Suomen talous kasvaa nyt ripeästi ja kasvu on laaja-alaista. Uutiset maailmantaloudesta ja erityisesti Euroopasta ovat suotuisia. Vientimarkkinat kasvavat, yritykset saavat entistä enemmän uusia tilauksia ja vienti vetää. Sekä yritysten että kotitalouksien usko tulevaisuuteen on vahva. Yritykset investoivat uuteen tuotantokapasiteettiin ja palkkaavat uusia työntekijöitä. Työllisyys kohenee ja työttömyys alenee. Kotitaloudet uskaltavat kuluttaa.

 

Näin kirjoitti valtionvarainministeriön ylijohtaja Mikko Spolander artikkelissaan viime viikolla. Suomi on vihdoin päässyt mukaan kasvupolulle, josta useat muut Euroopan maat ovat jo viime vuodet nauttineet. Vielä viime vuonna Suomi ”komeili” käytännössä kaikkien merkittävien taloustilastojen hännillä yhdessä mm. Kreikan kanssa, mutta nyt suunta on selkeästi toinen.

 

Yrityksissä yleinen ilmapiiri ja tahtotila on nyt aivan eri kuin esim. vielä vuosi sitten. Nyt uskalletaan tehdä päätöksiä, investoida, rekrytoida uusia työntekijöitä ja kasvaa.

 

Matka ei missään nimessä ole ollut helppo ja ei tarvitse mennä kuin puolitoistavuotta taaksepäin, kun maailman valtamediat kirjoittivat Suomesta otsikolla ” Finland – new sick man of Europe?”. Monelle nuo artikkelit olivat vaikeita uskoa, koska Suomea on pidetty aina yhtenä esimerkkitalouksista, maana jonka on totuttu näyttävän suuntaa ja toimivan mallina muille.

 

Nyt tilanne on kuitenkin muuttunut, josta kertoo myös nämä uudet otsikot:

 

Finland Goes From Sick Man to Nordic Tiger as Growth Returns (Bloomberg)

 

Finland no longer ‘sick man of Europe’ as economy grows (Financial Times)

 

Näyttäisi siis siltä, että kohta lähes 10 vuotta kestänyt kriisi / lama / taantuma on jäämässä taakse. Tämä ei ainoastaan näy tilastoissa tai uusissa positiivissa artikkeleissa vaan näkyy se selkeästi ihan kaikkialla. Yrityksissä yleinen ilmapiiri ja tahtotila on nyt aivan eri kuin esim. vielä vuosi sitten. Nyt uskalletaan tehdä päätöksiä, investoida, rekrytoida uusia työntekijöitä ja kasvaa.

 

Eikä ihme, kun katsotaan vuoden 2017 ensimmäistä puoliskoa, on InHuntin liikevaihto huimassa n. 40%:n kasvussa!

 

Tätä kirjoitusta kirjoittaessani olen juuri viikon visiitillä Suomessa ja on ollut ilo nähdä ja keskustella mm. InHuntin headhuntereiden kanssa, joista kaikilta paistaa suuri positiivuus, niin yleistä Suomen tilannetta kohtaan kuin InHuntinkin tilannetta kohtaan. Eikä ihme, kun katsotaan vuoden 2017 ensimmäistä puoliskoa, on InHuntin liikevaihto huimassa n. 40%:n kasvussa!

 

Tämä ei ole yllätys vaan asia, joka on meillä tiedostettu jo pidempään. Olemme panostaneet koko ajan toimintamme kehittämiseen ja pystyneet vuosi toisensa jälkeen kasvamaan vaikka ajat ovat olleet haasteelliset. Nyt kun sitten yleinen tilanne on muuttunut merkittävästi, on selvää, että se näkyy myös meillä toimeksiantojen määrissä erittäin positiivisesti.

 

Nyt elokuun puolessa välissä Suomi pikkuhiljaa heräilee kesän jäljiltä ja elokuun lopussa sekä syyskuun aikana käynnistyy todella runsaasti hakuja. Joten mikäli sinua kiinnostaa uudet haasteet, kannattaa tässä lähiviikkoina pitää silmällä meidän avoimet työpaikat osiota, johon aina ilmestyy osa hauistamme. Suurin osa hauista tehdään kuitenkin verhojen takana ja niihin pääset parhaiten käsiksi jättämällä meille avoimen hakemuksen . Näin varmistat, että headhunterimme löytävät sinut käsiin siinä vaiheessa, kun sopiva paikka lähtee hakuun.

 

Kirjoittanut,

 

Teemu Ruuska

http://fi.linkedin.com/in/teemuruuska/

Kirjoittaja Teemu Ruuska tuli InHuntiin vuonna 2009 ja on siitä asti toiminut rekrytoinnin parissa. Teemu on asunut Madridissa, Espanjassa vuodesta 2014 ja vastaa tällä hetkellä InHuntin kansainvälisestä suorahakuverkostosta InHunt Worldistä. Viime vuodet Teemu on keskittynyt digitalisaatioon ja ennen kaikkea digitaaliseen transformaatioon rekrytointi- ja suorahakualalla.