Vaikka vuosi 2018 lähestyy jo kohti puoliväliä, siirrämme hetkeksi vielä katseet vuoteen 2017. Tämä ajankohta vuodesta on aina kiinnostavaa aikaa, koska vuoden 2017 lukemat alkavat pikku hiljaa olla saatavilla ja näin on varsin mielenkiintoista nähdä, miten mm. kilpailijat ovat viime vuonna pärjänneet.

 

InHunt Groupin osalta voi sanoa, että vuosi 2017 oli erinomainen, kun liikevaihto kasvoi hurjat 52% vuodesta 2016. Vuonna 2016 InHunt Groupin liikevaihto oli 2,6 miljoonaa euroa, kun vuonna 2017 ylsi se jo 3.9 miljoonaan euroon.

 

”Vuosi 2017 oli täysin tavoitteidemme mukainen. Tulokset näyttivät strategiamme (digitaaliset työkalut, some, blogit/vlogit suorahakubisnekseen) toimivaksi. Onnistuimme InHunt Worldin laajentumisessamme ja valtakunnallinen alueellinen organisaatiomme onnistui täydellisesti. Kiitos viime vuoden menestyksestä kuuluu koko meidän porukalle”, kertoo InHunt Groupin toimitusjohtaja Kari Juutilainen.

 

Viime vuosi oli ensimmäinen vuosi maailmanlaajuisen kriisin jälkeen, kun Suomessa rehellisesti tuntui siltä, että nyt uskotaan vahvasti tulevaisuuteen, yritykset haluavat kasvaa ja ovat valmiita tekemään investointeja. Viimeisten vuosien aikana on pilkahduksia tästä saatu aina silloin tällöin, mutta aina on tullut jotain, joka on heittänyt kapuloita rattaisiin.

 

Yleisen tilanteen ja positiivisuuden vallitessa on pitkälti ollut myös se olettamus, että koko suorahakumarkkina on kasvanut Suomessa vuonna 2017. Kun tutkittiin isoimpien suorahakuyritysten vuoden 2017 liikevaihtoja, voidaan todeta, että koko suohakumarkkina on kasvanut n. 10%. InHunt Groupin lisäksi muita onnistujia olivat mm. Boyden Oy (liikevaihdon kasvu 42%) ja IMS Talent Oy (liikevaihdon kasvu 20%). Näiden lisäksi nähtiin myös pieniä laskuja joidenkin merkittävimpien suorahakuyritysten osalta.

 

Mitä tulee sitten kuluneeseen vuoteen, voi ainakin InHuntin osalta jo nyt todeta, että kasvu tulee jatkumaan. Se kuinka kovana, niin sen toki tulee näyttämään jäljellä olevat seitsemän kuukautta. Markkinoilla tilanne näyttää edelleen erittäin hyvältä ja yrityksien tahtotila on varsin positiivinen:

 

”Kasvumme on jatkunut tänäkin vuonna täysin tavoitteidemme mukaisesti. Olemme joka kuukausi parantaneet edellisistä vuosista selvästi ja toukokuun laskutus oli paras koskaan. Markkinat ovat meille täysin avoinna, tarvitsemme syksyllä lisää Headhuntereita tekemään töitä ja menestymään kanssamme”, Juutilainen kommentoi.

 

Perjantaina 1.kesäkuuta InHunt Groupin Vantaan pääkonttorilla oli työntekijöitä odottamassa mukava pieni yllätys ennätyksellisen toukokuun johdosta.