InHuntin Advisory Board -toimintamalli täydentyi uudella konseptilla, Navigaattorilla

Jaa somessa:

InHunt Group on kehittänyt vuonna 2019 kolme erilaista konseptia, joiden tuella voidaan rakentaa tehokas Advisory Board yrityksille ja organisaatioille. Nyt toimintamallin Satelliitti, Helikopteri ja Kirittäjä -konseptit saavat rinnalleen uuden version, Navigaattorin. Se syntyi erään Advisory Boardin suunnitteluprosessin tuotoksena.

”Osallistuin kauppakamarin HAB-sertifikaattikoulutukseen ja sen verkkokurssisuorituksena suunnittelin Advisory Boardin aitoon tarpeeseen. Tarve ei kuitenkaan ollut nykyisiin konsepteihin parhaalla mahdollisella tavalla solahtava, mutta jatkoin suunnittelua tarvelähtöisesti. Lopputuloksena syntyikin jotain ihan uutta, jonka äärellä HAB-kouluttajakin pysähtyi.”, kertoo yritysvalmentaja Minna Ekblom.

Advisory Board -toimintamalli antaa strategisen tason neuvontantajaryhmän suunnittelulle, käynnistämiselle ja johtamiselle selkeät toimintamallit. Toimintamallin vahvuus on siinä että Advisory Boardin perustaja voi keskittyä oman yrityksen tai organisaation strategiseen tarpeeseen, eikä pohtia miten strateginen neuvonantajaryhmä luodaan. ”Toimintamalli on kuin luuranko asialle, ja yrityksen omasta tilanteesta ja tarpeesta syntyvät sen ympärille verenkierto, lihakset ja sydän,” kiteyttää HAB-kouluttaja ja toimintamallin luoja Tarja Ilvonen.

Toimintamalli kehittyy ajassa sen eri konseptien, eli sovellusten myötä. Samaa mallia voi hyödyntää, halusipa perustaa pysyvän Satelliitti-mallisen Advisory Boardin, tai olipa tarve rotaatiomalliselle Helikopterille tai nopeammalle Kirittäjälle.

”Tämän sertifikaattisuorituksen luettuani pohdin, ettei kyseessä ole mikään olemassaolevista konsepteista, mutta tämä tapa hyödyntää Advisory Boardia herätti mielenkiintoni”, Ilvonen kertoo.

Navigaattori – uusin Advisory Board -konsepti

Uuden konseptin suunnittelu tehtiin tämän yhden mallisuorituksen perusteella, arvioiden sen laaja-alaisempaa hyödynnettävyyttä. Aika näyttää, miten paljon Navigaattoreita perustetaan ja kuinka suuren suosion uusi malli saa alkuperäisten rinnalla.

Alkuperäisiä konsepteja yhdistänyt vahva tekijä on Advisory Boardin suunnittelussa tunnistettu tarve, jokin yrityksen toiminnassa tunnistettu haaste tai mahdollisuus – tarve. Arvioitaessa, sopiiko Advisory Board haasteen ratkaisemiseen, lähdetään liikkeelle tarpeen tunnistamisesta. Suunnitteluvaiheessa peilataan neuvonantajaryhmän toiminnasta haettavien hyötyjen merkittävyyttä.

Lisäksi tunnistetaan, kauanko haastava tilanne on ollut olemassa, milloin siihen on havahduttu ja kauanko sitä on siedetty ja miksi.

Advisory Boardin perustamisessa on oleellisinta kuitenkin tunnistaa, mikä on sen toiminnan aikaikkuna tulevaisuuteen, milloin asioiden tilan pitäisi olla muuttunut.

Navigaattorin osalta tarve on erilainen: lähtötilannetta kuvaa paremmin toteamus, että tarvitaan strategista neuvonantajaryhmää tunnistamaan matka kohti tavoitteita, ei niinkään siirtymä tavoitteeseen vaan reittivalinnat kohti sitä.

Navigaattori-mallisessa Advisory Boardissa tehdään jatkuvaa kalibrointia suunnasta. Tämä vaatii laaja-alaista kokonaisnäkemystä, jonka ryhmän jäsenet eri taustoillaan ja kompetensseillaan luovat yhdessä. Tärkeämpää kuin strategisten mittareiden tunnistaminen ja saavuttaminen, Navigaattorin toiminnassa on matkanteon, eli etenemisen todentaminen. Tähän voidaan mittareina käyttää esim. uusien ajatusten määrää ja laatua. Advisory Board tutkii jatkuvasti, mistä alalla tai kyseessä olevan toiminnan kentällä ja lähipiirissä puhutaan, mikä tälle yritykselle on ominta mutta lisäksi myös mistä muut puhuvat.

Yrityksellesi hyötyä hallitustason strategisesta Advisory Boardista? 

Toimintamallin saat InHuntista kuluitta. Ota rohkeasti yhteyttä.

Katso nämä konkreettiset askeleet kohti uralaajennusta hallitustyössä: 

Kiinnostaako hallitustason strategisen Advisory Boardin jäsenen rooli? 

Liity Hallituspooliimme >>

Kauppakamarin HAB-koulutus >>

Hallituspaikan haku -valmennus >>

Kirjoittaja
Tarja Ilvonen  
Johtaja, Board Competencies
Senior Headhunter

Jaa somessa:
avoin työpaikka ikoni

Rekrytointi tulossa?

Autamme mielellämme. Ota meihin
yhteyttä ja palaamme sinulle 24h sisällä.

Liity sisäpiiriin ja

Tilaa InHunt Groupin Uutiskirje

Vastaanota sähköpostiisi tieto uusista avoimista työpaikoista, blogi-postauksista ja podcast-jaksoista.

Uusimmat työpaikat
Toimitusjohtaja
Asiakkuusjohtaja
Commercial Director - CollectiveCrunch
Maajohtaja, Finfact Oy
Resort General Manager
Uusimmat

Blogista

InHuntBlog_Kesäloma_headhunterin-soitto_1200x630px_plain
Kesäloma, laiturinnokka ja kuikan reviirillä soidinhuuto – ja Headhunterin soitto
Lue blogista, kuinka luottamukselliset keskustelut headhunterin kanssa voivat avata uusia uramahdollisuuksia ja miksi proaktiivinen rekrytointi tuottaa parhaat...
Hallituksen rotaatio, onko sitä_InHuntBlogi_1200x630px_plain
Hallituksen rotaatio, onko sitä?
Hallitustyö on suuressa murroksessa ja hyvä niin. Hallitusten merkitys yritysten uudistumisen voimavarana on parhaimmillaan niin suuri, ettei hallitustyöskentelyn...
InHunt Janne_Ilomäki_kyber_1200x630px_plain_2
Kumpi tulee kalliimmaksi: kyberhyökkäys vai kyberturvallisuus? 
Hallituspaikan haku -valmennusten ensimmäisessä alumnitilaisuudessa kuultiin hyviä asiantuntijapuheenvuoroja, joista yksi koski päivänpolttavaa aihetta sekin:...
InHunt Alumni_HannaKivela-Fujitsu_1200x630px_plain-2
Kestävä digitaalinen murros hallituksen agendalla
Hallituspaikan haku -valmennusten ensimmäinen alumnitapahtuma sai suuren suosion. Sali oli täynnä, tunnelma korkealla ja upeat puheenvuorot herättivät keskustelua...
yhteistyö kättely ikoni

Haluatko kuulla lisää palveluistamme?

    Ota yhteyttä ja
    palaamme sinulle
    24h sisällä.

    InHunt Group on perustettu vuonna 2008  ja on nyt Suomen suurin suorahakutoimija. InHunt toimii jo kahdeksalla paikkakunnalla Suomessa.  Lisäksi InHunt Groupilla on oma kansainvälinen suorahakuverkosto – InHunt World, joka kattaa 29 maata ja kokoaa parhaat paikalliset toimijat yhteen. InHunt apunasi – ympäri maailman.

    Tilaa uutiskirje

    YHTEYSTIEDOT

    myynti@inhunt.fi

    Äyritie 12 C (Forte)
    01510 Vantaa