Tavoitteellisuus ja suunnitelmallisuus huippu-urheilun ja työuran vauhdittajina

Tavoittellisuus ja suunnitelmallisuus huippu-urheilun ja työuran vauhdittajina
Jaa somessa:

Tavoitteellisuus ja suunnitelmallisuus huippu-urheilun ja työuran vauhdittajina

Viljami Kaasalainen on 27-vuotias huippu-urheilija. Hänen tavoitteenaan on parantaa jo yli 50 vuotta vanhaa, Markku Kukkoahon nimissä olevaa, 400 metrin Suomen ennätystä 45,49. Projekti tuota tavoitetta kohden alkoi kesällä 2020. Kahdessa vuodessa Viljami on parantanut omaa ennätystään jo yli 1,5 sekunnilla ja heinäkuussa 2022 juostu oma ennätys kirjataan nyt 46,54. Huippu-urheilijan uran ohella Viljami on opiskellut itsensä kauppatieteiden maisteriksi pääaineena tietojärjestelmätiede.

InHuntin Työura-sarjan podcastissa keskustelimme Viljamin kanssa tavoitteista, suunnitelmallisuudesta ja päämäärätietoisuudesta niin urheilussa kuin sen jälkeisessä elämässä. Podcastin pääset kuuntelemaan täältä!,

Huippu-urheilussa tavoitteiden tulee olla yhtä aikaa korkealla ja samalla realistiset

Viljami Kaasalainen on urheillut koko ikänsä. Kotikaupungissaan Mikkelissä hänen ensimmäisiä lajejaan olivat jalkapallo ja jääkiekko. Yleisurheilusta ja pikajuoksusta tuli hänen päälajinsa lukioikäisenä, jolloin hän alkoi panostamaan siihen tosissaan. Jyväskylään opiskelemaan lähtiessä urheilu-ura muuttui entistä ammattimaisemmaksi ja yhdessä valmentajansa Antti Meron kanssa hän saavuttikin vuonna 2020 Suomen mestaruuden 100 metrillä, ajalla 10,34.

Huippu-urheilussa tuloksia syntyy vain todella määrätietoisella ja pitkäjänteisellä harjoittelulla, jossa tavoitteet tulee asettaa korkealle.

Vaikka Viljamin 100 metrin aika sijoittuu Suomen kautta aikojen tilastossa seitsemänneksi, niin hän havahtui valmentajansa kanssa siihen, että tuolla ajalla ja siitä potentiaalisesti vielä nipistettävällä ajalla ei tulla pärjäämään Euroopan mestaruuskilpailutasolla, jossa tavoitteena on päästä loppukilpailuun.

Viljami ja Antti päättivät, että he ryhtyvät projektiin, jossa tuota loppukilpailupaikkaa lähdetään tavoittelemaan 400 metrillä. Vielä tänä vuonna tulokset eivät riittäneet EM-kisamatkaan. Viljamin tuloskehityksen edetessä samaa tahtia kuin pari viime vuotta, niin parantamalla Markku Kukkoahon Suomen ennätystä 45,49 taso riittää jo hyvinkin EM-kilpailuissa, jopa finaalipaikkaan.

Suunnitelmallisuus mahdollistaa sekä urheilu-uran että opinnot ja työn

Huippu-urheiluun panostaminen tarkoittaa ajallisesti viikottaisena ajankäyttönä 30-40 tuntia sisältäen niin varsinaiset harjoittelutunnit kuin lihashuollon sekä matkat harjoituspaikoille. Viljami on onnistunut yhdistämään käytännössä täysiin urheilutyöviikkoihin myös kauppatieteiden maisterin opinnot pääaineena tietojärjestemätiede valmistuen KTM:ksi normaalissa viidessä vuodessa. Kahden käytännössä kokopäivätyön yhdistäminen on edellyttänyt vahvaa suunnitelmallisuutta ja päämäärätietoisuutta.

Viljami kertoo suunnittelevansa jokaisen päivänsä puolen tunnin jaksoina aina iltakahdeksaan asti. Panostaminen niin huippu-urheiluun kuin päätoimisiin opintoihin on varmasti tarkoittanut elämistä kurinalaisesti ja myös monista mielenkiintoisista tapahtumista ja menoista kieltäytymistä, mutta se ei selkeästikään ole Viljamia häirinnyt. Päinvastoin hän toteaa opintojen tuoneen urheilijan arkeen sopivasti muuta mietittävää ja siten pitänyt mielen virkeänä.

Urheilijat ovat aikatauluihmisiä – suunnitelmallisuus mahdollistaa monien asioiden yhtäaikaisen tekemisen.

Viljamin ohella Suomessa on monia muitakin hyviä esimerkkejä urheilijoista, jotka ovat kilpauransa ohella panostaneet myös opintoihin ja urheilu-uran jälkeiseen elämään. Vahvalla itsekurilla varustetut urheilijat, kuten Viljami, voivat halutessaan yhdistää niin huippu-urheilun kuin opinnot Suomessa. Viljamin tapauksessa maisterin papereiden jälkeen hän löysi itselleen osa-aikaisen työpaikan, jossa hän tekee 2-4 tuntia päivässä töitä tiedolla johtamisen ja kustannuslaskelmien parissa. Työn teko rytmittää sopivasti Viljamin päiviä ja toimii myös ratkaisevan tärkeänä osana, mahdollistamassa urheilua – suomalaisena yleisurheilijana, kun tilanne on kuin Kummelin muusikko sketsissä – ”artisti maksaa”.

Viljami on loistava esimerkki urheilijasta, jolla elämänhallinta on hoidossa ja kun urheilu-ura aikanaan päättyy, niin hänen osaltaan elämä jatkuu uusien mielenkiintoisten haasteiden parissa, työelämässä. Headhunterin työssäni olen voinut todeta jo nyt, että työelämässä hänen kaltaisilleen tavoitteellisille, kovaan ja määrätietoiseen työhön tottuneille ihmisille on jo nyt todella kovaa kysyntää ja se ei tule vähenemään. 

Tutustu Viljamin tarinaan ja kuuntele uusin podcast täältä!


Blogiartikkelin kirjoittaja:

Petri Peltoniemi
Senior Headhunter, InHunt Group Oy

Jaa somessa:
avoin työpaikka ikoni

Rekrytointi tulossa?

Autamme mielellämme. Ota meihin
yhteyttä ja palaamme sinulle 24h sisällä.

Liity sisäpiiriin ja

Tilaa InHunt Groupin Uutiskirje

Vastaanota sähköpostiisi tieto uusista avoimista työpaikoista, blogi-postauksista ja podcast-jaksoista.

Uusimmat työpaikat
Toimitusjohtaja
eCom Sales & Customer Director
Aluejohtaja Turku, Nobina
Head of Ship Design
Business Development Manager
Uusimmat

Blogista

RaaS vs. Perinteinen rekrytointi: Kumpi sopii yrityksellesi? Kuvassa henkilöt keskustelevat kokoushuoneessa.
RaaS vs. perinteinen rekrytointi: Kumpi sopii yrityksellesi?
Oikeiden lahjakkuuksien löytäminen voi olla haaste yrityksille nykyään, johtuen useilla toimialoilla vallitsevasta osaamisvajeesta ja merkittävästä muutoksesta...
Rekrytointi Startupeihin. Kuvassa henkilöt suunnittelevat 3D-mallia yhdessä tietokoneella toimistolla.
Rekrytointi startupeihin: Yleiskatsaus
Nykyisessä erittäin kilpaillussa liiketoimintaympäristössä oikeiden lahjakkuuksien palkkaaminen on haastavaa. Tämä on vielä haastavampaa startupeille, joilla...
InHuntGroup_TTK_AsiakasQuote_1200px_3
Uusi HR- ja kehitysjohtaja löytyi ketterästi suorahaulla
Työturvallisuuskeskus ry (TTK ry) on suomalaisten työmarkkinajärjestöjen hallinnoima järjestö, joka tarjoaa tietoa, koulutusta ja välineitä turvallisten ja terveellisten...
InHuntGroup_Biila_AsiakasQuote_1200px_3
Kaikki lähtee liikkeelle kunnon pohjatöistä –profiilinmäärittely ohjaa oikeiden tekijöiden luo
Biila Solutions Oy on vuonna 2008 opiskelijavoimin perustettu autojen siirtopalveluja tarjoava teknologiayritys. Lue yhteistyöstä InHunt Groupin kanssa.
yhteistyö kättely ikoni

Haluatko kuulla lisää palveluistamme?

    Ota yhteyttä ja
    palaamme sinulle
    24h sisällä.

    InHunt Group on perustettu vuonna 2008  ja on nyt Suomen suurin suorahakutoimija. InHunt toimii jo kahdeksalla paikkakunnalla Suomessa.  Lisäksi InHunt Groupilla on oma kansainvälinen suorahakuverkosto – InHunt World, joka kattaa 29 maata ja kokoaa parhaat paikalliset toimijat yhteen. InHunt apunasi – ympäri maailman.

    Tilaa uutiskirje

    YHTEYSTIEDOT

    myynti@inhunt.fi

    Äyritie 12 C
    (vastaanotto Äyritie 12 B)
    01510 Vantaa