Työhaastattelun 5 sudenkuoppaa

Jaa somessa:

Usein sanotaan, että vaikeinta työnhaussa on raivata tiensä työhaastatteluun. Kun sinne pääsee, ovat asiat jo enemmän omissa käsissä. Näin on myös hyvä varmistua siitä, että ei hankaloita omaa tilannetta astumalla näihin yleisiin sudenkuoppiin:

Toistaa saman mikä on jo kirjoitettuna CV:ssä

Useat työnhakijat sortuvat siihen virheeseen työhaastattelussa, että vain toistavat täysin saman, joka lukee jo CV:ssä. Se on erittäin tylsää kuunneltavaa. Sen sijaan, että toistaa täysin saman, joka on jo kirjoitettuna, pitäisi pyrkiä tuomaan esimerkkejä, tilanteita ja konkreettisia tuloksia edellisistä tehtävistä.

Yrittää olla jotain muuta kuin oma itsensä

Tätä näkee paljon, varsinkin nuorten työnhakijoiden keskuudessa. Tullaan haastatteluun ja esitetään jotain aivan muuta. Ikään kuin oletetaan yrityksen etsivän jonkun tietyn tyyppistä henkilöä. Usein yritykset ja rekrytoinnista vastuussa olevat henkilöt etsivät aitoutta ja näin toivovat, että ehdokkaat tulevat haastatteluun omana itsenään. Tämä on ainoa tapa nähdä, miten mm. ko. henkilö istuisi olemassa olevaan tiimiin.

Täysin valmistelematta haastatteluun

Vaikka tästä paasaisi kuinka paljon silti tuntuu, että aina löytyy ne ehdokkaat, jotka tulevat täysin valmistautumatta haastatteluun. On suhteellisen kiusallista istua saman pöydän ääressä, kun ehdokas ei pysty kertomaan, mitä palkkaava yritys tekee tai mitä tietää yrityksestä niitä kysyttäessä.

Hyvä valmistautuminen ei myöskään rajoitu pelkästään palkkaavaan yritykseen. Parhaat ehdokkaat ottavat usein myös selvää kilpailijoista ja yleensäkin siitä, mitä alalla tapahtuu ja mitä on mahdollisesti tulossa.

Opettelee ulkoa vastaukset

Hyvä valmistautuminen on aina hyvästä, mutta se, että vastaa sanasta sanaan ja saa vastauksen kuulostamaan siltä, että sitä lukisi paperista niin se ei ole toivottavaa. Joten valmistaudu kysymyksiin, mutta jätä tilaa myös luonnolliseen vuoropuheluun.

Ongelmat videohaastattelussa

Yhteysongelmat, taustahälinä, huono ääni, taustalla tapahtuva liikehdintä, huono valaistus ja kuvakulma. Siinä varmasti yleisimpiä ongelmia, joita näkee videohaastatteluissa. Näillä kaikilla on negatiivinen vaikutus ja hankaloittaa ehdokkaan eteenpäin menemistä prosessissa.

Teemu Ruuska

Jaa somessa:
avoin työpaikka ikoni

Rekrytointi tulossa?

Autamme mielellämme. Ota meihin
yhteyttä ja palaamme sinulle 24h sisällä.

Liity sisäpiiriin ja

Tilaa InHunt Groupin Uutiskirje

Vastaanota sähköpostiisi tieto uusista avoimista työpaikoista, blogi-postauksista ja podcast-jaksoista.

Uusimmat työpaikat
Talousjohtaja
Business Development Manager
Head of ICT for Finland, Turku area
Tuotantojohtaja_Produktionsdirektör_ProductionDirector_Parainen_Pargas_Executive Search_HarriKnaapi_+358458698228
Tuotantojohtaja | Produktionsdirektör | Production Director, Parainen | Pargas
Talousjohtaja, Hengitysliitto ry
Uusimmat

Blogista

InHunt Alumni_HannaKivela-Fujitsu_1200x630px_plain-2
Kestävä digitaalinen murros hallituksen agendalla
Hallituspaikan haku -valmennusten ensimmäinen alumnitapahtuma sai suuren suosion. Sali oli täynnä, tunnelma korkealla ja upeat puheenvuorot herättivät keskustelua...
Vastuullisuus hallituksen agendalla-miksi__InHuntBlogi_1200x630px_plain
Vastuullisuus hallituksen agendalla: miksi?
Vastuullisuus hallituksen agendalla: miksi? Päivi Koivisto, Kalmarin vastuullisuusjohtaja, oli yksi InHunt Groupin Hallituspaikan haku -valmennuksen ensimmäisen...
Rakennus- ja infra-alan_osaajat_InHuntGroup_plain
Miksi valita InHunt Group rakennus- ja infra-alan rekrytointeihin?
Luotettavaa ja tehokas tapa löytää parhaat osaajat rakennus- ja infra-alan tehtäviin. Ota yhteyttä ja anna meidän auttaa sinua rakentamaan menestyvää tiimiä,...
hankinta-alan_osaajat_InHuntGroup_plain2
Panosta hankintaosaamiseen - vaikutat yrityksesi menestykseen
Hankinnat ovat liiketoiminnan keskeinen osa-alue, joka vaikuttaa suoraan yrityksen menestykseen. Ammattimaisesti hoidetut hankinnat tuovat yritykselle kilpailuetua,...
yhteistyö kättely ikoni

Haluatko kuulla lisää palveluistamme?

  Ota yhteyttä ja
  palaamme sinulle
  24h sisällä.

  InHunt Group on perustettu vuonna 2008  ja on nyt Suomen suurin suorahakutoimija. InHunt toimii jo kahdeksalla paikkakunnalla Suomessa.  Lisäksi InHunt Groupilla on oma kansainvälinen suorahakuverkosto – InHunt World, joka kattaa 29 maata ja kokoaa parhaat paikalliset toimijat yhteen. InHunt apunasi – ympäri maailman.

  Tilaa uutiskirje

  YHTEYSTIEDOT

  myynti@inhunt.fi

  Äyritie 12 C (Forte)
  01510 Vantaa