Onko strategiatyön huominen hallussa?

Jaa somessa:

Yhdysvalloissa kysyttiin yli 500 yrityksen hallituksen jäseneltä National Association of Corporate Directors’n (NACD) tutkimuksessa, miten hallituksen toimintaa voisi parhaiten kehittää. Strategiatyö ja strategian jalkauttaminen nousivat kärkisijoille. Toimintaympäristön muutosvauhti ja ennakointi huutavat strategisen ja pitkäjänteisen fokuksen perään. Strategiatyöstä vastuullisen henkilön nimittäminen on konkreettinen osoitus sitoutumisesta strategiseen ajatteluun ja strategian konkretisoimiseen.  

Fear of missing out eli FOMO on tuttu käsite ja tunne ehkä monenkin meidän elämässä. Kysymys on siitä, jäikö joku tapahtuma tai uutinen näkemättä tässä medioiden ‘golfvirrassa’, jäimmekö jostakin paitsi. Yritysten elinkaaren aikana sama kysymys ja pohdiskelu ovat eetterissä yhä useammin. Jäikö joku heikko signaali huomaamatta asiakastarpeiden muuttumisessa, jokin liiketoimintamahdollisuus kokeilematta sen riskisyyden tai valinnanvaikeuden takia. 

Onko meillä joku, joka tuntee strategiatyön, tuntee sen omakseen ja ottaa siitä koppia haastaen päättäjiä?

Outthinkers Networks, globaali strategian ammattilaisten verkosto pohtii laajasti strategiaroolia ja sen tarvetta artikkelissaan ja toteaa, että strategiaprosessit ovat muuttumassa staattisista vuosikellon ajoittamista prosesseista ja rituaaleista, jatkuvaksi ja keskeytymättömäksi prosessiksi. Se vaatii omistajuutta hallituksessa mutta myös johtoryhmässä. Kuten markkinointi (CMO) tai talous (CFO) ovat ottaneet paikkansa yrityksen johtamisrakenteessa viimeisten vuosikymmenten aikana, on tullut strategian (Chief Strategy Officer, CSO) aika tehdä sama. 

Strategiatyön vastuuttamisen ensiaskeleiden ja CSO-position hiljalleen yleistyessä, myös sen rooli hiljalleen vakiintuu. Strategiajohtaja ei ole taivaanrannanmaalari vaan vision ja arvojen tulkki, joka auttaa yrityksiä tekemään strategisia valintoja. Valinnoissa usein korostuu ihmisten ja kulttuurin syvä analyysi. Hän on rohkea ja tulevaisuusorientoitunut.

 

Strategiajohtajan rooli vaihtelee, mutta Outthinkers Networksin asiantuntijoiden mukaan tietyt kyvykkyydet korostuvat:

Strategiajohtaja voi tuoda yrityksen johtamiseen paljon lisäarvoa sekä yrityksen johdon että hallituksen kumppanina. Lisäarvo voi syntyä siitä, että:

Hallitus on sekä olevan että tulevan mikrokosmos, joka yhdessä yrityksen johtoryhmän kanssa toisiaan täydentävä, haastava ja sparraava ryhmä. Niin myös strategiatyössä.

Parhaimmillaan yrityksen johtamisessa ja hallinnossa on sekä leveyttä että syvyyttä, toimialaosaamista, toimintaympäristön tuntemusta, mutta myös erilaisella riskinottokyvyllä varustettuja ihmisiä.

Kirjoittaja Mikko Knuuttila, Senior Headhunterisi avainhenkilö- ja hallitustason suorahakuihin.

Jaa somessa:
avoin työpaikka ikoni

Rekrytointi tulossa?

Autamme mielellämme. Ota meihin
yhteyttä ja palaamme sinulle 24h sisällä.

Liity sisäpiiriin ja

Tilaa InHunt Groupin Uutiskirje

Vastaanota sähköpostiisi tieto uusista avoimista työpaikoista, blogi-postauksista ja podcast-jaksoista.

Uusimmat työpaikat
InHunt Group logo
CEO, Senior C-level Business Executive
Toiminnanjohtaja
Engagement Director, Public Sector, Nordcloud
Ravintolatoimenjohtaja
Myyntijohtaja, Louhe Oy
Uusimmat

Blogista

Nopeasti muuttuva teknologia ja kiristyvät turvallisuusvaatimukset haastavat hallitukset _1200px_2
Haastattelussa hallitustyön ammattilainen Timo Lappi – moderni hallitus kehittyy ja kehittää
Haastattelussa hallitustyön ammattilainen Timo Lappi – moderni hallitus kehittyy ja kehittää.
InHuntBlog_Työnantajat rekrytoivat myös joulukuussa_plain
Työnantajat rekrytoivat myös joulukuussa – näin erotut joukosta
Unelmien työpaikan etsiminen voi tuntua loputtomalta prosessilta. Vaikka et aina voi itse päättää, milloin aloitat työnhaun, voit parantaa mahdollisuuksiasi...
Kiinteä korvaus vai “success fee” rekrytointikumppanille avainhenkilöitä haettaessa. Kuvassa henkilö punnitsee ajatuksia rekrytointia suunnitellessa.
Kiinteä korvaus vai “success fee” rekrytointikumppanille avainhenkilöitä haettaessa
Avainhenkilöiden rekrytointi on aikaa vievä ja haastava prosessi. Lue kolme syytä, miksi kiinteä palkkio voittaa success fee -palkkion.
InHuntBlog_Miten hyödyntää ehdokkaiden arviointia rekrytointiprosessin parantamiseksi_1200px_plain
Miten hyödyntää ehdokkaiden arviointia rekrytointiprosessin parantamiseksi
Miten löydät juuri oikean henkilön työtehtävään? Ehdokkaiden arvioinnin avulla voit tehdä perustellumpia rekrytointipäätöksiä. Lue lisää>>
yhteistyö kättely ikoni

Haluatko kuulla lisää palveluistamme?

    Ota yhteyttä ja
    palaamme sinulle
    24h sisällä.

    InHunt Group on perustettu vuonna 2008  ja on nyt Suomen suurin suorahakutoimija. InHunt toimii jo kahdeksalla paikkakunnalla Suomessa.  Lisäksi InHunt Groupilla on oma kansainvälinen suorahakuverkosto – InHunt World, joka kattaa 29 maata ja kokoaa parhaat paikalliset toimijat yhteen. InHunt apunasi – ympäri maailman.

    Tilaa uutiskirje

    YHTEYSTIEDOT

    myynti@inhunt.fi

    Äyritie 12 C
    (vastaanotto Äyritie 12 B)
    01510 Vantaa

    Artikkelisarja rekrytointiprosessin parantamiseksi

    Teen itse ja säästän - vai säästänkö?

    Jätä sähköpostiosoitteesi, niin lähetämme sinulle kolme faktantäyteistä työnantajille ja yrityksen päättäjille suunnattua asiantuntija-artikkelia sekä viikottaisen uutiskirjeemme. Voit halutessasi poistua postituslistalta uutiskirjeen lopussa olevasta linkistä.