Pitkästä aikaa työnhaussa: Osa 2/6 – Oma brändi, LinkedIn -profiili, CV, työhakemus ja verkostot

Viime viikolla tämän blogisarjan ensimmäisessä osassa kirjoitin siitä, mistä lähteä liikkeelle, mikäli pitkästä aikaa joutuu aktiivisesti hakemaan töitä. Tänään käydään läpi oman brändin, LinkedIn -profiilin, CV:n, työhakemuksen ja verkostojen merkitystä työnhaussa.

Kun puhutaan omasta henkilöbrändistä, on tärkeää ymmärtää, että ihan jokaisella meillä on sellainen. Aika useat tiedostavat tämän ja ovatkin systemaattisesti viime vuosien aikana lähteneet kehittämään omaa brändiään esim. sosiaalisen median avulla. Nämä henkilöt ovat huomattavassa etulyöntiasemassa työnhakutilanteessa niihin verrattuna, jotka eivät ole asialle mitään tehneet.

Helpoin tapa lähteä kehittämään omaa henkilöbrändiä on ehdottomasti LinkedInin avulla. Siellä kaikki lähtee liikkeelle omasta profiilista ja siitä, että se antaa sinusta parhaan mahdollisen kuvan henkilölle, joka sattuu profiilissasi vierailemaan. En lähde tähän nyt avaamaan, mitä kaikkea hyvä LinkedIn -profiili pitää sisällään, mutta mikäli asia kiinnostaa, niin suosittelen lukemaan nämä kaksi kirjoitustani:

Mikäli itse ajautuisin työnhakutilanteeseen, olisi LinkedIn olisi se paikka, johon panostaisin erittäin paljon CV:tä ja työhakemusta unohtamatta. CV:llä ja työhakemuksella on edelleen paikkansa työnhakuprosessissa ja näin ne kannattaa laittaa kuntoon. InHuntin kaikkien aikojen luetuin blogi on vuodelta 2014 ja se käsittelee 10 yleisintä virhettä CV:ssä. Vaikka kirjoitus on jo kuuden vuoden takaa, on se edelleen erittäin ajankohtainen, sillä CV:n saralla ei ole hirveästi innovointia tapahtunut:

Verkostoilla iso merkitys

Viimeksi viime vuoden puolella tuli kirjoitettua verkostojen merkityksestä työnhaussa ja siitä, kuinka omia verkostoja olisi syytä kasvattaa systemaattisesti. Suurin osa avoinna olevista työpaikoista, kun menee suoraan verkostojen kautta ja näin ne eivät tule minnekään julkisesti esille.

Sellaisilla henkilöillä, jotka ovat jo vuosia kasvattaneet verkostojaan ja jopa rakentaneet omaa henkilöbrändiään sosiaalisessa mediassa, varsinkin Linkedinissä, on heillä valtava etu muihin nähden, kun he joutuvat tilanteeseen, jossa uudelle työpaikalle olisi tarvetta. 

Kun verkostoituu aktiivisesti LinkedInissä, käy keskustelua ja on näkyvillä, johtaa se myös hyvin usein spontaaneihin yhteydenottoihin, yhteistyöehdotuksiin tai konkreettisiin työtarjouksiin. Yksi syy tähän on se fakta, että oman verkoston kasvattamisella on erittäin iso positiivinen vaikutus omaan löydettävyyteen LinkedInissä:

Tämän viikon tehtävä:

Oma LinkedIn -profiili ja CV kuntoon! Vasta siinä vaiheessa, kun ne ovat kunnossa, on järkevää lähteä etsimään itselle sopivia ja kiinnostavia uusia haasteita. Edellä mainittujen linkkien takaa löydät kaiken tarvitsemasi ja tästä voi ladata simppelin CV-pohjan, jonka olen tehnyt:

Kirjoittanut,

Ota yhteyttä: teemu(at)inhuntworld.com

Kirjoittaja Teemu Ruuska tuli InHuntiin vuonna 2009 ja on siitä asti toiminut rekrytoinnin parissa. Teemu on asunut Madridissa, Espanjassa vuodesta 2014 ja vastaa tällä hetkellä InHuntin kansainvälisestä suorahakuverkostosta InHunt Worldistä. Viime vuodet Teemu on keskittynyt verkkoliiketoimintaan, digitalisaatioon ja digitaaliseen transformaatioon rekrytointi- ja suorahakualalla.

Jaa somessa:

avoin työpaikka ikoni

Rekrytointi tulossa?

Autamme mielellämme. Ota meihin
yhteyttä ja palaamme sinulle 24h sisällä.

Viimeisimmät

Uutiset

Henkilökuvassa

Headhunterimme

Liity sisäpiiriin ja

Tilaa InHunt Groupin Uutiskirje

Vastaanota sähköpostiisi tieto uusista avoimista työpaikoista, blogi-postauksista ja podcast-jaksoista.

Uusimmat työpaikat
Talouspäällikkö
Toimitusjohtaja
Commercial Director
Factory General Manager
Toimitusketjun johtaja | Supply Chain Director
Uusimmat

Blogista

InHuntBlogi_asiat_jotka_ratkaisevat_valitaanko_työnhakija_työhaastatteluun_plain
Asiat, jotka ratkaisevat, valitaanko työnhakija työhaastatteluun
Asiat, jotka ratkaisevat, valitaanko työnhakija työhaastatteluun Työnhakijalla on todellakin mahdollisuus vaikuttaa siihen, tuleeko hän valituksi työhaastatteluun....
Henkilökuvassa Harri Roivanen
Harri Roivainen – Miten minusta tuli headhunter?
Voiko pitkä ura maanpuolustuksen alalla olla hyödyksi henkilöstörekrytoinnissa? Tähän mennessä saadut kokemukset mahdollisesta hyödyllisyydestä yllättivät itsenikin.
InHuntBlogi_johtamisen_vaikutus_tyovoiman_saatavuuteen
Johtamisen vaikutus työvoiman saatavuuteen
Tänä päivänä osaajien houkuttelussa töihin yritysten ja organisaatioiden maine ja työnantajamielikuva ovat koko ajan tärkeämmässä asemassa.
Kullanarvoiset vinkit avoimen työhakemuksen kirjoittamiseen
Kullanarvoiset vinkit avoimen työhakemuksen kirjoittamiseen
Etsitkö uutta työtä? Headhunterin vinkit avoimen työhakemuksen kirjoittamiseen.
yhteistyö kättely ikoni

Haluatko kuulla lisää palveluistamme?

  Ota yhteyttä ja
  palaamme sinulle
  24h sisällä.

  InHunt Group logo

  InHunt Group perustettu vuonna 2008  ja on nyt Suomen suurin suorahakutoimija. InHunt toimii jo kahdeksalla paikkakunnalla Suomessa.  Lisäksi InHunt Groupilla on oma kansainvälinen suorahakuverkosto – InHunt World, joka kattaa 45 maata ja kokoaa parhaat paikalliset toimijat yhteen. InHunt apunasi – ympäri maailman.

  Tilaa uutiskirje

  YHTEYSTIEDOT

  myynti@inhunt.fi

  Äyritie 12 C (Forte)
  01510 Vantaa