Atte Andersson – sopivan headhunterin valinta

Jaa somessa:

Aloitin työskentelyn headhunterina InHuntissa vuonna 2019 ja työskentelen Uudenmaan alueella Vantaan toimistossamme. Ennen tätä päätoimista suorahakurekrytointia toimin 20 vuotta esimiehenä ja johtajana tehden myös paljon rekrytointeja, osallistuen useaan sataan prosessiin operatiivisessa roolissa. Työskentelin ennen InHuntia 25 vuoden ajan finanssialalla pääosin vakuuttamisen ja yritysasiakkaiden parissa, noin kymmenessä eri tehtävässä.

InHuntissa kuulun finanssitiimiin ja teen paljon töitä finanssialan eli vakuutus- ja rahoitustoimijoiden erilaisten toimeksiantojen parissa. Meiltä löytyy erikoistuneet toimialatiimit kaikille päätoimialoille ja jokainen kollegani toimii oman työhistoriansa ja taustansa mukaisessa tiimissä.

Toimialan tuntemus on avain onnistuneeseen rekrytointiin

Toimeksiannon tarpeen ja lähtötilanteen ymmärtäminen on paljon helpompaa, kun tunnet syvällisesti toimialan, jolle suorahakua ja rekrytointia suunnitellaan. Tunnet toimialan taloudelliset lainalaisuudet, lainsäädännön, asiakaskunnan ja tietysti ihmiset eli verkostot. Itselleni tutuinta on vahinkovakuutustoiminta, missä toimin tulosvastuullisena johtajana vastaten eri yksiköiden ja jakelukanavien kannattavuudesta sekä maksutulosta. Kun on itse rakentanut organisaatioita, käynyt muutosneuvotteluja ja osallistunut strategian suunnitteluun johtoryhmätyöskentelyssä, on helpompi ymmärtää myös toimeksiantajan tilannetta ja avainhenkilön rekrytoinnin tarpeita kyseisellä toimialalla.

Kuulun InHuntissa myös kuljetus, logistiikka ja autokauppa -osaajapooliin ja teen paljon yhteistyötä kyseisten toimialojen yritysten kanssa. Pääsin tutustumaan näihin toimialoihin syvällisesti pitkän vakuutusurani aikana. Autoliikesektori on vakuutusalan tärkeimpiä jakelukanavia ja vakuutusasiamiestoiminta taas merkittävä tulovirta autokaupalle eli molemmat tarvitsevat toisiaan. Kuljetuksen ja logistiikan aloilla riskienhallinta on isossa roolissa ja sitä kautta myös vakuutusmaksut merkittäviä.

Erilaisia osaajapooleja meillä on InHuntissa vielä enemmän kuin päätoimialojen mukaan muodostettuja tiimejä ja niihinkin jäsenet valitaan oman taustansa ja osaamisensa perusteella.

Teemme nykyään myös entistä enemmän suorahakuja julkisen sektorin toimijoille, alla olevassa videossa kollegani Janne Ilomäen ajatuksia headhunter-kumppanin valinnasta tälle segmentille.

Tehtäväosaaminen

Ennen InHuntia työskentelin pääosan työurastani yritysmyynnin ja myynninjohtamisen tehtävissä. Olen toiminut myyntipäällikkönä, yhteyspäällikkönä, myyntijohtajana, aluejohtajana, kanavajohtajana, maajohtajana ja erilaisilla head of- titteleillä. On luonnollisesti helpompi ja nopeampi sisäistää sellaisen tehtävän avainkriteerit ja vaatimukset, jossa on itse työskennellyt tai jota on itse johtanut. Tehtävää voi oppia ymmärtämään ja tuntemaan myös rekrytoimalla paljon tekijöitä siihen, mutta matka on aika pitkä. Me työskentelemme InHuntissa yleensä pareina, jolla varmistamme sen, että tiimistä löytyy varmasti riittävä tehtävä- sekä toimialaosaaminen jokaiseen suorahakuun. Kahden headhunterin tiimi tuo tietysti paljon muitakin laadullisia lisäelementtejä suorahakuprosessiin.

Atte Andersson
Senior Headhunter
InHunt Group Oy
+358 44 975 5602
atte.andersson@inhunt.fi

Jaa somessa:
avoin työpaikka ikoni

Rekrytointi tulossa?

Autamme mielellämme. Ota meihin
yhteyttä ja palaamme sinulle 24h sisällä.

Liity sisäpiiriin ja

Tilaa InHunt Groupin Uutiskirje

Vastaanota sähköpostiisi tieto uusista avoimista työpaikoista, blogi-postauksista ja podcast-jaksoista.

Uusimmat työpaikat
Työplus_logo
Toimitusjohtaja
Hallinto- ja talousjohtaja, ETLA
Toimitusjohtaja
Verkställande Direktör
Toimitusjohtaja | FC TPS Turku Oy
Uusimmat

Blogista

Rakennus- ja infra-alan_osaajat_InHuntGroup_plain
Miksi valita InHunt Group rakennus- ja infra-alan rekrytointeihin?
Luotettavaa ja tehokas tapa löytää parhaat osaajat rakennus- ja infra-alan tehtäviin. Ota yhteyttä ja anna meidän auttaa sinua rakentamaan menestyvää tiimiä,...
hankinta-alan_osaajat_InHuntGroup_plain2
Panosta hankintaosaamiseen - vaikutat yrityksesi menestykseen
Hankinnat ovat liiketoiminnan keskeinen osa-alue, joka vaikuttaa suoraan yrityksen menestykseen. Ammattimaisesti hoidetut hankinnat tuovat yritykselle kilpailuetua,...
Perehdytys_haastattelu_tulokset_1200x630px-2
Johdatko sinä yrityksesi perehdytystoimintaa osana menestystarinaanne?
Tutkimme perehdytyksen nykytilaa ja moderneja muotoja kyselytutkimuksella. Tulokset nyt julkaistu
Vastuullisuuteen kuuluu avoimuus_InHuntBlogi_1200x630px_plain
Vastuullisuuteen kuuluu avoimuus, josta päätökset tekee hallitus
Avoin viestintä vastuullisuudesta on olennainen osa toimintaa. Vaikka vastuullisuudesta ei välttämättä tarvitse erikseen kertoa, tämä aika ja yhteiskunnallinen...
yhteistyö kättely ikoni

Haluatko kuulla lisää palveluistamme?

  Ota yhteyttä ja
  palaamme sinulle
  24h sisällä.

  InHunt Group on perustettu vuonna 2008  ja on nyt Suomen suurin suorahakutoimija. InHunt toimii jo kahdeksalla paikkakunnalla Suomessa.  Lisäksi InHunt Groupilla on oma kansainvälinen suorahakuverkosto – InHunt World, joka kattaa 29 maata ja kokoaa parhaat paikalliset toimijat yhteen. InHunt apunasi – ympäri maailman.

  Tilaa uutiskirje

  YHTEYSTIEDOT

  myynti@inhunt.fi

  Äyritie 12 C (Forte)
  01510 Vantaa