Maailmanlaajuinen pandemia on koetellut lähes kaikkia ja InHunt World suorahakuketjun kumppanit yli 30 eri maassa eivät ole tästä poikkeus. InHunt Worldin blogisarjassa käydään läpi eri maita, haastatellaan paikallisia kumppaneita ja pyydetään kertomaan, miten asiat ovat tällä hetkellä heidän kotimaissaan.

Tähän mennessä olemme saaneet lukea InHunt Worldin Ranskan, Puolan ja Itävällan kumppanien kommentteja siitä, miten asiat ovat näkyneet heille viimeisten kuukausien aikana. Seuraavassa muutamia mielenkiintoisia poimintoja niistä:

Puola:

”Etätyöskentely on uusi normaali. Useat yritykset ovat huomanneet, että työntekijät ovat usein tuottavampia, kun tekevät töitä esim. kotoa käsin. Me emme vielä tiedä johtuuko tämä paremmasta työn ja vapaa-ajan tasapainosta vai kenties siitä, että ihmiset alkoivat arvostamaan työpaikkaansa enemmän, kun kriisi ja sitä kautta myös massiiviset lomautukset ja irtisanomiset alkoivat. Mikäli yritykset tulevat myös jatkossa pysymään tässä ja pitämään työntekijänsä lähes 100% etätöissä, tulevat mm. toimistotilojen vuokrat tippumaan dramaattisesti.

Myös pandemia todennäköisesti muokkaa pysyvästi sitä, miten haluamme elää ihan normaalia arkea. Enää ei ole tarvetta maksaa miljoonaa sadan neliön asunnosta Krakovan keskustasta, vaan voi ostaa kolme kertaa isomman talon vuoristosta läheltä järveä ja kaukana ison kaupungin melusta ja saasteista. Sieltä voi sitten kerran, pari viikossa ajaa keskustaan, mikäli on siihen tarvetta.”, toteaa Adam Lyko (CEO, Sowelo Consulting, Partner of InHunt World in Poland) mahdollisista muutoksista pandemian jälkeisessä työelämässä.

Lue Adamin haastattelu kokonaisuudessaan InHunt Worldin blogista: https://inhuntworld.com/pandemic-blog-series-poland/

Ranska:

”Tähän asti bisnes on sujunut ihan mukavasti. Maaliskuussa käynnistimme vielä useita eri hakuja ja yritykset olivat halukkaita investoimaan. Työmme oli helppo siirtää kotitoimistoon ja meillä kesti vain muutama päivä säätää prosessit kohdalleen. Kun liikkumiskielto oli ohi, joillakin asiakkaistamme oli vaikeuksia, ja joillakin taas kysyntä räjähti käsiin. On selvää, että kaikkiin yrityksiin ei pandemia ole vaikuttanut läheskään samalla tavalla.

Nyt toisen aallon kynnyksellä, näkymät ovat muuttuneet. Tämä johtuu pitkälti siitä, että pandemian loppua ei ole ihan heti nähtävissä. Asiakkaat ja ehdokkaat laittavat tällä hetkellä projekteja holdiin. Ranskan hallitus on tehnyt työnsä melko hyvin, mutta pelkäämme, että pahin on vielä edessä”, kertoo Xavier Simon (CEO, Granit RH, Partner of InHunt World in France).

Lue Xavierin haastattelu kokonaisuudessaan InHunt Worldin blogista: https://inhuntworld.com/pandemic-blog-series-france/

Itävalta:

”Yritykset kamppailevat tällä hetkellä. Ne yritykset selviytyvät helpommin, joilla on säästöjä ja/tai ei ole niin korkeat kiinteät kustannukset. Rekrytointikiellot olivat päällä useiden kuukausien ajan, mutta syyskuusta eteenpäin ovat yritykset taas aktivoituneet ja pyrkivät kuromaan vielä tämän vuoden aikana kiinni sen mitä pystyvät. Toisaalta on yrityksiä, jotka käyttivät pandemian siihen, että ne irtisanoivat suuren osan työntekijöistään ja muotoilivat yrityksen strategian täysin uusiksi”, kertoo Thomas Zahlten (CEO, Breadhunter, Partner of InHunt World in Austria). 

Lue Thomasin haastattelu kokonaisuudessaan InHunt Worldin blogista: https://inhuntworld.com/pandemic-blog-series-austria/