Viestintästrategia hallituksen pöydällä

Vuonna 1966 Pori Jazz-rytmimusiikin pääkonserttiin osallistui 600 henkilöä. Nyt olisi vuorossa 55. festarivuosi, mutta poikkeuksellinen koronatilanne estää valitettavasti toteutuksen tänä kesänä 2020. Kokonaiskäyntimäärältään Suomen suurimman festivaalin Pori Jazzin suosio on huimaava. Festivaalin historiaan mahtuu monenlaista, mutta aina se on ottanut paikkansa keskusteluissa ja kulkenut monen uudistavan ajatuksen aallonharjalla.

Tällä kertaa Hallitustyön Uusi Musta -sarjassamme esittelyssä on Tuomas Tyrsky, Pori Jazzin hallituksen varapuheenjohtaja sekä OP Koti Uusimaan toimitusjohtaja ja hallituksen jäsen. Tyrsky toimi ensimmäisen Pori Jazz -kautensa puheenjohtajana ja viihtyy erinomaisesti laajaa sekä monipuolista osaamista omaavassa hallituksessa.


Pori Jazzin hallituksen jäsenet Tuomas Tyrsky ja Ella Kanninen Kirjurinluodolla 2019

Viime vuonna 2019 Pori Jazz oli 349.518 käyntimäärällään Suomen suurin festivaali. Ennätysvuonna toteutettiin merkittäviä uudistuksia, mm. festivaalipuiston toteuttaminen kokonaisuudessaan Kirjurinluodossa sekä Pori Jazzin toimiston muutto uusklassiseen ja historiallisesti arvokkaaseen Porin Raatihuoneeseen. Myös Pori Jazzin hallitus on uudistunut.

Uusien ajatusten arvo on hallitukselle
elintärkeä elementti menestyksen rakentamisessa

Pori Jazzia kehittämään tarvitaan pitkän linjan konkareiden rinnalle uusia ja innokkaita musiikkifestivaalin tekijöitä ja tukijoita. Pori Jazzin isän, Jyrki Kankaan muistoa ja poikkeuksellista elämäntyötä halutaan vaalia ja kunnioittaa. Myös perinteisten jazz- ja musiikkipiirien ulkopuolelta on ammennettu osaamista ja näkemyksiä ennakkoluulottomasti. ”Vuoropuhelu on tärkeää, jotta uudistuminen jatkuu edelleen. Uudistuminen on voimavara vaikuttavan ja laajasti puhuttelevan toiminnan jatkuvassa kehittämisessä.”, toteaa Tuomas Tyrsky.

Me puhumme nyt tunnerikkaasta, ihmisiä yhdistävästä
ja perinteikkäästä toiminnasta

Vuonna 1990 julkistettiin Porin kaupungille ”arkitunnus”, jokapäiväiseen viestintään tarkoitettu kuvallinen iskulause: ”Oikean rytmin Pori”. Porin  vaakunaeläin toki säilytti asemansa virallisissa yhteyksissä. Tunnuksen taustalla oli tutkimus, jonka mukaan valtaosalle suomalaisista tulee Porin kaupungista ensimmäisenä mieleen Pori Jazz.

Entä tuleeko tulevaisuudessa Pori Jazzista mieleen Pori?

Pori Jazz on nykyään entistä enemmän tunnettu suomalaisena tapahtumana, joka on yhdistelmä sekä valtakunnallista että paikallista. Konserttiyleisön ohessa myös muut sidosryhmät nähdään tärkeinä voimavaroina, eikä vähiten elinvoimaisuuden kasvattamisen näkökulmasta.

Elinvoimaisuuden tukeminen ja kasvattaminen on Pori Jazzin ”nuoteissa ja rytmissä”, minkä tuloksia ovat taloudellinen kasvu ja hyvinvointi. Pori Jazzin talousvaikutukset Porin alueelle ovat kerrannaisvaikutuksineen vuositasolla 27,3 miljoonaa euroa ja tapahtuman työllisyysvaikutus on 150 henkilötyövuotta”, kertoo Tyrsky. Pori Jazzin hallitus ymmärtää roolinsa merkittävyyden kehittäessään Pori Jazzin toimintaa paikallisesti sekä myös valtakunnallisesti. Tässä viestintä on aivan avainroolissa ja siksi se nähdään strategisena elementtinä Pori Jazzin toiminnassa. ”Viestintästrategia on hallituksen asia. Se kattaa sisäisen ja ulkoisen viestinnän. Lisäksi strategia ottaa kantaa mm. yhteiskunnallisiin teemoihin kuten kestävään kehitykseen, yhteisöllisyyteen ja vastuullisuuteen. Tyypillisesti nämä ovat myös päällekkäisiä ja toisiinsa sitoutuvia elementtejä, ja on hallituksen tehtävä määrittää tulevaisuuden suuntaa. Pori Jazz on mm. sijoittanut kutsu- ja ammattilaisvierailta kerätyt akkreditointimaksut Suomen Luonnonsuojeluliiton hiilipörssiin.”, toteaa Tuomas Tyrsky.

Pori Jazzin viestintästrategia on hallituksen agendalla vahvasti ja aktiivisesti. Jazz-musiikki on itsessään monimuotoista ja monenlaisille sopivaa. Sitä ei voi rajata tiukasti ja siksi myös Pori Jazzin viestinnässä on vapausasteita, ja asioita käsitellään monipuolisesti. Hallitus, joka on ottanut viestintästrategian aktiiviseksi työkalukseen, on kantaaottava ja aktiivinen.

Sellainen on Pori Jazz – tapahtuma, joka kuuluu Euroopan vanhimpiin ja merkittävimpiin rytmimusiikin festivaaleihin. Tervetuloa Poriin rytmien vietäväksi jälleen heinäkuussa 2021!

Kirjoittanut,

Tarja Ilvonen
Johtaja Board Competencies
Senior Headhunter
InHunt Group

Tutustu myös muihin "Hallitustyön uusi musta"-sarjan artikkeleihin:

Vastuullisuusstrategia vai vastuullinen strategia_InHuntBlogi_1200x630px_plain3
Vastuullisuusstrategia vai vastuullinen strategia
Vastuullisuuden asettamat vaatimukset tulevat aidosti muuttamaan yritysten...
InHuntBlog-Vastuullisuus liiketoiminnassa_InHuntBlogi_1200x630px_plain4
Vastuullisuus liiketoiminnassa – johtajan, koko johdon vai hallituksen vastuulla?
Uudessa blogissa pureudumme yritysten vastuullisuuden johtamiseen ja strategiseen...
InHuntBlog-Nuijahallitus on historiaa_InHuntBlogi_1200x630px_plain3
Nuijahallitus on historiaa
Hallitustyö kaipaa tuuletusta. Hallitustyön Uusi Musta – sarjan haastattelussa...
Viestintästrategia hallituksen pöydällä_InHuntBlogi_1200x630px_plain2
Viestintästrategia hallituksen pöydällä
  Vuonna 1966 Pori Jazz-rytmimusiikin pääkonserttiin osallistui 600 henkilöä....
Hallituksen hallittu huvinvointi_InHuntBlogi_1200x630px_plain2
Hallituksen hallittu huvinvointi
  Kuinka usein olet nähnyt yrityksen organisaatiokaavion esitettynä muussa...
Kulttuurin tyostaminen – hallituksen supervoima_1200x630px_plain
Kulttuurin työstäminen - hallituksen supervoima
    Osakeyhtiölaissa määritellään hallituksen tehtävät, joihin kuuluvat...

Jaa somessa:

avoin työpaikka ikoni

Rekrytointi tulossa?

Autamme mielellämme. Ota meihin
yhteyttä ja palaamme sinulle 24h sisällä.

Viimeisimmät

Uutiset

Henkilökuvassa

Headhunterimme

Liity sisäpiiriin ja

Tilaa InHunt Groupin Uutiskirje

Vastaanota sähköpostiisi tieto uusista avoimista työpaikoista, blogi-postauksista ja podcast-jaksoista.

Uusimmat työpaikat
Liiketoimintajohtaja
Toimitusjohtaja
HR-johtaja
Head of Sales, Process Industry
Hotellinjohtaja
Uusimmat

Blogista

Vastuullisuusstrategia vai vastuullinen strategia_InHuntBlogi_1200x630px_plain3
Vastuullisuusstrategia vai vastuullinen strategia
Vastuullisuuden asettamat vaatimukset tulevat aidosti muuttamaan yritysten liiketoiminnan muotoja. Hallituksella on avainrooli tässä muutoksessa.
InHuntBlogi_Tapani-Tuohimaa_plain
Headhunterin vinkit työnhakijalle: näin teet vaikutuksen ja myyt itsesi uuteen työpaikkaan
Senior Headhunter Tapani Tuohimaan vinkit työnhaussa vakuuttamiseen.
InHuntBlog-Mistä koostuu hallitushaun laatu – ja miksi laatu on tärkeää_plain2
Mistä koostuu hallitushaun laatu - ja miksi laatu on tärkeää?
InHunt Groupin hallitushakujen mallia on kehitetty systemaattisesti viimeiset viisi vuotta ja hakujen laadun tarkastelu on jatkuvaa
InHunt Groupin toimitusjohtajan ajatuksia hakijapalautteista_plain
InHunt Groupin toimitusjohtajan ajatuksia hakijapalautteista: “Tätä osasin odottaa, mutta yllätyin sen toistuvuudesta.” 
InHunt Groupin toimitusjohtaja Kari Juutilainen kävi läpi tuoreimmat sata InHuntille tullutta sanallista palautetta työnhakijoilta. Työnhakijat odottavat jo...
yhteistyö kättely ikoni

Haluatko kuulla lisää palveluistamme?

  Ota yhteyttä ja
  palaamme sinulle
  24h sisällä.

  InHunt Group on perustettu vuonna 2008  ja on nyt Suomen suurin suorahakutoimija. InHunt toimii jo kahdeksalla paikkakunnalla Suomessa.  Lisäksi InHunt Groupilla on oma kansainvälinen suorahakuverkosto – InHunt World, joka kattaa 29 maata ja kokoaa parhaat paikalliset toimijat yhteen. InHunt apunasi – ympäri maailman.

  Tilaa uutiskirje

  YHTEYSTIEDOT

  myynti@inhunt.fi

  Äyritie 12 C (Forte)
  01510 Vantaa