Tavoitteena uusi työ tai entistä parempi menestys nykyisessä – uuden vuoden lupauksesi

Jaa somessa:

On jälleen tullut aika pysähtyä, rauhoittua – ja valmistautua uuteen. On vuodenvaihteen aika. Uuden vuoden lupauksissa on jotain jännittävää, josta syystä osa ihmisistä niitä tekee, ja osa aktiivisesti sanoo jättävänsä ne tekemättä. Molemmat hyvistä syistä. Tässä molemmille pohdittavaa, ole hyvä! 

Me headhunterit olemme mukana yritysten ja ihmisten elämän muutoskohdissa. Me ymmärrämme sen merkityksen: on ihan eri asia elää arkea, tuttua ja turvallista kuin valmistautua tai elää muutosta. Uuden henkilön aloittaessa uudessa työssä, se ei ole muutos vain hänelle itselleen vaan usein jopa yllättävän monelle muullekin: se on muutos myös henkilön tiimille, kollegoille, esihenkilölle, johdolle. Se on muutos myös jälkeen jääneille. Se on muutos myös entisille ja tuleville asiakkaille yhteistyökumppaneista puhumattakaan. Tuskin kenellekään kertyy niin kattavaa näkymää tästä sidosryhmien verkostosta, kuin meille headhuntereille.

Me InHuntissa kuljemme paitsi palkatun henkilön, myös rekrytoineen esihenkilön rinnalla uuden henkilön aloittaessa uudessa työssään. Meillä on jo yhteistä matkaa takana ja siitä on luontevaa jatkaa kohti uutta, kohti uusia menestyksiä. 

Oletko nyt aktiivisesti etsimässä uutta työtä, pikkuhiljaa katselemassa uusia mahdollisuuksia tai pohdit nykytyössäsi menestymistä?

Kaikkiin näihin tilanteisiin liittyy oman kyvykkyyden arviointi, mitä minulla on ja mitä kenties puuttuu. Mihin työhön sopisin, missä viihtyisin, missä pärjäisin? Tai mitä tekemällä, tai missä asioissa kehittymällä pärjäisin entistä paremmin? 
Tähän tarjoilen nyt headhunterin erityisen näkökulman: siitä hetkestä alkaen, kun määrittelemme yhdessä rekrytoijan kanssa halutun profiilin, kuljemme hetkeen kun ehdokkaat ovat löytyneet ja kuulemme, miten päätös syntyy. Jotain viime hetkellä saattaa vielä kirkastua, tai nousta alkuhetkiä suurempaan ja kriittiseen rooliin. Ja nämä harvemmin ovat enää ns. kovia kompetenssivaatimuksia: kaikki ehdokkaat kyllä tikkaavat ne kuuluisat boxit niissä. Mistä siis ero syntyy? 

And this is where the magic happens!

Profiilinmäärittelyssä kirjataan huolellisesti ylös kovien kompetenssivaatimusten lisäksi myös toiveita valittavan henkilön persoonasta ja toimintatyylistä – jotain sellaista, millä varmistetaan että henkilö sopisi ja viihtyisi juuri meidän yrityksessämme. Se voi olla jotain arvoihin tai yrityskulttuuriin liittyvää, mutta usein puhutaan myös aika perusasioista. Ja niitäkään ei pidä vähätellä, ne ovat myös tärkeitä. 

Siksi onkin tärkeää nyt uuden vuoden pohdinnassa sinunkin käydä näitä läpi, mitä sinulta löytyy ja mitä ehkä haluat kehittää – tässä teille ”lupaajille” nyt tärpit! Ja kun näissä tiedät olevasi kovan luokan tekijä tai aktiivisesti kehittyvä, muista sanoa se ääneen. Sano se headhunterille, sano se rekrytoivalle taholle. 

Voit päättää ottaa käyttöösi tai entisestään vahvistaa toimintatyyliin liittyviä kompetensseja – kyse on nimittäin ennen kaikkea omasta valinnastasi. Näihin et tarvitse koulutusta etkä kursseja.

Mitkä näistä haluat luvata itsellesi ensi vuodeksi? 

Extra mile

Sinulle on tärkeää ja voimaannuttavaa juosta aina vielä hieman pidemmälle, tehdä vielä hieman enemmän. Se innostaa sinua. 

Positiivisuus

Positiivinen asenne asioita kohtaan on monille luontaista, mutta sitä voi myös opetella ja kehittää: voi aktiivisesti miettiä asioista, haastavistakin tilanteista jonkun positiivisen puolen. Sillä kuuluisalla lantillahan on aina kaksi puolta. Aina voi kehittyä? Virheestä oppia? Kaveria kiittää, kehua tai tukea?

Selkeys viestinnässä  

Sinut tunnetaan siitä, että viestit hyvin. Olet vakuuttava. Sinä perehdyt asioihin ja olet läsnä. Kuuntelet ja kuulet mitä muut sanovat, ja sen pohjalta arvioit asioita, teet päätöksiä. Osaat kertoa asiat ylöspäin, alaspäin sekä sivuille mutta myös ulospäin sidosryhmille tavalla joka puhuttelee heitä. Eli osaat katsoa asioita eri näkökulmista, ne kaikki ovat sinulle relavantteja. 

Valmistaudut hyvin

Koska asiat ovat sinulle tärkeitä, pieninkin niistä. Ei kannata huitoa menemään vaan keskittyä huolella tekemiseen. Teet aina parhaasi, pienimmässäkin asiassa mitä teet. Eikä se sinua kuormita. Sinua kuormittaisi huono valmistautuminen. Hyvä jatkuva valmistautuminen tuo yleisotteen tekemiseesi, joka mahdollistaa nopean etenemisen. 

Olet luottopakki

Olet ajoissa, keskityt ja huolehdit myös muista. Huolehdit myös itsestäsi. Teet parhaasi. 

Älä väheksy näitä piirteitäsi, nosta ne esiin sillä niitä arvostetaan! Ne voivat olla juurikin ne asiat, jotka siellä viimeisessä päätöksentekohetkessä nostavat sinut kirkkaimmaksi tähdeksi.

Keskity itseesi, keskity vahvuuksiisi ja kehitä niitä edelleen. Usein jo pelkästään niiden huomaaminen itsessäsi riittää vahvistamaan niitä. Lupaa tämä itsellesi ensi vuodeksi! Lupaa, vaikket uuden vuoden lupauksia tekisikään. 

Hyvä sinä! 


Kirjoittaja 

Tarja Ilvonen
Senior Headhunter, Johtaja Board Competencies
InHunt Group

Jaa somessa:
avoin työpaikka ikoni

Rekrytointi tulossa?

Autamme mielellämme. Ota meihin
yhteyttä ja palaamme sinulle 24h sisällä.

Liity sisäpiiriin ja

Tilaa InHunt Groupin Uutiskirje

Vastaanota sähköpostiisi tieto uusista avoimista työpaikoista, blogi-postauksista ja podcast-jaksoista.

Uusimmat työpaikat
Toimitusjohtaja
Asiakkuusjohtaja
Commercial Director - CollectiveCrunch
Maajohtaja, Finfact Oy
Resort General Manager
Uusimmat

Blogista

InHuntBlog_Kesäloma_headhunterin-soitto_1200x630px_plain
Kesäloma, laiturinnokka ja kuikan reviirillä soidinhuuto – ja Headhunterin soitto
Lue blogista, kuinka luottamukselliset keskustelut headhunterin kanssa voivat avata uusia uramahdollisuuksia ja miksi proaktiivinen rekrytointi tuottaa parhaat...
Hallituksen rotaatio, onko sitä_InHuntBlogi_1200x630px_plain
Hallituksen rotaatio, onko sitä?
Hallitustyö on suuressa murroksessa ja hyvä niin. Hallitusten merkitys yritysten uudistumisen voimavarana on parhaimmillaan niin suuri, ettei hallitustyöskentelyn...
InHunt Janne_Ilomäki_kyber_1200x630px_plain_2
Kumpi tulee kalliimmaksi: kyberhyökkäys vai kyberturvallisuus? 
Hallituspaikan haku -valmennusten ensimmäisessä alumnitilaisuudessa kuultiin hyviä asiantuntijapuheenvuoroja, joista yksi koski päivänpolttavaa aihetta sekin:...
InHunt Alumni_HannaKivela-Fujitsu_1200x630px_plain-2
Kestävä digitaalinen murros hallituksen agendalla
Hallituspaikan haku -valmennusten ensimmäinen alumnitapahtuma sai suuren suosion. Sali oli täynnä, tunnelma korkealla ja upeat puheenvuorot herättivät keskustelua...
yhteistyö kättely ikoni

Haluatko kuulla lisää palveluistamme?

    Ota yhteyttä ja
    palaamme sinulle
    24h sisällä.

    InHunt Group on perustettu vuonna 2008  ja on nyt Suomen suurin suorahakutoimija. InHunt toimii jo kahdeksalla paikkakunnalla Suomessa.  Lisäksi InHunt Groupilla on oma kansainvälinen suorahakuverkosto – InHunt World, joka kattaa 29 maata ja kokoaa parhaat paikalliset toimijat yhteen. InHunt apunasi – ympäri maailman.

    Tilaa uutiskirje

    YHTEYSTIEDOT

    myynti@inhunt.fi

    Äyritie 12 C (Forte)
    01510 Vantaa