Yrityksen itse harjoittaman suorakontaktoinnin vaarat

Yrityksen itse harjoittaman suorakontaktoinnin vaarat
Jaa somessa:

Monesti on tullut mainituksi, että yrityksien tulisi hyödyntää omien työntekijöiden verkostoja tehokkaammin rekrytoitaessa uusia henkilöitä. Useita esimerkkejä olen lukenut esim. Yhdysvalloista, että kasvuyritysten henkilöstö kerääntyy yhteen ennen jokaista rekrytointia ja miettii, minkälaista henkilöä he seuraavaksi tarvitsevat ja löytyisikö tämä henkilö mahdollisesti jonkun omista verkostoista.

Suomessakin yrityksien itse harjoittama suorakontaktointi / suorahaku on lisääntymään päin. Itselleni on kuitenkin syntynyt sellainen kuva, että osa yrityksistä on ymmärtänyt tämän väärin ja tekeekin soittoja esim. suoraan kilpailijoilla oleville henkilöille ilman mitään aikaisempaa suhdetta ko. henkilöön. Usein tämä on hyvin tehotonta, epäammattimaista ja jopa vaarallista. Miksi? Kuvittele tilanne, jossa olet todella tyytyväinen työpaikkaasi ja tehtävääsi ja sitten saat kilpailijalta soiton, jossa sinua houkutellaan heille töihin. Sanot todennäköisesti suoraan ei, kerrot asiasta kollegoillesi ja hyvin nopeasti sana alkaa kiertää yrityksessä ja sen jälkeen koko alalla. Kohta kukaan ei tule eikä uskalla vastata puheluun myöntyvästi vaikka ehkä olisikin hivenen kiinnostunut. Kukaan ei halua riskeerata nykyistä työpaikkaa sillä, että jatkaisi keskustelua uudesta mielenkiintoisesta mahdollisuudesta toisen yrityksen kanssa. Asia on jokaisen alalla olevan tiedossa ja näin riskit aivan liian korkeita sille, että asia vuotaa jossain kohtaa.

Tässä vielä muutama pääkohta siihen, miksi yrityksen ei kannata tai pidä harjoittaa itse tehtyä suorakontaktointia / suorahakua, mikäli henkilöä ei tunneta entuudestaan:

1. Luottamuksen puute – Ei kuulosta ammattimaiselta potentiaalisen henkilön korviin, kun puhelu tuntee tuntemattomalta henkilöltä ja yrityksestä johon hänet haluttaisiin töihin.

2. Korkea kynnys keskustelulle – Liian paljon kysymysmerkkejä, epäluuloja ja riskejä. Ainostaan ne jotka ovat todella tyytymättömiä nykyiseen paikkaansa suostuvat mahdollisesti jatkamaan keskusteluja.

3. Negatiivinen kuva – Epäammattimaisella suorakontaktoinnilla / suorahaulla voi olla kauaskantoiset vaikutukset.

4. Potentiaalisten kandidaattien menettäminen – On täysin varmaa, että parhaimmat ja potentiaalisimmat kandidaatit eivät tule jatkamaan keskusteluja yhtään pidemmälle.

5. Ajan hukkaaminen – Yritys ja sen henkilöstö hukkaa todella paljon omaa aikaa, kun soitot kohdistuvat heille tuntemattomille henkilöille.

Yrityksen itse harjoittamaa suorakontaktointia / suorahakua tulisi siis tehdä ainoastaan silloin, kun aidosti tunnetaan henkilö, jota lähdetään tavoittelemaan ja tiedetään, että on molempien etu pitää asia salassa vaikka se ei lähtisi etenemäänkään.

Kaikissa muissa tilanteissa suorakontaktointi / suorahaku on syytä jättää suorahakualan ammattilaisten hoidettavaksi. Suorahakuun erikoistuneet yritykset tarjoavat täyden luottamuksen ja anonyymin alustan keskusteluille. Näin kynnys jatkaa keskusteluja vaikka pelkästä uteliaisuudestakin on todella paljon alhaisempi.

Kirjoittanut,

Teemu Ruuska

http://fi.linkedin.com/in/teemuruuska/ & http://teemuruuska.branded.me/

Kirjoittaja Teemu Ruuska tuli InHuntiin vuonna 2009 ja on siitä asti toiminut rekrytoinnin parissa. Teemun vastuualueella InHuntissa on mm. liiketoiminnan kehittäminen, markkinoinnin suunnittelu ja toteutus sekä tuotteiden ja palveluiden konseptointi. Tällä hetkellä Teemu kirjoittaa mm. näitä kirjoituksia Madridista, Espanjasta käsin, jossa hän on viimeistelemässä maisterin tutkintoaan arvostetussa EAE Business Schoolissa.

Seuraa InHuntia LinkedInissä: http://www.linkedin.com/company/inhunt-group-oy

Tykkää InHuntista Facebookissa: https://www.facebook.com/InhuntGroup

Seuraa InHuntia Twitterissä: https://twitter.com/InHuntGroup

Jaa somessa:
avoin työpaikka ikoni

Rekrytointi tulossa?

Autamme mielellämme. Ota meihin
yhteyttä ja palaamme sinulle 24h sisällä.

Liity sisäpiiriin ja

Tilaa InHunt Groupin Uutiskirje

Vastaanota sähköpostiisi tieto uusista avoimista työpaikoista, blogi-postauksista ja podcast-jaksoista.

Uusimmat työpaikat
Tehtaanjohtaja
CEO / Toimitusjohtaja, Turku, Pk-seutu
Toiminnanjohtaja
Kaupallinen johtaja | Commercial Director
Projektipäällikkö/projektijohtaja
Uusimmat

Blogista

Rekrytointiprosessin vaiheet–opas työnantajille_plain-2
Rekrytointiprosessin vaiheet – opas työnantajille
Rekrytointiprosessi on monivaiheinen kokonaisuus, jonka onnistuminen vaikuttaa suoraan yrityksen menestykseen ja työnantajamielikuvaan. Tässä blogitekstissä...
InHunt_Varmista yrityksesi SaaS-menestys_1200px_plain
Varmista yrityksesi SaaS-menestys – näin rekrytoit huippuosaajat
SaaS-alan huima kasvu luo kovia haasteita huippuosaajien rekrytointiin! Kilpailu parhaista osaajista on kovaa, ja väärät rekrytoinnit voivat tulla kalliiksi.  Yhteistyö...
Kuvassa menossa työhaastattelu kokoustilassa. Kolme henkilöä pöydän ääressä. Blogi: Miksi suorahaku on tehokkain tapa rekrytoida?
Miksi suorahaku on tehokkain tapa rekrytoida?
Yrityksen arvo syntyy työntekijöiden ajatuksista. Rekrytointi on tärkeä päätös, ja suorahaku voi olla tehokkain tapa löytää avainhenkilöt nopeasti. Senior Headhunter...
Kuvassa Senior Headhunter Aki Alho. Enegriatoimialapoolin blogi.
Kilpailu energia-alan osaajista kiihtyy – varmista parhaat tekijät
Kilpailu energia-alan osaajista kiihtyy! InHunt Groupin osaajapooli auttaa löytämään huippuosaajat vihreän siirtymän hankkeisiin.
yhteistyö kättely ikoni

Haluatko kuulla lisää palveluistamme?

    Ota yhteyttä ja
    palaamme sinulle
    24h sisällä.

    InHunt Group on perustettu vuonna 2008  ja on nyt Suomen suurin suorahakutoimija. InHunt toimii jo kahdeksalla paikkakunnalla Suomessa.  Lisäksi InHunt Groupilla on oma kansainvälinen suorahakuverkosto – InHunt World, joka kattaa 29 maata ja kokoaa parhaat paikalliset toimijat yhteen. InHunt apunasi – ympäri maailman.

    Tilaa uutiskirje

    YHTEYSTIEDOT

    myynti@inhunt.fi

    Äyritie 12 C
    (vastaanotto Äyritie 12 B)
    01510 Vantaa

    Artikkelisarja rekrytointiprosessin parantamiseksi

    Teen itse ja säästän - vai säästänkö?

    Jätä sähköpostiosoitteesi, niin lähetämme sinulle kolme faktantäyteistä työnantajille ja yrityksen päättäjille suunnattua asiantuntija-artikkelia sekä viikottaisen uutiskirjeemme. Voit halutessasi poistua postituslistalta uutiskirjeen lopussa olevasta linkistä.