Tuuli Paasilehto – Miksi parhaat tekijät eivät valitse sinun yritystäsi? Näin käännät tilanteen eduksesi!

Tuuli Paasilehto - InHunt Group Oy
Jaa somessa:

Senior Headhunter Tuuli Paasilehto etsii työn ja tekijän täydellistä matchia

Juttelen päivittäin yritysjohtajien ja huippuasiantuntijoiden kanssa. Kun uran suuntaa pohditaan, palkka ja edut ovat vain pieni osa yhtälöä. Todelliset kysymykset liittyvät työn merkityksellisyyteen, kasvuun ja arvoihin ja miten ne kohtaavat työnantajan ja työntekijän arjessa.  
Minulle headhunterin työssä palkitsevinta on täydellinen match – kun henkilön unelmat, kokemus ja osaaminen kohtaavat yrityksen odotukset ja tarpeet.  

Onko tarinasi houkutteleva? – pohditaan sitä yhdessä

InHuntBlogi_Oletko vaihtamassa työpaikkaa_ Pidä nämä mielessä, kun teet päätöstä
Oletko vaihtamassa työpaikkaa? Pidä nämä mielessä, kun teet päätöstä.
Hyvin usein näkee tai kuulee, että henkilö on joutunut pettymään sen jälkeen, kun on vaihtanut työpaikkaa. Työpaikan vaihtoon...

Olen aina ollut kiinnostunut siitä, miksi asiat toimivat – ja miten niitä voi tehdä vielä paremmin. Headhunterina pääsen keskustelemaan näistä asioista joka päivä. Tärkeimmät keskustelut käydään jo ennen kuin yritys päättää ryhtyä rekrytointiin. 

Olen läsnä yritysjohtajien arjessa ennen kuin rekrytointipäätös on tehty – ja itse asiassa juuri tämä tekee rekrytoinneista onnistuneempia.

Tapaan ihmisiä seminaareissa, klubeilla, LinkedInissä – ja kyllä, joskus myös bändikeikan tauolla. Niin, ja tietysti silloin, kun olemme sopineet tapaamisen kalenteriin. Keskustellessamme haluan ymmärtää syvällisesti, mitä yrityksessäsi tapahtuu, minne olette menossa ja mikä tekee teistä voittajia. 

  • Mikä on ylivoimainen kilpailuetunne?
  • Mitä tavoittelette?
  • Millaista osaamista tavoitteiden saavuttaminen edellyttää?
  • Millaisia haasteita oikeiden osaajien löytämisessä on koettu? 

Nämä eivät ole rekrytointikysymyksiä – ne ovat liiketoiminnan ydinkysymyksiä. Ja mitä paremmin ymmärrän ne, sitä paremmin voin auttaa sinua löytämään juuri ne ihmiset, jotka vievät yrityksesi sinne, minne haluat mennä.

 
Siksi tapaamisemme kannattaa.  

Mitä parhaat ehdokkaat haluavat tietää ennen kuin vaihtavat työpaikkaa?

Kilpailu parhaista osaajista on kovempaa kuin koskaan. Parhailla ehdokkailla ei ole tarvetta vaihtaa työpaikkaa – he vaihtavat vain, jos uusi tehtävä tarjoaa jotain, mitä nykyinen työ ei anna. 

Pohtimalla vastauksia näihin kysymyksiin rakennat luottamusta huippuehdokkaan kanssa jo ensimmäisestä kohtaamisesta. 

Miksi tämä työ on parempi kuin se loistava paikka, jossa henkilö jo on?

Headhunter tapaa useimmiten työssään tyytyväisiä henkilöitä, jotka eivät etsi aktiivisesti uutta työtä.
Miksi heidän kannattaisi kiinnostua? Mikä tekee tästä tehtävästä ainutlaatuisen? 
Pohdi myös omaa kokemustasi:  Miksi sinä viihdyt tässä yrityksessä? Mikä on ollut kaikkein antoisinta? 

Mitä uutta työ tarjoaa?

Mitä työ antaa sen vaatimusten vastineeksi? Kukaan ei täytä työpaikkailmoituksen vaatimuksia 100-prosenttisesti. Onko silloin kyse osaamisen, kokemuksen ja näyttöjen puutteista – vai mahdollisuudesta oppia ja kehittyä? 
Pohdi myös omaa kokemustasi: Miten yrityksenne tukee henkilöstön kehittymistä? 

Tapasin joku aika sitten podcast-vieraanani asiantuntijoita, joiden kanssa oli mahdollisuus keskustella työmarkkinoiden kohtaantohaasteista ja koko elämän mittaisesta osaamisen kehittämisestä. Miten varmistat, että henkilöt kehittyvät työssään ja sitoutuvat samalla yritykseenne syvemmin?

Miten työpaikan vaihtaminen vie uralla eteenpäin?

Parhaat osaajat haluavat ymmärtää, miten uusi työ vie kohti suurempaa päämäärää. Mitä konkreettisempi olet tähän kysymykseen vastatessasi, sitä uskottavampi olet. 
Pohdi myös omaa kokemustasi: Millaisia urapolkuja yrityksessänne on? 

Mikä on yrityksen todellinen tilanne ja tulevaisuus?

Julkiset luvut kertovat vain osan tarinasta. Mitä avoimemmin yritys pystyy kertomaan strategiastaan, tavoitteistaan ja tulevaisuuden suunnitelmistaan, sitä helpompi ehdokkaan on nähdä itsensä osana sitä. 
Pohdi myös omaa kokemustasi: Miten teillä osallistetaan ihmisiä strategiseen työhön ja kehittämiseen? 

Kuka on tuleva esihenkilö ja miten hän johtaa?

Ehdokkaalle rekrytointiprosessi voi tuntua läpivalaisulta. Mitäpä jos prosessi olisikin tasavertaisempi? 
Millainen ihminen ehdokkaan tuleva esihenkilö on johtamistavaltaan, persoonana ja toimintatavoiltaan?
Mikä on hänen paras onnistumisensa? Suurin mokansa ja siitä saatu oppi? 
Pohdi myös omaa kokemustasi: Millaista palautetta olet saanut johtamisestasi? Mistä sinua kiitetään? Missä haluat kehittyä? 

Eikä tarvitse odottaa, että ehdokas näitä kysyy. Näiden pohdintojen ympärille saat rakennettua houkuttelevan tarinan rekrytointia tukemaan. 

Virheet opettavat – mutta oikeilla kysymyksillä ne voi myös välttää

Kaikki eivät löydä heti oikeaa paikkaa – enkä minäkään ole aina ollut täydellisten matchien mestari. 

Minäkin olen saanut potkut. Ei siksi, etten olisi ollut hyvä työssäni, vaan koska minun kokemukseni, osaamiseni ja näyttöni eivät vastanneet työnantajani odotuksia ja tehtävän vaatimuksia. Tämä olisi voitu selvittää jo rekrytointiprosessin aikana – jos vain puolin ja toisin oikeat kysymykset olisi esitetty. 

Tästä kokemuksesta opin jotain arvokasta: virherekrytoinnit eivät ole kenenkään etu. Ei yrityksen, ei työntekijän – eikä liiketoiminnan. Jokainen väärä rekrytointi maksaa rahaa, aikaa ja energiaa, mutta ennen kaikkea se vaikuttaa ihmisiin. Olen nähnyt läheltä, millaista turhautumista, unettomia öitä ja epävarmuutta huono rekrytointi voi aiheuttaa – eikä kenenkään pitäisi joutua siihen tilanteeseen. 

Tämä on syy, miksi teen työtäni niin intohimoisesti. Minun missioni on varmistaa, että rekrytointipäätökset perustuvat molemminpuoliseen, syvälliseen ymmärrykseen työnantajan ja työntekijän odotuksista. Kun match on oikea, syntyy paitsi liiketoiminnallista menestystä, myös työssä viihtymistä, kasvua ja hyvinvointia. 

Ja juuri siksi, kun tapaamme, menemme nopeasti pintaa syvemmälle. Haluan ymmärtää, mitä oikeasti tarvitset ja mihin suuntaan olet menossa – jotta löydämme ratkaisun, joka on kestävä, molemminpuolinen ja ennen kaikkea onnistunut. 

Pidetään yhteyttä – reitti parhaisiin rekrytointeihin rakennetaan jo ennen rekrytointipäätöstä

Kilpailu parhaista osaajista on aina kuuma. Tutustutaan ja rakennetaan houkuttelevaa tarinaa yhdessä.  

Tuuli Paasilehto
Senior Headhunter
InHunt Group Oy
+358 40 631 8777

Kuvassa Senior Headhunter Tuuli Paasilehto.
Kuka olen?
Tuuli Paasilehto, Senior Headhunter, InHunt Group Oy

Olen Senior Headhunter, jolla on kokemusta siitä, mitä yrityksissä tapahtuu, kun markkina muuttuu, skaalautuminen haastaa nykyiset rakenteet tai digitalisaatio pakottaa uudistumaan. Rekrytointitapani on käytännönläheinen, suora ja nopea – kuten yrityksen päätöksenteon pitääkin olla. Olen tiiminvetäjä ja vastaan InHuntissa finanssitoimialan osaamisesta. Toimeksiantoja teen hallitustehtäviin ja ylimpään johtoon mutta tietysti myös erilaisiin muihin, kovaa asiantuntemusta edellyttäviin tehtäviin – monille toimialoille, erityisesti palvelualalla. 


Koulutukseltani olen juristi. Tieni headhunteriksi on kulkenut tutkimuksen ja opetuksen parista finanssitoimialan johtotehtäviin. Minulla on kokemusta yritysten strategisten haasteiden ratkaisemisesta ja työsuhteiden koko elinkaaresta – alusta loppuun. Näitä kokemuksia hyödynnän jututtaessani ja tarvittaessa haastaessani asiakkaitani toimeksiantojen profiloinnissa. Autan yrityksiä löytämään juuri oikeat ihmiset – ja ihmisiä löytämään juuri oikeat paikat. 

Haluatko nähdä, mitä teen vapaalla? Seuraa bändejäni sosiaalisessa mediassa ja tule keikalle! 

Jaa somessa:
avoin työpaikka ikoni

Rekrytointi tulossa?

Autamme mielellämme. Ota meihin
yhteyttä ja palaamme sinulle 24h sisällä.

Liity sisäpiiriin ja

Tilaa InHunt Groupin Uutiskirje

Vastaanota sähköpostiisi tieto uusista avoimista työpaikoista, blogi-postauksista ja podcast-jaksoista.

Uusimmat työpaikat
Tehtaanjohtaja
CEO / Toimitusjohtaja, Turku, Pk-seutu
Toiminnanjohtaja
Kaupallinen johtaja | Commercial Director
Projektipäällikkö/projektijohtaja
Uusimmat

Blogista

Rekrytointiprosessin vaiheet–opas työnantajille_plain-2
Rekrytointiprosessin vaiheet – opas työnantajille
Rekrytointiprosessi on monivaiheinen kokonaisuus, jonka onnistuminen vaikuttaa suoraan yrityksen menestykseen ja työnantajamielikuvaan. Tässä blogitekstissä...
InHunt_Varmista yrityksesi SaaS-menestys_1200px_plain
Varmista yrityksesi SaaS-menestys – näin rekrytoit huippuosaajat
SaaS-alan huima kasvu luo kovia haasteita huippuosaajien rekrytointiin! Kilpailu parhaista osaajista on kovaa, ja väärät rekrytoinnit voivat tulla kalliiksi.  Yhteistyö...
Kuvassa menossa työhaastattelu kokoustilassa. Kolme henkilöä pöydän ääressä. Blogi: Miksi suorahaku on tehokkain tapa rekrytoida?
Miksi suorahaku on tehokkain tapa rekrytoida?
Yrityksen arvo syntyy työntekijöiden ajatuksista. Rekrytointi on tärkeä päätös, ja suorahaku voi olla tehokkain tapa löytää avainhenkilöt nopeasti. Senior Headhunter...
Kuvassa Senior Headhunter Aki Alho. Enegriatoimialapoolin blogi.
Kilpailu energia-alan osaajista kiihtyy – varmista parhaat tekijät
Kilpailu energia-alan osaajista kiihtyy! InHunt Groupin osaajapooli auttaa löytämään huippuosaajat vihreän siirtymän hankkeisiin.
yhteistyö kättely ikoni

Haluatko kuulla lisää palveluistamme?

    Ota yhteyttä ja
    palaamme sinulle
    24h sisällä.

    InHunt Group on perustettu vuonna 2008  ja on nyt Suomen suurin suorahakutoimija. InHunt toimii jo kahdeksalla paikkakunnalla Suomessa.  Lisäksi InHunt Groupilla on oma kansainvälinen suorahakuverkosto – InHunt World, joka kattaa 29 maata ja kokoaa parhaat paikalliset toimijat yhteen. InHunt apunasi – ympäri maailman.

    Tilaa uutiskirje

    YHTEYSTIEDOT

    myynti@inhunt.fi

    Äyritie 12 C
    (vastaanotto Äyritie 12 B)
    01510 Vantaa

    Artikkelisarja rekrytointiprosessin parantamiseksi

    Teen itse ja säästän - vai säästänkö?

    Jätä sähköpostiosoitteesi, niin lähetämme sinulle kolme faktantäyteistä työnantajille ja yrityksen päättäjille suunnattua asiantuntija-artikkelia sekä viikottaisen uutiskirjeemme. Voit halutessasi poistua postituslistalta uutiskirjeen lopussa olevasta linkistä.