Oletko koskaan miettinyt, mitä Data Scientist tekee? Tämän päivän digitalisoituneeseen maailmaan on syntynyt monia tehtäviä ja titteleitä, jotka eivät monellekaan sano juuri mitään. Lähinnä ne kuulostavat hienoilta ja arvokkailta ja jopa hivenen futuristisilta. Data Scientist on yksi näistä ja sijoittuu yhdysvalloissa TOP 25 parhaiten palkattujen asiantuntijatehtävän listalla jo sijalle 16. Tässä kirjoituksessa avaamme sitä, mitä Data Scientist tekee:

 

Data Scientist

 

Datasta on tullut yksi yritysten tärkeimmistä voimavaroista. Isoin ongelma alkaa olemaan se, että dataa on liikaa ja sen tulkitseminen sekä johtopäätösten tekeminen alkaa olla todella monimutkaista. Osaksi näistä syistä on syntynyt tarve Data Scientisteille.

Data Scientistillä on tietotaito ja analyyttinen kyky hallita ja tulkita suuria tietomääriä huolimatta laitteiston, ohjelmiston tai muista mahdollisista rajoitteista. Data Scientist yhdistää eri tietolähteitä, tekee niistä visuaalisia mallinnuksia sekä laittaa datan matemaattisten mallien avulla ymmärrettävään muotoon, joista sitten esittää liiketoimintajohdolle tärkeimmät oivallukset ja havainnot. Tänä päivänä Data Scientisteiltä odotetaan elävän ajan hermolla ja toimittavan viikko- tai jopa päiväntasalla olevaa tietoa liiketoimminnan ja päätösten tueksi.

 

data scientist

 

Data Scientist tulee olemaan yksi tulevaisuuden tärkeimmistä asiantuntijarooleista työelämässä ja parhaimmista osaajista tullaan käymään todella kovaa kilpailua. Tämä myös tarkoittaa sitä, että Data Scientistin roolista maksettava palkka tulee olemaan erittäin merkittävä.

Mikäli mielii tulla Data Scientistiksi, täytyy mm. omata erittäin hyvää liiketoimintaosaamista ja ymmärrystä, kykyä ajatella analyyttisesti, vahvaa matemaattista osaamista, erittäin hyvää tietoteknistä osaamista, kykyä käyttää erilaisia tilastojen analysointiin käytettäviä ohjelmia sekä taitoa esittää löydökset visuaalisesti selkeinä presentaatioina ja raportteina.

Useat ulkomaiset yliopistot tarjoavat nykyään myös Data Scientistin rooliin valmistavia tutkintoja. Lisäksi maailma on täynnä erilaisia omalla ajalla tehtäviä verkkokursseja ja projekteja, joissa pystyy syventämään omaa osaamista.

 

data-scientist

 

Kirjoittanut,

Teemu Ruuska

http://fi.linkedin.com/in/teemuruuska/

http://teemuruuska.branded.me/

Kirjoittaja Teemu Ruuska tuli InHuntiin vuonna 2009 ja on siitä asti toiminut rekrytoinnin parissa. Tällä hetkellä Teemu toimii InHunt Groupin digijohtajana sekä on InHuntin Espanjan toimintojen maajohtaja. Viime vuodet Teemu on keskittynyt digitalisaatioon ja ennen kaikkea digitaaliseen tranformaatioon rekrytointi- ja suorahakualalla.