Miksi kuva on edelleen tärkeä CV:ssä?

Jaa somessa:

Kyllä, vieläkin vuonna 2017 koen tärkeänä kirjoittaa CV:stä ja ottaa siihen kantaa, koska sen rooli vaan pysyy isona osana useiden yrityksien rekrytointiprosesseja.

 

Tämän kirjoituksen otsikko ja sisältö lähti liikkeelle siitä, kun näin taas hyvän kirjoituksen, mitä ammattimaisen CV:n tulisi sisältää. Yhdessä näistä kohdista painotettiin kuvan tärkeyttä, ihan samalla tavalla kuin käytännössä jokaisessa aihetta käsittelevässä kirjoituksessa. Ja ihan samalla tavalla, nousi sitten kirjoituksen kommenteissa taas se asia esiin, että miksi kuva on tärkeä ja mitä lisäarvoa se tuo?

 

Aloin itsekin tätä pohtia ja miettiä, että miksi se sitten on tärkeä? Koska fakta, että itselleni se on tärkeä. Ihan samalla tavalla kuin LinkedIn profiili ilman kuvaa on hyvin kasvoton. Lisäksi itselleni se viestii myös sitä, että henkilö ei ole LinkedInissä kovin aktiivinen. Kuva ”antaa CV:lle kasvot” ja niin kauan, kun ihmiset hoitavat rekrytointia ja tekevät päätöksiä, on näillä asioilla merkitystä. On huomattavasti mukavampi lukea jonkun ihmisen CV:tä tai vaikka soittaa hänelle, kun voi jo mielessä mieltää henkilön kasvot, jonka kanssa keskustelee. Eli tässä kohtaa voisi sanoa, että kuva liittyy vahvasti tunteisiin. Se, että onko se positiviinen tai negatiivinen riippuu varmasti paljolti siitä, mitä kuvaa on käytetty. Onko kuva toteutettu ammattimaisesti vai onko se vain joku kuva vaikka viime kesältä.

 

Kuten varmasti arvaat, luen siis itse paljon mieluimmin CV:n, jossa on kuva kuin, että sitä ei olisi. Ihan samalla tavalla kuin rekrytointiprosessissa voi palkkaavalta yritykseltä olettaa avoimuutta, niin ihan samalla tavalla sitä odotetaan myös työnhakijoilta. Kuva voi kertoa hyvinkin paljon hakijasta ja kun kuva on ammattimaisesti toteutettu, on se myös helppo tapa erottautua. Näin ollen en hakijana näkisi kuvaa rasitteena vaan pikemminkin tapana nostaa itseään esiin. Ja jos vielä nyt kiteytetään, niin toinen asia, miksi kuva CV:ssä on tärkeä, liittyy siis avoimuuteen.

 

Tärkeää on myös muistaa, että joissakin maissa kuvan saa laittaa, kun taas joissain ei. Joissain sen puuttuminen voi olla negatiivinen asia ja Suomi mielestäni menee tähän kategoriaan. Tämä on tärkeää aina selvittää, jos hakee töitä jossakin toisessa maassa. Se selviää ihan sillä, kun katsoo mitä aiheesta kirjoitellaan ja keskustellaan. Suomessa kuvan saa laittaa ja mikäli sitä ei ole, voi se siis olla negatiivinen asia. Jos nyt ei kuitenkaan halua sitä syystä tai toisesta laittaa, pitäisi sen olla myös ihan fine. Sen ei nyt pitäisi ketään suoraan prosessista pois tiputtaa, mutta paremman fiiliksen kyllä luo, kun kuva CV:stä löytyy.

 

Kirjoittanut,

 

Teemu Ruuska

http://fi.linkedin.com/in/teemuruuska/

Kirjoittaja Teemu Ruuska tuli InHuntiin vuonna 2009 ja on siitä asti toiminut rekrytoinnin parissa. Teemu on asunut Madridissa, Espanjassa vuodesta 2014 ja vastaa tällä hetkellä InHuntin kansainvälisestä suorahakuverkostosta InHunt Worldistä. Viime vuodet Teemu on keskittynyt digitalisaatioon ja ennen kaikkea digitaaliseen transformaatioon rekrytointi- ja suorahakualalla.

Jaa somessa:
avoin työpaikka ikoni

Rekrytointi tulossa?

Autamme mielellämme. Ota meihin
yhteyttä ja palaamme sinulle 24h sisällä.

Liity sisäpiiriin ja

Tilaa InHunt Groupin Uutiskirje

Vastaanota sähköpostiisi tieto uusista avoimista työpaikoista, blogi-postauksista ja podcast-jaksoista.

Uusimmat työpaikat
InHunt Group logo
CEO, Senior C-level Business Executive
Toiminnanjohtaja
Engagement Director, Public Sector, Nordcloud
Ravintolatoimenjohtaja
Myyntijohtaja, Louhe Oy
Uusimmat

Blogista

Nopeasti muuttuva teknologia ja kiristyvät turvallisuusvaatimukset haastavat hallitukset _1200px_2
Haastattelussa hallitustyön ammattilainen Timo Lappi – moderni hallitus kehittyy ja kehittää
Haastattelussa hallitustyön ammattilainen Timo Lappi – moderni hallitus kehittyy ja kehittää.
InHuntBlog_Työnantajat rekrytoivat myös joulukuussa_plain
Työnantajat rekrytoivat myös joulukuussa – näin erotut joukosta
Unelmien työpaikan etsiminen voi tuntua loputtomalta prosessilta. Vaikka et aina voi itse päättää, milloin aloitat työnhaun, voit parantaa mahdollisuuksiasi...
Kiinteä korvaus vai “success fee” rekrytointikumppanille avainhenkilöitä haettaessa. Kuvassa henkilö punnitsee ajatuksia rekrytointia suunnitellessa.
Kiinteä korvaus vai “success fee” rekrytointikumppanille avainhenkilöitä haettaessa
Avainhenkilöiden rekrytointi on aikaa vievä ja haastava prosessi. Lue kolme syytä, miksi kiinteä palkkio voittaa success fee -palkkion.
InHuntBlog_Miten hyödyntää ehdokkaiden arviointia rekrytointiprosessin parantamiseksi_1200px_plain
Miten hyödyntää ehdokkaiden arviointia rekrytointiprosessin parantamiseksi
Miten löydät juuri oikean henkilön työtehtävään? Ehdokkaiden arvioinnin avulla voit tehdä perustellumpia rekrytointipäätöksiä. Lue lisää>>
yhteistyö kättely ikoni

Haluatko kuulla lisää palveluistamme?

    Ota yhteyttä ja
    palaamme sinulle
    24h sisällä.

    InHunt Group on perustettu vuonna 2008  ja on nyt Suomen suurin suorahakutoimija. InHunt toimii jo kahdeksalla paikkakunnalla Suomessa.  Lisäksi InHunt Groupilla on oma kansainvälinen suorahakuverkosto – InHunt World, joka kattaa 29 maata ja kokoaa parhaat paikalliset toimijat yhteen. InHunt apunasi – ympäri maailman.

    Tilaa uutiskirje

    YHTEYSTIEDOT

    myynti@inhunt.fi

    Äyritie 12 C
    (vastaanotto Äyritie 12 B)
    01510 Vantaa

    Artikkelisarja rekrytointiprosessin parantamiseksi

    Teen itse ja säästän - vai säästänkö?

    Jätä sähköpostiosoitteesi, niin lähetämme sinulle kolme faktantäyteistä työnantajille ja yrityksen päättäjille suunnattua asiantuntija-artikkelia sekä viikottaisen uutiskirjeemme. Voit halutessasi poistua postituslistalta uutiskirjeen lopussa olevasta linkistä.