Yksi työhaastattelun vakiokysymyksistä on se, että missä näet itsesi viiden vuoden päästä? Kun tuota kysymystä kysyttiin työnhakijoilta vuonna 2015, voi aika varmuudella sanoa, että hyvin harva osui oikeaan. Vuosi 2020 on ollut kaikkea muuta, mitä osasimme odottaa. Nyt kuitenkin sitä on enää pari viikkoa jäljellä ja vihdoinkin vuosi 2021 odottaa kulman takana.

Nyt onkin hyvä hetki katsoa vähän taaksepäin ja kerrata, mitkä olivat vuoden 2020 suosituimmat blogit:

Näin kirjoitat CV:n oikein

 ”Oletetaan, että paikkaa hakee yhteensä 100 hakijaa ja se mitä rekrytoinnista vastuussa oleva henkilö näkee on se, että järjestelmä rankkaa hakijat paremmuusjärjestykseen sen mukaan kuinka hyvin heidän profiili osuu siihen mitä haetaan. Prosenttilukema henkilön vieressä kertoo suoraan kuinka sopiva matchi hakija on. Näin ollen rekrytoijan ei edes tarvitse katsoa todennäköisesti kuin kymmenen sopivinta hakijaa ja tehdä päätös kenen kanssa jatketaan.”

Lue vinkit siihen, miten kirjoitat CV:n oikein, jotta rekrytointijärjestelmät rankkaavat sinut hakijoiden kärkipäähän: https://inhunt.fi/2020/11/nain-kirjoitat-cvn-oikein/

#CV #hakemus #rekrytointi #työnhaku #blogi #InHuntGroup

Hyvän LinkedIn-profiilin 14 elementtiä

Tänä päivänä LinkedInistä löytyy yli 660 miljoonaa ammattilaista. Suomalaisiakin siellä on jo reilusti yli miljoona ja määrä kasvaa tasaisesti.

Tässä blogissa käydään läpi, mihin kannattaa kiinnittää huomiota omassa profiilissa ts. mistä asioista muodostuu hyvä LinkedIn-profiili: https://inhunt.fi/2020/02/hyvan-linkedin-profiilin-14-elementtia/

#blogi #LinkedIn #InHuntGroup

Miten tuleva mahdollinen työnantaja hyötyy osaamisestasi?

”Oman kokemukseni ja arvioni mukaan 95% työnhakijoista lähestyy rekrytoijia ja headhuntereita esim. LinkedInissä kysymällä, olisiko jotain sopivaa paikkaa tarjolla tai, että he olisivat kiinnostuneita kuulemaan uusista mahdollisuuksista. Uskaltaisin väittää, että hyvin harva noista viesteistä johtaa yhtään mihinkään.”

Lue kirjoitus: https://inhunt.fi/2020/08/miten-tuleva-mahdollinen-tyonantaja-hyotyy-osaamisestasi/

#työnhaku #LinkedIn #blogi #InHuntGroup

Viisi vinkkiä työnhakuun vuodelle 2020:

Vuoden alussa jaoimme parhaat työnhakuvinkit vuodelle 2020.

Lue kirjoitus: https://inhunt.fi/2020/01/5-vinkkia-tyonhakuun-vuodelle-2020/

#InHuntGroup #blogi #työnhaku #rekrytointi

Pitkästä aikaa työnhaussa: Osa 6/6 – Palkka- & Sopimusneuvottelut

Yksi asia, joka usein askarruttaa työnhakuprosessissa on palkkakeskustelu ja siihen liittyvät kysymykset. Tämän blogisarjan viimeisessä osassa pyritään avaamaan tätä työnhakuprosessin vaihetta ja antamaan muutamia konkreettisia vinkkejä: https://inhunt.fi/2020/08/pitkasta-aikaa-tyonhaussa-osa-6-6-palkka-ja-sopimusneuvottelut/

#blogi #työnhaku #palkka #palkkatoive #työsopimus