Ei LinkedIn profiilia? Sitten sinua ei ole olemassa

Jaa somessa:

Kun mennään joitakin vuosia taaksepäin, oli etu tai positiivinen asia, mikäli työnhakija omisti LinkedIn profiilin. Pari vuotta sitten se alkoi olla jo edellytys ja kohta mikäli ei sitä omista, ei ole olemassa. Ei ainakaan rekrytoijien tai headhuntereiden silmissä.  

 

Muutama viikko sitten kerroimme, kuinka työpaikkailmoittelu on siirtynyt vahvasti sosiaalisiin medioihin ja pari viikkoa sitten annoimme ohjeet, mitä kannattaa huomioida, kun hakee työpaikkaa suoraan LinkedInissä.

 

Perinteisemmät organisaatiot käyttävät vielä perinteisiä kanavia, kuten Mol, Oikotie ja Monster, mutta uudella tavalla ajattelevat ja yleensä ne kiinnostavimmat yritykset ovat loistaneet niissä jo pidempään poissaolollaan. Nämä organisaatiot pyrkivät aina rekrytoimaan parhaita ja näin ne myös ymmärtävät, että parhaille on yleensä ainakin yksi yhteinen tekijä: Ne ovat jo töissä eivätkä näin vietä päiviä selailemassa puuduttavia työpaikkasivustoja. Mikäli ne halutaan saada kiinni ja herätettyä kiinnostus, täytyy viesti kohdentaa sellaisessa kanavassa tai kanavissa, joissa nämä henkilöt muutenkin liikkuvat.

 

Tähän LinkedIn on suoraan sanottuna unelmien työkalu. Moni ei varmasti mieti asiaa tältä kannalta, mutta se kaikki tieto, jonka ne kaikki yli miljoonaa suomalaista ovat syöttäneet vapaa-ehtoisesti LinkedIniin, on myös mainontaa ja tässä kohtaa ennen kaikkea rekrymainontaa tekevien henkilöiden käytettävissä.

 

On siis jo sanottamakin selvää, että jos ei ole LinkedInissä, niin jää kaikesta tästä paitsi ja sellaista päivää tuskin kohta enää tulee, että joku spontaanisti olisi yhteydessä ja tarjoaisi unelmien työpaikkaa.

 

On jopa luvattoman helppoa postata ensiksi vaikka yrityksen omalle LinkedIn sivulle mielenkiintoinen päivitys avoinna olevasta työpaikasta ja sen jälkeen lähteä ”sponsoroimaan” sitä. Tämä tarkoittaa kaikessa yksinkertaisuudessaan sitä, että rahalla laitetaan kyseinen päivitys näkymään juuri sille kohderyhmälle, mitä tavoitellaan. Rajauksen voi tehdä niin tarkasti kuin huvittaa esim. kokemuksen, taitojen, sijainnin, työtehtävän, osaamisen, toimialan, tittelin, tutkinnon jne. perusteella tai targetoida vaikka pelkästään tietyissä yrityksissä työskenteleviä henkilöitä.

 

Toinen mikä on todella paljon yleistymässä ja mihin myös LinkedIn vahvasti kannustaa, että yritykset proaktiivisesti etsivät työntekijöitä ja lähestyvät heitä suoraan LinkedInissä. Yksi esimerkki tästä on kun käyttää LinkedIniä myös rekrytointiprosessin hallitsemiseen eli käyttää sitä kanavana vastaanottaa hakemukset, löytyy samasta paikasta toinen lista, jossa LinkedIn ehdottaa tehtäviin sopivia henkilöitä. Eli henkilöitä, jotka eivät ole hakeneet paikkaa, mutta voisivat osaamisen, taustan ja taitojen puolesta olla potentiaalisia henkilöitä. Näin jää rekrytointia tekevän henkilön päätettäväksi, lähestyykö hän viestillä näitä vai luottaako siihen, että oikea henkilö löytyy niiden joukosta, jotka hakevat paikkaa itse.

 

On siis jo sanottamakin selvää, että jos ei ole LinkedInissä, niin jää kaikesta tästä paitsi ja sellaista päivää tuskin kohta enää tulee, että joku spontaanisti olisi yhteydessä ja tarjoaisi unelmien työpaikkaa.

 

Kirjoittanut,

 

Teemu Ruuska

http://fi.linkedin.com/in/teemuruuska/

Kirjoittaja Teemu Ruuska tuli InHuntiin vuonna 2009 ja on siitä asti toiminut rekrytoinnin parissa. Teemu on asunut Madridissa, Espanjassa vuodesta 2014 ja vastaa tällä hetkellä InHuntin kansainvälisestä suorahakuverkostosta InHunt Worldistä. Viime vuodet Teemu on keskittynyt digitalisaatioon ja ennen kaikkea digitaaliseen transformaatioon rekrytointi- ja suorahakualalla.

Jaa somessa:
avoin työpaikka ikoni

Rekrytointi tulossa?

Autamme mielellämme. Ota meihin
yhteyttä ja palaamme sinulle 24h sisällä.

Liity sisäpiiriin ja

Tilaa InHunt Groupin Uutiskirje

Vastaanota sähköpostiisi tieto uusista avoimista työpaikoista, blogi-postauksista ja podcast-jaksoista.

Uusimmat työpaikat
Sijoitusjohtaja
Markkinointikonsultti, Vipu
Kasvun ja oppimisen toimialajohtaja
COO (operatiivinen johtaja)
Toimitusjohtaja
Uusimmat

Blogista

Matkailu- ja ravintola-ala _InHuntGroup_plain
Matkailu- ja ravintola-ala kohti nousukautta
Matkailu- ja ravintola-ala (MaRa) on kärsinyt pandemiasta. Miten hyödyntää alan osaajat tulevaisuuden kasvussa? InHunt Groupin blogissa tarjoamme käytännön vinkkejä...
Kuntien yhtiöittämiskehitys jatkuu ja yhä useampi kuntayhtiö toimii kilpailluilla markkinoilla. Kuvassa 5 henkilöä ovat yhdessä toimistolla kokoustilassa.
Kuntien yhtiöittämiskehitys jatkuu ja yhä useampi kuntayhtiö toimii kilpailluilla markkinoilla
Kuntien yhtiöittämisellä pyritään kustannustehokuuteen ja palvelun laadun parantamiseen. Yhtiöittämiskehityksen jatkuessa kuntien tytär- ja osakkuusyhtiöiden...
Miten rekrytoida menestyksekkäästi kasvun aikana? Kuvassa henkilö pitää korkeammalla isoa punaista sateenvarjoaan kuin muut, joilla on musta sateenvarjo.
Onko yrityksesi valmis nousukauteen? - ota tämä huomioon rekrytoinnissa
EK:n lokakuun 2024 suhdannebarometrin mukaan Suomen talous on toipumassa syvästä suhdannekuopasta, tosin elpyminen etenee maltillisesti. Samalla henkilöstön...
Miten rekrytointitoimistot toimivat. Kuvassa kaksi henkilöä kättelevät.
Miten suorahakutoimistot toimivat?
Suorahakutoimistot toimivat välittäjinä yritysten ja huipputalenttien välillä, karsivat hakijat ja esittelevät parhaat ehdokkaat. Lue lisää>
yhteistyö kättely ikoni

Haluatko kuulla lisää palveluistamme?

    Ota yhteyttä ja
    palaamme sinulle
    24h sisällä.

    InHunt Group on perustettu vuonna 2008  ja on nyt Suomen suurin suorahakutoimija. InHunt toimii jo kahdeksalla paikkakunnalla Suomessa.  Lisäksi InHunt Groupilla on oma kansainvälinen suorahakuverkosto – InHunt World, joka kattaa 29 maata ja kokoaa parhaat paikalliset toimijat yhteen. InHunt apunasi – ympäri maailman.

    Tilaa uutiskirje

    YHTEYSTIEDOT

    myynti@inhunt.fi

    Äyritie 12 C
    (vastaanotto Äyritie 12 B)
    01510 Vantaa

    Artikkelisarja rekrytointiprosessin parantamiseksi

    Teen itse ja säästän - vai säästänkö?

    Jätä sähköpostiosoitteesi, niin lähetämme sinulle kolme faktantäyteistä työnantajille ja yrityksen päättäjille suunnattua asiantuntija-artikkelia sekä viikottaisen uutiskirjeemme. Voit halutessasi poistua postituslistalta uutiskirjeen lopussa olevasta linkistä.