Työhaastattelun 5 sudenkuoppaa

Usein sanotaan, että vaikeinta työnhaussa on raivata tiensä työhaastatteluun. Kun sinne pääsee, ovat asiat jo enemmän omissa käsissä. Näin on myös hyvä varmistua siitä, että ei hankaloita omaa tilannetta astumalla näihin yleisiin sudenkuoppiin:

Toistaa saman mikä on jo kirjoitettuna CV:ssä

Useat työnhakijat sortuvat siihen virheeseen työhaastattelussa, että vain toistavat täysin saman, joka lukee jo CV:ssä. Se on erittäin tylsää kuunneltavaa. Sen sijaan, että toistaa täysin saman, joka on jo kirjoitettuna, pitäisi pyrkiä tuomaan esimerkkejä, tilanteita ja konkreettisia tuloksia edellisistä tehtävistä.

Yrittää olla jotain muuta kuin oma itsensä

Tätä näkee paljon, varsinkin nuorten työnhakijoiden keskuudessa. Tullaan haastatteluun ja esitetään jotain aivan muuta. Ikään kuin oletetaan yrityksen etsivän jonkun tietyn tyyppistä henkilöä. Usein yritykset ja rekrytoinnista vastuussa olevat henkilöt etsivät aitoutta ja näin toivovat, että ehdokkaat tulevat haastatteluun omana itsenään. Tämä on ainoa tapa nähdä, miten mm. ko. henkilö istuisi olemassa olevaan tiimiin.

Täysin valmistelematta haastatteluun

Vaikka tästä paasaisi kuinka paljon silti tuntuu, että aina löytyy ne ehdokkaat, jotka tulevat täysin valmistautumatta haastatteluun. On suhteellisen kiusallista istua saman pöydän ääressä, kun ehdokas ei pysty kertomaan, mitä palkkaava yritys tekee tai mitä tietää yrityksestä niitä kysyttäessä.

Hyvä valmistautuminen ei myöskään rajoitu pelkästään palkkaavaan yritykseen. Parhaat ehdokkaat ottavat usein myös selvää kilpailijoista ja yleensäkin siitä, mitä alalla tapahtuu ja mitä on mahdollisesti tulossa.

Opettelee ulkoa vastaukset

Hyvä valmistautuminen on aina hyvästä, mutta se, että vastaa sanasta sanaan ja saa vastauksen kuulostamaan siltä, että sitä lukisi paperista niin se ei ole toivottavaa. Joten valmistaudu kysymyksiin, mutta jätä tilaa myös luonnolliseen vuoropuheluun.

Ongelmat videohaastattelussa

Yhteysongelmat, taustahälinä, huono ääni, taustalla tapahtuva liikehdintä, huono valaistus ja kuvakulma. Siinä varmasti yleisimpiä ongelmia, joita näkee videohaastatteluissa. Näillä kaikilla on negatiivinen vaikutus ja hankaloittaa ehdokkaan eteenpäin menemistä prosessissa.

Teemu Ruuska

Jaa somessa:

avoin työpaikka ikoni

Rekrytointi tulossa?

Autamme mielellämme. Ota meihin
yhteyttä ja palaamme sinulle 24h sisällä.

Viimeisimmät

Uutiset

Liity sisäpiiriin ja

Tilaa InHunt Groupin Uutiskirje

Vastaanota sähköpostiisi tieto uusista avoimista työpaikoista, blogi-postauksista ja podcast-jaksoista.

Uusimmat työpaikat
Toimitusjohtaja
Vastaava päätoimittaja
Toimitusjohtaja
Production Director
Talousjohtaja
Uusimmat

Blogista

Asiakaspalautteet osana työntekijäkokemusta
Asiakaspalautteet osana työntekijäkokemusta
Asiakaspalautteet osana työntekijäkokemusta Haastattelimme tutkimusyritys Sailerin toimitusjohtaja Hannu Uotilaa. Pääset kuuntelemaan podcast-haastattelun täältä....
Kannattaako_tyonantajamielikuvan_kehittaminen_inhunt
Kannattaako työnantajamielikuvaa kehittää?
Kannattaako työnantajamielikuvaa kehittää? Hannu Uotila on uuden ajan tutkimuksen pioneeri, asiakaskokemuksen ja tutkimuksen asiantuntija. Hän on myös Cannes-palkittu...
InHuntBlogi_Hallitustyön _vastuu _uudessa_muuntuvassa_toimintaympäristössä
Hallitustyön vastuu uudessa muuntuvassa toimintaympäristössä
Hallitustyön vastuu uudessa muuntuvassa toimintaympäristössä Haastattelemme Taru Lindemania hallitustyöhön kaivatuista osaamisista. Pääset kuuntelemaan podcast-haastattelun...
InHunt Blogi: Hallitustyön syventävät opinnot
Hallitustyön syventävät opinnot
Hallitustyön syventävät opinnot Taru Lindeman, Boardmanin toimitusjohtaja on yksi maamme kokeneimpia hallitustyön asiantuntijoita. Boardman on osaamisverkosto,...
yhteistyö kättely ikoni

Haluatko kuulla lisää palveluistamme?

  Ota yhteyttä ja
  palaamme sinulle
  24h sisällä.

  InHunt Group logo

  InHunt Group perustettu vuonna 2008  ja on nyt Suomen suurin suorahakutoimija. InHunt toimii jo kahdeksalla paikkakunnalla Suomessa.  Lisäksi InHunt Groupilla on oma kansainvälinen suorahakuverkosto – InHunt World, joka kattaa 45 maata ja kokoaa parhaat paikalliset toimijat yhteen. InHunt apunasi – ympäri maailman.

  Tilaa uutiskirje

  YHTEYSTIEDOT

  myynti@inhunt.fi

  Äyritie 12 C (Forte)
  01510 Vantaa