Muutos hirvittävä! 14 % johdon rooleista täysin uusia vuositasolla!

Jaa somessa:

Maailma muuttuu ja kehittyy ja siitä on tulossa dynaamisempi sekä huomattavasti monimuotoisempi.  Muutoksen vauhti on ennennäkemätön. Pari mainittavaa lukua, että vuonna 2006 maailmassa oli 3 miljoonaa iPhonea, kun vuonna 2013 niitä oli yli 400 miljoonaa. Vuonna 2004 Facebookilla oli miljoona käyttäjää, kun vuonna 2014 niitä oli yli 1,3 miljardia. Yrityksillä on erittäin vaikea pysyä globalisaation ja digitalisaation tuomassa muutoksessa mukana, josta kertoo omaa kieltään se, että yrityksien keski-ikä esim. Yhdysvalloissa on laskenut alle 15 vuoden (Lähde: BBC) ja jatkaa laskemistaan. Vielä parikymmentä vuotta sitten yritys voitiin perustaa sillä ajatuksella, että tätä tullaan tekemään sitten koko loppuelämä. Ei kuitenkaan enää ja yrityksen kyky innovoida ja uusiutua on ainoa elinehto. Nokia varmasti on yksi loistava esimerkki, kuinka voidaan tippua korkealta ja kovaa. Toinen tuore esimerkki on Stockmann, joka on suurissa vaikeuksissa. Uusimmista suomalaisista menestystarinoista Rovio on myös ajautunut jo todellisiin ongelmiin, koska ei ole pystynyt tuomaan uusia menestyspelejä markkinoilleTutkimus CEB

Törmäsin mielenkiintoiseen tutkimukseen, joka hyvin kuvastaa meneillään olevaa muutosta. Tutkimuksen oli toteuttanut CEB ja siinä mm. todettiin, että vuositasolla (2013) 14% johdon rooleista olivat täysin uusia. Kysymyksessä siis sellaisia rooleja joita aikaisemmin ei ole ollut olemassa. Nämä roolit liittyvät paljolti meneillään olevaan digitalisaatioon, teknologian näytellessä yhä merkittävämpää roolia yrityksen menestyksessä.

Samassa tutkimuksessa tuotiin hyvin esille se, kuinka johdossa olevien henkiöiden täytyy olla valmiita erittäin nopeisiin muutoksiin ja ottamaan täysin uusia tehtäviä vastuulleen jatkuvasti.  Yli 50 % vastaajista mainitsi merkittävistä muutoksista työkuvassaan vähintään kahden vuoden sisällä.

Marshall Goldsmith, joka on erittäin arvostettu johtajien kouluttaja ja valmentaja kirjoitti Harvard Business Reviewn blogissaan muutoksista ja tulevaisuuden johtajista. Ensimmäiseksi hän mainitsi, että maailmassa on iso pula tämän päivän sekä tulevaisuuden johtajista. On mahdotonta pysyä mukana muutoksessa, jos ei itse ole koko ajan kehittämässä itseään ja opettelemassa uutta. Globalisaatio ja digitalisaatio ovat yhdessä tehneet sen, että vaikka toimisimme kuinka kotimaisilla markkinoilla, niin kohtaamme kilpailua maailmanlaajuisesti, koska rajat hälvenevät tai poistuvat kokonaan. Teknologian vaikutus businekseen, sen hyödyntäminen, kumppanien ja liittojen solmiminen, kulttuurien monimuotoisuus ja oppimisen ketteryys ovat kaikki haasteita tämän päivän johtajille, sekä tulevaisuudessa entistäkin tärkeimpiä sellaisiksi haluaville.

Suomessa tämä muutos näkyy mm. siinä, että tämän päivän busineksen, dynamiikan ja monimuotoisuuden ymmärtävistä johtajista on pulaa. Myös IT-ala kärsii kokonaisuudessaan huomattavasta osaajapulasta. Kauppalehti kirjoitti viime viikolla, että vuoteen 2020 mennessä alalla olisi yli 10 000 ammattilaisen puute.

Kirjoittanut,

Teemu Ruuska

http://fi.linkedin.com/in/teemuruuska/

Kirjoittaja Teemu Ruuska tuli InHuntiin vuonna 2009 ja on siitä asti toiminut rekrytoinnin parissa. Teemun vastuualueella InHuntissa on mm. liiketoiminnan kehittäminen, markkinoinnin suunnittelu ja toteutus sekä tuotteiden ja palveluiden konseptointi. Tällä hetkellä Teemu kirjoittaa mm. näitä kirjoituksia Madridista, Espanjasta käsin, jossa hän on viimeistelemässä maisterin tutkintoaan arvostetussa EAE Business Schoolissa.

Seuraa InHuntia LinkedInissä: http://www.linkedin.com/company/inhunt-group-oy

Tykkää InHuntista Facebookissa: https://www.facebook.com/InhuntGroup

Seuraa InHuntia Twitterissä: https://twitter.com/InHuntGroup

Jaa somessa:
avoin työpaikka ikoni

Rekrytointi tulossa?

Autamme mielellämme. Ota meihin
yhteyttä ja palaamme sinulle 24h sisällä.

Liity sisäpiiriin ja

Tilaa InHunt Groupin Uutiskirje

Vastaanota sähköpostiisi tieto uusista avoimista työpaikoista, blogi-postauksista ja podcast-jaksoista.

Uusimmat työpaikat
InHunt Group logo
Headhunter
Country Retail Manager
Markkinointijohtaja, Varusteleka
Talouspäällikkö - Anonyymi yritys
Hallitusammattilainen
Uusimmat

Blogista

Perehdytys_haastattelu_tulokset_1200x630px-2
Johdatko sinä yrityksesi perehdytystoimintaa osana menestystarinaanne?
Tutkimme perehdytyksen nykytilaa ja moderneja muotoja kyselytutkimuksella. Tulokset nyt julkaistu
Vastuullisuuteen kuuluu avoimuus_InHuntBlogi_1200x630px_plain
Vastuullisuuteen kuuluu avoimuus, josta päätökset tekee hallitus
Avoin viestintä vastuullisuudesta on olennainen osa toimintaa. Vaikka vastuullisuudesta ei välttämättä tarvitse erikseen kertoa, tämä aika ja yhteiskunnallinen...
InHuntBlog__1200x630px_plain
InHuntin Advisory Board -toimintamalli täydentyy uudella konseptilla, Ambassadorilla
InHuntin Advisory Board -toimintamalli täydentyy uudella konseptilla, Ambassadorilla, joka on käytössä Metson Women’s Leadership Forumilla.
InHunt_hallitushakuDSC00328_HD
Hallituspaikan haku -valmennus: Suuri suosio ja innostuneita osallistujia
InHunt Groupin Hallituspaikan haku -valmennus on saanut suuren suosion ja vuoden 2024 ensimmäinen tilaisuus oli jälleen täynnä.
yhteistyö kättely ikoni

Haluatko kuulla lisää palveluistamme?

    Ota yhteyttä ja
    palaamme sinulle
    24h sisällä.

    InHunt Group on perustettu vuonna 2008  ja on nyt Suomen suurin suorahakutoimija. InHunt toimii jo kahdeksalla paikkakunnalla Suomessa.  Lisäksi InHunt Groupilla on oma kansainvälinen suorahakuverkosto – InHunt World, joka kattaa 29 maata ja kokoaa parhaat paikalliset toimijat yhteen. InHunt apunasi – ympäri maailman.

    Tilaa uutiskirje

    YHTEYSTIEDOT

    myynti@inhunt.fi

    Äyritie 12 C (Forte)
    01510 Vantaa