Mikä on seuraava unelmatyösi?

Jaa somessa:

Ruoho on vihreämpää aidan takana, mutta minkä aidan yli kannattaa kiivetä? Työpaikan vaihto on iso päätös. Se voi suunnata koko loppu-uran uusille raiteille. Kannattaa siis pysähtyä ja miettiä rauhassa, mitä oikeasti haluaa.

Palkka, työtehtävän sisältö, etenemismahdollisuudet, johtamiskulttuuri ja työn merkityksellisyys – siinä tutkitusti suurimmat syyt harkita työpaikan vaihtoa. Päätös ryhtyä hakeutumaan uusiin tehtäviin on merkityksellinen. Sitten olisi ensiarvoisen tärkeää pohtia, mitä oikeasti haluaa seuraavaksi tehdä.

Reilun viiden vuoden headhunter-urani aikana olen kohdannut satoja rekrytoivia esihenkilöitä ja tuhansia itse aktiivisesti uuden työn äärelle hakeutuvia. Arjen kiireessä pysähtyminen työpaikanvaihdon äärelle on usein haasteellista. Seisahtuminen on kuitenkin todella tärkeää. Jokainen kyllä tietää, missä on toiminut ja mitä osaa. Vaikeammin sanoitettavaa onkin sitten se, missä tehtävässä tai yrityksessä, saati miksi haluaisi jossain uudessa paikassa seuraavaksi työskennellä.

Ota rohkeasti yhteyttä headhunteriin

Monelle ei entuudestaan ole tuttua, miten headhuntereita lähestytään. Ujostelu on turhaa, sillä minä ja me haluamme lähtökohtaisesti tutustua niin moneen osaajaan, kuin vain mahdollista. Me elämme teistä hyvistä ehdokkaista.

Itse pyrin vastaamaan asiakkaan yhteydenottoon aina saman päivän aikana. Joskus hektisessä työtilanteessa voi uutta työtä hakevan viestiin vastaaminen viivästyä, mutta vastaan kyllä. Kannattaa siis olla yhteydessä, olitpa sitten tarvitsemassa palveluitani rekrytoivana esihenkilönä tai uutta työtä hakevana.

Soittaa kannattaa aina, joskin valmistautuneena. Seuraavassa muutamia vinkkejä Sinulle, jota uudet tehtävät kiinnostaa.

Punnitse kaikki avoimet tehtävät

Toimin headhunter-roolini rinnalla myös yrityksille suunnatun placement-palvelun työnhaun valmentajana. Tässä tehtävässä olen käyttänyt myös harjoitusta, jossa valmennettava käy avoimin mielin läpi kaikki meillä InHuntissa avoinna olevat tehtävät – ja miettii, miksi joku tehtävä ei sovi hänelle ja miksi joku taas voisi sopia. Kun syventää pohdintaansa vielä valintasyihin, alkaa oma seuraava unelmatyö vähitellen hahmottua.

Kannattaa siis vierailla sivuillamme ja seurata postauksiamme. Olemme Suomen suurin suorahakutoimija. Kauttamme on lähes 100 tehtävää koko ajan auki.

Kaikki käy?

Varsin usein yhteyttä ottava uuden työn hakija sanoo: ”Olen avoin niin toimialan kuin tehtävän suhteen”. Hieno homma. Headhunterina minun on kuitenkin vaikea tällä tiedolla yhteydenottajaa palvella. Älä siis turhaa pelkää ilmaista tarkastikin mihin olet tähtäämässä. Tulen kyllä ehdottamaan sinulle myös muita tehtäviä. Kun tiedän, mikä sinua motivoi ja mitkä tavoitteesi ovat, saan sinusta ehdottomasti paremman ymmärryksen. Käytä siis aikaa ja ajatustasi ennen kuin otat yhteyttä. Se on pieni investointi rekrymahdollisuuksissa saamiisi hyötyihin nähden.

Täsmäyhteydenotolla täsmäduuniin

Kun olet tunnistanut sivustomme avoinna olevista tehtävistä sinua kiinnostavan, lähesty siitä vastaavaa headhunteria puhelulla. Arvostamme, että olet paneutunut tehtävän kuvaukseen ja käynyt myös yrityksen nettisivuilla tutustumassa heihin tarkemmin. Soittaessasi saamme eniten ymmärrystä sinusta, jos olet bongannut ilmoituksesta jonkun mielenkiintoisen asian, josta haluat lisätietoja. Tällä pääsemme puhelussa heti asiaan. Siitä juttua on sitten helppo jatkaa. Tämän puhelun ensisijainen tarkoitus on, että sinä saat tarvitsemaasi lisätietoa. Toisaalta kysymykselläsi jäät mieleemme. Hakemuksessasi ehdit kyllä kertoa enemmän itsestäsi – ja siitä miksi juuri sinut kannattaisi kutsua haastatteluun ja palkata.

Avoin mielin, avoin hakemus

Jollet ole löytänyt meidän avoinna olevista tehtävistä mitään sinua juuri nyt puhuttelevaa, tallenna järjestelmäämme avoin hakemuksesi. Tämä on ehdottoman tärkeää, sillä laki kieltää ottamasta vastaan tai säilyttämästä mitään henkilötietoja sisältävää muussa kuin suojatussa ympäristössä. Älä siis lähetä CV:täsi sähköpostissa, vaan talleta se järjestelmäämme. Näin annat kaikille 39 headhuntereillemme luvan tutustua sinuun luottamuksellisesti ja olla yhteydessä sopivan toimeksiannon tiimoilta. Avointen hakemusten arkisto ei ole meillä mikään ”Musta Aukko”, jonne tietosi katoaa. Käynnistäessämme suorahaun, tutustumme aina ensin avoimen hakemuksensa meille jättäneisiin osaajiin.

Tutustu headhuntereihimme

Kun olet tallentanut avoimen hakemuksesi tai koet muuten olevasi valmis astumaan seuraavan rekryaskeleesi, käy läpi InHuntin headhunterit. Meidät on kaikki headhuntattu tänne tietyn toimiala- ja tehtäväosaamisen perusteella. Tutustuessasi meihin, tunnistat varmasti muutaman headhunterin, joiden taustan uskot parhaiten palvelevan Sinua. Sitten vaan puhelin käteen ja soittaen. Valmistaudu kertomaan napakasti, mitä lisäarvoa voisit tuottaa sinut seuraavaksi palkkaavalle yritykselle – ja mitkä asiat Sinua työssä erityisesti motivoivat. Hissipuhe on tässä kohtaa paikallaan. Se kannattaa harjoitella.

Kun olemme tutustuneet joko jonkin avoimen tehtävän tai muun yhteydenottosi, kuten avoimen hakemuksesi kautta, on hyvä, että päivität jatkossasi kuulumisesi. Erityisesti silloin, kun tilanteesi muuttuu. Hyvä väline tähän yhteydenottoon on sähköposti. Voi olla, että saan viestisi juuri sellaisella hetkellä, jossa minulla on työn alla sinua kiinnostava toimeksianto. Headhunterikin on ihminen, jonka muistia on hyvä virkistää. Siihen henkilökohtainen yhteydenotto on oivallinen väline. Uskon, että yhteydenotoistasi on hyötyä meille molemmille. Ne voivat johtaa yllättäviinkin lopputuloksiin.

Pidetään siis yhteyttä, jatkossakin.

Terhi_Ahokas_InHuntGroup_2023_4
Kuka Terhi Ahokas?
Senior Headhunter, InHunt Group Oy

Olen aiemmin työskennellyt vähittäiskaupassa sekä muoti- ja ravintolatoimialoilla. Näillä toimialoilla, kuten suorahaussakin, businessmenestys perustuu erityisesti kohtaamisiin, niin asiakkaiden kuin oman henkilöstön kanssa. Minulle sosiaalisena, uteliaana ja ihmisistä aidosti kiinnostuneena, tämä on mitä mieluisinta.

Tehtävänimikkeeni ovat vaihdelleet ennen headhunter-uraani yksikönjohtajasta toimitusjohtajaan, sekä myynti- ja markkinointijohtajasta kehitysjohtajaan. Minulla on kokemusta sekä kansainvälisestä pörssiyhtiöstä, että perheomisteisesta kasvuyrityksestä. Erityisosaamisalueitani ovat asiakas- ja henkilöstökokemuksen johtaminen, liiketoiminnan kehittäminen ja organisaation muutosjohtaminen.

Taustaani ja kokemustani olen päässyt monipuolisesti hyödyntämään lähes 150 toteuttamassani suorahaussa, joissa olen hakenut mm toimitusjohtajia, hallituksen jäseniä, liiketoiminta- ja myyntijohtajia/päällikköitä sekä enenevässä määrin myös vastuullisuuteen liittyvien roolien ammattilaisia

Jaa somessa:
avoin työpaikka ikoni

Rekrytointi tulossa?

Autamme mielellämme. Ota meihin
yhteyttä ja palaamme sinulle 24h sisällä.

Liity sisäpiiriin ja

Tilaa InHunt Groupin Uutiskirje

Vastaanota sähköpostiisi tieto uusista avoimista työpaikoista, blogi-postauksista ja podcast-jaksoista.

Uusimmat työpaikat
Talousjohtaja
Business Development Manager
Head of ICT for Finland, Turku area
Tuotantojohtaja_Produktionsdirektör_ProductionDirector_Parainen_Pargas_Executive Search_HarriKnaapi_+358458698228
Tuotantojohtaja | Produktionsdirektör | Production Director, Parainen | Pargas
Talousjohtaja, Hengitysliitto ry
Uusimmat

Blogista

InHunt Alumni_HannaKivela-Fujitsu_1200x630px_plain-2
Kestävä digitaalinen murros hallituksen agendalla
Hallituspaikan haku -valmennusten ensimmäinen alumnitapahtuma sai suuren suosion. Sali oli täynnä, tunnelma korkealla ja upeat puheenvuorot herättivät keskustelua...
Vastuullisuus hallituksen agendalla-miksi__InHuntBlogi_1200x630px_plain
Vastuullisuus hallituksen agendalla: miksi?
Vastuullisuus hallituksen agendalla: miksi? Päivi Koivisto, Kalmarin vastuullisuusjohtaja, oli yksi InHunt Groupin Hallituspaikan haku -valmennuksen ensimmäisen...
Rakennus- ja infra-alan_osaajat_InHuntGroup_plain
Miksi valita InHunt Group rakennus- ja infra-alan rekrytointeihin?
Luotettavaa ja tehokas tapa löytää parhaat osaajat rakennus- ja infra-alan tehtäviin. Ota yhteyttä ja anna meidän auttaa sinua rakentamaan menestyvää tiimiä,...
hankinta-alan_osaajat_InHuntGroup_plain2
Panosta hankintaosaamiseen - vaikutat yrityksesi menestykseen
Hankinnat ovat liiketoiminnan keskeinen osa-alue, joka vaikuttaa suoraan yrityksen menestykseen. Ammattimaisesti hoidetut hankinnat tuovat yritykselle kilpailuetua,...
yhteistyö kättely ikoni

Haluatko kuulla lisää palveluistamme?

  Ota yhteyttä ja
  palaamme sinulle
  24h sisällä.

  InHunt Group on perustettu vuonna 2008  ja on nyt Suomen suurin suorahakutoimija. InHunt toimii jo kahdeksalla paikkakunnalla Suomessa.  Lisäksi InHunt Groupilla on oma kansainvälinen suorahakuverkosto – InHunt World, joka kattaa 29 maata ja kokoaa parhaat paikalliset toimijat yhteen. InHunt apunasi – ympäri maailman.

  Tilaa uutiskirje

  YHTEYSTIEDOT

  myynti@inhunt.fi

  Äyritie 12 C (Forte)
  01510 Vantaa