6 oikeaa syytä miksi et saanut työpaikkaa

Jaa somessa:

 

Jos ei nyt jokainen niin ainakin suurin osa meistä on joskus hakenut työpaikkaa sitä saamatta. Paikka on kuin itselle tehty, vaadittavat osaamiset löytyy, haastatteluissa juttu luistaa ja valtaa vahva tunne, että homma on hänessä ja uusi työpaikka on tässä.  Kuitenkin menee hetki ja tulee soitto, jossa todetaan, että valitettavasti tällä kertaa valinta ei osunut ja selitykseksi annetaan jokin hyvin perinteisistä ja lakonisista kuten: ”Tehtävään valitulla henkilöllä oli vielä enemmän kokemusta ja näyttöjä.” tai ”Etsimme tällä kertaa jotakin vähän erilaista.”

Espanjan Econimistissa (El Economista) silmiini osui mielenkiintoinen artikkeli, jossa kerrottiin 6 oikeaa syytä siihen, miksi työpaikka ei tällä kertaa irronnut. Artikkeli perustui työpaikkaportaali Monsterin tekemään listaukseen näistä syistä. Artikkelin mukaan ne ovat:

  1. Sinusta ei tykätty

Kyllä, ja tämän on saanut itsekin monta kertaa sivusta todeta. Ihmiset ovat ihmisiä ja vaikka kuinka oikeasti olisi paras henkilö tehtävään, niin jos tuleva esimies / rekrytointipäätöksestä vastaava henkilö ei syystä tai toisesta sinusta pidä, harvemmin tulee tehtävään valituksi.

  1. Et tarpeeksi hyvännäköinen

Tämähän ei missään nimessä saisi olla rekrytointipäätökseen vaikuttava tekijä. Kuitenkin niin kauan, kun tietokoneet tai robotit eivät tee päätöksiä, kandidaattien ulkoisella olemuksella on iso rooli lopullisessa päätöksessä. Se kenen mielestä kuka on hyvännäköinen, on tietysti makuasia, mutta luulisin tässä enemmän viitattaneen siihen, kuinka huoliteltu olemus kandidaatilla on ja näyttääkö siltä, että pitää itsestään yleisesti huolta.

  1. Liian hyvännäköinen

Tämä oli ehkä itselleni yllätys tässä listassa tai sanotaanko, että en kyllä muista tämänlaiseen tilanteeseen törmänneeni. Eli, että henkilö jätettäisiin palkkaamatta sen takia, että on liian hyvännäköinen, kuten El Economista artikkelissaan sen muotoilee. Syyksi mainitaan se, että liian hyvännäköisellä henkilöllä voisi olla negatiivinen vaikutus muuhun työyhteisöön tuoden mukanaan turhia häiriötekijöitä.

  1. Et tuntenut oikeita henkilöitä

Valitettavaa mutta totta. Niin usein suhteet ratkaisevat ja varsinkin jos loppuehdokkaat ovat suhteellisen tasavahvoja, niin se jolla sattuu olemaan joitakin kontakteja rekrytointia tekevässä yrityksessä, useimmiten tulee palkatuksi. Tosin se mikä tätä puoltaa on se, että nämä kontaktit pystyvät antamaan henkilöstä faktatietoa rekrytointivaiheessa ja näin valinta koetaan monesti turvallisemmaksi.

  1. Tehtävään valittiin sisältä

Tämäkin tapahtuu todella usein. Yritys syystä tai toisesta haluaa laittaa paikan ulkoiseen hakuun, mutta kuitenkin kandidaatti löytyy talon sisältä. Hyvin usein tämä oli jo tiedossa, mutta silti haluttiin katsoa ja vähän kalastella. Välillä varmasti ihan tarpeellista, mutta usein taas ei ja hukataan vain turhaa aikaa.

  1. Toinen oli halvempi

Valitettavan usein palkattavat henkilöt nähdään kustannuksena ja loppuvaiheessa aletaan tuijottamaan palkkapyyntöjä eikä mietitä sitä, mitä se toinen henkilö voisi mahdollisesti tuoda taloon sillä ekstra tuhannella, joka jouduttaisiin maksaa per kuukausi.

Kirjoittanut,

Teemu Ruuska

http://fi.linkedin.com/in/teemuruuska/

http://teemuruuska.branded.me/

Kirjoittaja Teemu Ruuska tuli InHuntiin vuonna 2009 ja on siitä asti toiminut rekrytoinnin parissa. Tällä hetkellä Teemu toimii InHunt Groupin digijohtajana sekä on Hunting Heads Espanjan toimitusjohtaja. Hunting Heads yksi maailman johtavista suorahakuketjuista johon InHunt Group liittyi vuonna 2013.

Seuraa InHuntia LinkedInissä:

http://www.linkedin.com/company/inhunt-group-oy

Tykkää InHuntista Facebookissa:

https://www.facebook.com/InhuntGroup

Seuraa InHuntia Twitterissä:

https://twitter.com/InHuntGroup

Jaa somessa:
avoin työpaikka ikoni

Rekrytointi tulossa?

Autamme mielellämme. Ota meihin
yhteyttä ja palaamme sinulle 24h sisällä.

Liity sisäpiiriin ja

Tilaa InHunt Groupin Uutiskirje

Vastaanota sähköpostiisi tieto uusista avoimista työpaikoista, blogi-postauksista ja podcast-jaksoista.

Uusimmat työpaikat
Sijoitusjohtaja
Markkinointikonsultti, Vipu
Kasvun ja oppimisen toimialajohtaja
COO (operatiivinen johtaja)
Toimitusjohtaja
Uusimmat

Blogista

Matkailu- ja ravintola-ala _InHuntGroup_plain
Matkailu- ja ravintola-ala kohti nousukautta
Matkailu- ja ravintola-ala (MaRa) on kärsinyt pandemiasta. Miten hyödyntää alan osaajat tulevaisuuden kasvussa? InHunt Groupin blogissa tarjoamme käytännön vinkkejä...
Kuntien yhtiöittämiskehitys jatkuu ja yhä useampi kuntayhtiö toimii kilpailluilla markkinoilla. Kuvassa 5 henkilöä ovat yhdessä toimistolla kokoustilassa.
Kuntien yhtiöittämiskehitys jatkuu ja yhä useampi kuntayhtiö toimii kilpailluilla markkinoilla
Kuntien yhtiöittämisellä pyritään kustannustehokuuteen ja palvelun laadun parantamiseen. Yhtiöittämiskehityksen jatkuessa kuntien tytär- ja osakkuusyhtiöiden...
Miten rekrytoida menestyksekkäästi kasvun aikana? Kuvassa henkilö pitää korkeammalla isoa punaista sateenvarjoaan kuin muut, joilla on musta sateenvarjo.
Onko yrityksesi valmis nousukauteen? - ota tämä huomioon rekrytoinnissa
EK:n lokakuun 2024 suhdannebarometrin mukaan Suomen talous on toipumassa syvästä suhdannekuopasta, tosin elpyminen etenee maltillisesti. Samalla henkilöstön...
Miten rekrytointitoimistot toimivat. Kuvassa kaksi henkilöä kättelevät.
Miten suorahakutoimistot toimivat?
Suorahakutoimistot toimivat välittäjinä yritysten ja huipputalenttien välillä, karsivat hakijat ja esittelevät parhaat ehdokkaat. Lue lisää>
yhteistyö kättely ikoni

Haluatko kuulla lisää palveluistamme?

    Ota yhteyttä ja
    palaamme sinulle
    24h sisällä.

    InHunt Group on perustettu vuonna 2008  ja on nyt Suomen suurin suorahakutoimija. InHunt toimii jo kahdeksalla paikkakunnalla Suomessa.  Lisäksi InHunt Groupilla on oma kansainvälinen suorahakuverkosto – InHunt World, joka kattaa 29 maata ja kokoaa parhaat paikalliset toimijat yhteen. InHunt apunasi – ympäri maailman.

    Tilaa uutiskirje

    YHTEYSTIEDOT

    myynti@inhunt.fi

    Äyritie 12 C
    (vastaanotto Äyritie 12 B)
    01510 Vantaa

    Artikkelisarja rekrytointiprosessin parantamiseksi

    Teen itse ja säästän - vai säästänkö?

    Jätä sähköpostiosoitteesi, niin lähetämme sinulle kolme faktantäyteistä työnantajille ja yrityksen päättäjille suunnattua asiantuntija-artikkelia sekä viikottaisen uutiskirjeemme. Voit halutessasi poistua postituslistalta uutiskirjeen lopussa olevasta linkistä.