Oletko kyllästynyt ympäripyöreisiin vinkkeihin kuten ”tuo oma itsesi esiin, kiteytä, erotu massasta…”. Seuraavassa viisi (5) konkreettista vinkkiä CV:tä varten, joita noudattamalla työhaastattelukutsu on lähempänä kuin uskoisitkaan. Olettamuksena tietysti, että tehtävässä vaadittava osaaminen löytyy ainakin suurilta osin.

CVO = Curriculum Vitae Optimization

CVO tulee sanoista Curriculum Vitae Optimization ja on termi, jota olen itse alkanut käyttämään. En kuitenkaan uskalla väittää, että olisin sen ensimmäisenä keksinyt, vaikka en ole kyllä siihen muualla törmännytkään. Siinä noudatetaan samaa logiikkaa kuin www-sivujen hakukoneoptimoinnissakin (SEO). Eli CV rakennetaan niiden avainsanojen ympärille, jotka halutaan rekrytoinnista vastaavan henkilön löytävän. Toisin sanoen CV tehdään vastaamaan avoinna olevaa työpaikkaa johon ollaan hakemassa.

Vinkkinä, että jos olet hakemassa paikkaan, josta on olemassa työpaikkailmoitus, niin näitä CV:n avainsanoja ei itse kannata keksiä vaan kannatta lukea työpaikkailmoitusta tarkkaan ja poimia ne sieltä. Jos taas työpaikkailmoitusta ei ole olemassa, mutta olet saanut joltakin vinkin avoimesta työpaikasta, niin jos vain mahdollista ota yhteyttä henkilöön ja kysy tehtävästä hieman lisää. Kysymällä ihan perus kysymyksen, että minkälaista osaamista tai henkilöä ollaan hakemassa, nämä avainsanat on helppo poimia vastauksista.

Miksi näin? Rekrytoijat käyttävät tunnetusti ensimmäisellä kerralla hyvin vähän aikaa CV:n lukemiseen. Hyvin usein he ovat myös painaneet tietyn listan sanoja mieleensä liittyen koulutukseen, kokemukseen, toimialaosaamiseen, kielitaitoihin jne. ja yrittävät niitä nopeasti etsiä. Nämä ns. avainsanat löytyvät usein työpaikkailmoituksesta ja yhtä usein niiden pitäisi löytyä kandidaattien CV:stä.

50 sanan tiivistelmä

Tämä on alkanut pikku hiljaa yleistymään, mutta siltikin sitä näkee vielä liian vähän. Monet rekrytoijista ovat kiireisiä eikä heillä ole heti aikaa paneutua esim. työpaikkahakemuksiin. Ensimmäiset jaot tehdään pelkän CV:n perusteella. Näin ollen CV:llä pitää antaa paras mahdollinen kuva itsestään. Tähän tähdätessään suosittelen tekemään n. 50 sanan tiivistelmän itsestään heti CV:n alkuun. Tämä tiivistelmä olisi syytä tehdä myös vastaamaan haettavaa työtehtävää ja samalla siitä tulisi löytyä 2 – 3 sellaista asiaa miksi yrityksen kannattaisi palkata juuri sinut.

Konkretia

Niin CV:ssä, työhakemuksessa kuin työhaastattelussakin olisi syytä pystyä tuomaan konkreettisia tuloksia, aikaansaannoksia ja saavutuksia esiin. Käytä lukuja ja esimerkkejä apunasi. Älä myöskään pelkää kehua itseäsi. Työnhaku on väärä paikka olla vaatimaton.

Liian vähän valkoista

Rekrytoinnissa on aina myös tunteet pelissä vaikka rekrytoinnin ammattilaiset sanoisivatkin jotain muuta. Tähän tunnepeliin vaikuttaa myös se minkälaisen kuvan itsestään CV:llä antaa. Positiiviseen kuvaan voit vaikuttaa mm. sillä, että CV:si on maksimissaan 2 sivua pitkä ja siinä on tarpeeksi valkoista aluetta tarkoittaen sitä, että CV:tä ei ole ahdattu täyteen tekstiä tai kuvia ja diagrammeja.

Jokainen CV on uniikki

Saman geneerisen CV:n lähettely on usein ajan hukkaa. Olen CVO:sta puhunut pitkään, mutta vähän aikaan sitten osui silmääni Business Insiderissä kirjoitus, joka käsitteli tehtyä tutkimusta työpaikan hakemisesta. Siinä oli mm. tutkittu kahta eri ryhmää, jossa toiset lähettivät joka paikkaan saman CV:n ja toiset näkivät vaivaa ja muokkasivat jokaista CV:tä ennen sen lähettämistä. Ei varmasti tarvitse kertoa kumpi ryhmä sai enemmän haastattelukutsuja. Ja ero oli huomattava.

Näiden vinkkien lisäksi paljon muitakin hyväksi havaittuja niksejä CV:n tekoon toki löytyy ja olen niistä kirjoittanut mm. aiemmissa blogikirjoituksissani. Nämä viisi edellä mainittua ovat minun mielestä kuitenkin sellaiset, jotka erityisesti kannattaa huomioida, kun omaa CV:tä tekee ja työpaikkoja hakee.

Kirjoittanut,

Teemu Ruuska

http://fi.linkedin.com/in/teemuruuska/ & http://teemuruuska.branded.me/

Kirjoittaja Teemu Ruuska tuli InHuntiin vuonna 2009 ja on siitä asti toiminut rekrytoinnin parissa. Teemun vastuualueella InHuntissa on mm. liiketoiminnan kehittäminen, markkinoinnin suunnittelu ja toteutus sekä tuotteiden ja palveluiden konseptointi. Tällä hetkellä Teemu kirjoittaa mm. näitä kirjoituksia Madridista, Espanjasta käsin, jossa hän on juuri valmistunut maisteriksi arvostetusta EAE Business Schoolissa.

Seuraa InHuntia LinkedInissä: http://www.linkedin.com/company/inhunt-group-oy

Tykkää InHuntista Facebookissa: https://www.facebook.com/InhuntGroup

Seuraa InHuntia Twitterissä: https://twitter.com/InHuntGroup

The Comments
  • Kiitos artikkelista! Mikä on rekrytoinnin asiantuntijan mielipide; kannattaako vanhempainvapaalta työnhakuun palatessa mainita vapaasta vai ei?

    • Hei Anna,

      ja kiitos viestistäsi. Ilman muuta kannattaa mainita. Se antaa luonnollisen syyn, miksi olet ollut pois työelämästä.

      – Teemu Ruuska

Add Your Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *