Atte Andersson – sopivan headhunterin valinta

Jaa somessa:

Aloitin työskentelyn headhunterina InHuntissa vuonna 2019 ja työskentelen Uudenmaan alueella Vantaan toimistossamme. Ennen tätä päätoimista suorahakurekrytointia toimin 20 vuotta esimiehenä ja johtajana tehden myös paljon rekrytointeja, osallistuen useaan sataan prosessiin operatiivisessa roolissa. Työskentelin ennen InHuntia 25 vuoden ajan finanssialalla pääosin vakuuttamisen ja yritysasiakkaiden parissa, noin kymmenessä eri tehtävässä.

InHuntissa kuulun finanssitiimiin ja teen paljon töitä finanssialan eli vakuutus- ja rahoitustoimijoiden erilaisten toimeksiantojen parissa. Meiltä löytyy erikoistuneet toimialatiimit kaikille päätoimialoille ja jokainen kollegani toimii oman työhistoriansa ja taustansa mukaisessa tiimissä.

Toimialan tuntemus on avain onnistuneeseen rekrytointiin

Toimeksiannon tarpeen ja lähtötilanteen ymmärtäminen on paljon helpompaa, kun tunnet syvällisesti toimialan, jolle suorahakua ja rekrytointia suunnitellaan. Tunnet toimialan taloudelliset lainalaisuudet, lainsäädännön, asiakaskunnan ja tietysti ihmiset eli verkostot. Itselleni tutuinta on vahinkovakuutustoiminta, missä toimin tulosvastuullisena johtajana vastaten eri yksiköiden ja jakelukanavien kannattavuudesta sekä maksutulosta. Kun on itse rakentanut organisaatioita, käynyt muutosneuvotteluja ja osallistunut strategian suunnitteluun johtoryhmätyöskentelyssä, on helpompi ymmärtää myös toimeksiantajan tilannetta ja avainhenkilön rekrytoinnin tarpeita kyseisellä toimialalla.

Kuulun InHuntissa myös kuljetus, logistiikka ja autokauppa -osaajapooliin ja teen paljon yhteistyötä kyseisten toimialojen yritysten kanssa. Pääsin tutustumaan näihin toimialoihin syvällisesti pitkän vakuutusurani aikana. Autoliikesektori on vakuutusalan tärkeimpiä jakelukanavia ja vakuutusasiamiestoiminta taas merkittävä tulovirta autokaupalle eli molemmat tarvitsevat toisiaan. Kuljetuksen ja logistiikan aloilla riskienhallinta on isossa roolissa ja sitä kautta myös vakuutusmaksut merkittäviä.

Erilaisia osaajapooleja meillä on InHuntissa vielä enemmän kuin päätoimialojen mukaan muodostettuja tiimejä ja niihinkin jäsenet valitaan oman taustansa ja osaamisensa perusteella.

Teemme nykyään myös entistä enemmän suorahakuja julkisen sektorin toimijoille, alla olevassa videossa kollegani Janne Ilomäen ajatuksia headhunter-kumppanin valinnasta tälle segmentille.

Tehtäväosaaminen

Ennen InHuntia työskentelin pääosan työurastani yritysmyynnin ja myynninjohtamisen tehtävissä. Olen toiminut myyntipäällikkönä, yhteyspäällikkönä, myyntijohtajana, aluejohtajana, kanavajohtajana, maajohtajana ja erilaisilla head of- titteleillä. On luonnollisesti helpompi ja nopeampi sisäistää sellaisen tehtävän avainkriteerit ja vaatimukset, jossa on itse työskennellyt tai jota on itse johtanut. Tehtävää voi oppia ymmärtämään ja tuntemaan myös rekrytoimalla paljon tekijöitä siihen, mutta matka on aika pitkä. Me työskentelemme InHuntissa yleensä pareina, jolla varmistamme sen, että tiimistä löytyy varmasti riittävä tehtävä- sekä toimialaosaaminen jokaiseen suorahakuun. Kahden headhunterin tiimi tuo tietysti paljon muitakin laadullisia lisäelementtejä suorahakuprosessiin.

Atte Andersson
Senior Headhunter
InHunt Group Oy
+358 44 975 5602
atte.andersson@inhunt.fi

Jaa somessa:
avoin työpaikka ikoni

Rekrytointi tulossa?

Autamme mielellämme. Ota meihin
yhteyttä ja palaamme sinulle 24h sisällä.

Liity sisäpiiriin ja

Tilaa InHunt Groupin Uutiskirje

Vastaanota sähköpostiisi tieto uusista avoimista työpaikoista, blogi-postauksista ja podcast-jaksoista.

Uusimmat työpaikat
Toimitusjohtaja
Asiakkuusjohtaja
Commercial Director - CollectiveCrunch
Maajohtaja, Finfact Oy
Resort General Manager
Uusimmat

Blogista

InHuntBlog_Kesäloma_headhunterin-soitto_1200x630px_plain
Kesäloma, laiturinnokka ja kuikan reviirillä soidinhuuto – ja Headhunterin soitto
Lue blogista, kuinka luottamukselliset keskustelut headhunterin kanssa voivat avata uusia uramahdollisuuksia ja miksi proaktiivinen rekrytointi tuottaa parhaat...
Hallituksen rotaatio, onko sitä_InHuntBlogi_1200x630px_plain
Hallituksen rotaatio, onko sitä?
Hallitustyö on suuressa murroksessa ja hyvä niin. Hallitusten merkitys yritysten uudistumisen voimavarana on parhaimmillaan niin suuri, ettei hallitustyöskentelyn...
InHunt Janne_Ilomäki_kyber_1200x630px_plain_2
Kumpi tulee kalliimmaksi: kyberhyökkäys vai kyberturvallisuus? 
Hallituspaikan haku -valmennusten ensimmäisessä alumnitilaisuudessa kuultiin hyviä asiantuntijapuheenvuoroja, joista yksi koski päivänpolttavaa aihetta sekin:...
InHunt Alumni_HannaKivela-Fujitsu_1200x630px_plain-2
Kestävä digitaalinen murros hallituksen agendalla
Hallituspaikan haku -valmennusten ensimmäinen alumnitapahtuma sai suuren suosion. Sali oli täynnä, tunnelma korkealla ja upeat puheenvuorot herättivät keskustelua...
yhteistyö kättely ikoni

Haluatko kuulla lisää palveluistamme?

    Ota yhteyttä ja
    palaamme sinulle
    24h sisällä.

    InHunt Group on perustettu vuonna 2008  ja on nyt Suomen suurin suorahakutoimija. InHunt toimii jo kahdeksalla paikkakunnalla Suomessa.  Lisäksi InHunt Groupilla on oma kansainvälinen suorahakuverkosto – InHunt World, joka kattaa 29 maata ja kokoaa parhaat paikalliset toimijat yhteen. InHunt apunasi – ympäri maailman.

    Tilaa uutiskirje

    YHTEYSTIEDOT

    myynti@inhunt.fi

    Äyritie 12 C (Forte)
    01510 Vantaa