Työhaastattelun 5 sudenkuoppaa

Usein sanotaan, että vaikeinta työnhaussa on raivata tiensä työhaastatteluun. Kun sinne pääsee, ovat asiat jo enemmän omissa käsissä. Näin on myös hyvä varmistua siitä, että ei hankaloita omaa tilannetta astumalla näihin yleisiin sudenkuoppiin:

Toistaa saman mikä on jo kirjoitettuna CV:ssä

Useat työnhakijat sortuvat siihen virheeseen työhaastattelussa, että vain toistavat täysin saman, joka lukee jo CV:ssä. Se on erittäin tylsää kuunneltavaa. Sen sijaan, että toistaa täysin saman, joka on jo kirjoitettuna, pitäisi pyrkiä tuomaan esimerkkejä, tilanteita ja konkreettisia tuloksia edellisistä tehtävistä.

Yrittää olla jotain muuta kuin oma itsensä

Tätä näkee paljon, varsinkin nuorten työnhakijoiden keskuudessa. Tullaan haastatteluun ja esitetään jotain aivan muuta. Ikään kuin oletetaan yrityksen etsivän jonkun tietyn tyyppistä henkilöä. Usein yritykset ja rekrytoinnista vastuussa olevat henkilöt etsivät aitoutta ja näin toivovat, että ehdokkaat tulevat haastatteluun omana itsenään. Tämä on ainoa tapa nähdä, miten mm. ko. henkilö istuisi olemassa olevaan tiimiin.

Täysin valmistelematta haastatteluun

Vaikka tästä paasaisi kuinka paljon silti tuntuu, että aina löytyy ne ehdokkaat, jotka tulevat täysin valmistautumatta haastatteluun. On suhteellisen kiusallista istua saman pöydän ääressä, kun ehdokas ei pysty kertomaan, mitä palkkaava yritys tekee tai mitä tietää yrityksestä niitä kysyttäessä.

Hyvä valmistautuminen ei myöskään rajoitu pelkästään palkkaavaan yritykseen. Parhaat ehdokkaat ottavat usein myös selvää kilpailijoista ja yleensäkin siitä, mitä alalla tapahtuu ja mitä on mahdollisesti tulossa.

Opettelee ulkoa vastaukset

Hyvä valmistautuminen on aina hyvästä, mutta se, että vastaa sanasta sanaan ja saa vastauksen kuulostamaan siltä, että sitä lukisi paperista niin se ei ole toivottavaa. Joten valmistaudu kysymyksiin, mutta jätä tilaa myös luonnolliseen vuoropuheluun.

Ongelmat videohaastattelussa

Yhteysongelmat, taustahälinä, huono ääni, taustalla tapahtuva liikehdintä, huono valaistus ja kuvakulma. Siinä varmasti yleisimpiä ongelmia, joita näkee videohaastatteluissa. Näillä kaikilla on negatiivinen vaikutus ja hankaloittaa ehdokkaan eteenpäin menemistä prosessissa.

Teemu Ruuska

Jaa somessa:

avoin työpaikka ikoni

Rekrytointi tulossa?

Autamme mielellämme. Ota meihin
yhteyttä ja palaamme sinulle 24h sisällä.

Viimeisimmät

Uutiset

Henkilökuvassa

Headhunterimme

Liity sisäpiiriin ja

Tilaa InHunt Groupin Uutiskirje

Vastaanota sähköpostiisi tieto uusista avoimista työpaikoista, blogi-postauksista ja podcast-jaksoista.

Uusimmat työpaikat
Vesiliikelaitoksen johtaja
Rahoitusjohtaja, SSA Rakennus Oy
Talousjohtaja
Palvelujohtaja, Söderberg & Partners
Toimitusjohtaja, Kuopion Palloseura
Uusimmat

Blogista

Hallituksen jäsenhaku – hakujen aatelia_InHuntBlogi_1200x630px_plain_1
Hallituksen jäsenhaku – hakujen aatelia
Hallitustyöskentelyn tulevaisuus vaatii muutosta, ja me InHuntilla olemme valmiina tähän muutokseen.
InHuntBlogi_Jukka Marttila – uudenlainen tapa tehdä headhunttausta_plain
Jukka Marttila – uudenlainen tapa tehdä headhunttausta
Jukka Marttila lähti rohkeasti kokeilemaan työurallaan uutta, jolloin pohdintaan nousivat myös omat arvot ja työskentelytavat.
Työnhaun hankaluudet- 7 yleistä virhettä ja niiden välttäminen_InHuntBlogi_1200x630px_plain
Vältä näitä virheitä, jos haluat tulla valituksi
Tässä lista sellaisia virheitä, joihin ehdokkaat aika ajoin sortuvat rekrytointiprosessin aikana ja joiden takia heikentävät omia mahdollisuuksiaan tulla valituksi...
Placementilla rakennetaan työnantajabrändiä_InHuntBlogi_1200x630px_plain_1
Placementilla rakennetaan työnantajabrändiä
Placement-palveluilla edistetään henkilön uudelleen työllistymistä.
yhteistyö kättely ikoni

Haluatko kuulla lisää palveluistamme?

  Ota yhteyttä ja
  palaamme sinulle
  24h sisällä.

  InHunt Group on perustettu vuonna 2008  ja on nyt Suomen suurin suorahakutoimija. InHunt toimii jo kahdeksalla paikkakunnalla Suomessa.  Lisäksi InHunt Groupilla on oma kansainvälinen suorahakuverkosto – InHunt World, joka kattaa 29 maata ja kokoaa parhaat paikalliset toimijat yhteen. InHunt apunasi – ympäri maailman.

  Tilaa uutiskirje

  YHTEYSTIEDOT

  myynti@inhunt.fi

  Äyritie 12 C (Forte)
  01510 Vantaa