Työhaastattelun 5 sudenkuoppaa

Usein sanotaan, että vaikeinta työnhaussa on raivata tiensä työhaastatteluun. Kun sinne pääsee, ovat asiat jo enemmän omissa käsissä. Näin on myös hyvä varmistua siitä, että ei hankaloita omaa tilannetta astumalla näihin yleisiin sudenkuoppiin:

Toistaa saman mikä on jo kirjoitettuna CV:ssä

Useat työnhakijat sortuvat siihen virheeseen työhaastattelussa, että vain toistavat täysin saman, joka lukee jo CV:ssä. Se on erittäin tylsää kuunneltavaa. Sen sijaan, että toistaa täysin saman, joka on jo kirjoitettuna, pitäisi pyrkiä tuomaan esimerkkejä, tilanteita ja konkreettisia tuloksia edellisistä tehtävistä.

Yrittää olla jotain muuta kuin oma itsensä

Tätä näkee paljon, varsinkin nuorten työnhakijoiden keskuudessa. Tullaan haastatteluun ja esitetään jotain aivan muuta. Ikään kuin oletetaan yrityksen etsivän jonkun tietyn tyyppistä henkilöä. Usein yritykset ja rekrytoinnista vastuussa olevat henkilöt etsivät aitoutta ja näin toivovat, että ehdokkaat tulevat haastatteluun omana itsenään. Tämä on ainoa tapa nähdä, miten mm. ko. henkilö istuisi olemassa olevaan tiimiin.

Täysin valmistelematta haastatteluun

Vaikka tästä paasaisi kuinka paljon silti tuntuu, että aina löytyy ne ehdokkaat, jotka tulevat täysin valmistautumatta haastatteluun. On suhteellisen kiusallista istua saman pöydän ääressä, kun ehdokas ei pysty kertomaan, mitä palkkaava yritys tekee tai mitä tietää yrityksestä niitä kysyttäessä.

Hyvä valmistautuminen ei myöskään rajoitu pelkästään palkkaavaan yritykseen. Parhaat ehdokkaat ottavat usein myös selvää kilpailijoista ja yleensäkin siitä, mitä alalla tapahtuu ja mitä on mahdollisesti tulossa.

Opettelee ulkoa vastaukset

Hyvä valmistautuminen on aina hyvästä, mutta se, että vastaa sanasta sanaan ja saa vastauksen kuulostamaan siltä, että sitä lukisi paperista niin se ei ole toivottavaa. Joten valmistaudu kysymyksiin, mutta jätä tilaa myös luonnolliseen vuoropuheluun.

Ongelmat videohaastattelussa

Yhteysongelmat, taustahälinä, huono ääni, taustalla tapahtuva liikehdintä, huono valaistus ja kuvakulma. Siinä varmasti yleisimpiä ongelmia, joita näkee videohaastatteluissa. Näillä kaikilla on negatiivinen vaikutus ja hankaloittaa ehdokkaan eteenpäin menemistä prosessissa.

Teemu Ruuska

Jaa somessa:

avoin työpaikka ikoni

Rekrytointi tulossa?

Autamme mielellämme. Ota meihin
yhteyttä ja palaamme sinulle 24h sisällä.

Viimeisimmät

Uutiset

Henkilökuvassa

Headhunterimme

Liity sisäpiiriin ja

Tilaa InHunt Groupin Uutiskirje

Vastaanota sähköpostiisi tieto uusista avoimista työpaikoista, blogi-postauksista ja podcast-jaksoista.

Uusimmat työpaikat
Rakennuttamisjohtaja
Maajohtaja, Bruhn Spedition Oy
kunnanjohtaja
toiminnanjohtaja
Head of Sales, Business Finance
Uusimmat

Blogista

InHuntBlogi_Oletko vaihtamassa työpaikkaa_ Pidä nämä mielessä, kun teet päätöstä
Oletko vaihtamassa työpaikkaa? Pidä nämä mielessä, kun teet päätöstä.
Hyvin usein näkee tai kuulee, että henkilö on joutunut pettymään sen jälkeen, kun on vaihtanut työpaikkaa. Työpaikan vaihtoon liittyy useita riskejä ja liian...
Tuuli Paasilehto - InHunt Group Oy
Tuuli Paasilehto – Haluatko saada parhaan tekijän - näihin kysymyksiin halutaan vastaus!
Senior Headhunter Tuuli Paasilehto etsii työn ja tekijän täydellistä matchia. Nämä seitsemän kysymystä organisaation kannattaa esittää itselleen.
InHuntBlogi_EU-direktiivi-2026-suomalaisiin pörssiyhtiöihin sukupuolikiintiöt_plain
Uusi EU-direktiivi vaatii suomalaisiin pörssiyhtiöihin sukupuolikiintiöt - tukea vai puskemista?
Yritykset hyötyvät hallitusten kokoonpanossa diversiteetistä, joka ei synny vain sukupuolta tarkastelemalla.
Tomi_henkilökuva_plain korjattu2
Tomi Sohlman – Nämä merkit voivat johtaa työntekijän irtisanoutumiseen
Kokenut headhunter Tomi Sohlman listaa viisi yleisintä syytä, miksi hyvä työntekijä irtisanoutuu. Lue lisää >>
yhteistyö kättely ikoni

Haluatko kuulla lisää palveluistamme?

  Ota yhteyttä ja
  palaamme sinulle
  24h sisällä.

  InHunt Group logo

  InHunt Group on perustettu vuonna 2008  ja on nyt Suomen suurin suorahakutoimija. InHunt toimii jo kahdeksalla paikkakunnalla Suomessa.  Lisäksi InHunt Groupilla on oma kansainvälinen suorahakuverkosto – InHunt World, joka kattaa 45 maata ja kokoaa parhaat paikalliset toimijat yhteen. InHunt apunasi – ympäri maailman.

  Tilaa uutiskirje

  YHTEYSTIEDOT

  myynti@inhunt.fi

  Äyritie 12 C (Forte)
  01510 Vantaa