5 strategiaa tehokkaaseen ulkoisen rekrytointipalvelun käyttöön

viisi strategiaa ulkoisen rekrytointipalvelun tehokkaaseen käyttöön. Kuvassa kolme InHuntin senior headhuntteria neuvottelemassa.
Jaa somessa:

Kun yrityksesi alkaa kasvaa tasaisesti, itsenäinen rekrytointi voi muuttua yhä haastavammaksi. Aluksi sinä tai yrityksesi johto voitte hoitaa kaikki rekrytoinnit, mutta kasvun myötä tämä ei ole pitkällä aikavälillä kestävää. Jossain vaiheessa sinun on yrityksen omistajana löydettävä tehokkaampia tapoja houkutella ja palkata huippuosaajia.  Ulkoisen rekrytointipalvelukumppanin kanssa voit siirtää kaikki avainrekrytointeihin liittyvät tehtävät luotettavan osapuolen hoidettavaksi, joka hoitaa ne ammattitaitoisesti.

Miksi kannattaa hyödyntää ulkoista rekrytointipalvelua?

Laadukas ulkoinen rekrytointipalvelu (RaaS-toimittaja) voi tarjota organisaatiollesi useita etuja, kuten:

Kun teet yhteistyötä luotettavan ulkoisen rekrytointipalvelun kanssa, organisaatiosi voi voittaa rekrytointiin liittyvät suuret haasteet, kuten osaajapoolin rakentamisen, laadukkaiden ehdokkaiden palkkaamisen, nopean rekrytoinnin ja erikoistaitojen rekrytoinnin. Olipa sinulla kyseessä monikansallinen yritys tai tasaisesti kasvava pk-yritys, RaaS-toimittajan kanssa työskentely voi antaa liiketoiminnallesi kilpailuetua.

Organisaatiot, joilla ei ole varaa täysimittaiseen sisäiseen HR- ja rekrytointitiimiin, voivat myös hyötyä ulkoisesta rekrytointipalvelusta, sillä se mahdollistaa parhaiten sopivien ehdokkaiden palkkaamisen avoimiin tehtäviin.

Jos olet valmis työskentelemään ulkoisen rekrytointipalvelun kanssa ja haluat tietää, kuinka toteuttaa ulkoistettu rekrytointi tehokkaasti, tässä on viisi keskeistä strategiaa, joihin kannattaa keskittyä.

Viisi parasta strategiaa, jotka voivat auttaa tehokkaassa RaaS-toteutuksessa

Avaimet sujuvan yhteistyön varmistamiseksi organisaatiosi ja RaaS-tiimin välillä

Sinun ja sisäisen HR-tiimisi tulisi auttaa RaaS-kumppaniasi ymmärtämään yrityksesi rekrytointitarpeet ja mitä tavoitteita sinulla on rekrytointistrategialtasi. On yhtä tärkeää varmistaa, että sinulle suunnitellut RaaS-ratkaisut ovat skaalautuvia ja sopivat hyvin yritykseesi ja prosesseihisi.

Onnistunut ja kestävä palkkaus vaatii yhteistyötä sinun ja RaaS-palveluntarjoajasi välillä. Saumaton yhteistyö on välttämätöntä onnistuneen ja kestävän palkkaamisen varmistamiseksi.

Varmista ulkoisen rekrytointipalvelukumppanin riittävä toimialakokemus ja tietämys

Valitulla RaaS-kumppanillasi tulisi olla tiimi kokeneita rekrytoijia, jotka ovat erikoistuneet toimialaasi ja tehtäväalueisiisi. Lisäksi heidän tulisi ymmärtää perusteellisesti erityiset rekrytointitarpeesi. Kaikki tämä auttaa varmistamaan, että oikeat ehdokkaat löydetään ja palkataan.

Tarvitsetpa sitten 10 henkilöä tai sata, RaaS-kumppanisi pitäisi pystyä käyttämään asiantuntemustaan, laajoja ja omistautuneita osaajaverkostojaan sekä modernia teknologiaa löytääkseen sinulle tarvitsemasi ihmiset.

Keskittyminen tietopohjaiseen rekrytointiin

RaaS-toimittaja, jolla on tiukat menetelmät ja räätälöidyt automaattiratkaisut, voi auttaa sinua saavuttamaan, arvioimaan ja palkkaamaan parhaiten sopivat osaajat nopeasti ja kustannustehokkaasti. On tärkeää kysyä, kuinka RaaS-kumppanisi käyttää automaatiotyökaluja ja ohjelmistoja tietojen analysointiin ja saada näkemyksiä tehdäkseen tietoisia, objektiivisia päätöksiä ehdokkaiden valinnoissa.

Olipa kyse hakemusten lähteiden seurannasta ja hakijaseurantajärjestelmästä (ATS) palkkauskustannusten laskentaan, ansioluetteloiden seulontaan, taitojen arviointiin, työhaastattelujen suorittamiseen, perehdyttämiseen ja muuhun, tietopohjainen rekrytointi voi tehdä koko rekrytointiprosessista tehokkaamman.

Varmista nopea vastaus ehdokkaille positiivisen hakijakokemuksen saavuttamiseksi

Nopea rekrytoijien vastaus on olennaista positiivisen hakijakokemuksen rakentamisessa. RaaS-kumppanisi tulisi olla nopea ja proaktiivinen vastaamaan hakijoille. Auttaa, jos heillä on räätälöityjä järjestelmiä, joiden avulla he voivat järjestää haastattelut nopeasti ja vastata ehdokkaille helposti ja nopeasti, tehden rekrytoinnista sujuvaa.

Olisi järkevää tehdä yhteistyötä RaaS-kumppanin kanssa, joka voi toimia yrityksesi jatkeena ja tarjota tukea ehdokkaiden perehdyttämisessä. Näin ollen, osaajien hankinnasta heidän sisään ottamiseensa asti, RaaS-toimittajasi voi hoitaa kaiken ajoissa aiheuttamatta turhautumista ja ärsytystä ehdokkaille pitkien odotusaikojen tai kommunikaation puutteen vuoksi.

Varmista räätälöidyt rekrytointiratkaisut

Sen sijaan, että tarjoaisit yhden koon kaikille sopivan ratkaisun, RaaS-toimittajasi on pystyttävä räätälöimään palvelunsa vastaamaan ainutlaatuisia rekrytointitarpeitasi. Kyse ei pitäisi olla vain jonkun löytämisestä avoimen tehtävän täyttämiseksi. Kyse on siitä, että ymmärretään liiketoimintaasi ja sopeudutaan tarpeisiisi.

Räätälöidyt rekrytointiratkaisut eivät vain löydä parhaiten taitavaa ja kokenutta ammattilaista avoimeen tehtävään, vaan myös tarkistavat, onko henkilö oikea kulttuurinen sopivuus. Näin ollen, RaaS-toimittajasi seuraama räätälöity rekrytointiprosessi tarkoittaa paremmin sopivien ehdokkaiden palkkaamista ja vähentyneestä vaihtuvuudesta nauttimista. Näin säästät rahaa ja aikaa, jotka olisivat muuten menneet uudelleen rekrytointeihin ja uusien palkkausten uudelleenkoulutukseen.

RaaS-malli voi hyödyttää nopeasti kasvavia pieniä ja keskisuuria yrityksiä sekä suuria yrityksiä, joilla on vaikeuksia täyttää rekrytointitarpeensa. Jos sinulla on vaikeuksia rekrytoida sopivia osaajia organisaatiosi avoimiin tehtäviin, yhteistyö RaaS-toimittajan kanssa voi olla juuri se, mitä tarvitset.

Olitpa rekrytoimassa satunnaisesti, kausiluonteisesti tai tilapäisiin, lyhytaikaisiin projekteihin, pätevä RaaS-kumppani voi tehdä rekrytoinnista sujuvampaa, nopeampaa ja helpompaa kuin jos tekisit sen itse.

Jos olet valmis tuomaan RaaS-toimittajan mukaan täyttämään organisaatiosi rekrytointitarpeet, ota yhteyttä InHunt Groupiin jo tänään!

Kari-J-2_tuned
Kari Juutilainen
CEO ja Managing Partner, InHunt Group
kari.juutilainen@inhunt.fi
+ 358 40 658 4242

3-osainen artikkelisarja rekrytointiprosessin parantamiseksi: 
Teen itse ja säästän – vai säästänkö?

Jaa somessa:
avoin työpaikka ikoni

Rekrytointi tulossa?

Autamme mielellämme. Ota meihin
yhteyttä ja palaamme sinulle 24h sisällä.

Liity sisäpiiriin ja

Tilaa InHunt Groupin Uutiskirje

Vastaanota sähköpostiisi tieto uusista avoimista työpaikoista, blogi-postauksista ja podcast-jaksoista.

Uusimmat työpaikat
Aluepäällikkö / - johtaja
Toiminnanjohtaja
HR Director
Kehitysjohtaja
Toimitusjohtaja | Elintarviketuotantoyhtiöön | Lounais-Suomi (Anonyymi)
Uusimmat

Blogista

InHunt_Blog__kolme_suurinta_haastetta startup-yritysten rekrytoinnissa_1200px_plain
Kolme suurinta haastetta startup-yritysten rekrytoinnissa
Tässä ovat kolme suurinta haastetta, joita startup-rekrytoijat kohtaavat, sekä käytännön neuvoja näiden haasteiden voittamiseksi.
Ehdokastyytyväisyys rekrytoinnissa. Kuvassa ehdokas ja työnantaja kättelevät toisiaan.
Ehdokastyytyväisyys rekrytoinnissa
InHunt Groupin ehdokas-NPS on huikeat 81! Tämä tarkoittaa sitä, että lähes kaikki ehdokkaamme suosittelevat meitä – niin valitut kuin valitsematta jääneetkin.
Seitsemän vinkkiä oikean rekrytointikumppanin valintaan yrityksellesi. Kuvassa viisi henkilöä istuvat pyöreän pöydän ääressä ja neuvottelevat. Kuva on otettu ylhäältä alaspäin.
7 vinkkiä oikean rekrytointikumppanin valintaan yrityksellesi
Oikean lahjakkuuden hankkiminen voi olla haastavaa yrityksille nykyään, johtuen useilla toimialoilla vallitsevasta osaamisvajeesta ja merkittävästä muutoksesta...
rekrytointiprosessin ulkoistamisen viisi hyötyä. Kolme henkilöä keskustelee toimistolla keskenään. Yksi henkilö hymyilee.
Rekrytointiprosessin ulkoistamisen viisi parasta hyötyä
Rekrytointiprosessin ulkoistuskumppanin valinta vaatii huolellisuutta, mutta onnistunut yhteistyö voi tuoda yrityksellesi monia arvokkaita ja jopa yllättäviä...
yhteistyö kättely ikoni

Haluatko kuulla lisää palveluistamme?

    Ota yhteyttä ja
    palaamme sinulle
    24h sisällä.

    InHunt Group on perustettu vuonna 2008  ja on nyt Suomen suurin suorahakutoimija. InHunt toimii jo kahdeksalla paikkakunnalla Suomessa.  Lisäksi InHunt Groupilla on oma kansainvälinen suorahakuverkosto – InHunt World, joka kattaa 29 maata ja kokoaa parhaat paikalliset toimijat yhteen. InHunt apunasi – ympäri maailman.

    Tilaa uutiskirje

    YHTEYSTIEDOT

    myynti@inhunt.fi

    Äyritie 12 C (Forte)
    01510 Vantaa