“En uskonut tämän päivän tulevan, mutta nyt on aika jättää hyvästit ja siirtyä kohti uusia haasteita. Kiitos näistä vuosista….”, näin alkaa tällä hetkellä todella moni päivitys LinkedInissä. Jos joku asia on leimannut ehdokasmarkkinoita viimeiset 1,5 vuotta, on se ollut niiden tahmeus ja jäykkyys. On ollut todella vaikea saada ihmisiä edes keskustelemaan uusista mahdollisuuksista ja työpaikan vaihdosta. Pandemian aiheuttama epävarmuus ja ihmisten eristäytyminen kotitoimistoihin ovat olleet isoja syitä tähän.

Nyt kuitenkin kuin nappia painamalla samoihin aikoihin, kun korona on julistettu päättyneeksi monessa maassa ja rajoituksista on luovuttu, on todella moni aktivoitunut ja lähtenyt etsimään myös uusia mahdollisuuksia työmarkkinoilta. Asialla on puolensa ja puolensa. Monet yritykset, joilla on bisnes ja työnantajabrändi kunnossa, tulevat hyötymään tästä tilanteesta suuresti, kun hyviä tekijöitä kasvun tueksi alkaa taas helpommin löytyä. Samalla ne yritykset, joilla on ollut aina haasteita rekrytoida uusia työntekijöitä, tulevat olemaan pulassa, kun irtisanomisilmoituksia alkaa tippua sähköposteihin.

Koko rekrytointimarkkina on käynyt todella kuumana jo viime vuoden syksystä lähtien eli yritykset ovat kyllä koko ajan rekrytoineet kiihtyvällä tahdilla. Kuitenkin ehdokasmarkkinan tahmeus on aiheuttanut sen, että kaikkia avoimia paikkoja ei ole täytetty ja usein myös yritykset ovat joutuneet turvautua mm. headhuntereiden apuun. Onkin mielenkiintoista nähdä seuraavien kuukausien aikana, mikä muuttuu, kun yritykset rekrytoivat tiuhaan ja samalla yhä useampi työntekijä alkaa etsiä itselleen uusia haasteita tai on ainakin valmis kuuntelemaan, mitä toisella on tarjolla.

Ehdokasmarkkinan piristyminen on ainoastaan positiivinen asia. Se osaltaan kertoo sitä, että nyt katsotaan eteenpäin ja uskalletaan miettiä taas tulevaisuutta vähän seuraavaakin viikkoa pidemmälle. Pandemia on tehnyt meistä kaikista varovaisia ja näin elämää on pyritty aidosti elämään päivä ja viikko kerrallaan. On menty sellaiseen moodiin, että tässä on nyt hyvä ja muutoksia tai riskejä ei kannata ottaa tai ne on ainakin pidetty minimissä.

Nyt vaikka pandemia ei ole vielä ohi, mutta varmaan uskaltaa sanoa, että sen loppu jo häämöttää, on moni myös rohkaistunut ajattelemaan taas jo vähän pidemmälle tulevaisuuteen.

Mikäli yritys haluaa pitää työntekijöistään kiinni, olisi nyt jos koskaan tärkeää aloittaa ne keskustelut ja päästä kiinni mahdollisiin ongelmakohtiin ennen kuin on liian myöhäistä. Tästä asiasta mm. kirjoitin kirjoituksessani “Parempaan palkkaan työpaikkaa vaihtamalla” , jonka suosittelen lukemaan.

Teemu Ruuska