LinkedInissä, verkostot, muu aktiivisuus) ovat huippukuntoon viritettyjä. Palvelussa treenataan myös dokumenttien ja näkyvyyden räätälöintiä kuhunkin työpaikkaan haettaessa.

Placement-palvelut hyödyttävät kaikkia organisaatioasemasta, iästä ja koulutuksesta riippumatta. Miksi näin?

Työnhaussa tarvittavia taitoja tarvitaan hyvin harvoin – tai ei juuri koskaan. Näitä taitoja ei opetella siksi että niitä tarvittaisiin jatkossa enemmän ja enemmän, vaan ne täytyy hallita juuri nyt. Se on mahdollista ammattitaitoisen ohjaajan kanssa. Silloin se on paljon nopeampaa ja tuottavampaa, kuin yksin töitä etsiessä.

Sinä olet sinä - yksilöllinen räätälöinti

Ohjattavan toiveet ja tavoitteet ovat yksilöllisiä. Kukaan muu ei ole juuri sellainen kuin sinä, yksilöllisessä oman elämäsi vaiheessa ja matkalla kohti uutta, kenties aivan uudenlaista tulevaisuutta. Placementissa tunnistetaan ja keskitytään niihin asioihin, jotka vaativat valmennusta hallussa jo olevien asioiden jäädessä vähemmälle huomiolle.

Placementissa käytävät keskustelut ja tehtävät harjoitukset auttavat ohjattavaa terävöittämään omaa osaamistaan. Ohjattava huomaa oman osaamisensa laajuuden, kun se irrotetaan aiemmasta tehtävästä ja yrityksen kontekstista. Hän saattaa nähdä myös muita uramahdollisuuksia.

Tämä nostaa henkilön itsetuntoa. On helpottavaa käydä läpi omaa tilannettaan ulkopuolisen henkilön kanssa, jolta saa rohkaisua, tukea sekä aitoa arvostusta. Ulkopuolisen, jolla on myös näkymää uusista uramahdollisuuksista.

Placement-prosessin aikana saadut opit on koettu erittäin hyödyllisiksi myös uudelleen työllistymisen jälkeen. Työskentelyn aikana henkilö on oppinut jäsentämään ja arvostamaan omaa osaamistaan sekä miettimään ja sanoittamaan sen, mikä on juuri hänen osaamisensa tuoma liiketoiminnallinen lisäarvo yhtiölle ja sen tavoitteille. Hän on myös hahmottanut, miten ja mihin suuntaan hän haluaa osaamistaan kehittää. Parhaimmillaan liekki on syttynyt uudelleen, ja usein aiempaa komeampaan roihuun.

Placement-palveluiden merkitys kasvaa jatkuvasti yhä merkittävämpään rooliin

Placement-palveluiden merkitys kasvaa jatkuvasti yhä merkittävämpään rooliin, kun yhtiöt pyrkivät houkuttelemaan ja sitouttamaan parhaita johtajia ja osaajia.

Yhtiön vastuullisuus ja hyvä työnantajakuva ovat avainasemassa, kun kilpailu huippuosaajista kiihtyy. Laadukkaat johtajat edustavat yhtiön arvoja, ja tarjoamalla heille tukea sekä vastuullisuuteen että menestykseen liittyvissä asioissa, yhtiöt voivat varmistaa pitkäaikaisen menestyksen ja kasvun. Parhaat johtajat ovat usein kokeneet menestyksen lisäksi myös karikoita, mikä lisää heidän näkemyksellisyyttään ja avarakatseisuuttaan. He erottuvat joukosta. Johtajat, jotka ovat saaneet kokea upean placementin urallaan, ymmärtävät sen merkityksen ja haluavat että heidän yrityksensä myös vastuullisena toimijana valitsee placement-kumppanin, juuri sen, joka tarjoaa räätälöidyn ja arvostavan eli parhaan palvelun.

InHuntilta löydät  innovatiivisimmat uudelleensijoituspalvelut. Headhunterit apunasi uudelleen työllistymisessä. Lue lisää palveluistamme Internet-sivuiltamme.

InHunt Group - Suorahaku, Headhunting, Executive Search & Rekrytointi
InHunt Placement - uudelleensijoituspalvelut
InHunt Group Oy on Suomen suurin suorahakua tekevä yhtiö. Tarjoamme placement-asiakkaillemme Suomen – sekä koko Pohjoismaiden...

Artikkelin kirjoittaja:

Jarkko Huotari 
Johtaja, Outplacement-palvelut, 
Senior Headhunter

Jaa somessa:
avoin työpaikka ikoni

Rekrytointi tulossa?

Autamme mielellämme. Ota meihin
yhteyttä ja palaamme sinulle 24h sisällä.

Liity sisäpiiriin ja

Tilaa InHunt Groupin Uutiskirje

Vastaanota sähköpostiisi tieto uusista avoimista työpaikoista, blogi-postauksista ja podcast-jaksoista.

Uusimmat työpaikat
Resort General Manager
Henkilöstöjohtaja
Client Director
Tuotantojohtaja
Toimitusjohtaja
Uusimmat

Blogista

InHuntBlog_Kesäloma_headhunterin-soitto_1200x630px_plain
Kesäloma, laiturinnokka ja kuikan reviirillä soidinhuuto – ja Headhunterin soitto
Lue blogista, kuinka luottamukselliset keskustelut headhunterin kanssa voivat avata uusia uramahdollisuuksia ja miksi proaktiivinen rekrytointi tuottaa parhaat...
Hallituksen rotaatio, onko sitä_InHuntBlogi_1200x630px_plain
Hallituksen rotaatio, onko sitä?
Hallitustyö on suuressa murroksessa ja hyvä niin. Hallitusten merkitys yritysten uudistumisen voimavarana on parhaimmillaan niin suuri, ettei hallitustyöskentelyn...
InHunt Janne_Ilomäki_kyber_1200x630px_plain_2
Kumpi tulee kalliimmaksi: kyberhyökkäys vai kyberturvallisuus? 
Hallituspaikan haku -valmennusten ensimmäisessä alumnitilaisuudessa kuultiin hyviä asiantuntijapuheenvuoroja, joista yksi koski päivänpolttavaa aihetta sekin:...
InHunt Alumni_HannaKivela-Fujitsu_1200x630px_plain-2
Kestävä digitaalinen murros hallituksen agendalla
Hallituspaikan haku -valmennusten ensimmäinen alumnitapahtuma sai suuren suosion. Sali oli täynnä, tunnelma korkealla ja upeat puheenvuorot herättivät keskustelua...
yhteistyö kättely ikoni

Haluatko kuulla lisää palveluistamme?

  Ota yhteyttä ja
  palaamme sinulle
  24h sisällä.

  InHunt Group on perustettu vuonna 2008  ja on nyt Suomen suurin suorahakutoimija. InHunt toimii jo kahdeksalla paikkakunnalla Suomessa.  Lisäksi InHunt Groupilla on oma kansainvälinen suorahakuverkosto – InHunt World, joka kattaa 29 maata ja kokoaa parhaat paikalliset toimijat yhteen. InHunt apunasi – ympäri maailman.

  Tilaa uutiskirje

  YHTEYSTIEDOT

  myynti@inhunt.fi

  Äyritie 12 C (Forte)
  01510 Vantaa