Miten pidät työntekijät motivoituneina ja saat parhaimmat osaajat?

Jaa somessa:

Miten pidät työntekijät motivoituneina ja saat parhaimmat osaajat?

Suomen ikäpyramidin kääntyminen päälaelleen tuo haasteita paitsi eläkejärjestelmälle myös akuutisti osaavan työvoiman saantiin monilla eri aloilla. Organisaatioiden kannalta työnantajamielikuva ja mitatut tulokset työntekijöiden hyvinvoinnista ovat ratkaisevassa asemassa uusien osaajien houkuttelemisessa sekä nykyisten tekijöiden pitämisessä tyytyväisinä ja motivoituneina. 

Rekrytoinnit ovat kaksisuuntaisia valintatilanteita, joissa työnantaja hakee parasta henkilöä haettavaan tehtävään. Samalla parhaat ehdokkaat pohtivat ja selvittävät ovatko he suostuvaisia ja halukkaita tulemaan töihin organisaatioon. Oman päätöksen pohjaksi ehdokkaat arvioivat mahdollisen tulevan työnantajan yhteiskuntavastuuta ja arvoja sekä niiden mukaan toimimista. Lopuksi ehdokkaat peilaavat  omia arvojaan organisaation arvoihin. 

Nykyään ei ole mitenkään tavatonta tai poikkeuksellista, että tehtävään haluttava henkilö saattaa kieltäytyä työsopimuksesta, mikäli arvot eivät kohtaa.

Työnantajamielikuvan rakentaminen ja henkilöstön motivointi

Työnantajaorganisaatioiden on äärimmäisen tärkeää tehdä jatkuvaa ja aktiivista työtä oman brändin rakentamisessa ja työntekijöiden hyvinvoinnin ylläpitämisessä. Mandatum Life on useita vuosia menestynyt erinomaisesti Great place to work -arvioinneissa ja yhtiöllä on hyvä maine työnantajana myös talon ulkopuolella. ”Työnantaja brändin rakentaminen lähtee jo markkinoinnista ja yhtiön tunnettuuden lisäämisestä suuren yleisön keskuudessa. Emme varsinaisesti mainosta ja viesti ulospäin kuinka henkilöstöstä pidetään huolta, mutta sisäisesti henkilöstön hyvinvointi on todella tärkeää. Sisäistä henkilöstön hyvinvointia mitataan KPI-mittarilla, joka on jatkuvasti arjessa mukana. Tuloksia seurataan ja saatuun palautteeseen tartutaan mahdollisimman nopeasti,” kertoo Mandatumin Yritykset ja yksityisvarainhoito -yksikön johtaja Lasse Alvesalo.

Henkilöstön hyvinvointi on meille Mandatumissa todella tärkeä KPI-mittari, joka on jatkuvasti arjessa mukana ja tuloksia seurataan. Saatuun palautteeseen tartutaan mahdollisimman nopeasti.

Henkilöstön motivoinnissa on tärkeää, että jo rekrytointivaiheessa työnantaja löytää oikeanlaisia henkilöitä, jotka kokevat tehtävän ja toimintaympäristön mielekkääksi. Vain silloin voidaan työn tuloksiin vaikuttaa merkitsevästi myös erilaisilla motivoinnin ja palkitsemisen keinoilla. Palkitsemisessa ratkaisevaa on, että henkilöstö kokee palkitsemisen keinot reiluiksi ja oikeudenmukaiseksi sekä käytettävät välineet ovat kulloisenkin organisaation osalta oikeanlaisia.

Tiedätkö tulevan eläkkeesi tason?

Suomalainen eläkejärjestelmän kannalta ongelma on, että sitä luotaessa ikäpyramidi näytti hyvin toisenlaiselta kuin nyt. Työeläkeyhtiöt tekevät työtä ratkaistaakseen noita haasteita. Kovin harva yksityishenkilö ja varsinkaan pienyrittäjä tietää oikeasti mikä on oma tuleva eläke tämän hetken tilanteessa. Yrittäjiksi ryhtyvät tekevät usein toimintaa aloittaessaan päätöksen säästää YEL-eläkemaksuissa, kun kassavirran riittävyydestä pidetään huolta. Tilanteen jatkuessa useita vuosia, voi eläkekertymän todellinen määrä osoittautua ikäväksi yllätykseksi. 

Mikäli oman eläkekertymän suuruus kiinnostaa, niin sen voi helposti tarkistaa netistä osoitteesta:

www.tyoelake.fi/tyoelakeote/

Näistä asioista keskustelimme oheisessa podcastissa Mandatumin Lasse Alvesalon kanssa – sen kuuntelemalla saat lisää hyödyllistä tietoa myös lisäeläke ratkaisuista sekä osittain varhennetusta eläkkeestä ja myös vinkkejä kuinka menestyä myyntityössä!

Blogiartikkelin kirjoittaja:

Petri Peltoniemi
Senior Headhunter, InHunt Group Oy

Jaa somessa:
avoin työpaikka ikoni

Rekrytointi tulossa?

Autamme mielellämme. Ota meihin
yhteyttä ja palaamme sinulle 24h sisällä.

Liity sisäpiiriin ja

Tilaa InHunt Groupin Uutiskirje

Vastaanota sähköpostiisi tieto uusista avoimista työpaikoista, blogi-postauksista ja podcast-jaksoista.

Uusimmat työpaikat
Sijoitusjohtaja
Markkinointikonsultti, Vipu
Kasvun ja oppimisen toimialajohtaja
COO (operatiivinen johtaja)
Toimitusjohtaja
Uusimmat

Blogista

Matkailu- ja ravintola-ala _InHuntGroup_plain
Matkailu- ja ravintola-ala kohti nousukautta
Matkailu- ja ravintola-ala (MaRa) on kärsinyt pandemiasta. Miten hyödyntää alan osaajat tulevaisuuden kasvussa? InHunt Groupin blogissa tarjoamme käytännön vinkkejä...
Kuntien yhtiöittämiskehitys jatkuu ja yhä useampi kuntayhtiö toimii kilpailluilla markkinoilla. Kuvassa 5 henkilöä ovat yhdessä toimistolla kokoustilassa.
Kuntien yhtiöittämiskehitys jatkuu ja yhä useampi kuntayhtiö toimii kilpailluilla markkinoilla
Kuntien yhtiöittämisellä pyritään kustannustehokuuteen ja palvelun laadun parantamiseen. Yhtiöittämiskehityksen jatkuessa kuntien tytär- ja osakkuusyhtiöiden...
Miten rekrytoida menestyksekkäästi kasvun aikana? Kuvassa henkilö pitää korkeammalla isoa punaista sateenvarjoaan kuin muut, joilla on musta sateenvarjo.
Onko yrityksesi valmis nousukauteen? - ota tämä huomioon rekrytoinnissa
EK:n lokakuun 2024 suhdannebarometrin mukaan Suomen talous on toipumassa syvästä suhdannekuopasta, tosin elpyminen etenee maltillisesti. Samalla henkilöstön...
Miten rekrytointitoimistot toimivat. Kuvassa kaksi henkilöä kättelevät.
Miten suorahakutoimistot toimivat?
Suorahakutoimistot toimivat välittäjinä yritysten ja huipputalenttien välillä, karsivat hakijat ja esittelevät parhaat ehdokkaat. Lue lisää>
yhteistyö kättely ikoni

Haluatko kuulla lisää palveluistamme?

    Ota yhteyttä ja
    palaamme sinulle
    24h sisällä.

    InHunt Group on perustettu vuonna 2008  ja on nyt Suomen suurin suorahakutoimija. InHunt toimii jo kahdeksalla paikkakunnalla Suomessa.  Lisäksi InHunt Groupilla on oma kansainvälinen suorahakuverkosto – InHunt World, joka kattaa 29 maata ja kokoaa parhaat paikalliset toimijat yhteen. InHunt apunasi – ympäri maailman.

    Tilaa uutiskirje

    YHTEYSTIEDOT

    myynti@inhunt.fi

    Äyritie 12 C
    (vastaanotto Äyritie 12 B)
    01510 Vantaa

    Artikkelisarja rekrytointiprosessin parantamiseksi

    Teen itse ja säästän - vai säästänkö?

    Jätä sähköpostiosoitteesi, niin lähetämme sinulle kolme faktantäyteistä työnantajille ja yrityksen päättäjille suunnattua asiantuntija-artikkelia sekä viikottaisen uutiskirjeemme. Voit halutessasi poistua postituslistalta uutiskirjeen lopussa olevasta linkistä.