Suomi voi taas pitkästä aikaa paremmin

Jaa somessa:

 

Suomen talous kasvaa nyt ripeästi ja kasvu on laaja-alaista. Uutiset maailmantaloudesta ja erityisesti Euroopasta ovat suotuisia. Vientimarkkinat kasvavat, yritykset saavat entistä enemmän uusia tilauksia ja vienti vetää. Sekä yritysten että kotitalouksien usko tulevaisuuteen on vahva. Yritykset investoivat uuteen tuotantokapasiteettiin ja palkkaavat uusia työntekijöitä. Työllisyys kohenee ja työttömyys alenee. Kotitaloudet uskaltavat kuluttaa.

 

Näin kirjoitti valtionvarainministeriön ylijohtaja Mikko Spolander artikkelissaan viime viikolla. Suomi on vihdoin päässyt mukaan kasvupolulle, josta useat muut Euroopan maat ovat jo viime vuodet nauttineet. Vielä viime vuonna Suomi ”komeili” käytännössä kaikkien merkittävien taloustilastojen hännillä yhdessä mm. Kreikan kanssa, mutta nyt suunta on selkeästi toinen.

 

Yrityksissä yleinen ilmapiiri ja tahtotila on nyt aivan eri kuin esim. vielä vuosi sitten. Nyt uskalletaan tehdä päätöksiä, investoida, rekrytoida uusia työntekijöitä ja kasvaa.

 

Matka ei missään nimessä ole ollut helppo ja ei tarvitse mennä kuin puolitoistavuotta taaksepäin, kun maailman valtamediat kirjoittivat Suomesta otsikolla ” Finland – new sick man of Europe?”. Monelle nuo artikkelit olivat vaikeita uskoa, koska Suomea on pidetty aina yhtenä esimerkkitalouksista, maana jonka on totuttu näyttävän suuntaa ja toimivan mallina muille.

 

Nyt tilanne on kuitenkin muuttunut, josta kertoo myös nämä uudet otsikot:

 

Finland Goes From Sick Man to Nordic Tiger as Growth Returns (Bloomberg)

 

Finland no longer ‘sick man of Europe’ as economy grows (Financial Times)

 

Näyttäisi siis siltä, että kohta lähes 10 vuotta kestänyt kriisi / lama / taantuma on jäämässä taakse. Tämä ei ainoastaan näy tilastoissa tai uusissa positiivissa artikkeleissa vaan näkyy se selkeästi ihan kaikkialla. Yrityksissä yleinen ilmapiiri ja tahtotila on nyt aivan eri kuin esim. vielä vuosi sitten. Nyt uskalletaan tehdä päätöksiä, investoida, rekrytoida uusia työntekijöitä ja kasvaa.

 

Eikä ihme, kun katsotaan vuoden 2017 ensimmäistä puoliskoa, on InHuntin liikevaihto huimassa n. 40%:n kasvussa!

 

Tätä kirjoitusta kirjoittaessani olen juuri viikon visiitillä Suomessa ja on ollut ilo nähdä ja keskustella mm. InHuntin headhuntereiden kanssa, joista kaikilta paistaa suuri positiivuus, niin yleistä Suomen tilannetta kohtaan kuin InHuntinkin tilannetta kohtaan. Eikä ihme, kun katsotaan vuoden 2017 ensimmäistä puoliskoa, on InHuntin liikevaihto huimassa n. 40%:n kasvussa!

 

Tämä ei ole yllätys vaan asia, joka on meillä tiedostettu jo pidempään. Olemme panostaneet koko ajan toimintamme kehittämiseen ja pystyneet vuosi toisensa jälkeen kasvamaan vaikka ajat ovat olleet haasteelliset. Nyt kun sitten yleinen tilanne on muuttunut merkittävästi, on selvää, että se näkyy myös meillä toimeksiantojen määrissä erittäin positiivisesti.

 

Nyt elokuun puolessa välissä Suomi pikkuhiljaa heräilee kesän jäljiltä ja elokuun lopussa sekä syyskuun aikana käynnistyy todella runsaasti hakuja. Joten mikäli sinua kiinnostaa uudet haasteet, kannattaa tässä lähiviikkoina pitää silmällä meidän avoimet työpaikat osiota, johon aina ilmestyy osa hauistamme. Suurin osa hauista tehdään kuitenkin verhojen takana ja niihin pääset parhaiten käsiksi jättämällä meille avoimen hakemuksen . Näin varmistat, että headhunterimme löytävät sinut käsiin siinä vaiheessa, kun sopiva paikka lähtee hakuun.

 

Kirjoittanut,

 

Teemu Ruuska

http://fi.linkedin.com/in/teemuruuska/

Kirjoittaja Teemu Ruuska tuli InHuntiin vuonna 2009 ja on siitä asti toiminut rekrytoinnin parissa. Teemu on asunut Madridissa, Espanjassa vuodesta 2014 ja vastaa tällä hetkellä InHuntin kansainvälisestä suorahakuverkostosta InHunt Worldistä. Viime vuodet Teemu on keskittynyt digitalisaatioon ja ennen kaikkea digitaaliseen transformaatioon rekrytointi- ja suorahakualalla.

Jaa somessa:
avoin työpaikka ikoni

Rekrytointi tulossa?

Autamme mielellämme. Ota meihin
yhteyttä ja palaamme sinulle 24h sisällä.

Liity sisäpiiriin ja

Tilaa InHunt Groupin Uutiskirje

Vastaanota sähköpostiisi tieto uusista avoimista työpaikoista, blogi-postauksista ja podcast-jaksoista.

Uusimmat työpaikat
Sales Manager, Abena Finland Oy
Aluejohtaja
Talousjohtaja / CFO / Financial Controller, Masku
Viestintä- ja vastuullisuusjohtaja
Talouspäällikkö - Anonyymi yritys
Uusimmat

Blogista

Kaupan ja elintarvike- alan osaajat_InHuntGroup_plain2
Varmista parhaat osaajat kaupan alan tehtäviin - näin onnistut!
InHuntin kaupan alan osaajapooli kattaa laajasti toimialaosaajia vähittäis- ja tukkukaupasta sekä elintarviketoimialalta.
Liitot, yhdistykset ja säätiöt_pooli_InHuntGroup_plain3
Miten välttää kymmenien tuhansien eurojen virheinvestointi liiton, järjestön tai säätiön rekrytoinnissa?
Suomessa kolmas sektori on täynnä monipuolisia toimijoita, jotka tarvitsevat parhaita osaajia menestyäkseen. Miten suorahaku voi olla avain onnistuneeseen rekrytointiin...
Julkisen-sektorin-osaajat_pooli_InHuntGroup_plain
Avainpaikka julkisella sektorilla – miten varmistat parhaat hakijat?
Oikea ja aito suorahaku on edelleen julkiselle sektorille Suomessa yllättävän vieras rekrytoinnin toimintamalli.
Talousosaajat_pooli_InHuntGroup_plain2
Yrittäjäomistaja, rekrytoi ensimmäisenä talousosaaja – näin varmistat yrityksesi menestymisen
InHunt Groupilla pystymme yhdistämään taloushallinto- ja rekrytointiosaamisemme vahvaksi kokonaisuudeksi.
yhteistyö kättely ikoni

Haluatko kuulla lisää palveluistamme?

    Ota yhteyttä ja
    palaamme sinulle
    24h sisällä.

    InHunt Group on perustettu vuonna 2008  ja on nyt Suomen suurin suorahakutoimija. InHunt toimii jo kahdeksalla paikkakunnalla Suomessa.  Lisäksi InHunt Groupilla on oma kansainvälinen suorahakuverkosto – InHunt World, joka kattaa 29 maata ja kokoaa parhaat paikalliset toimijat yhteen. InHunt apunasi – ympäri maailman.

    Tilaa uutiskirje

    YHTEYSTIEDOT

    myynti@inhunt.fi

    Äyritie 12 C (Forte)
    01510 Vantaa