Mikä on seuraava unelmatyösi?

Jaa somessa:

Ruoho on vihreämpää aidan takana, mutta minkä aidan yli kannattaa kiivetä? Työpaikan vaihto on iso päätös. Se voi suunnata koko loppu-uran uusille raiteille. Kannattaa siis pysähtyä ja miettiä rauhassa, mitä oikeasti haluaa.

Palkka, työtehtävän sisältö, etenemismahdollisuudet, johtamiskulttuuri ja työn merkityksellisyys – siinä tutkitusti suurimmat syyt harkita työpaikan vaihtoa. Päätös ryhtyä hakeutumaan uusiin tehtäviin on merkityksellinen. Sitten olisi ensiarvoisen tärkeää pohtia, mitä oikeasti haluaa seuraavaksi tehdä.

Reilun viiden vuoden headhunter-urani aikana olen kohdannut satoja rekrytoivia esihenkilöitä ja tuhansia itse aktiivisesti uuden työn äärelle hakeutuvia. Arjen kiireessä pysähtyminen työpaikanvaihdon äärelle on usein haasteellista. Seisahtuminen on kuitenkin todella tärkeää. Jokainen kyllä tietää, missä on toiminut ja mitä osaa. Vaikeammin sanoitettavaa onkin sitten se, missä tehtävässä tai yrityksessä, saati miksi haluaisi jossain uudessa paikassa seuraavaksi työskennellä.

Ota rohkeasti yhteyttä headhunteriin

Monelle ei entuudestaan ole tuttua, miten headhuntereita lähestytään. Ujostelu on turhaa, sillä minä ja me haluamme lähtökohtaisesti tutustua niin moneen osaajaan, kuin vain mahdollista. Me elämme teistä hyvistä ehdokkaista.

Itse pyrin vastaamaan asiakkaan yhteydenottoon aina saman päivän aikana. Joskus hektisessä työtilanteessa voi uutta työtä hakevan viestiin vastaaminen viivästyä, mutta vastaan kyllä. Kannattaa siis olla yhteydessä, olitpa sitten tarvitsemassa palveluitani rekrytoivana esihenkilönä tai uutta työtä hakevana.

Soittaa kannattaa aina, joskin valmistautuneena. Seuraavassa muutamia vinkkejä Sinulle, jota uudet tehtävät kiinnostaa.

Punnitse kaikki avoimet tehtävät

Toimin headhunter-roolini rinnalla myös yrityksille suunnatun placement-palvelun työnhaun valmentajana. Tässä tehtävässä olen käyttänyt myös harjoitusta, jossa valmennettava käy avoimin mielin läpi kaikki meillä InHuntissa avoinna olevat tehtävät – ja miettii, miksi joku tehtävä ei sovi hänelle ja miksi joku taas voisi sopia. Kun syventää pohdintaansa vielä valintasyihin, alkaa oma seuraava unelmatyö vähitellen hahmottua.

Kannattaa siis vierailla sivuillamme ja seurata postauksiamme. Olemme Suomen suurin suorahakutoimija. Kauttamme on lähes 100 tehtävää koko ajan auki.

Kaikki käy?

Varsin usein yhteyttä ottava uuden työn hakija sanoo: ”Olen avoin niin toimialan kuin tehtävän suhteen”. Hieno homma. Headhunterina minun on kuitenkin vaikea tällä tiedolla yhteydenottajaa palvella. Älä siis turhaa pelkää ilmaista tarkastikin mihin olet tähtäämässä. Tulen kyllä ehdottamaan sinulle myös muita tehtäviä. Kun tiedän, mikä sinua motivoi ja mitkä tavoitteesi ovat, saan sinusta ehdottomasti paremman ymmärryksen. Käytä siis aikaa ja ajatustasi ennen kuin otat yhteyttä. Se on pieni investointi rekrymahdollisuuksissa saamiisi hyötyihin nähden.

Täsmäyhteydenotolla täsmäduuniin

Kun olet tunnistanut sivustomme avoinna olevista tehtävistä sinua kiinnostavan, lähesty siitä vastaavaa headhunteria puhelulla. Arvostamme, että olet paneutunut tehtävän kuvaukseen ja käynyt myös yrityksen nettisivuilla tutustumassa heihin tarkemmin. Soittaessasi saamme eniten ymmärrystä sinusta, jos olet bongannut ilmoituksesta jonkun mielenkiintoisen asian, josta haluat lisätietoja. Tällä pääsemme puhelussa heti asiaan. Siitä juttua on sitten helppo jatkaa. Tämän puhelun ensisijainen tarkoitus on, että sinä saat tarvitsemaasi lisätietoa. Toisaalta kysymykselläsi jäät mieleemme. Hakemuksessasi ehdit kyllä kertoa enemmän itsestäsi – ja siitä miksi juuri sinut kannattaisi kutsua haastatteluun ja palkata.

Avoin mielin, avoin hakemus

Jollet ole löytänyt meidän avoinna olevista tehtävistä mitään sinua juuri nyt puhuttelevaa, tallenna järjestelmäämme avoin hakemuksesi. Tämä on ehdottoman tärkeää, sillä laki kieltää ottamasta vastaan tai säilyttämästä mitään henkilötietoja sisältävää muussa kuin suojatussa ympäristössä. Älä siis lähetä CV:täsi sähköpostissa, vaan talleta se järjestelmäämme. Näin annat kaikille 39 headhuntereillemme luvan tutustua sinuun luottamuksellisesti ja olla yhteydessä sopivan toimeksiannon tiimoilta. Avointen hakemusten arkisto ei ole meillä mikään ”Musta Aukko”, jonne tietosi katoaa. Käynnistäessämme suorahaun, tutustumme aina ensin avoimen hakemuksensa meille jättäneisiin osaajiin.

Tutustu headhuntereihimme

Kun olet tallentanut avoimen hakemuksesi tai koet muuten olevasi valmis astumaan seuraavan rekryaskeleesi, käy läpi InHuntin headhunterit. Meidät on kaikki headhuntattu tänne tietyn toimiala- ja tehtäväosaamisen perusteella. Tutustuessasi meihin, tunnistat varmasti muutaman headhunterin, joiden taustan uskot parhaiten palvelevan Sinua. Sitten vaan puhelin käteen ja soittaen. Valmistaudu kertomaan napakasti, mitä lisäarvoa voisit tuottaa sinut seuraavaksi palkkaavalle yritykselle – ja mitkä asiat Sinua työssä erityisesti motivoivat. Hissipuhe on tässä kohtaa paikallaan. Se kannattaa harjoitella.

Kun olemme tutustuneet joko jonkin avoimen tehtävän tai muun yhteydenottosi, kuten avoimen hakemuksesi kautta, on hyvä, että päivität jatkossasi kuulumisesi. Erityisesti silloin, kun tilanteesi muuttuu. Hyvä väline tähän yhteydenottoon on sähköposti. Voi olla, että saan viestisi juuri sellaisella hetkellä, jossa minulla on työn alla sinua kiinnostava toimeksianto. Headhunterikin on ihminen, jonka muistia on hyvä virkistää. Siihen henkilökohtainen yhteydenotto on oivallinen väline. Uskon, että yhteydenotoistasi on hyötyä meille molemmille. Ne voivat johtaa yllättäviinkin lopputuloksiin.

Pidetään siis yhteyttä, jatkossakin.

Terhi_Ahokas_InHuntGroup_2023_4
Kuka Terhi Ahokas?
Senior Headhunter, InHunt Group Oy

Olen aiemmin työskennellyt vähittäiskaupassa sekä muoti- ja ravintolatoimialoilla. Näillä toimialoilla, kuten suorahaussakin, businessmenestys perustuu erityisesti kohtaamisiin, niin asiakkaiden kuin oman henkilöstön kanssa. Minulle sosiaalisena, uteliaana ja ihmisistä aidosti kiinnostuneena, tämä on mitä mieluisinta.

Tehtävänimikkeeni ovat vaihdelleet ennen headhunter-uraani yksikönjohtajasta toimitusjohtajaan, sekä myynti- ja markkinointijohtajasta kehitysjohtajaan. Minulla on kokemusta sekä kansainvälisestä pörssiyhtiöstä, että perheomisteisesta kasvuyrityksestä. Erityisosaamisalueitani ovat asiakas- ja henkilöstökokemuksen johtaminen, liiketoiminnan kehittäminen ja organisaation muutosjohtaminen.

Taustaani ja kokemustani olen päässyt monipuolisesti hyödyntämään lähes 150 toteuttamassani suorahaussa, joissa olen hakenut mm toimitusjohtajia, hallituksen jäseniä, liiketoiminta- ja myyntijohtajia/päällikköitä sekä enenevässä määrin myös vastuullisuuteen liittyvien roolien ammattilaisia

Jaa somessa:
avoin työpaikka ikoni

Rekrytointi tulossa?

Autamme mielellämme. Ota meihin
yhteyttä ja palaamme sinulle 24h sisällä.

Viimeisimmät

Uutiset

Henkilökuvassa

Headhunterimme

Liity sisäpiiriin ja

Tilaa InHunt Groupin Uutiskirje

Vastaanota sähköpostiisi tieto uusista avoimista työpaikoista, blogi-postauksista ja podcast-jaksoista.

Uusimmat työpaikat
Business Development Manager
Toimitusjohtaja
Chief Commercial Officer
Head of Marketing and Communications
Myyntijohtaja
Uusimmat

Blogista

ICT-ja kybertoimialapooli_InHuntGroup_sivu_upd
Tarvitseeko yrityksesi ICT-alan ja kyberturvallisuuden huippuosaajia?
ICT-alan ja kyberturvallisuuden headhunterimme eivät ole vain alansa konkareita, vaan heillä on myös laajat kotimaiset ja kansainväliset verkostot. Esimerkiksi...
Vastuullisuus_valot_päälle_InHuntBlogi_1200x630px_plain
Viimeistään nyt ne pitkät valot päälle, hallitus
Vastuullisuusosaaminen hallitustyössä on uusi perustaito, eikä enää vain asiantuntijoiden erityiskenttää.
InHuntBlogi_Ari_1200x630px_plain
Tätä et tiennyt: miksi valinta ei kohdistunut sinuun
Senior Headhunter Ari Rahkonen kertoo työnhakuprosessin haasteista ja yllättävistä syistä, miksi et etene haastatteluprosessissa
Energiatoimiala_toimialapooli_InHuntGroup_sivu_upd2
Headhunter huolissaan energia-alan murroksesta ja tarpeesta uusille osaajille
Energiatoimialan murros käy vahvana yhteiskunnan siirtyessä kohti kestävämpiä energiaratkaisuja ja tämä murros näkyy selkeästi energia-alan rekrytoinneissa.
yhteistyö kättely ikoni

Haluatko kuulla lisää palveluistamme?

  Ota yhteyttä ja
  palaamme sinulle
  24h sisällä.

  InHunt Group on perustettu vuonna 2008  ja on nyt Suomen suurin suorahakutoimija. InHunt toimii jo kahdeksalla paikkakunnalla Suomessa.  Lisäksi InHunt Groupilla on oma kansainvälinen suorahakuverkosto – InHunt World, joka kattaa 29 maata ja kokoaa parhaat paikalliset toimijat yhteen. InHunt apunasi – ympäri maailman.

  Tilaa uutiskirje

  YHTEYSTIEDOT

  myynti@inhunt.fi

  Äyritie 12 C (Forte)
  01510 Vantaa