Rakenna ja hyödynnä Advisory Boardia menestyksellä – InHunt Groupin toimintamalli käyttöösi kuluitta

Jaa somessa:

InHunt Groupin kehittämän Advisory Board toimimallin avulla sekä yritys että neuvonantaja hyötyvät toiminnasta parhaalla mahdollisella tavalla.

Kaikki lähtee yrityksen aidosta halusta ja tarpeesta saada ulkopuolista strategista osaamista käyttöön – ja neuvonantajan halusta jakaa osaamistaan sekä halusta kehittää osaamistaan edelleen.

InHunt Groupin toimintamallissa kyse on strategisen tason toimijasta, jonka hallitus nimittää ja jolla on suhde myös muuhun johtoon. Se on osa yrityksen johtamisjärjestelmää. Advisory Board on ryhmä ulkopuolisia henkilöitä, strategisen tason syväosaajia omilla ammatti- tai erityisosaamisalueillaan. Näillä ulkopuolisilla henkilöillä ei ole päätöksentekovaltaa eikä -vastuuta vaan ryhmä työstää yhdessä strategisen tason neuvoja yrityksen johdolle ja hallitukselle. 

Neuvonantajat perehdytetään tehtäväänsä huolella, mutta ei liikaa. Ollen ulkopuolisia neuvonantajia, sen näkemykset voivat olla monella tapaa uudenlaisia ja raikkaita – siis niitä todella arvokkaita. Advisory Boardin neuvonantajat toimivat vastuullisesti ja vilpittömästi yrityksen edun mukaisesti. ”InHuntin Advisory Board -toimintamalli on luotu yhteiskehittelynä eli aidosti tarvelähtöisesti yritysten kanssa. Co-creation vei puolisen vuotta, ja lopputuloksena syntynyt malli on vertaansa vailla ja nyt myös jo satoja kertoja käytännössä koeistettu,” iloitsee Ilvonen.

Advisory Boardin hyvään johtamiseen ja suunnitteluun tukea toimintamallista

InHuntin malli tukee Advisory Boardin suunnittelua, perustamista ja johtamista. Sen suunnittelu vaatii keskustelua hallituksen, johdon ja omistajien kesken. Ajatusten ja tavoitteiden taltiointi kirjalliseen muotoon toimii paitsi ajatusten arvokkaina kristallisoijina, myös viestinnän sisältönä Advisory Boardista kerrottaessa sisäisesti, ulkoisesti ja julkisesti. Toimintamallilla onnistuu Advisory Boardin hyödyn arviointi ja suunnittelu mutta sekä tukee myös käytännön pohdinnassa, miten lähteä liikkeelle ja johtaa Boardia laadukkaasti. 

Satelliitti Advisory Board
Pysyvä ryhmä, jossa jäsenillä on yhteisiä ja yksilöllisiä tehtäviä ja toiminta kytkeytyy pidempiaikaiseen toimintaan.
Helikopteri Advisory Board
Säännöllisesti uudistuva ryhmä, joka ottaa helikopterinäkymän yritykseen ja sen neuvonantoa vaativaan teemaan. Ryhmästä kannattaa kehittää vuosien saatossa kasvava alumniverkosto, joka voi myös sparrata istuvaa boardia, näin laajenevan businesverkoston arvokkuudesta puhmattakaan.
Kirittäjä Advisory Board
Ryhmän olemassaolo perustuu tiettyyn teemaan, joka on tyypillisesti nopeasti kehittyvää. Jäsenistö vaihtuu kehityksen mukaan nopeasti ja jäsenet hakevat itse oman seuraajansa verkostoistaan. Ryhmästä kehittyy alumniverkosto.

LUT-yliopiston Advisory Boardeja tarkasteleva tutkimushanke

InHunt Group tukee aktiivisesti LUT-yliopiston yrittäjyyden tutkimusryhmää Advisory Boardeja tarkastelevassa tutkimushankkeessa. Tutkimus keskittyy erityisesti Advisory Boardien hyödyntämiseen sekä tapoihin, joilla ne voivat tuottaa lisäarvoa yrityksille. Hankkeessa on haastateltu yrittäjiä, toimitusjohtajia ja Advisory Boardien jäseniä eri kokoisista ja eri elinkaaren vaiheissa olevista yrityksistä. Paitsi toiminnan kriittisten osa-alueiden tunnistamisessa, myös haastateltavien rekrytoinnissa InHunt on voinut hyödyntää laajaa kertynyttä kokemuspohjaansa Advisory Board -toiminnasta. Tutkimusta rahoittaa Jenny ja Antti Wihurin rahasto.
TuuliIkäheimonen
Tuuli Ikäheimonen

Tutustu käytännön esimerkkeihin

Typing Master Finland Oy

Yrityksessä tunnistettiin mielenkiintoisia kasvunäkymiä sekä kotimaassa että kansainvälisesti. Kasvua kiihdyttämään ja oman toiminnan kehittämiseksi päätettiin perustaa Advisory Board InHuntin satelliitti-mallin mukaisesti. Advisory Board -toiminnassa on voitu hyödyntää neuvonantajien runsasta ja monipuolista liiketoiminta- ja johtamiskokemusta.
"Valmiin toimintamallin hyödyntäminen nopeutti ja helpotti liikkeellelähtöä. Advisory Boardin suunnittelu, käynnistäminen ja johtaminen on vastannut kaikkia odotuksiamme. Kukaan sen jäseniksi valituista ei ollut meille entuudestaan tuttu, mutta on ollut nyt merkittävässä roolissa yrityksemme kasvutarinassa ja olemme päässeet hyödyntämään neuvonantajien runsasta ja monipuolista liiketoiminta- ja johtamiskokemusta,” kertoo Hannu.
Hannu Sehm
Hannu Sehm
toimitusjohtaja

Foibekartano

Foibekartano on ikäihmisten hoivakoteina tunnetun toimialan edelläkävijä. Foibekartanossa toimiala onkin määritelty uudelleen elämysalaksi. Edelläkävijän roolin ottaminen ei ole vain tahdon asia, vaan se vaatii konkreettisia ja rohkeita tekoja. Näistä yksi oli Advisory Boardin perustaminen. Säännellyllä toimialalla Advisory Boardin jäsenten huolellinen perehdytys oli todennäköisesti muunlaista toimintaa ajatellen pidempi ja syvällisempi, mutta se luo oikean näkymän neuvonantajien työn tehokkaalle kohdentamiselle. Advisory Board-malliksi Foibekartanossa valikoitui Helikopteri.
"Ulkopuolisten huippuasiantuntijoiden näkemykset alan kehitykseen ja innovointiin ovat olleet meille alalla pitkään toimineille todellakin merkittäviä. Jatkuvan kehittymisen palo näkyy meillä kaikessa, eikä vähiten erinomaisessa työnantajakuvassa ja alalle epätyypillisen positiivisessa työllisyystilanteessa. Asukaspalautteemme on myös todella hyvää, mistä olemme kiitollisia," iloitsee Ulla Broms. ”Asukaspaikkatilanteemme ei voisi olla parempi, ja uuden rakennusinvestoinnin hankesuunnittelu on hyvässä vauhdissa. Advisory Board tekee systemaattisesti ja sydän palaen työtään meidän kanssamme.”
broms031 (2)
Ulla Broms
toimitusjohtaja
Lentokorkeus -podastissa ja Ulla Bromsin haastattelu aiheesta: Advisory Board hoiva-alan yrityksessä.

Advisory Boardin jäsenen tarina: Antti Tanaka, Online and digital development manager

Kuuntele Advisory Boardin jäsenen tarina: tällainen rooli oli Antti Tanakalle ensimmäinen laatuaan. Ja sellaisena monella tapaa positiivinen yllätys. Toki hän odotti myönteistä kokemusta strategiatyön tiimoilta uusien tuttavuuksien parissa. Mutta toimintamalli itsessään tuotti vieläkin enemmän positiivisia lopputulemia, kuin hän osasi odottaa. Advisory Board -työssä hän on päässyt myös oppimaan uutta ja haastamaan omia ajatuksiaan itselle uudenlaisen liiketoiminnan haasteiden äärellä.
Lentokorkeus-podcastin jaksossa ”Advisory Board strategisen johtamisen tukena”, Tarja Ilvosen haastateltavana verkkokaupan ja online-palveluiden liiketoiminnan johtamisen ammattilainen, Antti Tanaka.

Olisiko tämä juuri sitä, mitä yrityksesi tarvitsee?

InHunt Groupin kehittämällä Advisory Board -toimintamallilla sekä yritys että neuvonantaja hyötyvät toiminnasta parhaiten. Saat toimintamallin käyttöösi kuluitta! Pyydä lisätietoa Tarja Ilvoselta.

Tarja_koulutus_nelio
Tarja Ilvonen
Jaa somessa:
avoin työpaikka ikoni

Rekrytointi tulossa?

Autamme mielellämme. Ota meihin
yhteyttä ja palaamme sinulle 24h sisällä.

Liity sisäpiiriin ja

Tilaa InHunt Groupin Uutiskirje

Vastaanota sähköpostiisi tieto uusista avoimista työpaikoista, blogi-postauksista ja podcast-jaksoista.

Uusimmat työpaikat
InHunt Group logo
Headhunter
Country Retail Manager
Markkinointijohtaja, Varusteleka
Sales Manager, Abena Finland Oy
Aluejohtaja
Uusimmat

Blogista

InHuntBlog__1200x630px_plain
InHuntin Advisory Board -toimintamalli täydentyy uudella konseptilla, Ambassadorilla
InHuntin Advisory Board -toimintamalli täydentyy uudella konseptilla, Ambassadorilla, joka on käytössä Metson Women’s Leadership Forumilla.
InHunt_hallitushakuDSC00328_HD
Hallituspaikan haku -valmennus: Suuri suosio ja innostuneita osallistujia
InHunt Groupin Hallituspaikan haku -valmennus on saanut suuren suosion ja vuoden 2024 ensimmäinen tilaisuus oli jälleen täynnä.
Kaupan ja elintarvike- alan osaajat_InHuntGroup_plain2
Varmista parhaat osaajat kaupan alan tehtäviin - näin onnistut!
InHuntin kaupan alan osaajapooli kattaa laajasti toimialaosaajia vähittäis- ja tukkukaupasta sekä elintarviketoimialalta.
Liitot, yhdistykset ja säätiöt_pooli_InHuntGroup_plain3
Miten välttää kymmenien tuhansien eurojen virheinvestointi liiton, järjestön tai säätiön rekrytoinnissa?
Suomessa kolmas sektori on täynnä monipuolisia toimijoita, jotka tarvitsevat parhaita osaajia menestyäkseen. Miten suorahaku voi olla avain onnistuneeseen rekrytointiin...
yhteistyö kättely ikoni

Haluatko kuulla lisää palveluistamme?

  Ota yhteyttä ja
  palaamme sinulle
  24h sisällä.

  InHunt Group on perustettu vuonna 2008  ja on nyt Suomen suurin suorahakutoimija. InHunt toimii jo kahdeksalla paikkakunnalla Suomessa.  Lisäksi InHunt Groupilla on oma kansainvälinen suorahakuverkosto – InHunt World, joka kattaa 29 maata ja kokoaa parhaat paikalliset toimijat yhteen. InHunt apunasi – ympäri maailman.

  Tilaa uutiskirje

  YHTEYSTIEDOT

  myynti@inhunt.fi

  Äyritie 12 C (Forte)
  01510 Vantaa