Heitetään CV:t roskiin

Jaa somessa:

 

Kun katsoo meneillä olevaa kirjoittelua ja kommentointia työnhausta, tuntuu CV herättävän paljon tunteita. Iso osa varsinkin, jotka katsovat asiaa työnhakijan silmin, tuntuu kyseenalaistavan koko CV:n tärkeyden ja pitävän toissijaisena sitä, miten se on laadittu. Kritisoidaan lähinnä sitä, että yritykset etsivät parasta työnhakijaa tai CV:n laatijaa eikä niinkään parasta työtekijää. Heitetään CV:t roskiin, tuntuu olevan vallitseva tahtotila.

Eipä siinä, en itsekään ole mikään CV:n isoin puolesta puhuja ja itse todella paljon mielummin kävisin läpi vaikka hyvin laadittuja LinkedIn -profiileja. Niitä on miellyttävä lukea ja tarvittava tieto löytyy erittäin nopeasti. Tosin siinä vaiheessa, kun on lukenut toistakymmentä tuhatta CV:tä, niin ei niiden parissa pelaaminenkaan suurta tuskaa tuota. Varmasti kaikki versiot ja variaatiot alkaa olla nähty. Jos kuitenkin pitäisi valita, voisin hyvin elää ilmankin niitä.

Kuitenkin tulee menemään valitettavasti pitkään ennen kuin CV:tä ei tarvita työnhaussa, näin ainakin Suomessa. Ja yhtenä syynä tähän on meidän suomalaisten yritysten erittäin ripeät otteet ottaa digitalisaation hyödyt käyttöön. Jos yritykset alkaisivat CV:n sijaan pyytää vain esim. LinkedIn osoitetta tai jopa menisivät niin pitkälle, että integroisivat ”apply with LinkedIn” napin osaksi omaa rekryjärjestelmäänsä, jäisi CV:t historiaan hyvin nopeasti.

Kuitenkin niin kauan, kun yritykset tai ihmiset ovat tämän kehityksen hidasteena, niin tulee CV:t ja työhakemukset olemaan kriittinen osa työnhakuoprosessia. Ja siihen ei auta itkeminen, että kun en ole CV:n tekemisen ammattilainen tai, että yritykset tuijottavat vain parhaiten laadittuja CV:tä. Jos osaa lukea, löytyy täältä meidän blogista hyviä vinkkejä siihen, miten CV kannattaa tehdä. Jos taas sen laatiminen tuntuu ylitsepääsemättömältä esteeltä tai ei omista Wordia, niin varmasti joku ystävä voi aina auttaa. Jos ja kun kiinnostaa avoinna oleva työpaikka edes hiukkasen, olen varma, että saa asialle myös jotain tehtyä.

Välillä auttaa, jos yrittää katsoa asiaa myös toisesta näkökulmasta. Eli jos yritetään miettiä miten perinteinen rekrytoija asian näkee. Hyvä ja mielenkiintoinen paikka saattaa houkutella satoja hakemuksia. Ensimmäisessä vaiheessa ainoa asia, jolla perinteisesti tehdään kahtiajakoa on CV:t ja hakemukset. Monesti jopa pelkät CV:t. Kenelläkään ei ole aikaa käydä jokaista henkilöä suurennuslasilla läpi ja arvailla parhaansa mukaan kaikkea sitä mitä henkilö jättää kertomatta näissä kahdessa dokumentissa. Ei vaan rekrytoija päättää jatkaa niiden osalta, joiden papereissa ne asiat on selkeästi tuotu esiin.

Vaikka on omasta mielestä paras ja se ainoa oikea valinta tehtävään, niin kannattaa kysyä itseltä, että selviääkö se omasta CV:stä tai hakemuksesta? Unohdetaan siis kaikki ne asiat, jotka tiedetään itsestämme ja katsotaan vain CV:tä ja hakemusta ja mitä niissä lukee. Antavatko ne riittävästi syitä siihen, että kutsu työhaastatteluun pitäisi irrota? Antaako ne vastaukset niihin kysymyksiin tai vaatimuksiin, joita yritys on työpaikkailmoituksessa esittänyt? Valitettavan usein näin ei ole ja silloin ei myöskään ole ihme jos rekrytointiprosessissa ei mennä kovinkaan pitkälle.

 

Kirjoittanut,

Teemu Ruuska

http://fi.linkedin.com/in/teemuruuska/

Kirjoittaja Teemu Ruuska tuli InHuntiin vuonna 2009 ja on siitä asti toiminut rekrytoinnin parissa. Tällä hetkellä Teemu toimii InHunt Groupin digijohtajana sekä on InHuntin Espanjan toimintojen maajohtaja. Viime vuodet Teemu on keskittynyt digitalisaatioon ja ennen kaikkea digitaaliseen tranformaatioon rekrytointi- ja suorahakualalla.

Jaa somessa:
avoin työpaikka ikoni

Rekrytointi tulossa?

Autamme mielellämme. Ota meihin
yhteyttä ja palaamme sinulle 24h sisällä.

Liity sisäpiiriin ja

Tilaa InHunt Groupin Uutiskirje

Vastaanota sähköpostiisi tieto uusista avoimista työpaikoista, blogi-postauksista ja podcast-jaksoista.

Uusimmat työpaikat
Sales Manager, Abena Finland Oy
Aluejohtaja
Talousjohtaja / CFO / Financial Controller, Masku
Viestintä- ja vastuullisuusjohtaja
Talouspäällikkö
Uusimmat

Blogista

Kaupan ja elintarvike- alan osaajat_InHuntGroup_plain2
Varmista parhaat osaajat kaupan alan tehtäviin - näin onnistut!
InHuntin kaupan alan osaajapooli kattaa laajasti toimialaosaajia vähittäis- ja tukkukaupasta sekä elintarviketoimialalta.
Liitot, yhdistykset ja säätiöt_pooli_InHuntGroup_plain3
Miten välttää kymmenien tuhansien eurojen virheinvestointi liiton, järjestön tai säätiön rekrytoinnissa?
Suomessa kolmas sektori on täynnä monipuolisia toimijoita, jotka tarvitsevat parhaita osaajia menestyäkseen. Miten suorahaku voi olla avain onnistuneeseen rekrytointiin...
Julkisen-sektorin-osaajat_pooli_InHuntGroup_plain
Avainpaikka julkisella sektorilla – miten varmistat parhaat hakijat?
Oikea ja aito suorahaku on edelleen julkiselle sektorille Suomessa yllättävän vieras rekrytoinnin toimintamalli.
Talousosaajat_pooli_InHuntGroup_plain2
Yrittäjäomistaja, rekrytoi ensimmäisenä talousosaaja – näin varmistat yrityksesi menestymisen
InHunt Groupilla pystymme yhdistämään taloushallinto- ja rekrytointiosaamisemme vahvaksi kokonaisuudeksi.
yhteistyö kättely ikoni

Haluatko kuulla lisää palveluistamme?

    Ota yhteyttä ja
    palaamme sinulle
    24h sisällä.

    InHunt Group on perustettu vuonna 2008  ja on nyt Suomen suurin suorahakutoimija. InHunt toimii jo kahdeksalla paikkakunnalla Suomessa.  Lisäksi InHunt Groupilla on oma kansainvälinen suorahakuverkosto – InHunt World, joka kattaa 29 maata ja kokoaa parhaat paikalliset toimijat yhteen. InHunt apunasi – ympäri maailman.

    Tilaa uutiskirje

    YHTEYSTIEDOT

    myynti@inhunt.fi

    Äyritie 12 C (Forte)
    01510 Vantaa