Tuuli Paasilehto – Haluatko saada parhaan tekijän – näihin kysymyksiin halutaan vastaus!

Tuuli Paasilehto - InHunt Group Oy
Jaa somessa:

Senior Headhunter Tuuli Paasilehto etsii työn ja tekijän täydellistä matchia

Juttelen päivittäin yritysjohtajien ja kovien asiantuntijoiden kanssa. Kun uutta suuntaa uralle mietitään, työn sisältö, liksa ja edut ovat vain pieni osa siitä, mitä ihmiset pohtivat. Minulle headhunterin työssä on palkitsevinta, kun täydellinen match yrityksen odotusten ja tarpeiden sekä ehdokkaan unelmien, kokemuksen ja osaamisen välillä löytyy.

Headhunting on luottamusbusinesta!

InHuntBlogi_Oletko vaihtamassa työpaikkaa_ Pidä nämä mielessä, kun teet päätöstä
Oletko vaihtamassa työpaikkaa? Pidä nämä mielessä, kun teet päätöstä.
Hyvin usein näkee tai kuulee, että henkilö on joutunut pettymään sen jälkeen, kun on vaihtanut työpaikkaa. Työpaikan vaihtoon...

Minua on aina kiinnostanut, miten asiat toimivat. Headhunterin työssä olen näiden asioiden äärellä joka päivä. Headhunting on luottamusbusinesta. Luottamus syntyy kuin itsestään, kun tulee tunne molemminpuolisesta välittämisestä, arvostuksesta ja kiinnostuksesta. Minulle on tärkeää löytää paikkoja keskusteluille. Joskus jutunjuuri löytyy siitä, kun johtaja itse miettii uralle uutta suuntaa. Tapaan ihmisiä seminaareissa, klubeilla, sosiaalisen median kanavissa, bändini keikan tauolla. Usein ehdotan kuulumisten päivittämistä soittamalla suoraan niille johtajille, joiden näen tekevän omassa yhteisössään hyvää työtä: “Teillä onnistutaan, mikä on sinun roolisi siinä? Mihin teillä ollaan menossa? Kuinka vastaatte alan haasteisiin?”.

Potkut ja pettymykset opettaa – kivempikin reitti onnistumiseen löytyy!

Elämässä kaikki ei aina onnistu. Kun jossain vaiheessa tehtäviini kuului runsaasti työsuhteiden päättämistä, huomasin kehittyneeni siinä tehtävässä, kun olin saanut potkut itse ensimmäisen kerran. Tuttua on minulle myös tilanne, jossa havahduin melko nopeasti uudessa tehtävässä aloitettuani, että nyt ei mennyt valinta kohdalleen. Ja tunne oli vieläpä molemminpuolinen.

Missioni headhunterina on löytää sellaisia matcheja työnantajan ja henkilön välillä, että molempien odotukset kohtaavat ja pettymykset vältetään. Motivoidun näistä täydellisistä kohtaamisista syntyvästä ilosta, taloudellisesta hyödystä, luovuudesta ja asiakaskokemuksesta! Iloitsen kaikesta vältetystä, pettymyksien aiheuttamasta sydämentykytyksesta, migreenistä, ahdistuksesta ja mitä näitä on – tunnistat varmaan, luulenpa että sinäkään et ole niiltä välttynyt.

Minä lupaan headhunterina, että kohtaamisesta kanssani sinulle tulee hyvä mieli. Kun tapaan sinut, olen tehnyt kotiläksyt ja minulla on paljon kysymyksiä. Mitä kohti olet menossa ja millä aikataululla, missä olet nyt, mikä estää sinua pääsemästä tavoitteeseen, mitä olet valmis panostamaan, että saavutat tavoitteen. Minun kanssani voit olla “paljaana”. Hyväksyn epätäydellisyyden, intohimoisuuden, karun asiallisen tavoitekeskeisyyden, tunteet ja tunteettomuuden. Minä haluan, että sinä onnistut. Ja haluan tarjota sinulle apuani, jos uskon, että minä tai kollegani voi sinua auttaa.

Kaikki kortit pöytään! Täällä toteutetaan unelmia!

Kun haluat varmistaa, että organisaatiosi on voittaja kilpailussa parhaista osaajista, ässää ei kannata piilottaa hihaan. Ole valmis vastaamaan näihin kysymyksiin:

Seitsemän kysymystä organisaatiolle

Miksi teillä tarjolla oleva työ päihittää sen loistavan työpaikan, jossa henkilö nyt on?

Headhunter tapaa useimmiten työhönsä tyytyväisiä ihmisiä keskellä arjen kiireitä ja suostuttelee heitä kiinnostumaan tarjolla olevasta tehtävästä. Ehkä haluat kuulla tulevissa haastatteluissa ehdokkailta reflektointia siitä, miten he kokevat, että heidän unelmansa teillä täyttyvät samalla kuin teidän organisaationne tavoittaa strategiset tavoitteensa. Puhutaan sen vuoksi omista kokemuksistasi. Miksi sinä viihdyt tässä työpaikassa? Mikä on ollut kaikkein antoisinta?

Mitä uutta opittavaa työ tarjoaa?

Toimeksiannossa täytettävänä oleva profiili on toivomuslista. Profiilin kriittiset kompetenssit täytyy olla jokaisella finaaliin etenevällä ehdokkaalla. Kukaan ei täytä vaatimuksia 100 prosenttisesti. Riippuu ajatustavasta, onko kyse siitä, että henkilö ”ei osaa” vai tarjoaako työ ”mahdollisuuden oppia”.

Headhunteria käytetään useimmiten silloin, kun halutaan löytää tehtävään henkilö, joka on mahdollisimman nopeasti tehtävässä ”tuottava”. Headhunteria kannattaa käyttää myös arvioimaan ja sanoittamaan ehdokkaiden potentiaalia.

Kuuntelen parhaillaan Spotifysta Esa Saarisen tuoretta Aalto-yliopiston luentosarjaa Filosofia ja systeemiajattelu. Kun emeritusprofessori oli kysynyt rallikuskilta, mestari-jääkiekkovalmentajalta ja tunnetulta muusikolta, mikä on heidän menestyksensä salaisuus, he kertoivat: ”ajavansa kurviin niin, että kahden kurvin päässä odottava vaikea kurvi menee oikein”, ”pelaavansa, mitä peli pyytää”, tai ”mä mietin, mihin se biisi on menossa ja soitan niin.”

Tarjoaako työ uutta niin, että siirto kannattaa tehdä tulevaisuutta silmällä pitäen? Elämänmittainen oppiminen palvelee ihmistä, organisaatiota ja yhteiskuntaa.

Miten tämä steppi vie uralla eteenpäin?

Mitä konkreettisemmin tämä sanoitetaan, sitä uskottavammalta se kuulostaa.

Firman historia, taloudellinen tilanne ja tulevaisuus

Julkisista lähteistä löytyy se, mitä julkaistavaksi on haluttu. Kun toimeksiantajana heittäydyt prosessiin, ehkä haluat avata tarinaa laajemmin. Se lisää luottamusta heti alkupeleissä.

Firman omistajuus ja tahtotila

Ihan kaikkea ei voi kertoa, mutta yllättävän paljon kyllä. Esimerkiksi exitin erikoisosaajia on löydettävissä organisaation jokaiselle tasolle. Toisaalta yllätyksistä ei nauti kukaan, esim. kun ensimmäisellä viikolla aloittamisen jälkeen menee uusiksi omistajuus, strategia, johto ja organisaatio. NDA löytyy headhunterin työkalupakista. Käytetään sitä ja puhutaan avoimemmin.

Tuleva esihenkilö ja kemiat

Minä haluan tehdä esittelyn esihenkilöstä yhtä lailla kuin teen esittelyn kärkiehdokkaista. Kuva, motivaatio, kokemus ja näytöt, osaaminen, paras onnistuminen, isoin moka ja siitä kannettu oppi? Siihen kun yhdistää ensimmäisessä tapaamisessa tulleen hyvän fiiliksen, niin eikö oltaisi jo paljon pidemmällä luottamuksen syntymisessä?

Tulevat työkaverit ja mitä he kertovat työstään

Firman arvot mitataan asiakas- ja työntekijäkokemuksella. Kirjoitettujen arvojen on hyvä näkyä siinä, mitä firmasta puhutaan. Mitä jos tiimi osallistuisi rekrytointiin? Tapoja on monia profilointityöskentelystä haastatteluihin. Luottamus ja sitoutuminen lisääntyvät molemmilla puolilla pöytää kohtaamisten myötä.

Pidetään yhteyttä!

Keskustellaan näistä seuraavan kerran, kun tavataan. Kilpailu parhaista osaajista käy kuumana. Mitä enemmän iloa rekrytointiprosessissa koetaan, sitä houkuttelevampaa siihen mukaan tuleminen ja prosessissa pysyminen on. Tätä onnea on tarjolla, kun ollaan matkalla kohti täydellistä matchia tehtävän ja tekijän välillä.

Tuuli Paasilehto
Senior Headhunter
InHunt Group Oy
+358 40 631 8777

InHuntissa finanssitoimialan tiimiä vetävä Tuuli on koulutukseltaan juristi, mutta sanoo että ei ole antanut sen liikaa häiritä uraansa tai elämäänsä. Tie headhunteriksi on kulkenut tutkimuksen ja opetuksen parista johtamistehtäviin finanssitoimialalla. Siellä työsuhteen elinkaaren alku ja loppu tulivat Tuulille tutuiksi. Kun 19 vuotta alalla tuli täyteen, oli aika pohtia, mihin liiketoiminnan saneeraajan – kyllä, uudistamisella on alalajeja ja Tuuli on erikoistunut tälle alueelle – osaamista voisi hyödyntää. Oli aika tulla aikataulullisesti kymmenen vuotta vastaan uran ultimate goalia ja ryhtyä headhunteriksi. Luova ratkaisu, luovuuden parissa muutenkin viihtyvälle.

Haluatko nähdä, mitä headhunter tekee vapaalla? Seuraa Tuulin bändejä sosiaalisessa mediassa ja tule keikalle!

Jaa somessa:
avoin työpaikka ikoni

Rekrytointi tulossa?

Autamme mielellämme. Ota meihin
yhteyttä ja palaamme sinulle 24h sisällä.

Liity sisäpiiriin ja

Tilaa InHunt Groupin Uutiskirje

Vastaanota sähköpostiisi tieto uusista avoimista työpaikoista, blogi-postauksista ja podcast-jaksoista.

Uusimmat työpaikat
Työplus_logo
Toimitusjohtaja
Hallinto- ja talousjohtaja, ETLA
Toimitusjohtaja
Verkställande Direktör
Toimitusjohtaja | FC TPS Turku Oy
Uusimmat

Blogista

Rakennus- ja infra-alan_osaajat_InHuntGroup_plain
Miksi valita InHunt Group rakennus- ja infra-alan rekrytointeihin?
Luotettavaa ja tehokas tapa löytää parhaat osaajat rakennus- ja infra-alan tehtäviin. Ota yhteyttä ja anna meidän auttaa sinua rakentamaan menestyvää tiimiä,...
hankinta-alan_osaajat_InHuntGroup_plain2
Panosta hankintaosaamiseen - vaikutat yrityksesi menestykseen
Hankinnat ovat liiketoiminnan keskeinen osa-alue, joka vaikuttaa suoraan yrityksen menestykseen. Ammattimaisesti hoidetut hankinnat tuovat yritykselle kilpailuetua,...
Perehdytys_haastattelu_tulokset_1200x630px-2
Johdatko sinä yrityksesi perehdytystoimintaa osana menestystarinaanne?
Tutkimme perehdytyksen nykytilaa ja moderneja muotoja kyselytutkimuksella. Tulokset nyt julkaistu
Vastuullisuuteen kuuluu avoimuus_InHuntBlogi_1200x630px_plain
Vastuullisuuteen kuuluu avoimuus, josta päätökset tekee hallitus
Avoin viestintä vastuullisuudesta on olennainen osa toimintaa. Vaikka vastuullisuudesta ei välttämättä tarvitse erikseen kertoa, tämä aika ja yhteiskunnallinen...
yhteistyö kättely ikoni

Haluatko kuulla lisää palveluistamme?

  Ota yhteyttä ja
  palaamme sinulle
  24h sisällä.

  InHunt Group on perustettu vuonna 2008  ja on nyt Suomen suurin suorahakutoimija. InHunt toimii jo kahdeksalla paikkakunnalla Suomessa.  Lisäksi InHunt Groupilla on oma kansainvälinen suorahakuverkosto – InHunt World, joka kattaa 29 maata ja kokoaa parhaat paikalliset toimijat yhteen. InHunt apunasi – ympäri maailman.

  Tilaa uutiskirje

  YHTEYSTIEDOT

  myynti@inhunt.fi

  Äyritie 12 C (Forte)
  01510 Vantaa