Suomen Ekonomit (entinen Suomen Ekonomiliitto SEFE) on kauppatieteellisen yliopistotutkinnon suorittaneiden ja alan opiskelijoiden palvelu- ja etujärjestö. Liiton muodostavat 25 ekonomiyhdistystä ja 13 opiskelijayhteisöä. Jäseniä on jo yli 50 000 ja se on Akavan neljänneksi suurin jäsenjärjestö.
Suomen Ekonomit palvelee jäseniään heidän uransa joka käänteessä ja on ekonomien edunvalvoja työelämässä, yhteiskunnassa ja koulutuksessa. Nyt Suomen Ekonomit ja InHunt Group ovat huhtikuussa solmineet sopimuksen yhteistyön aloittamisesta.
Mikä on yhteistyön tarkoitus?
Yhteistyön tarkoituksena on edistää Suomen Ekonomien sijoittumista oikeaan tehtävään valtakunnallisesti sekä kansainvälisesti. Tähän tuo merkittävästi apua InHunt Groupin Suomen suurin suorahakutoimisto- ja headhunterverkosto, joka tänä päivänä toimii jo seitsemältä eri paikkakunnalta ja yli 20 ammattilaisen voimin.
InHunt Groupin headhunterit etsivät päivittäin asiakkaillensa toimeksiantoon sopivia henkilöitä. Vastaavasti Ekonomeille on tärkeää se, että he sijoittuvat omiin ihannetehtäviinsä, jotka edesauttavat etenemistä uralla.
“Myös Ekonomeilla, oman osaamisen tunnistaminen ja sen avaaminen ulkopuoliselle vaatii hyvää itsetuntemusta. Kannattaa analysoida hyvin oma tausta, jotta osaamisesta kertominen olisi sujuvaa ja luontevaa. Me teemme töitä asiakkaillemme ja heitä kiinnostaa ensisijaisesti oman alansa osaajat, kokemus ja oikea persoona. Erityisesti ne henkilöt, jotka täyttävät kyseisen tehtävän kriteerit.”, kertoo Lounais-Suomen ja Satakunnan alueista vastaava InHunt Groupin paikallisjohtaja/Headhunter Harri Knaapi
Miten kannattaa toimia?
”InHunt Groupin tietokantaan tallennetut yhteystiedot ja CV (PDF-muodossa) kannattaa päivittää vähintään puolen vuoden välein. Lisäksi InHunt Groupin oman alueen paikalliseen headhunteriin kannattaa olla yhteydessä myös silloin, kun on hyvässä vauhdissa urallaan ja kaipaa uusia haasteita. Ensikontaktia ei kannata jättää siihen, kun on jo vapaalla jalalla etsimässä töitä. Säännöllinen yhteydenpito kannattaa pitkällä tähtäimellä, esim. puolen vuoden välien pikainen tilannepäivitys.”, Knaapi opastaa.
InHuntille voit toimittaa avoimen hakemuksen tästä linkistä. Jos taas InHuntin avoimet työpaikat sivulla näkyy samalla mielekkäitä tehtäviä, kannattaa lisätä niihin oma tehtäväkohtainen hakemus, jossa oman osaamisen ja kokemuksen kärki on suunnattu nimenomaan ko. tehtävään vaadittaviin kriteereihin.