Headhunterin vinkit työnhakijalle: näin teet vaikutuksen ja myyt itsesi uuteen työpaikkaan

Jaa somessa:

Ennen headhunterin uraani työskentelin runsaan 25 vuoden ajan palveluliiketoiminnan ja teknologialiiketoiminnan johtamisen parissa turvallisuusalalla. Ensimmäisessä työpaikassani viihdyin noin 17 vuoden ajan, mistä saadut arvokkaat kokemukset ja johtamismallit ovat seuranneet minua läpi elämän. Urallani eri organisaatiotasoilla ja eri rooleissa sain erinomaisen tilaisuuden tutustua yrityksen eri toimintoihin ja lisäksi asiakassegmentoinnin ansiosta pääsin erikoistumaan syvemmin useisiin asiakastoimialoihin. Liiketoiminnan johtamiskokemus ja laaja toimialojen tuntemus ovat olleet korvaamatonta tietopääomaa myös nykyisessä työssäni headhunterina.

Henkilövaltaisella palvelutoimialalla vastasin henkilöstöjohtamisesta, tietyistä HR-toiminnoista mukaan lukien rekrytointitoiminnot, sekä mm. työturvallisuuteen liittyvistä asioista. Ihmisten – niin asiakkaiden kuin henkilöstönkin – parissa työskentely onkin yksi syy, miksi nautin myös headhunterin työstä. Riippumatta kulloisestakin tehtävänimikkeestä olen koko urani ajan työskennellyt myynnin johtamisen sekä suomalaisten ja kansainvälisten asiakkuuksien parissa. Tämä tausta onkin auttanut minua menestymään myös headhunterina liittyessäni InHunt Groupiin vuonna 2021.

Aloittaessani headhunterina ymmärsin, että me headhunterit toimimme käytännössä myynnin ammattilaisina. Ensin myymme yrityksemme laadukkaan toimintatavan ja oman osaamisemme asiakkaillemme. Tämän jälkeen myymme asiakasyrityksen ja avoimen tehtävän potentiaalisille ehdokkaille realistisesti edustaen samalla toimeksiantajamme yritystä ja arvoja.

Henkilövaltaisella alalla työskentelyn lisäksi olen urani aikana työskennellyt teknologialiiketoiminnan parissa suomalaisissa ja pohjoismaisissa yrityksissä. Tällöin tutuksi ovat tulleet mm. erilaiset kiinteistötekniikkaan liittyvät ratkaisut sekä pilvipalvelut (SaaS). Työtehtävien ohella olen toiminut myös hallitustehtävissä puheenjohtajistossa ja hallituksen jäsenenä niin osakeyhtiöissä kuin myös yhdistystoiminnassa. Tätä kokemustaustaa olen täydentänyt HAB-koulutuksella (Hyväksytty Advisory Board -jäsen).

Headhunterin työssä kohtaa paljon mielenkiintoisia ihmisiä ja kuulee monenlaisia elämäntarinoita.

Työnhakija viestii omasta pätevyydestään ja sopivuudestaan avoimeen tehtävään CV:n ja hakemuskirjeen avulla, ja siksi me headhunterit kiinnitämmekin niihin erityistä huomiota:

CV:n, hakemuskirjeen ja henkilökohtaisen yhteydenpidon merkitys työnhaussa

Hyvä CV

Valokuva ja perustiedot 

Me headhunterit luomme CV:n avulla yleiskäsityksen hakijasta. Selkeä valokuva sekä CV:ssä että hakemuskirjeessä luo positiivisen vaikutelman. Perustietojen on myös hyvä olla ajan tasalla ja selkeästi esitetty. Kannattaa lisätä myös LinkedIn URL.

Johdanto, avainsanat

CV:n johdantokappaleessa voit lyhyesti kiteyttää esimerkiksi osaamisesi pääkohtia. Johdantotekstin avulla headhunter saa nopeasti hyvän yleiskuvan sinusta. CV:n tekstistä me etsimme kulloiseenkin avoimeen tehtävään liittyviä avainsanoja; nämä löytyvät yleensä avoimen position työpaikkailmoituksesta tai tehtäväkuvauksesta.

Urahistoria

Headhunter pyrkii saamaan käsityksen hakijan uran eri vaiheista CV:n avulla. Kirjaa aiemmat työtehtäväsi uusimmasta vanhimpaan, ja kuvaa jokaista rooliasi muutamalla lauseella. Kiinnitä huomiota selkeyteen, johdonmukaisuuteen ja otsikointiin. Jos olet työskennellyt saman työnantajan palveluksessa useassa tehtävässä, kerää nämä eri tehtävät saman otsikon alle.

Hakemuskirje

Hakemuskirjeessä kannattaa peilata omaa taustaa ja osaamista avoimen tehtävän vaatimuksiin, jotta headhunter saa helposti kuvan juuri sinun pätevyydestäsi ja sopivuudestasi nimenomaan tähän kyseiseen tehtävään. CV:n johdantokappaletta voit hyödyntää myös osana hakemuskirjettä. Kun laadit hakemuskirjettä CV:si tueksi, edellä mainittuja avainsanoja kannattaa hyödyntää myös siinä. Hakemuskirje on tärkeä työkalu myös sinulle itsellesi; sitä laatiessasi oma käsityksesi omista vahvuuksistasi selkeytyy, ja samalla tulet pohtineeksi seikkoja, joita ehkä käsitellään myöhemmin henkilökohtaisessa haastattelussa hakuprosessin edetessä.

Henkilökohtainen keskustelu headhunterin kanssa

CV ja hakemuskirje ovat tärkeitä työkaluja työnhaussa, mutta älä silti unohda henkilökohtaista keskustelua headhunterin kanssa. Tyypillisesti me headhunterit etsimme ja löydämme sinut ja otamme sinuun yhteyttä, mutta on sallittua myös itse oma-aloitteisesti soittaa meille. Puhelinkeskustelussa oma persoonasi pääsee parhaiten ja yksilöllisesti esiin – ole siis tällöinkin oma itsesi, se on sinussa parasta. Puhelinkeskustelun aikana saat esiteltyä itsesi ja parhaat vahvuutesi kyseiseen työtehtävään. Lisäksi saat arvokasta lisätietoa avoimesta työtehtävästä, jotta osaat hakemuskirjeessäsi keskittyä olennaiseen. Samalla luot hyvän mielikuvan itsestäsi meille headhuntereille ja ennen kaikkea jäät mieleemme!

Menestystä työnhakuun!

 

Tapani Tuohimaa
Senior Headhunter, FM, HAB
InHunt Group Oy

Tutustu myös muihin blogeihimme:

InHuntBlogi_Tehobuustaus uuden työpaikan hakuun_1200x630px_plain2
Tehobuustaus uuden työpaikan hakuun
Oletko jo pitkään etsinyt aktiivisesti uutta työpaikkaa, tai kenties tunnustellut tilannetta muutamalla hakemuksella? Vai...
InHuntBlogi_henkilökuva_Stig_plain_2_upd
Stig Hedberg - Kymmenen yleisintä virhettä CV:ssä
CV:n laatimiseen kannattaa panostaa. Kokenut headhunter Stig Hedberg auttaa välttämään CV:n yleisimmät virheet.
Petri Peltoniemi
Petri Peltoniemi – Näillä vinkeillä CV:si erottuu joukosta - vältä yleinen virhe
Konkreettiset viisi neuvoa kuinka muokata ja päivittää CV:tä. Noudattamalla näitä ohjeita kutsu työhaastatteluun on lähempänä...
Kullanarvoiset vinkit avoimen työhakemuksen kirjoittamiseen
Kullanarvoiset vinkit avoimen työhakemuksen kirjoittamiseen
Etsitkö uutta työtä? Headhunterin vinkit avoimen työhakemuksen kirjoittamiseen.
Jaa somessa:
avoin työpaikka ikoni

Rekrytointi tulossa?

Autamme mielellämme. Ota meihin
yhteyttä ja palaamme sinulle 24h sisällä.

Viimeisimmät

Uutiset

Henkilökuvassa

Headhunterimme

Liity sisäpiiriin ja

Tilaa InHunt Groupin Uutiskirje

Vastaanota sähköpostiisi tieto uusista avoimista työpaikoista, blogi-postauksista ja podcast-jaksoista.

Uusimmat työpaikat
Business Development Manager
Toimitusjohtaja
Chief Commercial Officer
Head of Marketing and Communications
Myyntijohtaja
Uusimmat

Blogista

ICT-ja kybertoimialapooli_InHuntGroup_sivu_upd
Tarvitseeko yrityksesi ICT-alan ja kyberturvallisuuden huippuosaajia?
ICT-alan ja kyberturvallisuuden headhunterimme eivät ole vain alansa konkareita, vaan heillä on myös laajat kotimaiset ja kansainväliset verkostot. Esimerkiksi...
Vastuullisuus_valot_päälle_InHuntBlogi_1200x630px_plain
Viimeistään nyt ne pitkät valot päälle, hallitus
Vastuullisuusosaaminen hallitustyössä on uusi perustaito, eikä enää vain asiantuntijoiden erityiskenttää.
InHuntBlogi_Ari_1200x630px_plain
Tätä et tiennyt: miksi valinta ei kohdistunut sinuun
Senior Headhunter Ari Rahkonen kertoo työnhakuprosessin haasteista ja yllättävistä syistä, miksi et etene haastatteluprosessissa
Energiatoimiala_toimialapooli_InHuntGroup_sivu_upd2
Headhunter huolissaan energia-alan murroksesta ja tarpeesta uusille osaajille
Energiatoimialan murros käy vahvana yhteiskunnan siirtyessä kohti kestävämpiä energiaratkaisuja ja tämä murros näkyy selkeästi energia-alan rekrytoinneissa.
yhteistyö kättely ikoni

Haluatko kuulla lisää palveluistamme?

  Ota yhteyttä ja
  palaamme sinulle
  24h sisällä.

  InHunt Group on perustettu vuonna 2008  ja on nyt Suomen suurin suorahakutoimija. InHunt toimii jo kahdeksalla paikkakunnalla Suomessa.  Lisäksi InHunt Groupilla on oma kansainvälinen suorahakuverkosto – InHunt World, joka kattaa 29 maata ja kokoaa parhaat paikalliset toimijat yhteen. InHunt apunasi – ympäri maailman.

  Tilaa uutiskirje

  YHTEYSTIEDOT

  myynti@inhunt.fi

  Äyritie 12 C (Forte)
  01510 Vantaa