Tarkista nämä, ennen kuin lähdet rekrytoimaan

InHunt Blog, tarkista nämä, ennen kuin lähdet rekrytoimaan
Jaa somessa:

Hyvin usein kysyttäessä minulta suurinta kilpailijaamme vastaan, että se on asiakas itse. Asiakkaamme toisin sanoen yritykset tekevät ison osan rekrytoinneista itse ja niin pitääkin. Valitettavasti vain hyvin usein näen todella isoja puutteita rekrytointiprosessin hoitamisessa. Eikä siinä sinänsä mitään, jos on valmis siihen, että palkattujen laatu ei ole hyvää, oma business kärsii, imago saattaa saada yllättäviä kolhuja ja virherekrytoinnin kustannukset voivat hipoa taivasta. Jos olet aikeissa tehdä rekrytoinnin itse, niin tässä pieni tarkistuslista johon jokaiseen kohtaan tulisi vastata kyllä:

1.       Tarve

Oletko 100%:n varma tarpeesti ja tiedät täsmälleen minkälaista profiilia olet lähdössä hakemaan?

2.       Kriittinen massa

Oletko varma, että kyseisiä henkilöitä on saatavilla ns. vapailla markkinoilla tai aktiivisten työnhakijoiden joukossa?

3.       Kiinnostavuus

Onko organisaatiollasi kyky rakentaa yrityksestänne ja tehtävästä kiinnostava ja houkutteleva potentiaalisten kandidaattien silmissä? Rekrytointi-ilmoitus on paljon muutakin kuin pari ”olemme johtava sitä ja tätä” lausetta + pitkä lista vaatimuksista.

4.       Tehokkaimmat kanavat

Onko sinulla on oikeat rekrytointikanavat käytössä? Tänä päivänä rekrymaailma on täysin eri kuin 5 – 7 vuotta sitten ja laittamalla ilmoituksen Hesariin, paikallislehteen sekä tai esim. Monsteriin ja Molliin ei tuota parasta tulosta. Potentiaalisia kanavia on useita kymmeniä ja näistä kaikista vain osa on teille niitä oikeita ja tehokkaita.

5.       Tehokkkaat prossessit

Vaikka saisit houkuteltua oikeat henkilöt laittamaan hakemuksen, niin ilman tehokkaita rekrytointiprosesseja on suuri riski, että nämä henkilöt menetetään matkan varrella.

6.       Tarvittava osaaminen ja ymmärrys

Kaikki eivät osaa rekrytoida, piste. Koko rekrytointiprosessin hoitaminen alusta loppuun vaatii isojen kokonaisuuksien ymmärtämistä ja ammattitaitoa. Jo pelkästään hyvän rekrytointikampanjan suunnittelu vaatii paljon osaamista, puhumattakaan haastatteluiden läpiviemisestä ja sopivuuden selvittämisestä. Parhaimmille joudutaan usein myös myymään tehtävää, joka pääsee unohtumaan valtaosalta vain silloin tällöin rekrytointia tekeviltä. Hyvin usein myös rekrytoinnista vastuussa olevilta henkilöiltä saattaa puuttua täysi osaaminen ja ymmärrys niistä asioista, joita haettavassa tehtävässä vaaditaan. Näin sopivimman löytäminen on aika mahdotonta.

7.       Oikein imagon välittyminen

Tänä päivänä tieto liikkuu ja leviää parhaimmillaan tai pahimmillaan ennennäkemättömällä tavalla. Mikäli hakijat kokevat saaneensa luokatonta palvelua se voi hyvin nopeasti löytyä omien silmien edestä esim. sosiaalisesta mediasta.

8.       Ei vaikutusta ydintekemiseen

Hyvin usein rekrytointi on sitä tekevälle ekstra tekemistä. Monessa yrityksessä vastuu on haettavan henkilön tulevalla esimiehellä. Tämä ei ainoastaan tarkoita sitä, että ydintekeminen kärsii vaan, että rekrytointi hoidetaan vasemmalla kädellä, jotta voitaisiin taas keskittyä ”tärkeämpiin” asioihin.

 

Ja mikäli vastasit kaikkiin kohtiin KYLLÄ, suosittelen rekrytoinnin hoitamista omin voimin. Mikäli vastasit yhteen tai useampaan kysymykseen EI, suosittelen kääntymistä rekrytoinnin ammattilaisten puoleen.

Kirjoittanut,

Teemu Ruuska

http://fi.linkedin.com/in/teemuruuska/ & http://teemuruuska.branded.me/

Kirjoittaja Teemu Ruuska tuli InHuntiin vuonna 2009 ja on siitä asti toiminut rekrytoinnin parissa. Tällä hetkellä Teemu toimii InHunt Groupin kehitysjohtajana sekä on Hunting Heads Spain S.L:n pääomistaja. Hunting Heads yksi maailman johtavista suorahakuketjuista johon InHunt Group liittyi vuonna 2013.

Seuraa InHuntia LinkedInissä: http://www.linkedin.com/company/inhunt-group-oy

Tykkää InHuntista Facebookissa: https://www.facebook.com/InhuntGroup

Seuraa InHuntia Twitterissä: https://twitter.com/InHuntGroup

 

Jaa somessa:
avoin työpaikka ikoni

Rekrytointi tulossa?

Autamme mielellämme. Ota meihin
yhteyttä ja palaamme sinulle 24h sisällä.

Liity sisäpiiriin ja

Tilaa InHunt Groupin Uutiskirje

Vastaanota sähköpostiisi tieto uusista avoimista työpaikoista, blogi-postauksista ja podcast-jaksoista.

Uusimmat työpaikat
Sales Manager, Abena Finland Oy
Aluejohtaja
Talousjohtaja / CFO / Financial Controller, Masku
Viestintä- ja vastuullisuusjohtaja
Talouspäällikkö - Anonyymi yritys
Uusimmat

Blogista

Kaupan ja elintarvike- alan osaajat_InHuntGroup_plain2
Varmista parhaat osaajat kaupan alan tehtäviin - näin onnistut!
InHuntin kaupan alan osaajapooli kattaa laajasti toimialaosaajia vähittäis- ja tukkukaupasta sekä elintarviketoimialalta.
Liitot, yhdistykset ja säätiöt_pooli_InHuntGroup_plain3
Miten välttää kymmenien tuhansien eurojen virheinvestointi liiton, järjestön tai säätiön rekrytoinnissa?
Suomessa kolmas sektori on täynnä monipuolisia toimijoita, jotka tarvitsevat parhaita osaajia menestyäkseen. Miten suorahaku voi olla avain onnistuneeseen rekrytointiin...
Julkisen-sektorin-osaajat_pooli_InHuntGroup_plain
Avainpaikka julkisella sektorilla – miten varmistat parhaat hakijat?
Oikea ja aito suorahaku on edelleen julkiselle sektorille Suomessa yllättävän vieras rekrytoinnin toimintamalli.
Talousosaajat_pooli_InHuntGroup_plain2
Yrittäjäomistaja, rekrytoi ensimmäisenä talousosaaja – näin varmistat yrityksesi menestymisen
InHunt Groupilla pystymme yhdistämään taloushallinto- ja rekrytointiosaamisemme vahvaksi kokonaisuudeksi.
yhteistyö kättely ikoni

Haluatko kuulla lisää palveluistamme?

    Ota yhteyttä ja
    palaamme sinulle
    24h sisällä.

    InHunt Group on perustettu vuonna 2008  ja on nyt Suomen suurin suorahakutoimija. InHunt toimii jo kahdeksalla paikkakunnalla Suomessa.  Lisäksi InHunt Groupilla on oma kansainvälinen suorahakuverkosto – InHunt World, joka kattaa 29 maata ja kokoaa parhaat paikalliset toimijat yhteen. InHunt apunasi – ympäri maailman.

    Tilaa uutiskirje

    YHTEYSTIEDOT

    myynti@inhunt.fi

    Äyritie 12 C (Forte)
    01510 Vantaa