InHuntin Advisory Board -toimintamalli täydentyi uudella konseptilla, Navigaattorilla

Jaa somessa:

InHunt Group on kehittänyt vuonna 2019 kolme erilaista konseptia, joiden tuella voidaan rakentaa tehokas Advisory Board yrityksille ja organisaatioille. Nyt toimintamallin Satelliitti, Helikopteri ja Kirittäjä -konseptit saavat rinnalleen uuden version, Navigaattorin. Se syntyi erään Advisory Boardin suunnitteluprosessin tuotoksena.

”Osallistuin kauppakamarin HAB-sertifikaattikoulutukseen ja sen verkkokurssisuorituksena suunnittelin Advisory Boardin aitoon tarpeeseen. Tarve ei kuitenkaan ollut nykyisiin konsepteihin parhaalla mahdollisella tavalla solahtava, mutta jatkoin suunnittelua tarvelähtöisesti. Lopputuloksena syntyikin jotain ihan uutta, jonka äärellä HAB-kouluttajakin pysähtyi.”, kertoo yritysvalmentaja Minna Ekblom.

Advisory Board -toimintamalli antaa strategisen tason neuvontantajaryhmän suunnittelulle, käynnistämiselle ja johtamiselle selkeät toimintamallit. Toimintamallin vahvuus on siinä että Advisory Boardin perustaja voi keskittyä oman yrityksen tai organisaation strategiseen tarpeeseen, eikä pohtia miten strateginen neuvonantajaryhmä luodaan. ”Toimintamalli on kuin luuranko asialle, ja yrityksen omasta tilanteesta ja tarpeesta syntyvät sen ympärille verenkierto, lihakset ja sydän,” kiteyttää HAB-kouluttaja ja toimintamallin luoja Tarja Ilvonen.

Toimintamalli kehittyy ajassa sen eri konseptien, eli sovellusten myötä. Samaa mallia voi hyödyntää, halusipa perustaa pysyvän Satelliitti-mallisen Advisory Boardin, tai olipa tarve rotaatiomalliselle Helikopterille tai nopeammalle Kirittäjälle.

”Tämän sertifikaattisuorituksen luettuani pohdin, ettei kyseessä ole mikään olemassaolevista konsepteista, mutta tämä tapa hyödyntää Advisory Boardia herätti mielenkiintoni”, Ilvonen kertoo.

Navigaattori – uusin Advisory Board -konsepti

Uuden konseptin suunnittelu tehtiin tämän yhden mallisuorituksen perusteella, arvioiden sen laaja-alaisempaa hyödynnettävyyttä. Aika näyttää, miten paljon Navigaattoreita perustetaan ja kuinka suuren suosion uusi malli saa alkuperäisten rinnalla.

Alkuperäisiä konsepteja yhdistänyt vahva tekijä on Advisory Boardin suunnittelussa tunnistettu tarve, jokin yrityksen toiminnassa tunnistettu haaste tai mahdollisuus – tarve. Arvioitaessa, sopiiko Advisory Board haasteen ratkaisemiseen, lähdetään liikkeelle tarpeen tunnistamisesta. Suunnitteluvaiheessa peilataan neuvonantajaryhmän toiminnasta haettavien hyötyjen merkittävyyttä.

Lisäksi tunnistetaan, kauanko haastava tilanne on ollut olemassa, milloin siihen on havahduttu ja kauanko sitä on siedetty ja miksi.

Advisory Boardin perustamisessa on oleellisinta kuitenkin tunnistaa, mikä on sen toiminnan aikaikkuna tulevaisuuteen, milloin asioiden tilan pitäisi olla muuttunut.

Navigaattorin osalta tarve on erilainen: lähtötilannetta kuvaa paremmin toteamus, että tarvitaan strategista neuvonantajaryhmää tunnistamaan matka kohti tavoitteita, ei niinkään siirtymä tavoitteeseen vaan reittivalinnat kohti sitä.

Navigaattori-mallisessa Advisory Boardissa tehdään jatkuvaa kalibrointia suunnasta. Tämä vaatii laaja-alaista kokonaisnäkemystä, jonka ryhmän jäsenet eri taustoillaan ja kompetensseillaan luovat yhdessä. Tärkeämpää kuin strategisten mittareiden tunnistaminen ja saavuttaminen, Navigaattorin toiminnassa on matkanteon, eli etenemisen todentaminen. Tähän voidaan mittareina käyttää esim. uusien ajatusten määrää ja laatua. Advisory Board tutkii jatkuvasti, mistä alalla tai kyseessä olevan toiminnan kentällä ja lähipiirissä puhutaan, mikä tälle yritykselle on ominta mutta lisäksi myös mistä muut puhuvat.

Yrityksellesi hyötyä hallitustason strategisesta Advisory Boardista? 

Toimintamallin saat InHuntista kuluitta. Ota rohkeasti yhteyttä.

Katso nämä konkreettiset askeleet kohti uralaajennusta hallitustyössä: 

Kiinnostaako hallitustason strategisen Advisory Boardin jäsenen rooli? 

Liity Hallituspooliimme >>

Kauppakamarin HAB-koulutus >>

Hallituspaikan haku -valmennus >>

Kirjoittaja
Tarja Ilvonen  
Johtaja, Board Competencies
Senior Headhunter

Jaa somessa:
avoin työpaikka ikoni

Rekrytointi tulossa?

Autamme mielellämme. Ota meihin
yhteyttä ja palaamme sinulle 24h sisällä.

Liity sisäpiiriin ja

Tilaa InHunt Groupin Uutiskirje

Vastaanota sähköpostiisi tieto uusista avoimista työpaikoista, blogi-postauksista ja podcast-jaksoista.

Uusimmat työpaikat
InHunt Group logo
Headhunter
Country Retail Manager
Markkinointijohtaja, Varusteleka
Sales Manager, Abena Finland Oy
Aluejohtaja
Uusimmat

Blogista

InHuntBlog__1200x630px_plain
InHuntin Advisory Board -toimintamalli täydentyy uudella konseptilla, Ambassadorilla
InHuntin Advisory Board -toimintamalli täydentyy uudella konseptilla, Ambassadorilla, joka on käytössä Metson Women’s Leadership Forumilla.
InHunt_hallitushakuDSC00328_HD
Hallituspaikan haku -valmennus: Suuri suosio ja innostuneita osallistujia
InHunt Groupin Hallituspaikan haku -valmennus on saanut suuren suosion ja vuoden 2024 ensimmäinen tilaisuus oli jälleen täynnä.
Kaupan ja elintarvike- alan osaajat_InHuntGroup_plain2
Varmista parhaat osaajat kaupan alan tehtäviin - näin onnistut!
InHuntin kaupan alan osaajapooli kattaa laajasti toimialaosaajia vähittäis- ja tukkukaupasta sekä elintarviketoimialalta.
Liitot, yhdistykset ja säätiöt_pooli_InHuntGroup_plain3
Miten välttää kymmenien tuhansien eurojen virheinvestointi liiton, järjestön tai säätiön rekrytoinnissa?
Suomessa kolmas sektori on täynnä monipuolisia toimijoita, jotka tarvitsevat parhaita osaajia menestyäkseen. Miten suorahaku voi olla avain onnistuneeseen rekrytointiin...
yhteistyö kättely ikoni

Haluatko kuulla lisää palveluistamme?

  Ota yhteyttä ja
  palaamme sinulle
  24h sisällä.

  InHunt Group on perustettu vuonna 2008  ja on nyt Suomen suurin suorahakutoimija. InHunt toimii jo kahdeksalla paikkakunnalla Suomessa.  Lisäksi InHunt Groupilla on oma kansainvälinen suorahakuverkosto – InHunt World, joka kattaa 29 maata ja kokoaa parhaat paikalliset toimijat yhteen. InHunt apunasi – ympäri maailman.

  Tilaa uutiskirje

  YHTEYSTIEDOT

  myynti@inhunt.fi

  Äyritie 12 C (Forte)
  01510 Vantaa