Viestintästrategia hallituksen pöydällä

Vuonna 1966 Pori Jazz-rytmimusiikin pääkonserttiin osallistui 600 henkilöä. Nyt olisi vuorossa 55. festarivuosi, mutta poikkeuksellinen koronatilanne estää valitettavasti toteutuksen tänä kesänä 2020. Kokonaiskäyntimäärältään Suomen suurimman festivaalin Pori Jazzin suosio on huimaava. Festivaalin historiaan mahtuu monenlaista, mutta aina se on ottanut paikkansa keskusteluissa ja kulkenut monen uudistavan ajatuksen aallonharjalla.

Tällä kertaa Hallitustyön Uusi Musta -sarjassamme esittelyssä on Tuomas Tyrsky, Pori Jazzin hallituksen varapuheenjohtaja sekä OP Koti Uusimaan toimitusjohtaja ja hallituksen jäsen. Tyrsky toimi ensimmäisen Pori Jazz -kautensa puheenjohtajana ja viihtyy erinomaisesti laajaa sekä monipuolista osaamista omaavassa hallituksessa.


Pori Jazzin hallituksen jäsenet Tuomas Tyrsky ja Ella Kanninen Kirjurinluodolla 2019

Viime vuonna 2019 Pori Jazz oli 349.518 käyntimäärällään Suomen suurin festivaali. Ennätysvuonna toteutettiin merkittäviä uudistuksia, mm. festivaalipuiston toteuttaminen kokonaisuudessaan Kirjurinluodossa sekä Pori Jazzin toimiston muutto uusklassiseen ja historiallisesti arvokkaaseen Porin Raatihuoneeseen. Myös Pori Jazzin hallitus on uudistunut.

Uusien ajatusten arvo on hallitukselle
elintärkeä elementti menestyksen rakentamisessa

Pori Jazzia kehittämään tarvitaan pitkän linjan konkareiden rinnalle uusia ja innokkaita musiikkifestivaalin tekijöitä ja tukijoita. Pori Jazzin isän, Jyrki Kankaan muistoa ja poikkeuksellista elämäntyötä halutaan vaalia ja kunnioittaa. Myös perinteisten jazz- ja musiikkipiirien ulkopuolelta on ammennettu osaamista ja näkemyksiä ennakkoluulottomasti. ”Vuoropuhelu on tärkeää, jotta uudistuminen jatkuu edelleen. Uudistuminen on voimavara vaikuttavan ja laajasti puhuttelevan toiminnan jatkuvassa kehittämisessä.”, toteaa Tuomas Tyrsky.

Me puhumme nyt tunnerikkaasta, ihmisiä yhdistävästä
ja perinteikkäästä toiminnasta

Vuonna 1990 julkistettiin Porin kaupungille ”arkitunnus”, jokapäiväiseen viestintään tarkoitettu kuvallinen iskulause: ”Oikean rytmin Pori”. Porin  vaakunaeläin toki säilytti asemansa virallisissa yhteyksissä. Tunnuksen taustalla oli tutkimus, jonka mukaan valtaosalle suomalaisista tulee Porin kaupungista ensimmäisenä mieleen Pori Jazz.

Entä tuleeko tulevaisuudessa Pori Jazzista mieleen Pori?

Pori Jazz on nykyään entistä enemmän tunnettu suomalaisena tapahtumana, joka on yhdistelmä sekä valtakunnallista että paikallista. Konserttiyleisön ohessa myös muut sidosryhmät nähdään tärkeinä voimavaroina, eikä vähiten elinvoimaisuuden kasvattamisen näkökulmasta.

Elinvoimaisuuden tukeminen ja kasvattaminen on Pori Jazzin ”nuoteissa ja rytmissä”, minkä tuloksia ovat taloudellinen kasvu ja hyvinvointi. Pori Jazzin talousvaikutukset Porin alueelle ovat kerrannaisvaikutuksineen vuositasolla 27,3 miljoonaa euroa ja tapahtuman työllisyysvaikutus on 150 henkilötyövuotta”, kertoo Tyrsky. Pori Jazzin hallitus ymmärtää roolinsa merkittävyyden kehittäessään Pori Jazzin toimintaa paikallisesti sekä myös valtakunnallisesti. Tässä viestintä on aivan avainroolissa ja siksi se nähdään strategisena elementtinä Pori Jazzin toiminnassa. ”Viestintästrategia on hallituksen asia. Se kattaa sisäisen ja ulkoisen viestinnän. Lisäksi strategia ottaa kantaa mm. yhteiskunnallisiin teemoihin kuten kestävään kehitykseen, yhteisöllisyyteen ja vastuullisuuteen. Tyypillisesti nämä ovat myös päällekkäisiä ja toisiinsa sitoutuvia elementtejä, ja on hallituksen tehtävä määrittää tulevaisuuden suuntaa. Pori Jazz on mm. sijoittanut kutsu- ja ammattilaisvierailta kerätyt akkreditointimaksut Suomen Luonnonsuojeluliiton hiilipörssiin.”, toteaa Tuomas Tyrsky.

Pori Jazzin viestintästrategia on hallituksen agendalla vahvasti ja aktiivisesti. Jazz-musiikki on itsessään monimuotoista ja monenlaisille sopivaa. Sitä ei voi rajata tiukasti ja siksi myös Pori Jazzin viestinnässä on vapausasteita, ja asioita käsitellään monipuolisesti. Hallitus, joka on ottanut viestintästrategian aktiiviseksi työkalukseen, on kantaaottava ja aktiivinen.

Sellainen on Pori Jazz – tapahtuma, joka kuuluu Euroopan vanhimpiin ja merkittävimpiin rytmimusiikin festivaaleihin. Tervetuloa Poriin rytmien vietäväksi jälleen heinäkuussa 2021!

Kirjoittanut,

Tarja Ilvonen

Johtaja Board Competencies

Senior Headhunter

InHunt Group

Jaa somessa:

avoin työpaikka ikoni

Rekrytointi tulossa?

Autamme mielellämme. Ota meihin
yhteyttä ja palaamme sinulle 24h sisällä.

Viimeisimmät

Uutiset

Liity sisäpiiriin ja

Tilaa InHunt Groupin Uutiskirje

Vastaanota sähköpostiisi tieto uusista avoimista työpaikoista, blogi-postauksista ja podcast-jaksoista.

Uusimmat työpaikat
Toimitusjohtaja
Commercial Director
Factory General Manager
Toimitusketjun johtaja | Supply Chain Director
Liiketoimintajohtaja
Uusimmat

Blogista

InHuntBlogi_johtamisen_vaikutus_tyovoiman_saatavuuteen
Johtamisen vaikutus työvoiman saatavuuteen
Tänä päivänä osaajien houkuttelussa töihin yritysten ja organisaatioiden maine ja työnantajamielikuva ovat koko ajan tärkeämmässä asemassa.
Kullanarvoiset vinkit avoimen työhakemuksen kirjoittamiseen
Kullanarvoiset vinkit avoimen työhakemuksen kirjoittamiseen
Etsitkö uutta työtä? Headhunterin vinkit avoimen työhakemuksen kirjoittamiseen.
InHuntBlogi_Kyberturvallisuus koetaan turvallisuuden tunteena-tai turvattomuuden_plain
Kyberturvallisuus koetaan turvallisuuden tunteena – tai turvattomuuden
Kyberturvallisuus koetaan turvallisuuden tunteena – tai turvattomuuden Helsingin Sanomien Turvallisuus -liitteen (viikko 48/2022) Puheenvuorossa Jarno Limnéll...
Asiakaspalautteet osana työntekijäkokemusta
Asiakaspalautteet osana työntekijäkokemusta
Asiakaspalautteet osana työntekijäkokemusta Haastattelimme tutkimusyritys Sailerin toimitusjohtaja Hannu Uotilaa. Pääset kuuntelemaan podcast-haastattelun täältä....
yhteistyö kättely ikoni

Haluatko kuulla lisää palveluistamme?

  Ota yhteyttä ja
  palaamme sinulle
  24h sisällä.

  InHunt Group logo

  InHunt Group perustettu vuonna 2008  ja on nyt Suomen suurin suorahakutoimija. InHunt toimii jo kahdeksalla paikkakunnalla Suomessa.  Lisäksi InHunt Groupilla on oma kansainvälinen suorahakuverkosto – InHunt World, joka kattaa 45 maata ja kokoaa parhaat paikalliset toimijat yhteen. InHunt apunasi – ympäri maailman.

  Tilaa uutiskirje

  YHTEYSTIEDOT

  myynti@inhunt.fi

  Äyritie 12 C (Forte)
  01510 Vantaa